Amit mi ISIS-nek (Iszlám Államnak) ismerünk, azt Oroszországban IGIL-nek nevezik. Ami hasonlít az “igla” – “tű” szóhoz.
Ha még tán emlékszünk a “Tű a szénakazalban” c. filmre, a kitűnő Donald Sutherland ebben egy “Tű” fedőnevű náci ügynököt játszik, aki a békés angliai kisvárosban mindenkit, cinikusan és kegyetlenül, eltávolít, aki útjába kerül ocsmány feladatának végrehajtása közben.
“Tű” – “IGIL” – “igla”: ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK.
A hörcsögképű, egyben vietnami fogsága óta elmeháborodott John McCain szenátor (tetszenek tudni, az a bizonyos, aki egyfelől lefasisztázta Orbánt, ám ugyanakkor az amerikai Szenátussal meghívatott három olyasféle, nyakig véres, fasiszta terrorkülönítményes vezért, mint amilyenek nálunk annak idején báró Prónay Pál, Héjjas Iván vagy Franczia Kiss Mihály voltak) – azon nyavalygott: micsoda pofátlanság, hogy Oroszország – 48 órával Putyin és Obama találkozója után – elkezdte bombázni a Szíriát és Irakot rettegésben tartó un. “Iszlám Államot”.
“Micsoda tiszteletlenség ez Amerikával szemben, miféle megvető magatartás ez az oroszok részéről!” – háborgott a pszichiátriáról tartós szabadságon lévő egykori hadastyán.
Miért háborgott? Azért, mert Oroszország bombázza az ő kedves “gyermekeit”.
A képen az évtizedek óta megzavarodott hadastyán látható, az “Iszlám Állam” ifjú terroristáival. Ő, no meg Amerika is, már megtalálták a “tűt” (“IGIL”, “igla”) a szénakazalban. Azokkal a bizonyosokkal, akiknek elborzasztó videóit megtalálta egy Röszke környéki fiatalember.
Erre szoktuk mi, magyarok, mondani: “Madarat tolláról, embert barátjáról.”
Erről egyébként még egy dolog eszembe jut. Ferenc pápa minapi amerikai látogatásakor, ott buzgolkodott körülötte a hívő katolikus Joe Biden amerikai alelnök. Tetszenek tudni, az a bizonyos, aki tavaly áprilisban kifejezetten azért termett Kijevben, hogy az ezt megtenni habozó ottani náci juntára ráparancsoljon: MÁRPEDIG AZONNAL KEZDJÉK MEG KATONAI ERŐVEL LETÖRNI A DONYEC-MEDENCÉNEK A JUNTÁVAL SZEMBENI TILTAKOZÓ MOZGALMAIT. A buzgón hívő és most a pápa körül ájtatoskodó katolikusnak ugyanis rendkívül fontos volt: NEHOGY A DONBASSZ FORRADALMA ÉS SZABADSÁGHARCA MEGFOSSZA FIACSKÁJÁT AZ ADOTT TÉRSÉG MÉHÉBEN LEVŐ, AMÚGY KÖRNYEZETGYILKOS TECHNOLÓGIÁKKAL KITERMELENDŐ PALAGÁZ MEZŐK MEGKAPARINTÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉTŐL.
Őszentsége sem kellőképpen tájékozódik tehát a világ dolgairól! Személyében Isten szeme sem lát mindent! Hogy eltűrte maga mellett ezt a szörnyeteget, ezt az Antikrisztust. Aki hörcsögképű, elmeháborodott bűnsegédjével együtt uszít változatlanul a további vérfürdőkre, a kibontakozódni tűnő békés rendezés megtorpedózására. (Ja, és egyiküket sem zavarja, hogy az alelnök demokrata, az ámokfutó hibbant tömeggyilkos pedig republikánus.)
Ja – és arról tetszettek-e hallani, hogy Poros Jankó nácibérenc bábelnök nemrégiben tűrhetetlennek nevezte, hogy Oroszország “aláássa az Iszlám Állam békéjét és biztonságát”.
Putyin-utálók, a liberális szabadságeszmény tántoríthatatlan hívei! Szíveskednek végre már elgondolkodni ezen a képen, annak üzenetén!
is
(Csikós Sándor)