2017. október 16., hétfő

Kilépnének a NATO-ból a brit fiatalok

A brit Munkáspárt ifjúsági szárnya elfogadott egy határozatot, melyben felszólítja a Munkáspárt vezetőit, hogy támogassák a NATO-ból kilépést.
A Young Labour ezzel szembehelyezkedik a Munkáspárt vezetőivel, akik viszont inkább meg akarnák tartani az ország NATO-tagságát.
A “Támogasd Corbynt és az internacionalizmust, ellenezd Trumpot és a NATO-t” című határozat szerint
a NATO egy fasiszta gyarmatosító hatalom, ami agressziót folytat a világ országai ellen
ezzel az Egyesült Királyságot is kevésbé biztonságossá téve. A határozat szerint a NATO-tagsággal az Egyesült Királyság az amerikai tengerentúli agresszió eszközévé vált.

http://www.hidfo.ru/2017/10/kilepnenek-a-nato-bol-a-brit-fiatalok/

Aranyláz: Oroszország úgy halmozza fel az aranyat, mintha már nem lenne holnap

Az Orosz Központi Bank a közelmúltban példátlan ütemben vásárolt aranyat. Gabriel Rubinstein argentin pénzügyi szakértő szerint ez a poli...

Itt az új aranyfedezetű valuta, mellyel lecserélhető a dollár, és valamennyi fizetőeszköz a világon
A Világbank informátora azt állítja, hogy a dollár össze fog omlani, és helyére egy új, aranyfedezetű valuta lép

Az Orosz Központi Bank a közelmúltban példátlan ütemben vásárolt aranyat. Gabriel Rubinstein argentin pénzügyi szakértő szerint ez a politika az orosz gazdaság válsághelyzetben történő védelmére irányul, beleértve az USA dollárral kapcsolatos "manipulációit" is.

"Az országok aranyat stratégiai és védelmi okokból halmoznak fel, például abban az esetben, ha a nemzetek közötti kapcsolatok megsérülnek, és pénzeik elvesztik értéküket," - mondta Gabriel Rubinstein pénzügyi tanácsadó, az Argentin Központi Bank korábbi képviselője.

Ha ilyen helyzet alakulna ki, akkor a szakértő szerint az aranytartalékok egy új valuta vagy más értékes eszközök számára jelentenének alapot a jövőben.

"Az arany, ez az örök pénzügyi forrás valódi értéket rejt magában más pénzügyi eszközökhöz képest. Az orosz kormány úgy véli, jobb, ha több aranytartalékkal rendelkeznek, mint dollárral. Elméletileg, ha Oroszország tonnányi amerikai dollárt tartalékolna és az Egyesült Államok kárt kívánna okozni az orosz gazdaságnak, ezt megtehetné valuta manipulációkon keresztül," - mondta Rubinstein hozzátéve, hogy az arany tulajdonképpen garancia egy ilyen forgatókönyv ellen.


Az Orosz Központi Bank jelentősen növelte az arany vásárlásának ütemét. A 2017 januári és szeptemberi időszakban a szabályozó 4,2 millió troy uncia értékben vett a nemesfémből több mint 5 milliárd dollárért, 15 százalékkal többet, mint tavaly.

Október 1-jétől az Orosz Központi Bank 73,6 milliárd dollár értékű aranytartalékkal rendelkezik, szemben az egy évvel ezelőtti 65,5 milliárddal.

Oroszország azt követően kezdte növelni a veretlen arany vásárlását, miután az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciókat foganatosított a 2014-es krími népszavazásra és a kelet-ukrajnai katonai konfliktusra hivatkozva. Azóta a Világ Arany Tanács szerint az Orosz Központi Bank hathavonta hozzávetőlegesen 100 tonnával növeli az aranytartalékait, ami több, mint amennyit bármely más központi bank vásárol a világon.

Oroszország jelenleg a világ hetedik legnagyobb aranytartalékkal rendelkező országa, és ha az arany vásárlások mostani üteme tovább folytatódik, akkor valószínűleg a hatodik helyre fog kerülni, megelőzve Kínát, amelynek jelenleg 1842 tonnányi aranytartaléka van.

Az elmúlt évtizedben az Orosz Központi Bank megváltoztatta arany- és devizatartalékainak kezelését, beleértve az euró 40 százalékos részarányának 26 százalékra történő csökkentését, valamint aranytartalékainak növelését 8 milliárdról 73,6 milliárd dollárra az idei év október 1-jétől. (1)

https://sputniknews.com/analysis/201710141058226369-russia-gold-reserves/
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2017/10/aranylaz-oroszorszag-ugy-halmozza-fel.html

Nem fog megerősödni az ellenzék a Soros-egyetem bezárásán

A kormány a választások utánra halasztja a CEU-kérdés rendezését; 2019. januárjáig nem írnak alá megállapodást az egyetem továbbműködéséről.
Orbán Vikor miniszterelnök indítványozta az oktatási törvény módosítását, amiről már akár kedden szavazhat is az Országgyűlés – derült ki az ATV beszámolójából. Az újabb módosítás szerint a Magyarországon működő nem-európai egyetemeknek további egy év állna rendelkezésre ahhoz, hogy teljesítsék a korábbi módosításban megszabott feltételeket. Ennek megfelelően a G. Soros által alapított Central European University további egy évet működhet Magyarországon a törvénymódosításban meghatározott feltételek teljesítése nélkül.
A beszámoló szerint “a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kormányzati érdek” indokolja a hirtelen döntést.
Az országgyűlés április 4-én fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, ami előírja, hogy nem-európai felsőoktatási intézmény csak akkor működhet tovább Magyarországon, ha annak elvi támogatásáról a két érintett nemzetállam megállapodást köt.
Az áprilisi törvénymódosításnak köszönhetően a CEU további sorsa közvetlen az országgyűlési választások előtt dőlt volna el, mindenféleképpen ellenzéki pártok megerősödésének irányába befolyásolva a magyar közvéleményt. Amennyiben kampányidőszakban a kormány megállapodást köt a CEU továbbműködéséről, ez a Jobbik számára ad lehetőséget szélsőjobboldali szavazatok megszerzésére, azáltal, hogy hangsúlyozzák, a kormány nem gondolta komolyan a Soros-egyetem elleni fellépést. Amennyiben a választásokat megelőzően a CEU működési engedélyét visszavonják, ez vélhetően kiterjedt tömegdemonstrációkat von maga után, újra lendületet adva egyébként a megszűnés szélén álló balliberális pártoknak.
A határidő kitolására válaszként a CEU egy közleményt adott ki, mely szerint elfogadhatatlannak tartja az újabb módosítást, és arra kéri a kormányt, hogy mihamarabb írja alá a CEU továbbműködését lehetővé tévő megállapodást New York állammal.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a történtek kapcsán azt mondta, a törvénymódosítást követően 2019 január előtt okafogyottá válik a továbbműködést garantáló megállapodás aláírása.


http://www.hidfo.ru/2017/10/nem-fog-megerosodni-az-ellenzek-a-soros-egyetem-bezarasan/

Eldőlt: jön az oroszok saját kriptopénze

Hosszú hónapok találgatása után úgy néz ki, eldőlt: Oroszország saját kriptorubelt bocsájt ki. Az új kriptopénz azonban több tulajdonságában eltér majd a ma ismert kriptovalutáktól.

Júniusban már hivatalosan is szó volt arról, hogy Oroszország hamarosan saját kriptopénzt bocsát ki. Olga Szkorobogatova, az orosz jegybank elnökhelyettese június elején egy konferencián azt mondta: terveik szerint nemzeti kriptodevizát fog létrehozni az orosz központi bank, a bevezetésről hatástanulmány készül.

Orosz lapértesülések szerint Vlagyimir Putyin döntött: létrehozzák az orosz kriptorubelt, amely azonban nem ugyanúgy fog működni, mint a már létező nyílt kriptopénzek. Az egyik legfontosabb különbség, hogy nem bányászhatja akárki, ezt a tevékenységet a kormányzat végzi majd el, ugyanakkor blockchain alapú lesz az új deviza, a használata biztonságos lesz.

Ezen felül a kormány azt mondja, ha a kriptorubel tulajdonosa nem tudja megmondani, honnan van nála a pénz, akkor 13 százalékos adót kell fizetni, és ugyanekkora adókulcs vonatkozik majd az árfolyamváltozásból származó nyereségre is.

Habár Oroszország belép a kriptodevizák világába, ez a lépés egyáltalán nem jelenti azt, hogy a bitcoint vagy más kriptopénzt legalizálnának. Épp elenkezőleg, a bitcoint és társait Oroszországban betiltották, és ehelyett a saját kriptopénzüket vezetik be, amit képesek kontrollálni.

(Cointelegraph, TechCrunch)

Bahrein is megvásárolná az Sz-400 rakétakomplexumot

Egy újabb közel-keleti ország fejezte ki érdeklődését az orosz rakétavédelmi rendszer megvásárlása iránt.
Bahrain és Oroszország tárgyalásokat folytat Sz-400 légvédelmi rendszerek megvásárlásáról – mondta Nasser bin Hamad Al Khalifa, Bahrein királyi gárdájának parancsnoka egy hétfői sajtótájékoztató során.
“Mostanra megkezdődött a tárgyalási sorozat, Isten segítségével véghez visszük ezt az üzletet” – mondta egy Bahreinben tartott nemzetközi fegyverkiállításon, újságíróknak nyilatkozva.
“Bahrein és Oroszország széleskörű egyűttműködést épített ki a katonai ágazatban. Találkozókat tartanak, tárgyalások vannak folyamatban, a két ország vezetői közti kapcsolatok kiépültek. Fokozni szeretnénk ezt az együttműködést, valamint az orosz fegyverek számát a bahraeini fegyveres erőkben.”
A közlemény nem sokkal azután hangzott el, hogy Oroszország és Szaúd-Arábia megállapodott az Sz-400 rakétakomplexum értékesítéséről a szaúdi király egy Moszkvában tett látogatása során. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője október 9-én közölte, hogy pozitív kilátások vannak az Sz-400 Szaúd-Arábiának történő értékesítése terén.
Mindemellett, Törökország már ki is fizette az első részletet az orosz légvédelmi rendszerekért. Az orosz és török vezetők szeptember 12-én állapodtak meg az Sz-400 megvásárlásáról.

http://www.hidfo.ru/2017/10/bahrein-is-megvasarolna-az-sz-400-raketakomplexumot/

Az USA beavatkozott a németországi választásokba (Kevés olyan ország van, amelyikbe nem!!!)

Friedhelm Klinkhammer, a német kereskedelmi kamara volt vezetője szerint az Egyesült Államok kétségkívül befolyásolta a németországi választások kimenetelét. Az Ifop közvélemény-kutatása szerint az európai lakosság tekintélyes hányada is így gondolja.
Rengeteg német újságíró tagja az Amerika-párti “Atlanti Híd” szervezetének, ami gyakran egyoldalú, elfogult tudósítást folyat bizonyos témákban – mondta Friedhelm Klinkhammer, az egyik legnagyobb német szakszervezet volt vezetője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.
“Kinevezésük előtt mindegyik újságíró ellátogatott az Egyesült Államokba, ahol szemmel láthatóan tökéletesítették Amerika-párti álláspontjukat”
– mondta. Klinkhammer szerint a parlamenti választásokat megelőző kampány során Merkel belpolitikáját kritika nélkül kezelték az Atlanti Hídhoz tartozó (számos fővonalú sajtóorgánum alkalmazottjaként működő) újságírók, miközben Merkel külpolitikáját pozitív színben tüntették fel az Egyesült Államokban kiokított német újságírók. Az Atlanti Híd tagjai a német kancellárt kiemelkedő német politikusként, mi több, az Európai Unió vezetőjeként mutatták be.
“Ez a belpolitikai ‘hallgatás fala’ és a külpolitika kihangsúlyozása garantálta, hogy Merkel gyakorlatilag egyáltalán nem kapott negatív figyelmet, annak ellenére, hogy ő egy személyben felelős Németország migrációs stratégiájának következményeiért. Ezáltal az újságírók elterelték a figyelmet Merkel politikájának negatívumairól, inkább az Alternatíva Németország pártot helyezték a kampány középpontjába” – mondta.
Legutóbb az egyik vezető francia közvélemény-kutató intézet, az Ifop felmérése azt mutatta, hogy a német lakosság több mint 40%-a szerint az Egyesült Államok befolyásolja a választások kimenetelét más országokban.

http://www.hidfo.ru/2017/10/az-usa-beavatkozott-a-nemetorszagi-valasztasokba/