2016. január 12., kedd

Elmúlt a pravoszláv Karácsony. A vasárnapig tartó “kegyelmi időszak” is lecsengett, és Szíriában az orosz légierő ismét a szorgos munkanapok rendjére tért át.

Szergej Rudszkoj altábornagy az orosz vezérkar szóvivője tegnapi sajtótájékoztatójában ismertette a történteket.
Az idei esztendő első tíz napja során a szíriai orosz légikontingens 311 bevetésen 1097 terrorista objektumot semmisített meg. A skála igen széles. Olajlétesítményektől a harci bázisokon és raktárakon keresztül a harci eszközökig terjed.
Az orosz légierő a szír kormánycsapatok földi offenzívájának a segítését végzi-közölte az altábornagy, melynek során a terrorcsoportok mind élőerőben, mind pedig technikában jelentős veszteségeket szenvedtek. Ez pedig komolyan elősegíti, hogy a rossz időjárási és nehéz terepviszonyok között is eredményesen folytatódhasson a szír kormányhadsereg, és a vele szövetséges milíciák támadó földi tevékenysége.
A szír légierő gépei is folytatta tegnap ténykedését. Aleppo tartományban Tatomrash és Tel Acar térségében pusztította a terrorbandákat. A terroristák már-már szinte középkori módszerekkel próbálják felvenni a harcot az orosz légierő gépeivel szemben.
A kormányhadsereg földi egységei a tartomány északi területein Karah Cobra és Khirbet térségében morzsolta a terroristákat. Ayashiya falut elfoglalták, és Al-Tamura, Aisha, al-Mansur és Anadan térségekben is alaposan megritkították a martalócok sorait.
Hama tartományban a kormányerőknek “besegített” a latortüzérség is. Tayr Maala, és Halamuz Sneysel környékén sajátjaikat aprították nagy buzgalommal. Mire kiderült a tévedés-már nem volt mit ágyúzni.
Idlib tartományban Maaret En Nuuman melett a légicsapásokban több mint hatvan dzsihadista és “mérsékelt” lator pusztult el, három főnökkel egyetemben.
Deir ez-Zor közelében az al-Mayadin autópályán a szír légierő csapott le egy ISIS olajkonvojra. Legalább húsz tartálykocsi semmisült meg.
Homsz tartományban egyetlen “hordóbombával” lerendezték a dzsihadista latorfészket.
Latakia tartományban a kormányerők ellenőrzésük alá vonták a Naba Miro völgy egészét.
Kelet-Gutában lassan-de biztosan-őrlik fölfelé a pribékpozíciókat. Haouch Kharabban sikerült felszámolniuk három olyan megerősített lőállást, ami az egész térséget blokkolni volt képes. Kelet-Guta északnyugati Blalii beékelődésében lévő dzsihadista pozíciók tüzérségi bombázása tegnap megkezdődött.
A sátánista hordák utánpótlási problémáik már nagyon látszódnak a “fegyverzetükön”! Mindenféle kezük ügyébe kerülő anyagból igyekeznek valamiféle ártó eszközt összetákolni.
http://www.balrad.com/2016/01/12/sziria-34/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése