A szíriai Madaya 40 ezer-a damaszkuszi kormányhadsereg által-kiéheztetett lakójának históriájával már foglalkoztunk. Ami úgy hülyeség ahogy van. De ahogy az lenni szokott, ha a maintreamnek nem megfelelő módon alakulnak a dolgok, rázendítenek a közvélemény “megdolgozására”! A BBC fonalat felkapva az al-Arabiya és az al-Dzsazíra autentikus televíziós csatornák dögönyözik legújabban a hírfogyasztók tudatát a bűnös Asszad-rezsim általuk és megbízóik által elvárt mértékű útálatára.
Ezt pedig a szenvedők-a civilek-tarthatatlan sorsának ecsetelésével óhajtják elérni. Kellő képi anyaggal megtámogatva.
Mint mindjárt ez, ami még 2014-ben a “Mona Lisa” címet kapta. És Ammanban-Jordánia fővárosában készült.
monli
Hogy aztán a múlt héten már a madayai szörnyület illusztrációjaként borzassza el a világ népeit. Hogy lám-lám! Mi lett ebből a szép kislányból! A kép jobb oldalán-ami a dzsidisták által megszállva tartott Kelet-Gutában készült-csontsoványra fogyott fiú látható. A kép jó egy esztendeje készült. Madayához köze nincs.
monl
De a madayai éhínségről szóló képes beszámolókban felbukkan egy már járni sem képes kiéhezett “helyi lakos” fotója:
hald
Igen ám, de némi internetes képkeresgélést követően kiderül, hogy ez sem az idén készült, és főként nem Madayában.  Itt található az eredeti foto,  ezen a weboldalon. 2009-ben készült-valahol a nagyvilágban.
hami
De remekül illik a koncepcióba. Nagyszerűen lehet vele illusztrálni Madaya tragikus állapotait.
Fokozandó a hatást, egy éh-és döghalálra ítélt aprócska madayai gyermek sokkoló képével is demonstrálják az Asszad-rezsim bűnös voltát. Íme:
csecsPersze sok kutakodás a neten nem kellett az eredeti kép fölleléséhez. Ami egy  Yarmouk nevű palesztin menekülttáborban készült tavalyelőtt.
yarm
Tény és való, hogy Fuo, Kafra, Nublo valamint Madaya városokban nem éppen idilliek az állapotok, amik a helyi lakosság életét illetik.
Az utolsó előtti segélyszállítmányt a damaszkuszi kormány október 18-án juttatta be pl. Madayába. Az utolsót a múlt héten.
Az “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja” (Szíriai Monitoring Központ) állításaival szemben az említett településeken senki nem halt éhen, a települések kutyái-macskái köszönik-jól vannak. Nem váltak vacsoraalapanyaggá!
De még egy dologot az egyszemélyes “Szíriai Monitoring Központ” stábjáról. A 15 éve folyamatosan az angliai Coventryben élő “szabad szír”, aki Oszama Ali Szulejmán néven lett törzskönyvezve anno, de mostanság leginkább Rami Abdul-Rahman néven “tájékoztat”!
abur
A jeles úriember 2013-ban vallott a The New York Times hasábjain arról, hogy őt bizony az EU-és MÉG EGY-ám általa meg nem nevezett-európai ország abrakolja.
Nos! Ez a “monitoring központ látja el igazán autentikus és hiteles hírekkel a mainstream médiákat. Mindarról, ami Szíriában történik. Az angliai Coventryből.


http://www.balrad.com/2016/01/12/vilagvakitas-elegge-amator-modon/