2015. december 26., szombat

Misa légycsapói

Ez év augusztusában Oroszország Asztrahány-régiójában, Kapusztyin Jar rakétalőterén vizsgázott az úg, föld-levegő rakétarendszer, a “Tor M2U”.
Több olyan tulajdonsággal is rendelkezik ez az új rendszer, ami miatt egyedülálló. Ami közönséges földi halandó számára a legfeltűnőbb, hogy ez a “Tor M2U” úton-útfélen-mozgás közben is-eregeti a rakétáit. Egy komplex rendszer részeként.
2016 márciusára minden kijelölt egységnél rendszerbe is fog állni!
http://www.balrad.com/2015/12/26/misa-legycsapoi/

Eduard Limonov: “Az európaiak nem értik, mi történik.”

A külső szemlélő számára Európa a cselekvésképtelen vezetők földje, amit emiatt idegen népek gyarmatosítanak? Eduard Limonov, orosz politikus – a Nemzeti Bolsevik Párt vezetője – szerint az európai migrációs válság lényege, hogy Európa saját volt gyarmatainak gyarmatává válik:
“Mostanra egyértelműen látható, hogy egyetlen év leforgása alatt másfél millió illegális bevándorló érkezett Európába. Az európaiak nem értik, mi történik. Még a Párizsban történt gyilkosságok után sem értik. Európa gyarmatosítása van folyamatban, Afrika és Ázsia által. […] Kadhafi 1972-ben egyesíteni akarta országát Egyiptommal. Amikor ehhez nem kapta meg Egyiptom beleegyezését, Líbia teljes lakosságát felszólította, hogy vonuljanak az egyiptomi határra – hogy ezzel nyomást gyakoroljon az ország vezetőire. Az egyiptomi hatóságok akkor készek voltak arra, hogy kiadják a tűzparancsot, és ezzel megakadályozták a nagyobb tragédiát. Ma az európaiak nem elég eltökéltek ahhoz, hogy tüzet nyissanak a migránsokra. Emiatt a szemünk láttára rabszolgát csinálnak belőlük.”


http://www.hidfo.ru/2015/12/eduard-limonov-az-europaiak-nem-ertik-mi-tortenik/

Karácsonyi tűzszünet a donbasszi tűzszünetben. Zajcevo és Zsobanki (Gorlovka) környékén tombol a háború.

Gorlovkát tanktüzérséggel lőtte a kijevi junta latorhada.
A kijevi udvari média a Mariupol környéki falvak “szeparatista megszállásáról” hablatyol, amit viszont az EBESZ a Jóistennek sem hajlandó írásba adni!
A donyecki repülőtér szomszédságában fekvő-de már kietlen-Szpartakot napok óta folyamatosan aknavetőzik a valcmanisták.
Donyeckben azért Karácsonyoznak a helyiek.
jolka


http://www.balrad.com/2015/12/26/a-donbasszi-tuzszunet/


Donbassz frontjainak középső és déli szakaszain mostmár szinte megállás nélkül szólnak a fegyverek! Valami készülődik!
Ha leszáll az este!-megkezdődik Gorlovka és környékének latorostroma.
De egyébként Gorlovkától Donyecken keresztül egészen Mariupolig zajlanak a valcmanisták tüzérségi akciói. (A Bal-Rad közvetlen értesülései szerint ugyanakkor az inváziós veszély inkább a Luganszki Népköztársaságot fenyegeti.)
Donyeck északi kerületei és a repülőtér folyamatos latortüzérségi támadások alatt vannak.
Tegnap Kominternovo falut ellepték az EBESZ “látnokai”, hogy a pufferzónában lévő falut megszálló “szeparatistákat” rajtakapják. Kijev síránkozásának megfelelően. Nem kis meglepetésükre a latorhad tüzérsége által rommá lőtt faluban azt kellett hallaniuk a helybéliektől, hogy Valcmanék állításaival szemben ők ugyan egy fia szeparatistát nem láttak, csak a tüzérségi gránátzáport élték át. Ami pedig a latoroldal felől érkezett, és amit a még füstölgő romok is igazoltak. Az EBESZ szemlebizottság pedig kénytelen-kelletlen írásba foglalta: Kominternovóban nincsenek szeparatisták, Kijev minden bizonnyal rosszul tudta a dolgokat.

http://www.balrad.com/2015/12/27/valami-keszulodik-donbassz-hataran/




FELLOBBANT A NÁCI TERRORRAL SZEMBENI ELLENÁLLÁS LÁNGJA A MEGTIPORT UKRAJNÁBAN

A Krím ellen szervezett blokád a határ túlsó – ukrán – oldalán élő települések lakóinak az életét is megkeseríti. A határhoz közeli településeket a náci terrorbrigádok, krími tatár szélsőségesek, újabban pedig már Szíriából érkezett iszlám szésőségesek is megkeserítik. Rendszeresek a fosztogatások, rablások, a nőkkel való erőszakoskodások, a helyi civilek elleni támadások.
A határhoz közeli Kalancsak településen az egyik leghírhedtebb terrorbrigád, az “Ajdar” fegyveresei garázdálkodtak. Egy éjjel – anélkül, hogy tudtak volna erről – az egyik, Afganisztánt megjárt katona házát szemelték ki. Kapóra jött, hogy éjfél után tért haza a család legényfia, akit a garázsba tuszkoltak, és agyba-főbe verték, követelve a ház kulcsait.
A zajra összeszaladtak a szomszédok, maga a falusi rendőrparancsnok értesítette pedig a megtámadott ház gazdájának bátyját, aki – más, Afganisztánt megjárt veteránokkal együtt odarohant, és megfutamította a brigantikat. Az “afgán” veteránok mindjárt másnap gyűlés tartottak, amin felszólították a kormányt: vessen véget a terrorbrigádok garázdálkodásainak, vagy maguk veszik a kezükbe az ügyet.
A kormány “persze” nem reagált, így pénteken összegyűlt a falu népe, veteránokkal, politikai pártok és civil szervezetek képviselőivel. KIMONDTÁK ÖNVÉDELMI OSZTAGOK MEGALAKÍTÁSÁT, AMELYEK MEGFÉKEZIK MAJD A BANDITÁK GARÁZDÁLKODÁSAIT. Ott, helyben meg is indult az önvédelmi osztag szervezése: beléptek az “afgán” veteránok, helybéli vadászok, fiatal emberek.
A botrány oly nagy, hogy azt már az udvari média sem hallgathatja el.
A Donbassz népe ellen indított véres, kegyetlen katonai büntetőhadjárat kezdete óta ELŐSZÖR FORDULT ELŐ UKRAJNÁBAN, HOGY A NÉP FEGYVERES ÖNVÉDELMI OSZTAGOK SZERVEZÉSÉHEZ LÁTOTT HOZZÁ.
(Csikós Sándor)

Hatalmas a tét: bukunk, ha letarol bennünket Amerika

Az EU és az USA között folyó szabadkereskedelmi tárgyalások, illetve a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (Transatlantic Trade and Investment Partnership, TTIP) célja a kereskedelmet és beruházásokat nehezítő akadályok leépítése a két fél között. Bár az EU és USA közötti kereskedelemben az agrártermékek részesedése csupán 5-6 százalék, az ezekkel kapcsolatos egyeztetéseket és találgatásokat kiemelt figyelem övezi. Sokan attól tartanak ugyanis, hogy a megállapodás igazi vesztese pont Európa agrárszektora lesz, miközben az egyezmény elsősorban az EU-nak sürgető, mivel az USA a Csendes- Óceáni Partnerségi Egyezmény (TPP) aláírásával már jelentős sikereket ért el. A TPP Obama elnökségének szép zárása lehet, és a 2016. évi elnökválasztás miatt a TTIP könnyen háttérbe szorulhat, ez pedig az EU lemaradásával fenyeget.
A TTIP-tárgyalások 2013 júliusában kezdődtek. Céljuk az EU és az USA között fennálló kereskedelmi és beruházási akadályok leépítése. A tárgyalások tizenegyedik fordulójára 2015 októberében került sor, ennek fókuszában azonban nem agrárkereskedelmi kérdések álltak. Ezekről, tekintettel érzékenységükre, valószínűleg csak az utolsó fordulókban igyekeznek majd egyezségre jutni a felek. Az egyezmény megkötésének ideje egyelőre megjósolhatatlan.
A TTIP jelentőségét mi sem érzékelteti jobban, mint hogy az EU és az USA együtt a globális GDP több mint felét realizálja, egymás között lebonyolított áruforgalmuk a világ összes áruforgalmának több mint 30 százalékára tehető, egymásnak nyújtott szolgáltatásaik értéke pedig a világ szolgáltatáspiacából több mint 40 százalékot képvisel.
Európa lemaradhat
A TTIP tető alá hozása elsősorban az EU számára sürgető, hiszen az USA időközben a Csendes – Óceáni Partnerségi Egyezmény (TPP) aláírásával közvetlenül a TTIP tárgyalások utolsó fordulója előtt már jelentős sikert könyvelhetett el. A TPP keretében körvonalazódó szabadkereskedelmi övezet ugyanis, amelynek tagjai az USA mellett Kanada, Mexikó, Chile, Peru, Japán, Szingapúr, Vietnam, Malajzia, Brunei, Ausztrália és Új-Zéland, várakozások szerint rövid időn belül a világ leggyorsabban növekvő gazdasági integrációja lesz. A TPP nyélbe ütése Obama elnökségének szép zárása lehet, és a 2016. évi elnökválasztás miatt a TTIP könnyen háttérbe szorulhat, ami az EU lemaradásával fenyeget.
Nem véletlen, hogy elemzők az EU és a TPPből kimaradt Kína között a kereskedelmi és beruházási akadályok leépítésére irányuló törekvések előtérbe kerülését valószínűsítik. Az EU és az USA közötti kereskedelemben a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek részesedése az energetikai berendezések, gépjárművek, gyógyszerek és egyéb ipari termékek mögött nem jelentős, mindössze 5-6 százalékra tehető. Ennek ellenére az ezekkel kapcsolatos egyeztetéseket és találgatásokat kiemelt közfigyelem övezi, ami az EU helyzetét alaposan megnehezíti, hiszen nemcsak a tárgyaló partnerrel szemben kell érvényesítenie érdekeit, hanem tagországainak polgárai és politikusai felé is folyamatosan bizonygatnia kell, hogy megfelelően képviseli az európai érdekeket és értékeket, és biztosítja a transzparenciát a tárgyalások során.
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre érvényben lévő importvámok nem tekinthetők magasnak, ezért a hangsúly nem is elsősorban a vámok további csökkentésén, hanem inkább a kereskedelmet hátráltató, úgynevezett nem vámjellegű akadályok (NTB) leépítésén van, amelyekről az egyezkedés a TTIP-tárgyalások legnehezebb fejezete.
Klóros csirke, hormonkezelt marha
Több olyan súlyos „tétel” van, amelyre az egyik tárgyalófél úgy tekint, mint NTB, miközben az a másik számára tárgyalási alapot nem képező standard. Ilyen többek között a növekedési hormonok használatának vagy a csirkehús klórozásának tiltása az EU-ban. Rengeteg vita forrása néhány látszólag csekély különbség: például az EU-ban bármilyen szer vagy eljárás alkalmazása tiltott, ha nincs egyértelmű tudományos bizonyíték annak ártalmatlanságára, míg az USA-ban csak akkor lép életbe tiltás, ha a káros hatásról tudományos bizonyíték áll rendelkezésre. Az USA ezért megengedőbb bizonyos szerek vagy eljárások alkalmazása terén.
A TTIP megkötésétől a GDP és az össztársadalmi jólét növekedését remélik mindkét tárgyaló félnél. Az élelmiszer-gazdaság külkereskedelmének aspektusából: többnyire az EU USA-ba irányuló kivitelének növekedésével számolnak elsősorban tejtermékekből (sajtok), borokból és más alkoholtartalmú italokból, valamint cukorból. Ugyanakkor az EU valószínűsíthetően több marhahúst, baromfihúst, üzemanyagcélú etanolt és közepes minőségű búzát importál majd az USA-ból.
Mivel az EU egyes tagországaiban az élelmiszer-gazdaság külkereskedelmének makrogazdasági súlya más és más, ezért az e várakozásokkal kapcsolatos álláspontjuk is igen különböző. Abban viszonyt egyetértenek, hogy a kereskedelem liberalizálása mellett elengedhetetlen a szabályozás konvergálása, egyébként az EU termelői versenyhátrányba kerülnek az uniós előírásoknak (állatjólét, környezetvédelem stb.) való megfelelés extraköltségei miatt.
Magyarország rosszul jöhet ki az egyezményből
És hogy érinti mindez Magyarországot? Magyarország USA-ba irányuló mezőgazdasági és élelmiszeripari kivitele nem számottevő, 2014-ben mindössze 44,5 millió dollárt tett ki, miközben 48,2 millió dollár értékben hozott be ilyen termékeket az észak-amerikai országból. Egyelőre úgy tűnik, hogy a TTIP megkötése ugyan érdemben nem érinti a belpiacot, hatása közvetett módon a magyarországi termékek európai uniós exportpiacain jelentkezhet. Az Agrárgazdasági Kutató Intézetnél (AKI) készült elemzések alapján valószínűsíthető, hogy bizonyos áruféleségeknél, mint például a marhahús, a konzerv csemegekukorica, a bioetanol vagy az izoglükóz, akár már a vámok leépítése érezhető lenne a magyarországi exportteljesítményben.
ex
Ugyanakkor számos olyan termék, illetve árucsoport van, amelynél sem a vámok, sem az NTB eltörlése nem okozna jelentős változást: vagy azért, mert ezek európai piacain más versenytársak dominálnak (például gabonafélék, baromfihús), vagy azért, mert az európai termelés szerkezete, illetve a termékek minősége más (például olajnövények, bor).
exp
Fontos hangsúlyozni, hogy a kiskereskedelem saját minőségbiztosítási, védjegyezési és címkézési rendszerei nem tartoznak a nemzetközi egyezmények hatálya alá, és egy ilyenekkel „körülbástyázott”, érzékeny fogyasztói piaccal szemben, mint amilyen az EU, a mennyiséget kereső, feltörekvő piacok sokkal vonzóbbak lehetnek az USA mezőgazdasági és élelmiszeripari exportőreinek.
(agrarszektor)
Bal-Rad komm: A TTP és a TTIP az amerikai neokolonizáció legújabb “virága”! Az ész nélkül nyomtatott dollárral agyondotált amerikai szeméttel való beterítése a világnak.
Az Európai Unió (sajnos benne Magyarország) egyszerűen nem képes ellenállni az USA gazdasági nyomásának, amelynek újabb és újabb piacokra van szüksége, hogy a “géntechnológi vívmányai” által halmozódó készletei ne temessék maguk alá az amerikai mezőgazdaságot. Akár Európa egészségének rovására is!
Nagy is a sunnyugás a dolog miatt az EU-ban! Kiváltképp Magyarországon, ahol a qrmányzati kommunikáció szintjén meg sincs említve a téma! Mert bár Magyarország vonatkozó élelmiszerszabványai az EU legszigorúbbjai közé tartoznak, az unió belső kereskedelmi szabályai nem igazán teszik lehetővé az érvényesítésüket.
A TTIP a még megmaradt magyar élelmiszerfeldolgozó kapacitás fogja lerombolni, és ráadásul komoly egészségügyi kockázatot is jelent számunkra.
Csupáncsak azért, hogy az “amerikai álom” ne omoljon össze!

Damaszkusz lassan latormentes övezetté válik.

Latakia tartományban az előre nyomuló kormánycsapatok Al-Kabir, Al-Durra és Dagdagan falvak térségében a dzsihadisták komoly méregkeverdéjére bukkantak.
A hadsereg érkeztének hírére a hóhérkülönítmény gyorsan fölszívódott, de hátrahagyták az árulkodó nyomokat. Adtak a munkavédelemre rendesen. Az amerikai hadseregben rendszeresített vv. ruházatok, gázálarcok, gyógyszerek, vérzéscsillapítók glédában álltak a magára hagyott bázison.
vegy
Mi több: egy komplett tábori kórház is előkerült, ami kizárólag a vegyi sérülések kezelésére hivatott felszerelésekkelvolt ellátva. Amerikai, török, katari, és szaudi gyártásúakkal.
Tegnap egyébként az orosz légierő komoly karácsonyi meglepivel szolgált a mindenféle terrorbandáknak, akik esetleg abban reménykedtek, hogy a keresztény Karácsony alkalmából pihi lesz. Tévedtek. Mert a jelek szerint az orosz légierő inkább az ortodox Karácsonyra van kihegyezve pihenőileg. Ha egyáltalán betartják.
Tegnap tovább rontották a török-dzsihadista olajbizniszt. Meglehetősen népes konvojra bukkantak. A kalifátus szállítókapacitása bizonyos hírek szerint 12 ezer (NEM TÉVEDÉS!-TIZENKETTŐ EZER) tankerautójának csoportosulására csaptak le.
A szárazföldön is nagy intenzitással pusztítja az iszlám férgeit a szír kormányhadsereg. Hama és Homsz térségének sátánfattait föld-föld rakétákkal kínálgatták Tel Biszoynál lévő bázisukról, de közvetlen harcérintkezéssel is irtották a latrokat.
Damaszkusz egyik elővárosában a kritikussá vált helyzetről tartottak termelési tanácskozást a dzsihadista hordák vezéregyedei.
A dolgot pedig megneszelte az orosz légierő. Márpedig az ilyesmi megneszelés az álmoskönyvek szerint egészségre káros ártalommal szokott járni. Újfent beigazolódott az álmoskönyvek jóslata. Az Iszlám Hadsereg nevű bűnbanda latorvezére Zahrán Allús nem bírta ki élve a megpróbáltatásokat. (Egyébként még igen sok bűnöző nem bírta ki rajta kívül.)
zahran_allush
Úgyhogy Zahrán Allús kipipálva a zsoldlistáról. (Az ő ötlete volt civilek ketrecbe zárása, és Damaszkusz háztetőire telepítése. De kiagyalt és véghezvitt az ő bandája számtalan rémséges cselekményt!)
sl
Nyilván az egyik legfőbb latorvezér pusztulásának gyorsan Damaszkuszba érkező híre is arra ösztökélte a szír fővárosban tanyázó bűnözőket, hogy innen el kell pucolni mielőbb!
Kétezer bandita úgy döntött, várjon még az a Paradicsomba menetel! Így aztán élve a kormányerők által felkínált lehetőséggel, Damaszkusz egyik déli negyedében verődtek össze. Hogy békében távozhassanak-kényelmes buszokon. Fegyvertelenül. Az elszállítandó banditacsapatok között az Iszlám Állam (IÁ) nevű hóhérbanda és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnya, az an-Nuszra Front martalócai is vannak. Az érintett városrészbe pénteken 18 autóbusz érkezett, hogy megkezdjék a kétezer pribék, és másfélezer családtagjuk evakuálását a IÁ és más bűnbandák kezén lévő területekre.
Damaszkusz lassan latormentes övezetté válik.
http://www.balrad.com/2015/12/26/damaszkusz-lassan-latormentes-ovezette-valik/




Latorjajtól hangos Szíria

Észak-Irakban a dzsihadista kutyák már öngyilkos autóbombákkal akarnának maguknak utat vágni a kurd miliciák gyűrűjén. Csakhát…! A terroristabatárt még a célja előtt kilövik a pesmergák.
Szíria Észak-Latakia tartományának hegyei között még mindig ide-oda kószáló turkomán bűnbandamaradványok sikeres felszámolása zajlik.
Nyögik a latrok a Maaret el Haasannál őket és a benzinpiacukat ért orosz légicsapás következményeit. Kérjük az Urat, hogy védjen meg bennünket az orosz medvétől” nyafogja egy életben maradt lator, aki a rengeteg kinyúlt tstvér miatt is síránkozik bőszen. Deir Al Aszafirnál pedig irtózatos erejű “Grad” tüzérségi támadást küldött a martalócok nyakába a kormányhadsereg.
Damaszkuszban a kormánycsapatok folytatták offenzívájukat a a latorvezér likvidálása miatt váratlanul megszakadt-valójában el sem kezdődött-pribékevakuáció miatt a városban rekedt bűnbandák fölszámolására. Újabb latorvezér lett tegnap Damaszkuszban kinyuvasztva. Ezúttal a “Szíriai Forradalmárok Frontja” nevet viselő bűnbanada vezéregyedete, Lida Muhammad al Masaalma és közvetlen segítői hallották meg Allah invitációját a túlvilágra. Nem kevés hordaegyed társaságában szálltak be Kharon ladikjába.
A Derayya-kazánban sülő-fővő “Dzshabhat en Nusra” kétségbeesett rádióüzenetekben kéri Allah és a földi degítők mielőbbi gyors-és hatékony-közbeavatkozását, mert ha nem érkezik meg a segítség, nekik “reszeltek”. Márpedig segítség az nem lesz.
kazhttp://www.balrad.com/2015/12/27/latorjajtol-hangos-sziria/