A Western Kentucky University szakpszichológusa szerint riasztó mértékben növekszik az iskolai erőszak: a gyerekek az ökölharc helyett éles fegyverhez nyúlnak, ha fenyegetve érzik magukat.
Az iskolai erőszak gyors terjedésének veszélyére hívta fel a figyelmet a Western Kentucky University szakpszichológusa, Dr. Bill Pfohl. A szakértő szerint az amerikai gyermekek az utóbbi évek során hajlamosabbá váltak egyre inkább erőszakos úton rendezni nézeteltéréseiket, és egyszerű hétköznapi konfliktusok során is gyakran éles lőfegyverhez nyúlnak.
“A gyermekek hozzáférnek fegyverekhez. Ezt eddig is tudtuk. Ami lényeges, hogy mihez kezdenek velük, és ezek a fegyverek mennyire biztonságosak”mondta.
Dr. Pfohl szerint a gyermekek “az ökölharcról a lőfegyverhasználatra tértek át”, és az utóbbi évek során nagy mértékben megszaporodott az iskolai lövöldözések száma.

A pszichológus emlékeztetett, hogy ebből a szempontból 1992 kiemelkedő év volt, de egészen 2015-ig javuló trend mutatozott és csökkent az iskolai fegyverhasználat elterjedtsége. Az utóbbi évek során azonban változás állt be, és az iskolai lövöldözések egyre fiatalabb korcsoportban történnek.
“Korábban tipikusan főiskolás hallgatók váltak érintetté ilyen incidensekben, de ma már középiskolában is történnek hasonló esetek, a trend pedig afelé halad, hogy az elemi iskolában is terjedni kezd a lőfegyverhasználat.”
A szakértő szerint azonban még mindig az iskola a legbiztonságosabb hely a gyermekek számára, és a szülők fokozott figyelmet kell fordítsanak arra, hogy a gyermeket biztonságra tanítsák.

http://www.hidfo.ru/2017/09/ahol-tudas-ott-fegyver-egyre-tobbet-gyilkolnak-az-amerikai-kisiskolasok/