2015. október 7., szerda

Az iráni gazdasági elit egy része szembefordult az ajatollahhal

Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője teljes tiltást adott ki az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásokra. Az iráni gazdasági elit egy része szembefordult a vallási vezetéssel, és kiárusítják az országot az amerikaiaknak.
Az ajatollah kijelentette, hogy az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalássorozatnak nincsenek előnyei Irán számára, miközben számos hátránya van. Döntését a Twitteren is megerősítette, hogy a nyugati sajtó és egyes iráni üzletemberek azt ne tudják félremagyarázni:
A legfelsőbb vezető egyértelműen kijelentette, hogy az iráni tárgyalódelegáció legjobb próbálkozásai ellenére az Egyesült Államok kihasználta a lehetőséget a beszivárgásra, és az iráni nemzeti érdekkel ellentétes megállapodásokat kényszerít ki a tárgyalások során.
A nyugati sajtó egy az amerikai CBS News hasábjain megjelent, Hasszan Roháni iráni elnökkel készített interjú alapján korábban hangsúlyozta, hogy amikor az ajatollah a sátán szót használja az Egyesült Államok jellemzésére, azt valójában nem is úgy kell érteni, inkább félrefordításról lehet szó. Az atomprogrammal kapcsolatos tárgyalássorozattal párhuzamosan azonban iráni vezetők szinte valamennyi nyugati ország üzleti delegációival kötöttek előzetes megállapodásokat, és számos nyugati pénzintézet kezdett képviseletet működtetni Teheránban, amiből egyértelművé vált, hogy az iráni gazdasági elit egy része – az ajatollah utasításait figyelmen kívül hagyva – az ország nemzeti érdekeivel ellentétes megállapodásokat köt.
A háttérben zajló tárgyalások során az Egyesült Államok – többek között – kitermelési jogot szerzett az iráni olajra és földgázra. A tárgyalássorozat kezdete óta folyamatosan áramlik a nyugati tőke az országba, cserébe a nyugati vezetők politikai reformokat várnak el.

http://hidfo.ru/2015/10/az-irani-gazdasagi-elit-egy-resze-szembefordult-az-ajatollahhal/

Magyarország is csatlakozik a Facebook-monopólium megdöntéséhez

Internetes nemzeti konzultációról, szekértáboros szembenállásról, az európai értékközösség manipulatív félreértelmezéséről adott interjút Deutsch Tamás a Mandinernek. Emellett az is kiderült, hogy a kormány elkezdené megregulázni a Facebookot.
Deutsch Tamás szerint összeurópai megoldás kell a Facebook reklámpiac béli túlsúlyának felszámolására, mert az online média reklámbevételeinek tekintélyes részét a Facebook viszi el.
“Évről évre nő a netes reklámtorta Magyarországon, de alig nő vagy csökken az online média reklámbevétele. A bővülést a Facebook és a Google viszi el úgy, hogy lényegében nulla forintot adózik – nem csupán Magyarországon, hanem európai szinten.”
A kormány emiatt a piaci beavatkozás mellett döntött, és célzott intézkedések meghozatalát tervezi, melyekkel olyan helyzetet teremtene elő, hogy az online reklámpiacon jelenlévő multinacionális vállalatok “motiváltak legyenek a megállapodásra”. Deutsch Tamás szerint ezt az adózási szabályok módosításával fogják elérni, és várakozásaik szerint a reklámbevételek jó része akár egy éven belül becsatornázható lenne a magyar online médiába.
“A részleteket nem mondanám még el. Mark Zuckerberg persze nyilván nem Deutsch-interjúkkal kel-fekszik, de egy francia és egy spanyol próbálkozást lényegében kiheréltek már, úgyhogy nem árulnék el mindent.”
Az utóbbi hónapok során a Facebook mint monopolhelyzetben lévő piaci szereplő európai szinten a figyelem középpontjába került. Oroszország arra kényszeríti a multinacionális vállalatot, hogy az orosz felhasználók személyes adatait külföldi szerverek helyett Oroszországban tárolja. Az Európai Unió Bírósága pedig kedden kimondta, hogy a transzatlanti adatvédelmi egyezmény számos visszaélésre adott lehetőséget, mert a Facebook lehetővé teszi, hogy az amerikai hatóságok korlátlanul hozzáférjenek a felhasználók személyes adataihoz. A Facebook monopolhelyzetét garantáló jogi háttér kikezdése pedig lehetőséget teremt arra, hogy a kormányok erősebb tárgyalási pozíciót vívjanak ki a multinacionális vállalattal szemben.

http://hidfo.ru/2015/10/magyarorszag-is-csatlakozik-a-facebook-monopolium-megdontesehez/

Volt CIA-tiszt: az orosz légierő beavatkozása legális

Larry Johnson, volt CIA-tiszt szerint az Egyesült Államok fel kell függessze a szíriai ellenzéki erők katonai képzését és támogatását, mert amellett, hogy illegális, ez egy különösen veszélyes nemzetközi környezet kialakulásához vezethet.
Johnsont a Szputnyik hírügynökség kérdezte arról, hogy az Egyesült Államok az orosz légicsapások ellenére is folytatni fogja-e a lázadó csoportok támogatását. A volt CIA-tiszt szerint azonban ez Washington részéről felelőtlen lépés lenne, különösen azt követően, hogy nyilvánosságra jutott a “mérsékelt ellenzék” és a terrorszervezetek közti átjárhatóság. Chris Murphy amerikai szenátor kedden az orosz sajtónak nyilatkozva elismerte, hogy a “mérsékelt ellenzék” amerikai kiképzési programja “akaratlanul is” az Iszlám Állam nevű terrorszervezet támogatásához vezet. Térségi sajtó ilyen fejleményekről többnyire nem számol be, de a történtek annál nagyobb port kavarnak a nemzetközi médiában. A fentiek ismeretében az Egyesült Államok nem csak Oroszországgal szemben, hanem egy terrorszervezet oldalán pozicionálná magát a nemzetközi politikában, ha továbbra is folytatja a “mérsékelt ellenzék” kiképzését és fegyverzését.
Johnson szerint az Egyesült Államok jelen helyzetben le kellene állítsa a Szabad Szíriai Hadsereg kiképzési programját is, emellett le kell állítsa a fegyverszállítmányokat, mert azok közvetlen a terrorszervezethez kerülnek, és csak idő kérdése, hogy ezzel kapcsolatos információk mennyire gyorsan válnak globálisan ismertté. Amennyiben tovább folytatják a fegyveres ellenzéki csoportok támogatását, azzal a Pentagon azt kockáztatja, hogy az Egyesült Államok megítélése tovább romolhat nem csak Oroszországban és egyes közel-keleti országokban, hanem európai, térségi országokban is.
Johnson az orosz sajtónak nyilatkozva maga is elismerte, hogy a Szabad Szíriai Hadsereg a valóságban nem létezik, mindössze egy a CIA által létrehozott konstrukció, amit pszichológiai hadviselés céljából, a közvélemény formálására használnak. Ahhoz ugyanis, hogy az emberek elfogadják a szíriai beavatkozást, létre kellett hozni egy olyan konstrukciót, amit a “demokraták hadseregeként” lehet felmutatni a nyilvánosság számára.
A volt CIA-tiszt hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok 2011 óta fegyverzi és támogatja a kormányellenes erőket, ami a nemzetközi jog súlyos sértése, és ebből a szempontból éles ellentétben áll az orosz beavatkozással, ami a szíriai kormány kérésére kezdődött meg. Johnson kifejtette, hogy “a nemzetközi jog szerint Oroszország legálisan van jelen Szíriában, az ország szuverén hatóságának kérésére, ami az ENSZ szervezetében még mindig saját székkel rendelkezik, tehát legitim erőtényezőként van elismerve. Eközben az Egyesült Államok a nemzetközi jog szerint illegális katonai beavatkozásokat hajt végre”.
Oroszország szeptember 30-a óta hajt végre légicsapásokat Szíriában, melynek során eddig a terrorszervezet parancsnoki központjaira, logisztikai központjaira, rakétarendszereire, páncélozott harcjárműveire mértek csapást, hogy megakadályozzák a terrorszervezet további előrenyomulását. Az értékelések szerint a beavatkozás első három napja megsemmisítő csapást mért a terrorszervezet gazdasági hátterére, és megkezdődött a tömeges dezertálás, a fegyveres ellenzéki csoportok széthullása.

http://hidfo.ru/2015/10/volt-cia-tiszt-az-orosz-legiero-beavatkozasa-legalis/

Török rendőrök kocsijuk után kötötték egy kurd holttestét

Török rendőrök a nyakánál fogva az autójuk után kötötték egy kurd lázadó holttestét és végighúzták egy délkelet-törökországi város utcáin, az eset hatalmas felháborodást keltett az országban és világszerte.
hurka
Az AFP francia hírügynökség és a The Huffington Post beszámolója szerint a 24 éves Haci Lokman Birlik szombatra virradó éjszaka vesztette életét a rendőrség különleges egységének műveletében Sirnak városban. Holttestét ezután a nyakánál fogva hozzákötötték egy rendőrautó lökhárítójához és végighúzták a kurd többségű város utcáin. A holttest meggyalázásáról videofelvétel is készült, amelyet később közzétettek az interneten. A történtek óriási felháborodást keltettek a közösségi oldalakon és az ellenzéki sajtóban.
A kormánypárti média kezdetben megkérdőjelezte a felvétel hitelességét, később azonban arról írt, hogy a rendőrök így akartak meggyőződni róla, hogy a holttestre nincs pokolgép erősítve.
Rakátavetővel támadt
Ahmet Davutoglu török kormányfő az esettel kapcsolatban kijelentette, a kurd férfi “fegyveres terrorista volt, aki rakétavetővel támadt a biztonsági erőkre, azonban ez semmilyen esetben sem igazolja ezt a bánásmódot”. A miniszterelnök elmondta, az ügyben vizsgálatot indítanak. A kurdbarát Népi Demokratikus Párt tudomása szerint Haci Lokman Birliket, aki a Kurdisztáni Munkáspárt nevű kurd lázadószervezet ifjúsági szárnyának volt a tagja, elfogták, majd kivégezték a rendőrök.
“A halottakkal még a primitív törzseknél sem bánnak ilyen módon”
– mondta Levent Gök, a balközép ellenzéki Köztársasági Néppárt képviselője.
A katonák megsebesültek, a lázadók meghaltak
Kurd fegyveresek kedd este egy robbanószerrel teli teherautóval nekihajtottak a török biztonsági erők egyik állásának a Törökország délkeleti részén fekvő Van tartományban. Ezután tűzharc kezdődött, amelyben a támadók mindegyike életét vesztette. Az összecsapásban tizennégy katona megsebesült.
Törökországban két hónapja ismét fellángoltak a biztonsági erők és a lázadó Kurdisztáni Munkáspárt fegyveresei közötti összecsapások, s emiatt összeomlottak a kormány és a kurd kisebbség 2012 végén kezdődött béketárgyalásai, amelyek az ország délkeleti részén 1984 óta tartó, mostanáig 40 ezer ember halálát okozó konfliktus lezárását célozták. A felek egymást hibáztatják a harcok felújulásáért.
(MTI)
Bal-Rad komm: Csak megkérdeznénk: miben különböznek EZEK a török rendőrök a dzsihadista pribékektől? Akik szintén “csak” elrettentésül fejezgetnek le civileket, vagy foglyokat. A török rendőrök CSAK a népek okulása miatt…
Megjegyezzük: Döbrögi szerint Törökorszában virágzik a demokrácia!

EGYES JENKI NYAVALYGÁSOKRÓL – AVAGY: HOGYAN KERESIK A JENKIK A TŰT A SZÉNAKAZALBAN?

Amit mi ISIS-nek (Iszlám Államnak) ismerünk, azt Oroszországban IGIL-nek nevezik. Ami hasonlít az “igla” – “tű” szóhoz.
Ha még tán emlékszünk a “Tű a szénakazalban” c. filmre, a kitűnő Donald Sutherland ebben egy “Tű” fedőnevű náci ügynököt játszik, aki a békés angliai kisvárosban mindenkit, cinikusan és kegyetlenül, eltávolít, aki útjába kerül ocsmány feladatának végrehajtása közben.
“Tű” – “IGIL” – “igla”: ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK.
A hörcsögképű, egyben vietnami fogsága óta elmeháborodott John McCain szenátor (tetszenek tudni, az a bizonyos, aki egyfelől lefasisztázta Orbánt, ám ugyanakkor az amerikai Szenátussal meghívatott három olyasféle, nyakig véres, fasiszta terrorkülönítményes vezért, mint amilyenek nálunk annak idején báró Prónay Pál, Héjjas Iván vagy Franczia Kiss Mihály voltak) – azon nyavalygott: micsoda pofátlanság, hogy Oroszország – 48 órával Putyin és Obama találkozója után – elkezdte bombázni a Szíriát és Irakot rettegésben tartó un. “Iszlám Államot”.
“Micsoda tiszteletlenség ez Amerikával szemben, miféle megvető magatartás ez az oroszok részéről!” – háborgott a pszichiátriáról tartós szabadságon lévő egykori hadastyán.
Miért háborgott? Azért, mert Oroszország bombázza az ő kedves “gyermekeit”.
A képen az évtizedek óta megzavarodott hadastyán látható, az “Iszlám Állam” ifjú terroristáival. Ő, no meg Amerika is, már megtalálták a “tűt” (“IGIL”, “igla”) a szénakazalban. Azokkal a bizonyosokkal, akiknek elborzasztó videóit megtalálta egy Röszke környéki fiatalember.
Erre szoktuk mi, magyarok, mondani: “Madarat tolláról, embert barátjáról.”
Erről egyébként még egy dolog eszembe jut. Ferenc pápa minapi amerikai látogatásakor, ott buzgolkodott körülötte a hívő katolikus Joe Biden amerikai alelnök. Tetszenek tudni, az a bizonyos, aki tavaly áprilisban kifejezetten azért termett Kijevben, hogy az ezt megtenni habozó ottani náci juntára ráparancsoljon: MÁRPEDIG AZONNAL KEZDJÉK MEG KATONAI ERŐVEL LETÖRNI A DONYEC-MEDENCÉNEK A JUNTÁVAL SZEMBENI TILTAKOZÓ MOZGALMAIT. A buzgón hívő és most a pápa körül ájtatoskodó katolikusnak ugyanis rendkívül fontos volt: NEHOGY A DONBASSZ FORRADALMA ÉS SZABADSÁGHARCA MEGFOSSZA FIACSKÁJÁT AZ ADOTT TÉRSÉG MÉHÉBEN LEVŐ, AMÚGY KÖRNYEZETGYILKOS TECHNOLÓGIÁKKAL KITERMELENDŐ PALAGÁZ MEZŐK MEGKAPARINTÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉTŐL.
Őszentsége sem kellőképpen tájékozódik tehát a világ dolgairól! Személyében Isten szeme sem lát mindent! Hogy eltűrte maga mellett ezt a szörnyeteget, ezt az Antikrisztust. Aki hörcsögképű, elmeháborodott bűnsegédjével együtt uszít változatlanul a további vérfürdőkre, a kibontakozódni tűnő békés rendezés megtorpedózására. (Ja, és egyiküket sem zavarja, hogy az alelnök demokrata, az ámokfutó hibbant tömeggyilkos pedig republikánus.)
Ja – és arról tetszettek-e hallani, hogy Poros Jankó nácibérenc bábelnök nemrégiben tűrhetetlennek nevezte, hogy Oroszország “aláássa az Iszlám Állam békéjét és biztonságát”.
Putyin-utálók, a liberális szabadságeszmény tántoríthatatlan hívei! Szíveskednek végre már elgondolkodni ezen a képen, annak üzenetén!
is
(Csikós Sándor)

A radikális atlantisták információval támogatnák az Iszlám Államot

Az ukrán belügyminiszter tanácsadója, Anton Gerascsenko javasolta, hogy a hatóságok – és más országok – hozzanak nyilvánosságra minden, a szíriai beavatkozásban résztvevő orosz pilótáról ismert személyes adatot.
A politikus szerint ez amiatt lenne szükséges, hogy
ezáltal az Iszlám Állam tagjai Oroszországban megtalálhassák a beavatkozásban résztvevő pilóták rokonait, és a saría törvényeinek megfelelően bosszút állhassanak rajtuk.
Anton Gerascsenko amellett, hogy szoros kapcsolatot ápol a kijevi puccs során alkalmazott extrémista csoportokkal, elkötelezett atlantista is. Kinevezését – ahogy a jelenlegi ukrán politikai garnitúra számos más tagja – közvetlenül Soros Györgynek köszönheti, beiktatását követően pedig sűrűn és látványosan tett az amerikai befektetőt méltató nyilatkozatokat. Gerascsenko egy 2014 októberi nyilatkozata szerint Soros György “bár 84 éves, jóval távolabb lát mint számos európai és amerikai politikus”, és “nyilatkozatai bölcsességről tanúskodnak”, emellett heves egyetértését fejezte ki Soros György azon kijelentése kapcsán, miszerint az Egyesült Államok minden rendelkezésre álló eszközt be kell vessen arra, hogy Ukrajnát a nyugati hatalmi tömb részeként stabilizálja.
Gerascsenko 2015 februárjában még negatív példaként említette az Iszlám Államot. Akkor azt hangsúlyozta, hogy a Donbassz lakossága nem civilekből áll, hanem “mindannyian olyanok, mint az ISIS tagjai”, és szerinte az Egyesült Államok emiatt a Fekete-tengerről kellene légicsapásokat mérjen a Donbassz régióra, hogy megtörje a lakosság ellenállását.
A radikális atlantista politikus tegnap gyakorlatilag azt indítványozta, hogy információval kell ellátni egy nemzetközi terrorszervezetet, hogy az Oroszország területén civileket gyilkolhasson. Oroszország védelmi minisztériuma ma reagált az ukrán politikus kijelentésére: “az ukrán belügyminiszter tanácsadójának fasiszta szervezetekhez fűződő kapcsolata eddig is ismert volt, terrorszervezetekhez kötődése azonban sokakat meglepett.”


http://hidfo.ru/2015/10/a-radikalis-atlantistak-informacioval-tamogatnak-az-iszlam-allamot/

Heteken belül félmillió afrikait deportálhat az Európai Unió

Heteken belül több mint négyszázezer bevándorló deportálását tervezi az Európai Unió, egy a Times birtokába jutott, kiszivárogtatott dokumentum szerint.
A Times brit napilap egy egyelőre nyilvánosan nem hozzáférhető, de a birtokukba jutott dokumentumra hivatkozva azt írta, hogy heteken belül megkezdődik a migránsok deportálása azokba az országokba, ahonnan Európába érkeztek. A lap szerint még a tél kezdete előtt teljes lezárásra kerülhetnek az Európai Unió migráció által sújtott határvonalai, és erről a tagállamok közös erővel kell gondoskodjanak, az unió pedig nyomást fog gyakorolni és egyúttal további támogatásokat is biztosít a határok lezárásához. A Times szerint elsőként a Mali, Niger, Szomália, Etiópia, Eritrea területéről érkező afrikaiakat küldik vissza, és az Európai Unió fog gondoskodni a “célba juttatásról”.
A lap szerint nem egyértelmű, hogy a háború által sújtott országokból, Szíriából és Afganisztánból érkezőket is deportálják-e, ugyanakkor a dokumentumból az látható, hogy a program célja a migráció teljes leállítása, nem a kiváltó ok kezelése. Az anyagból az is kiderül, hogy a deportálást az Európai Unió elrettentő eszközként kívánja használni, ami nagy sajtóvisszhangot kap majd, és célja a migránsok meggyőzése arról, hogy már nem érdemes elindulniuk Európa felé.
A dokumentum hangsúlyozza, hogy a tagállamok szisztematikusan el kell utasítsanak minden menedékkérelmet, határozottabban kell fellépniük a migránsok deportálása terén, és egyúttal a regisztrálásuk is ellentmondást nem tűrő módon meg kell történjen, hiszen a nyilvántartásba vétellel a tagállam hozzájárul ahhoz, hogy az adott személy már más országon át se léphessen az Európai Unió területére. A Times szerint a következő hetek folyamán az Európai Bizottság jogi ellenlépéseket fog tenni azon országokkal szemben, melyek nem deportálják a területükre érkező migránsokat.
Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter augusztus 16-án követelte, hogy a hatóságok gyorsított eljárásban gondoskodjanak az országba érkező illegális bevándorlók deportálásáról. Akkortájt a liberális sajtó még intenzív bevándorlás-párti propagandát erőltetett, de a német politikusok is további ellentmondásos nyilatkozatokat tettek; egyes német vezetők továbbra is arra bíztatták a migránsokat, hogy Európába jöjjenek. A bevándorlás-politikában alakuló fordulat most kezd a nyilvánosság számára is láthatóvá válni Németországban, és Steinmeier nyilatkozatának megfelelően később a német határok lezárása is megkezdődött. A Times birtokába jutott dokumentum szerint azonban ennél jóval radikálisabb fellépés várható, és még a következő hetek folyamán közel félmillió migránst utasíthatnak ki Európából.

http://hidfo.ru/2015/10/heteken-belul-felmillio-afrikait-deportalhat-az-europai-unio/

Szíriáért égen-földön

Az orosz-szír légi “vegyespáros” a levegőből, a szír hadsereg szárazföldi csapatai pedig a maguk területén intézték a zömmel dzsihadista célpontok felszámolását.
Az orosz légierő ismét Palmüra környékén aprította az iszlamista fanatikus pribékbandát, míg a szír légierő és a szárazföldi csapatok Aleppo, Latakia és Homsz környékén osztogatták az odaútra a jegyeket a Paradicsomba.
Orosz légi és földi felderítési adatok szerint a legitim szír kormány ellen harcoló terrorista bandák a légicsapások által kímélt mecsetekbe húzódnak be a pusztulás elől. Ráadásul hadianyagraktárakként is használják a kiváltságos helyeket.
Damaszkusz mellett a “zsihadisták lelőttek” egy eddig nem azonosított repülőgépet.
Ma reggel nyolc óráig (magyar idő szerint) értesüléseink szerint sem az orosz, sem pedig a szír légierő nem jelezte, hogy gépet vesztett volna. Ám ha a dolog igaz, akkor komoly aggályok merülhetnek fel atekintetben, hogyha a terroristák lőttek le egy repülőgépet!- honnan jutottak ilyen akció kivitelezéséhez szükséges alkalmatossághoz?
http://www.balrad.com/2015/10/07/sziriaert-egen-foldon/
jel
Az Orosz Föderáció Védelmi Tanácsának mai ülésén Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy a Kaszpi-tengerről, 4 hadihajóról 26 darab “Kalibr” típusú rakétát lőttek ki az Iszlám Állam állásai ellen.
kf
A rakéták a védelmi miniszter közlése szerint az 1500 kilométeres távolság ellenére kivétel nélkül eltalálták mind a 11 célpontot.
A hatáselemző műholdfelvételek tanúsága szerint a dzsihadista banditaszervezetet az iszonyatos erejű rakétacsapások alapjaiban rengették meg Szíriában. Az Irak légterén keresztül kivitelezett csapásoknak polgári áldozatai nincsenek.
kaspi
A hírek eléggé ellentmondásosak. Egyes források szerint a Kalibr / Kub rendszer 3M-14 (Bulava) változatát indított 4 felszíni egység. A 3M-14 elviekben a tengeralattjárókról indított változat, szóval valószínűleg a felszíni indítású 3M-14T (Bulava) típust indították. A négy egység is megvan, ugyanis az egyik Gepárd-osztályú fregatt (a Dagesztán) rendelkezik 8 indítókonténerrel, illetve a 3 Bujan-M-osztályú korvett van ellátva 2×4 UKSzK VLS indítóval (az első Kaszpi-tengeri, “sima” Bujan-osztályú egység e helyett egy visszahúzható Grad MLRS indítóval rendelkezik).
A Kalibr rendszer egy közös komponensekre épített robotrepülőgép család, amelynek van hajó elleni 3M-54 változata 220km-es hatótávval amely a cél közeléig hangsebesség alatt halad, majd a végfázisban szuperszonikus sebességű (Mach 2-2,5) “sprintet” vág le (kivétel a 3M-54E1 változat, amely viszont nagyobb, ~300km-es hatótávval rendelkezik). A 3M-54 harci feje ~200kg tömegű.
A 3M-14 a szárazföldi célpontok elleni változat, hosszabb és több üzemanyagot visz magával, a robbanófeje is ~450kg-os, így repülési profiljától függően 1500-2500km-es hatótávolsággal rendelkezik, és végig hangsebesség alatt repül.
Az utolsó változat a tengeralattjáró elleni torpedót cipelő 91RE/91RTE, amely ~40-50km-es hatótávval rendelkezik, de odáig Mach2-vel repül, és ott bocsátja ki a torpedót, ez a változat csak export verzióban elérhető, az orosz haditengerészet nem tartott igényt rá.

http://www.balrad.com/2015/10/07/megrendito-orosz-raketacsapasok-a-dzsihadista-terrorszervezetre/

Mi van ezekkel az afgánokkal? – A görögök már elkülönítik őket (Képriport)

Moria, 2015. október 6. Migránsok átmásznak egy kerítésen, hogy elõbb regisztrálják õket egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Migránsok átmásznak egy kerítésen, hogy elõbb regisztrálják õket egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

És még minket szidnak a kerítésünk miatt. – Na, akkor csak meg kell nézni, hogy milyen kerítést húztak fel a görögök az elkülönített afgánok tábora köré!

A szíriaiak szerint “az afgánok nem tudnak viselkedni és nem beszélnek angolul.” Az is ismeretes, hogy szinte minden verekedésben, konfliktusban benne vannak. Azt persze senki nem tudja, hogy a “szegény menekült” afgánok között hány tálib harcos rejtőzik…
És egy friss hír hazánk déli határáról: “A kedden tiltott határátlépés miatt elfogott hatezer ember közül a magyar-szerb határszakaszon 18, míg a magyar-horvát határszakaszon 5982 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.
Január elsejétől kedd éjfélig több mint 324 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök” (MTI)
Ezek többsége, majd 80 százaléka fiatal férfi, mely tényről nekünk nemcsak a családegyesítés, (mely által a számuk nem is olyan sokára megsokszorozódik), – jut az eszünkbe, – hanem az a kézenfekvő kérdés: Ezek között a fiatal és jó erőben lévő férfiak között, (tessék csak megnézni a lenti képen, hogy a jól megtermett afgán migránst, alig bírják el a fele akkora méretű európai segélymunkások), – tehát ezek között hány kiképzett katona lehet, akik a Tálib Hadsereg, vagy az Iszlám Állam, vagy valamely szatellit terrorista szervezet harcosaiként szivárogtak be Európába és szivárognak a mai napig is.
Moria, 2015. október 6. Önkéntesek segítenek egy migránsnak egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Önkéntesek segítenek egy migránsnak egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Csak Németországban 100 ezer(!) regisztrálatlan migráns van, akik szándékosan eltűntek a hatóságok szeme elől.
Vajon van a kedves olvasónak van fogalma arról, hogy mire képes egy elkényelmesedett nyugat-európai államban, – egy széleskörű muszlim lakossági támogatással bíró, – 100 ezer fős dzsihádista hadsereg?
Moria, 2015. október 6. Migránsok és egy rendõr vitáznak egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Migránsok és egy rendõr vitáznak egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
További fotók, az elkülönített afgán táborról:
Moria, 2015. október 6. Migránsok várakoznak hogy regisztrálják õket egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Migránsok várakoznak hogy regisztrálják õket egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6. Illegális bevándorlók várakoznak hogy regisztrálják õket afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Illegális bevándorlók várakoznak hogy regisztrálják õket afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6. Migránsok várakoznak hogy regisztrálják õket egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Migránsok várakoznak hogy regisztrálják õket egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6. Migránsok egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Migránsok egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6. Migránsok egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Migránsok egy afgánoknak elkülönített táborban a görög Leszbosz szigetén Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
És a + 1 fotó: Lám csak kit láthatunk az alábbi képen Ciprasztól jobbra? – Hát Werner Faymann “Nem Kell Kerítés” osztrák kancellárt. Most észlelhette élőben is a valós problémát:
Moria, 2015. október 6. Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök (elsõ sor, b2) és Werner Faymann osztrák kancellár (elsõ sor, b4) egy migránsoknak kialakított táborban a görög Leszbosz szigetén, Moria közelében 2015. október 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Moria, 2015. október 6.
Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök (elsõ sor, b2) és Werner Faymann osztrák kancellár (elsõ sor, b4) egy migránsoknak kialakított táborban a görög Leszbosz szigetén, Moria közelében 2015. október 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Claymore / Szabad Riport
Fotók: MTI

Mennyire képviseli az Iszlám Állam kalifája Mohamedet, illetve mennyire képviseli az ő szervezete az iszlámot?

Erre nagyon egyszerű a válasz: Semennyire, épp ellenkezőleg: ők az iszlám megcsúfolói és legádázabb ellenségei. A magyarázat pedig szintén egyszerű, felsorolok néhány nyilvánvaló okot:
1- Az iszlám zászlója évezredes hagyomány szerint nem fekete, hanem zöld.
2- A Korán csak azokkal szemben engedélyezte a harcot, akik erőszakkal akarják eltéríteni a muzulmánt a hitétől, vagy rátámadnak, erőszakkal toloncolják ki otthonából és elveszik a vagyontárgyait.
3- Ha már muszáj harcolni, akkor a muzulmánnak tartania kell magát bizonyos szabályokhoz, amelyeket ha áthág, akkor nem csupán eretneknek, de – az áthágás milyenségétől függően – iszlámgyalázónak is tekinthető. Ezek a szabályok a következők:
I – Gyermekeket, idős embereket, nőket és egyéb fegyverteleneket és harcképteleneket bántani tilos!
II- Kutakat mérgezni, településeket felégetni, egyszóval tömeges halált okozni tilos! (magyarán: az iszlám tiltja a terrorizmust, mint harcmódot. Egy igazi muzulmán sosem követne el robbantásos merényletet)
III- Fákat, tenyészállatokat és egyéb jószágokat/javakat elpusztítani/megsemmisíteni tilos!
IV- A holttestet megcsonkítani, hullát gyalázni tilos!
V- Aki megadja magát, illetve békülni akar, azt nem bántjuk, annak meg kell bocsátani és békét kell kötni vele!
VI- A foglyokat megölni tilos!
VII- Az a muszlim, aki jogtalanul öl meg olyan embert, aki valaha kiejtette a száján, hogy egy az Isten és Mohamed a prófétája, halállal lakol és a pokolban végzi.
4- A Korán azt mondja: “A keresztényeknek, zsidóknak és azoknak, akik egy Istenben hisznek, nincs mitől félniük, s nem fognak később bánkódni”. Az Iszlám Állam harcosai ellene tesznek ennek a kinyilatkoztatásnak, méghozzá a leggyalázatosabb módokon.
5- A Korán világosan, félreérthetetlenül kimondja a következőket: “Hitvallásban nincs erőszak.. Aki akar, higgyen, aki nem akar, az ne higgyen… a te dolgod nem a számonkérés, hanem a közvetítés”. A vallási tolerancia gyakorlása egy muzulmán számára vallási kötelesség, az Iszlám Állam ezzel homlokegyenest szembemegy.
6- A Korán szerint paráznaság bűne miatt csak az büntethető – és csak ostorozással, nem pedig megkövezéssel – aki legalább négy férfi (vagy 8 nő) szeme láttára folytat nemi aktust. Magyarán: a Korán csak a nyilvános szexért szabja ki ezt a szigorú büntetést. Ráadásul Mohamed megmondta: csak az tekinthető paráznaságnak, amikor a pénisz behatol a vaginába. Az iszlám tehát elég nagy játékteret hagyott ebben a kérdésben, a muszlim lelkiismeretére bízva a cselekvést. Az Iszlám Állam tagjai ezért gyilkosságot követnek el valahányszor megköveznek egy paráznának vélt nőt vagy férfit, a Korán sehol nem írja elő a megkövezést.
Amit sokan nem tudnak az iszlámmal kapcsolatban: Mohamed beszédei és cselekedetei semmit nem írhatnak felül abból, ami a Koránban van. Ahol a muszlim ellentmondást talál a Korán és a mohamedán hagyomány között, ott a Korán tanítását kell követnie. Ráadásul, és ezt sok muszlim sem tudja, Mohamed kifejezetten megkérte a követőit, hogy csak azt rögzítsék, amit kinyilatkoztatásban kapott, de azt már ne írják le, hogy ő miket mondott és hogyan élt. Ezt azért kérte, mert az ő cselekedetei az ő idejében és az ő népének körében voltak mérvadók. Más időkben, más helyeken a Korán szavainak kellene a mérvadónak lenniük a muszlimok számára.
Forrás: https://www.facebook.com/nizarmidani