2016. augusztus 20., szombat

Németországban, Franciaországban is erősödik az iszlámellenesség

Berlini Patrióták az Iszlamizálódás Ellen mozgalom tüntetése Berlini Patrióták az Iszlamizálódás Ellen mozgalom tüntetése
A Demos nevű brit agytröszt Közösségi Média Elemzőközpontja az elmúlt hónapok Twitter-üzeneteit vizsgálva megállapította, hogy Európában egy-egy terrortámadást követően drasztikusan megnő az iszlámellenes üzenetek száma.
A vizsgálat során arra a következtetésre jutottak, hogy a Twitteren hónapról hónapra növekszik az iszlámellenesség. Júliusban több mint kétszázezer muszlimellenes üzenetet azonosítottak be, a terrortámadást követően óránként átlagosan 289 ilyen új bejegyzés született. A terrortámadások hatására az emberek nem a terroristákat, vagy az iszlám egy-egy ágát tették felelőssé, hanem általánosságban véve a muszlim közösségek ellen intéztek kirohanásokat.
A vizsgálat emellett kimutatta, hogy az iszlámellenesség mértéke nem állandó mértékben terjed a közösségi médiában, hanem egy-egy terrortámadást követően ugrik meg az iszlámellenes bejegyzések száma. A kutatás szerint a legnagyobb számban a nizzai terrortámadást követően terjedtek ilyen üzenetek.
A Demos kutatása szerint eddig júliusban volt legmagasabb az iszlámellenes Twitter-üzenetek száma, azon belül is július 15-én, közvetlen a nizzai terrortámadást követő napon. Az ilyen bejegyzések száma akkor is nagy mértékben megnőtt, amikor nem volt egyértelmű, hogy egy terrortámadásért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tehető-e felelőssé.
Ugyanez igaz az Amerikai Egyesült Államokra is: július 8-án, egy nappal azt követően, hogy Dallasban lelőttek egy rendőrt, összesen 11320 iszlámellenes Twitter-üzenetet küldtek.
A Demos szóvivője szerint az iszlámellenes üzenetek száma mindig is magas volt az angol nyelvterületen, de július óta ez a trend extrém mértékű növekedést mutat. A szervezet 2016 márciust követően vizsgálta a Twitter-aktivitást, és kimutatta, hogy a júliusi terrortámadások után több mint kétszázezer iszlámellenes üzenetet írtak angol nyelven.
2016 márciusa óta a Demos szerint naponta átlagosan 4972 iszlámellenes bejegyzést küldenek a felhasználók. Két terrortámadás közti időszakban ez csökkenést mutat, egy újabb terrortámadást követően azonban nagy mértékben nő.
A Demos földrajzi elhelyezkedés szerinti osztályozást is folytatott; eszerint az Európai Unión belül az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Franciaországban és Németországban erősödött leginkább az iszlámellenes közösségi média aktivitás.


http://www.hidfo.ru/2016/08/nemetorszagban-franciaorszagban-is-erosodik-az-iszlamellenesseg/

Belgium gyorssegélyt fizet a terrorizmus áldozatainak

Belgium hatóságai eddig 674500 eurót fizettek ki a márciusi terrortámadás áldozatainak. Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint eddig 215 kártérítési igény érkezett.
A minisztérium csütörtöki közleményében az áll, hogy eddig 674500 euró gyorssegélyt fizettek ki azoknak, akik áldozatként érintettek voltak a terrortámadásban.
Március 22-én két robbantásos merénylet történt Brüsszel repülőterén, majd a Maelbeek metróállomáson robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő. A robbantások során több mint 30 ember veszítette életét, és több mint 300-an sérültek meg. A merényletekért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet – Daes – vállalta a felelősséget.


http://www.hidfo.ru/2016/08/belgium-gyorssegelyt-fizet-a-terrorizmus-aldozatainak/

A Liberálisok szerint a bevándorlók államalapítást kezdhetnek Európában

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke augusztus 20-án államalapításra biztatja az Európába érkező közel-keleti migránsokat. Szerinte “a magyarok is bevándorlókként leltek új hazára a Kárpát-medencében”.
A “Liberálisok” nevű, statisztikai hibahatáron belül talán egyáltalán senki által nem is támogatott párt megdöbbentő közleményt adott ki;
“Az államalapítás ünnepén a Liberálisok arra emlékeztetnek, hogy 896-ban a magyarok is bevándorlókként leltek új hazára a Kárpát-medencében. Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor és a Fidesz elfeledkezett erről a fontos történelmi tényről. Ők ugyanis a nemzeti ünnepet is arra használják fel, hogy a bevándorlók ellen uszítsanak. Mi, Liberálisok arra kérjük a magyarokat, hogy emlékezzenek arra, honnan érkeztünk.”
A Liberálisok közleménye által vont párhuzam – mai kontextusban – azonban nem együttérzésről tanúskodik, hanem kimeríti a terrorizmus nyílt támogatásának fogalmát. Hónapokkal ezelőtt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet propagandalapjai nyilvánosságra hoztak egy térképet, amin az általuk megvalósítani kívánt kalifátus területét jelölték feketével; ebbe a területbe beletartozott egész Dél-Európa, és Magyarország is.
Tehát ma egy terrorszervezet határozott törekvéseket mutat arra, hogy európai országok területi egységét megbontsa, helyükön egy a saria jogrendre alapozott államot hozzon létre. Európa-szerte a biztonságpolitikai szakértők közt konszenzus van abban a tekintetben, hogy az Iszlám Állam a bevándorlók tömegei közt juttat be terroristákat Európába, akik később öngyilkos merényleteket hajtanak végre.
Ilyen körülmények közepette egy a bevándorlást nyíltan támogató párt egyenlőségjelet tesz egy európai nép államisága, és az Európába özönlő migránsok tömegei közt, akik közül sokan valóban államot akarnak alapítani Európában, és ennek érdekében békés polgárok meggyilkolásától, öngyilkos merényletektől sem riadnak vissza. A Magyar Liberális Párt ezzel a közleménnyel arra biztatja az Iszlám Államot, hogy “jöjjenek csak, hiszen több mint ezer éve a magyaroknak sikerült, nekik is menni fog”.
Nemcsak a liberális meggyőződés, hanem a demokratikus elkötelezettség, a keresztény értékrend és az emberség szabálya is ezt diktálja sokunknak. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy ne zárjuk le kapuinkat azok előtt, akik egy jobb élet reményében érkeznek hazánkba.” – írták.
A Liberálisok ezúttal sem hazudtolták meg magukat: a magyar államisággal szemben nyíltan azok oldalára álltak, akik nem-európaiként akarnak Európában államokat irányítani. Ez a mai körülmények közepette kimeríti a terrorszervezetek támogatásának fogalmát, hiszen az európai országok közélete ma éppen attól hangos, hogy egy terrorszervezet államot akar alapítani Európában, és ennek érdekében európaiakat gyilkol.


http://www.hidfo.ru/2016/08/a-liberalisok-szerint-a-bevandorlok-allamalapitast-kezdhetnek-europaban/