2016. augusztus 24., szerda

Szeptembertől lehet jelentkezni az új határvadász századokba

határvadász hidfo.ru
A következő hónapokban megkezdődik a Készenléti Rendőrség állományának bővítése. Háromezer állás van betöltetlenül; a jövőben a migrációs nyomás csak fokozódni fog, szeptember 1-től lehet jelentkezni a magyar-szerb határ fegyveres őrizetére.
Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2016. augusztus 24-én sajtótájékoztatót tartott a Készenléti Rendőrség Nagytanácstermében, ahol kifejtette, hogy Magyarország déli határai mentén további háromezer határvadászra van szükség, így a Készenléti Rendőrség szeptember 1-től toborzást kezd Határvadász Bevetési Osztályainak állományába.
“A tavalyi évben 1,5 millió illegális bevándorló érkezett Európába, az idei évben pedig már közel háromszázezer. Afrika felől naponta ezrek érkeznek Európa partjaihoz. Líbiából közel egymillió bevándorló kíván útnak indulni, Törökországban hárommillió bevándorló várakozik.”
A rendőrfőkapitány kifejtette, hogy Magyarországnak fokozódó migrációs nyomással kell számolnia, és nem csak az országhatárokat, hanem egyben Európa határait is itt kell megvédeni. “Az Európai Unió tagállamainak fő feladata a külső schengeni határok megbízható őrizete, a zöldhatáron a szabályozatlan módú átlépés meggátolása.” – mondta.
A tájékoztató szerint a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy a rendőrség határvadász egységeinek létszámát háromezer fővel növeli, tekintettel arra, hogy Magyarország a jövőben a migrációs nyomás fokozódásával kell számoljon.
A tájékoztató szerint az illegális bevándorlás következtében a “közbiztonsági deficit” jelentkezhet, azaz számolni kell a közrend megbomlásával, ha nem valósul meg a déli országhatárok teljes őrizete. Emiatt van szükség a határvadászokra, akiknek lehetősége van arra, hogy még az országba érkezés előtt elfogják a potenciális bűnözőket.
Határvadásznak bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, és a pályázati felhívásban megfogalmazott követelményeknek megfelel. A jelentkezők a felvételt követően kéthónapos alapképzésen esnek át, mely modul záróvizsgával fejeződik be. Ekkor a jelentkezők munkavállalói jogviszonyban lesznek, és bruttó 150 ezer forintos bérért állhatnak szolgálatba. A modulzáróvizsgát követően hivatásos állományba kerülnek 12 hónapos próbaidőre, kinevezésre kerülnek rendőr őrmesternek, és tovább fognak tanulni négyhónapos modul keretében, ahol őr-járőr rész-szakképesítést fognak szerezni.
Megfelelő jelentkezői létszám esetén folyamatosan indulnak a moduláris képzések – egy újonnan jelentkező személy összesen hat hónapos moduláris képzést követően kezdheti meg tevékenységét járőrtársként. A tájékoztató szerint “az állomány a készenléti rendőrségnél rendben lévő kialakított ruházattal, fegyverzettel, rendészettechnikai eszközökkel, híradó- és informatikai eszközökkel lesz ellátva és felszerelve.”
http://www.hidfo.ru/2016/08/szeptembertol-lehet-jelentkezni-az-uj-hatarvadasz-szazadokba/

A török titkosszolgálat is formálhatja a politikát Németországban

Török tüntetés Németország hidfo.ru
Több mint hatezer embert szervezett be a török titkosszolgálat Németországban, hogy kémkedjenek az Erdogan-rezsimnek a németországi török közösségek után. A Zöldpárt szerint amennyiben ezek az állítások igaznak bizonyulnak, Berlin felül kell vizsgálja a Törökországgal való együttműködést a hírszerzés terén.
Vasárnap a Die Welt német lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Németország mintegy hárommilliós török közösségéből több mint hatezer lehet azoknak a száma, akik a török titkosszolgálat számára folytatnak információgyűjtést. A Bundestag már megkezdte ennek “kivizsgálását”, a Zöldpárt szerint azonban ha ezek az állítások igaznak bizonyulnak, az elegendő indokot szolgáltat arra, hogy Németország felülvizsgálja a török titkosszolgálatokkal folytatott együttműködést, az informátorokat pedig a hatályos törvényeknek megfelelően felelősségre kell vonni.
“Következménye kell legyen, mert amiről beszélünk, az Németországban bűncselekmény. Kémtevékenységről, vagy talán annál többről van szó.”
A lap szerint a török titkosszolgálat kémgyűrűi a Németországban élő török kisebbségeket figyelik. Hans-Christian Ströbele, a Zöldpárt képviselője azt mondta, ezek az informátorok közreműködhetnek olyan török származású személyek megfélemlítésében, akik kritikát fogalmaznak meg a török kormánnyal szemben – emellett annak veszélye is fennáll, hogy ezáltal megpróbálnak politikai érdekérvényesítést folytatni Németországban a török származású képviselőkön keresztül.
Az ennek kapcsán nyilatkozó politikusoknak olyan vádat szegeztek, mely szerint Németország titkosszolgálatai hosszú éveken át tudtak erről a tevékenységről, de szemet hunytak e felett, és engedélyezték a török kisebbség megfigyelését. Ströbele szerint a valóságban nem ez történt, és Berlin felül kell vizsgálja a Törökországgal folytatott titkosszolgálati együttműködést, hiszen a török hírszerzés e szerint a kétoldalú megállapodásokat figyelmen kívül hagyva, függetlenül cselekszik Németországban, és megpróbálhat befolyás alá vonni török származású országgyűlési képviselőket.
Ezek a tények egészen új kontextusba helyezik a német kormány bevándorláspolitikáját is, hiszen felmerül annak lehetősége, hogy idegen országok formálják a kormány migrációval kapcsolatos döntéseit. A török titkosszolgálatok érdekeltek a bevándorlók tömeges beengedésében, hiszen a migráció egyik fő útvonala Törökországon halad át, így a migránstömegekkel nemhivatalos fedett ügynökök tízezreit küldhetik Európába anélkül, hogy ez feltűnést keltene.


http://www.hidfo.ru/2016/08/a-torok-titkosszolgalat-is-formalhatja-a-politikat-nemetorszagban/