2015. május 5., kedd

Beperelték Nagy-Britanniát, amiért elősegítette Izrael létrejött

A keresetet benyújtó szervezet célja, hogy helyreálljon a palesztinok joga a földjükhöz, amelyet elrabolt tőlük& az 1917. november 2-án kiadott, úgynevezett Balfour-nyilatkozat.

A szóban forgó levélben Arthur James Balfour egykori brit külügyminiszter afelől biztosította a hazájában tevékeny cionista mozgalom vezetőjét, hogy kormánya támogatja egy zsidó nemzeti otthon megteremtését Palesztinában. A nyilatkozat óva int ugyanakkor minden olyan lépéstől, amely megsérti a meglévő palesztinai nem zsidó közösségek polgári és vallási jogait.

A kereset elbírálása során egy kairói bíróság hétfőn úgy határozott, hogy az ügy a hatáskörébe tartozik. A Palesztin Népi Kampány az Egyesült Királyság Bepereléséért nevű szervezet alapítójának célja Nagy-Britannia felelősségre vonása a palesztin nép ellen elkövetett izraeli bűnök miatt. Vezetője, Avani el-Hábet szerint az eljárás célkeresztjében a brit miniszterelnök áll, de a bíróság hétfői döntése után Franciaországot, Németországot, Olaszországot, az Egyesült Államokat, valamint az egyiptomi külügyminisztériumot és az ENSZ-t is bevonni készülnek a perbe.

A kairói brit nagykövetség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy az ügyről szóló sajtójelentéseket ugyan ismerik, hivatalos értesítést azonban nem kaptak a bíróságtól.
Forrás:

MTI

Kettős mérce jellemzi az Európai Unió külpolitikáját

Lavrov és Kurtz hidfo.ru
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint az Európai Unió csak Oroszországtól várja el a minszki egyezmény betartását, de minden esetben hallgat, amikor Kijev sérti az egyezmény valamely pontját. Lavrov Sebastian Kurtz osztrák külügyminiszterrel tartott személyes megbeszélést, ahol kifejtette, hogy a másik fél állásfoglalásaiból csak egyetlen következtetést lehet levonni; hogy az Európai Unió úgy gondolja, Oroszországgal kell betartatni a követeléseiket, miközben Kijev tovább folytatja a háborút és semmibe veszi a megállapodás egyes pontjait.
A személyes megbeszélésnek azonban számos eredménye is volt. Az orosz és osztrák külpolitika közös nevezőre jutott abban, hogy a minszki megállapodás nem tekinthető eredményesnek, ha nem vezet el oda, hogy Kijev és az Ukrajnától elszakadt területek kormányai közt közvetlen párbeszéd alakul ki, és a humanitárius problémákat közös erővel oldják meg. Lavrov emellett kifejtette, hogy az ukrán parlament által elfogadott törvények, különösen a náci Németország kollaboránsainak rehabilitálása a minszki megállapodást sérti, és nem csak hogy a konfliktus elmérgesedéséhez vezet, de lehetetlenné teszi annak megoldását.
Moszkva mellett elfogadhatatlannak tartja, hogy Kijev beavatkozik az EBESZ megfigyelőinek tevékenységébe. Az ukrán fegyveres erők önkéntes alakulatai ugyanis számos alkalommal igazoltatták, feltartották, vagy kizárták egyes területekről az EBESZ megfigyelőit, amiről az Európai Unió szintén hallgat, viszont ugyanezen lépésekkel a donyecki és luganszki fegyvereseket megvádolták. Oroszország és Ausztria számos kérdésben hajlandó közös álláspontot kialakítani, ugyanakkor úgy tűnik; ahhoz, hogy az Európai Unió betartsa az egyezmény rá vonatkozó részét, Moszkva egyesével kell tárgyaljon az Európai Unió tagállamaival, ami igen sokat elárul arról, valójában kinek érdeke a konfliktus megoldásának ellehetetlenítése.


http://hidfo.ru/2015/05/kettos-merce-jellemzi-az-europai-unio-kulpolitikajat/

Cudar idők járnak Donbasszban az azovista martalócokra

A Luhanszki Népköztársaság közigazgazgatási területén is a hatóságok megkezdték az új személyi okmányok kibocsájtását az állampolgárok számára. A mai nap folyamán majdnem száz LNR állampolgár kapott új okmányokat.
útlev1 útlev
Az LNR egyébként ma a Népköztársaság egész területére hadiállapotot hirdetett. Megjegyezzük, hogy erre példa a háború kezdete óta nem volt.

Luhanszk-régió, Szuhodolszk falu. A tegnap esti valcmanista terror civil áldozatai. Köztük három gyermek
Azt nem lehet mondani, hogy csitult volna a valcmanista latortüzérség ágyúzási kedve Donbassz szerte.
Csak Donyeck “Kijev” és “Kujbisev” kerületeiben az utóbbi két nap latortüzérségi ostromainak “hála”, több mint 350 lakóépület vált lakhatatlanná. Erről számolt be ma déli tájékoztatóján a két kerület összevont közigazgatási vezetője, Ivan Prihodko.
Iskolaépületek, közintézmények épületei nincsenek ezen a havárialistán.
Márpedig a lista ma késő délutánig-kora estig csak nőhetett, hiszen ma is folytatódott Donyeck lakókerületeinek ágyúzása.
Talán senkit nem lep meg az a tény, hogy Gorlovkát is számtalan alkalommal lőtte a mai nap folyamán a kijevi junta martalóctüzérsége.
Mint az sem meglepő, hogy a többi “frekventált” Donyeck-környéki település, a donyecki repülőtér szintén latortüzérségi támadás alatt állt.
Már az is megszokott, hogy Peszkiben folyamatosan és nagy intenzitással, míg Szpartakban kisebb hévvel és kisebb-nagyobb szünetekkel, de dúlnak a harcok.
Az LNR területén fekvő Jekatyerinovka falu melletti “Popasznyenszk” bányaüzemhez közel egy rajtaütésben a valcmanisták két tankot buktak, a benne fészkelő latoregyedekkel együtt.
Sirokinonál ma mintha türelmét kezdte volna veszíteni a milicia. Délelőtt a már-már menetrend szerinti latortank-attakot nem a “megszokott helyen” várták a népköztársaságiak, hanem valamivel távolabb a falutól. Ez eléggé meglepte a szokásaik rabjává vált bérgyilkoshordát.
siro
A jelentések 3 tank, és négy rohamlöveg leolvasztásáról tesznek említést, és kereken húsz latoregyed fűbe haraptatásáról. A milicisták elégedetten konstatálták, hogy egytől-egyig azovista banditák lettek kinyúvasztva.
azovista
Jaltában minden készen áll a “Győzelem Napja” ünnepségeirew. A városban gigantikus poszterek borítanak házak homlokzatait.
jalta
Jalta emlékparkjában pedig egyre-másra érkeznek a kegyeletüket lerovók az Ismeretlen Katona emlékművéhez.
emlhttps://balrad.wordpress.com/2015/05/05/cudar-idok-jarnak-donbasszban-az-azovista-martalocokra/

Kiürítik Ukrajnát

Ukrajna kiürítés hidfo.ru
A Handelsblatt német napilap információi szerint egyedül Kijevben a munkaképes korú férfiak 95%-a kerüli el a sorkatonai szolgálatot, és ennek érdekében a legkülönbözőbb módszerek terjedtek el mostanra. Ukrajnában az ország területi egységének megvédésére hivatkozva folytatott sorozás teljes kudarcnak tekinthető, a Handelsblatt szerint a fiatalok egy része az Európai Unióba, másik része Oroszországba menekül inkább. A vállalatok a legkülönbözőbb indokkal segítik alkalmazottaikat abban, hogy elkerüljék a sorkatonai szolgálatot, és az elmúlt egy év során egy komplett illegális üzletág épült ki a sorozás megkerülésére. Az orvosok jó pénzért igazolásokat adnak ki az alkalmatlanságról, az utazási irodák pedig külön egyirányú “turistautakat” szerveznek azoknak, akik el akarják hagyni az országot.
A Handelsblatt szerint Nyugat-Ukrajnából főként az Európai Unió területére menekülnek, míg a keleti megyék férfilakossága Oroszországba távozik. A cikk visszahivatkozik egy orvos esetére, akit amiatt tartóztattak le, mert 3500 euróért hamis igazolásokat állított ki. Ez egyáltalán nem egyedi eset, a forrás szerint az utóbbi néhány hónapban Nyugat-Ukrajna fiatal lakosságának több mint fele elhagyta az országot.
A forrás szerint Nyugat-Ukrajna teljes munkaképes korú lakosságának mintegy 70%-a a szomszédos Lengyelországba vagy Romániába távozott, mások Olaszországba, Németországba vagy Ausztriába menekülnek. Valamennyien schengeni vízumot szereztek és idénymunkákat végeznek Európában, így próbálják továbbra is ellátni Ukrajnában maradt családjaikat, és egyben elkerülni a katonai szolgálatot. A keleti régiókban ugyanez a helyzet, azt leszámítva, hogy onnan Oroszországba menekülnek és ott vállalnak munkát a fiatalok.
2014 február végén atlantista puccs történt Kijevben. Az államcsínnyel hatalomra juttatott nyugatbarát kormány rehabilitálja a második világháború idején Németországgal együttműködő mozgalmakat, és a kisebbségek terrorizálására használja fel a szélsőjobboldalt. A legnagyobb ilyen szervezet, a Jobb Szektor alakulatait mostanra integrálták a hadsereg és a rendfenntartás soraiba. Washington a háború gerjesztésével próbál indokot teremteni arra, hogy Ukrajna belépjen a NATO-ba, ami lehetővé tenné, hogy az amerikai hadsereg előrenyomuljon Ukrajna keleti határára, közvetlen az orosz határ mellé, ahogy a balti országokban is. Orosz katonai szakértők azzal számolnak, hogy a NATO még ebben a két évben elvégzi azokat az átcsoportosításokat, melyek egy Oroszország elleni kiterjedt háború megkezdéséhez szükségesek. A közép- és kelet-európai országokban az amerikai csapatok bevonulása gyakorlatilag semennyi politikai ellenállásba nem ütközik, mivel a Szovjetunió széthullását követően a térség amerikai befolyás alá került.

http://hidfo.ru/2015/05/kiuritik-ukrajnat/

Tankok Moszkva központjában!

Javában gyakorolják a díszelgő egységek Moszkvában a szombati “Győzelem Napja” parádé elemeit. A gyanú szerint minden eddigit fölülmúló 70. dísszemle próbái éjjel-nappal látványossággal szolgálnak a turisták tízezreinek, akik nem minden nap láthatnak ilyesmit!
Moszkva is lassan eléri a teljes díszítettség állapotát. Komoly látványosság lesz szombaton Moszkvában!
Mindazonáltal egész Oroszországban készülődnek a “Győzelem Napja” méltó megünneplésére.
(Képek: vs)
A győzelem napja Oroszországban A győzelem napja Oroszországban - A győzelem napja Oroszországban - A győzelem napja Oroszországban - RUSSIA-VICTORY-DAY-HISTORY-WWII RUSSIA-VICTORY-DAY-HISTORY-WWII A győzelem napja Oroszországban RUSSIA-MAY1-PROTEST-LABOUR RUSSIA-HISTORY-WWII-PARADE RUSSIA-HISTORY-WWII-VICTORY DAY

Kirgizisztán nem tűri a politikai játszmákat

Eurázsiai Gazdasági Unió hidfo.ru
Temir Sariev, Kirgizisztán miniszterelnöke óva intette a politikusokat attól, hogy újra elkezdjék a közelmúltban sikeresen leállított politikai játszmákat, és hátráltassák az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz történő csatlakozást. “Kirgizisztán be fog lépni az Eurázsiai Gazdasági Unióba. A döntés december 23-án megszületett, a megállapodás létrejött. Többé semmilyen politikai játszmát nem tűrünk. Az elnök és a kormány is elkötelezett annak kapcsán, hogy a Kirgizisztán érdekében minden szükséges intézkedést meghozzunk az akadályok elhárítására. Mindent megteszünk az integráció felgyorsítása érdekében, és a közeljövőben megnyitjuk a határokat.”
A kormányfő bejelentése szerint mostanra eleget tettek a csatlakozás minden feltételének, minden szükséges jogi keretet létrehoztak, és az eurázsiai vámunióban érvényes kereskedelmi szabályozás feltételeinek is megfelelnek az országban gyártott termékek. Oroszország és Kazahsztán emellett közös gazdasági alapból segíti a csatlakozást, amit Kirgizisztán a vállalkozások támogatására fordíthat.
Kirgizisztán eurázsiai csatlakozása előtt számos kérdőjel állt. Az ország az Európai Unióval folytatott tárgyalásokat a csatlakozásról, de egy hirtelen külpolitikai fordulatot követően kihátrált a csatlakozási folyamatból, ahogy a Keleti Partnerség többi országa is. Az Európai Unió keleti bővítése egyetlen egy ország esetében könyvelhetett el részleges politikai sikereket; Ukrajnában, ahol egyébként szintén külpolitikai fordulat zajlott le, de miután a kormány zárt ajtók mögött elkezdte előkészíteni az eurázsiai csatlakozás feltételeit, Kijevben atlantista hatalomátvétel történt.
Politikai elemzők Kirgizisztán esetében is hasonló forgatókönyvvel számoltak. A decemberi megállapodást megelőzően valószínűsítették, hogy az országban zavargások kezdődnek, és az ukrajnai forgatókönyv fog megismétlődni. A kormány azonban sikeres érdekegyeztetést folytatott a nyugati integrációt támogató ellenzéki pártokkal, és a megállapodás aláírásának idejére az ellenzék is támogatta az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz történő csatlakozást. A miniszterelnök mostani nyilatkozata egyértelmű; mivel a megállapodás létrejött, nincs visszaút, ettől a ponttól szeparatista erőnek számítanak azok a mozgalmak, melyek megpróbálják hátráltatni a csatlakozást, és nyíltan kiszolgálják nyugati anyagi támogatóikat. A várakozások szerint Kirgizisztán még idén az Eurázsiai Gazdasági Unió teljes jogú tagjává válik.
http://hidfo.ru/2015/05/kirgizisztan-nem-turi-a-politikai-jatszmakat/

Tömegesen mennek csődbe a német KKV-k

Franz Wiese hidfo.ru
Franz Wiese, a brandenburgi parlament képviselője és az Alternatív Németország párt tagja szerint csak az ő régiójában mostanra közel száz csőd köszönhető közvetlen Angela Merkel szankciós politikájának. Elmondása szerint az oroszellenes szankciók tömegével sújtják a kis- és középvállalkozásokat, a szankciók fenntartása a munkanélküliség további növekedéséhez vezet.
“Az Európai Unió által elfogadott, Angela Merkel által is képviselt szankciós politika megsemmisíti a kis- és középvállalkozásokat Brandenburgban, ahogy az ország más részein is.”
Wiese hozzátette, hogy mostanra 90 csőd történt Brandenburgban, amiért egyértelműen okolható az oroszellenes szankciók fenntartása. A bojkott-politika megfosztja a vállalkozásokat attól a bevételforrástól, ami kis- és középvállalkozások esetében a következő évi működés költségeit is fedezi. A KKV-k korlátozott lehetőségeik miatt új piacot találni nem tudnak, egy éven belül exponenciálisan növekedhet a csődbe jutott kis- és középvállalkozások száma.
Hetekkel ezelőtt Joachim Rukvid, a Német Gazdaszövetség elnöke a Deutsche Welle lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a német gazdák 2014 óta több mint 600 millió eurót vesztettek a szankciók miatt.
Bár az Európai Unió politikai alapon részt vesz az Amerikai Egyesült Államok Oroszország elleni gazdasági offenzívájában, az elsősorban az európai gazdaságra van negatív hatással. Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának elnöke szerint Washington célja valójában nem az orosz gazdaság gyengítése, hanem az Európai Unió gazdasági alapjainak aláásása, hogy az amerikai vállalatok jelentős piaci előnnyel induljanak a főként Washington által erőltetett transzatlanti szabadkereskedelmi övezetben.

http://hidfo.ru/2015/05/tomegesen-mennek-csodbe-a-nemet-kkv-k/

Újabb kedvezményt ad a Gazprom

gáz hidfo.ru
A Kommerszant orosz üzleti napilap szerint a Gazprom több hónapnyi tárgyalást követően beleegyezett, hogy nagyobb gázárkedvezményt adjon török magánvállalatoknak. A lap szerint 20%-os kedvezményben állapodtak meg az első negyedévre, amit a második negyedévben újabb 14%-os árzuhanás követ. A megállapodás 2015 január 1-től számít érvényesnek, ami azt jelenti, hogy a Gazprom visszafizeti a török vállalatok által már kifizetett összeg egy részét.
A kedvezmény egy sor magánvállalatra érvényes, a török állami tulajdonú Botas – a legnagyobb gázimportőr – viszont mindeddig nem kapott semmilyen gázárkedvezményt, a tárgyalások pedig holtpontra jutottak. Moszkva és Ankara 2014 decemberében állapodott meg a Fekete-tengeren egy  új gázvezeték építéséről. Vlagyimir Putyin orosz államfő egy Törökországban tartott sajtótájékoztatón jelentette be a Déli Áramlat projekt leállítását, aminek helyébe a Török Áramlat lépne.
2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok mintegy kétezer zsoldost vont össze Bécs környékén, és a közeljövőben megkezdheti Ukrajna destabilizálását, hogy saját kézben összpontosítsa az Ukrajnán keresztül zajló gáztranzitot. 2014 február végére Kijevben atlantista hatalomátvétel történt, a Gazprom pedig leállította az Ukrajnának történő gázszállítást. A Török Áramlat megépítésének lényege, hogy Moszkva egy új gázvezetékhálózatot épít fel az Európai Unióba történő gázexportra ahelyett, amit az Egyesült Államok a legitim ukrán kormány eltávolításával ellenőrzés alá vont.
A tárgyalások azonban nem mennek gördülékenyen; ahogy Brüsszel korábban a Déli Áramlat projekt építése elé is akadályokat állított, Putyin törökországi sajtótájékoztatóját követően Ankarába utazott az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, hogy meggyőzze a török hatóságokat arról, álljanak el az oroszokkal kötött üzlettől. Törökország azt követően nagyobb mértékű gázárkedvezményt kért, mint amit az oroszok eredetileg ajánlottak, így a tárgyalások azóta is tartanak. A magáncégek azonban megkapták az eredetileg felajánlott árcsökkentést, így Moszkva a belföldi gázpiac erőegyensúlyának befolyásolásával nyomást tud gyakorolni a török kormányra, hogy az ne működjön közre a Brüsszel által folytatott akadályoztatásban.

http://hidfo.ru/2015/05/ujabb-kedvezmenyt-ad-a-gazprom/

Donbassz mára virradóan

100
Lassan de biztosan a “régi szép idők” állapotai kezdik Donbassz helyzetét jellemezni. Már senki sem beszél “Minszk-2.0″ megállapodásról. Valcmanék akaratából javában dúl a háború III. szakasza!
Mára virradóan már nem csak a valcmanista latortüzérség ténykedett Donyeck környékén. (Persze továbbra is az viszi a prímet!)
Gorlovka CSAK tüzérség támadás alatt áll. Dzserzsinszki tüzelőállásaiból ágyúzza Gorlovkát a latortüzérség.
A “Juzsnaja” bányaüzem környékén, Sumi és Majorszk vidékein tankokkal próbálkoztak mára virradóan a kijevi junta hordái. Eredmény: legalább féltucat latortank leolvadása, előrehaladás semmi.
Donyeck “Petrovszkij” kerületében egy huszonegy tagot számláló valcmanista diverzánsbanda egyedeit tette kora este hidegre a milícia.
Egész éjjel zajlott Donyeck latortüzérségi ostroma. A város “Kijev”, “Kirov” és “Petrovszkij” kerületei voltak a martalócok célkeresztjében.
A repülőtér területe ellen tankok és egyéb páncélosok fedezete mellett éjfél körüli időben ismét rohamfélével kísérletezett a terrorbanda. Nagyjából hajnali háromra végeztek a falkával a népköztársaságiak. Beszámolók szerint hírmondó tán maradt a banditacsordából.
Peszkiben az éjszaka a milicia is ráerősített a már ott lévő csapataira. Peszkiben rendkívül heves harcok dúlnak.
Gnutovot, Kominternovot és Pavlopolt Szartanából nehéztüzérséggel lőtték a valcmanisták.

Sirokino, Lenin, Szahanka, és Oktyrjab szintén ágyúzva volt mára virradó éjszaka.
Kramatorszkból “Tocska-U” rakétaegységek fölbukkanását jelentették az éjjel.
Mind a Donyecki Népköztársaság, mind a Luhanszki Népköztársaság fegyveres erői tegnap kora este óta teljes harckészültségben vannak.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/05/donbassz-mara-virradoan-8/

Tudtad…?

Tudtad hogy minden rokkantnak van egy nagy adag gyógyszere arra esetre ha elveszik a nyugdíját, és nem jut neki kajára gyógyszerre, orvosra, lakhatásra, és ezek nélkül nem akar szörnyű kínhalált szenvedni?
2011 óta sorban mindenkit felülvizsgálnak, és elveszik a nyugdíját, még annak is akinek hiányzik a lába, mert dolgozni az is tud. Ha dolgozni próbál, azonnali felülvizsgálattal jár együtt, legyen akár milyen súlyos rokkant, és elveszti a nyugdíját. Ez a fasiszta népirtás, mert azzal kezdték hogy csalók vagyunk, kriminalizálták az egész rokkant társadalmat, kollektív büntetést szabtak ki, minden segítséget amit eddig nyújtott a társadalom megvontak tőlük, A rokkant társadalmi réteget az ország rossz helyzetének okaként tüntették fel, és ellenségképet faragtak belőlünk. És a 2011-es t/5000-es törvényjavaslattal készen is volt az Endlösung, a végső megoldás. Hajszál pontosan követték a Hitleri megoldást, és a társadalom számára felesleges emberek kinyírását Hitler is a rokkantakon kezdte. Öt éve nem érdekli ez a társadalmat, nem ér ennek a társadalomnak annyit ez a réteg, hogy elzavarják a fasiszta diktátort. Akkor sem tűnik fel senkinek, amikor a szomszéd teste ott puffan néhány méterre tőle, mert kiugrott az emeletről, a rendőrség minden rokkanthalált szívmegállásként köteles adminisztrálni, hogy az öngyilkosok száma ne tűnjön fel senkinek, persze mindenkit megtéveszt hogy a rokkant aránylag jól megoldja életét, akár a nagyon kevés nyugdíjból is, de ha ez akár a legminimálisabban is csökken, vagy teljesen elveszik, azonnal életveszélyes helyzet alakul ki. A rokkantnak segítenek egyszer, kétszer, de rendszeresen csak akkor ha azért pénzt kap a segítő, egy műláb pl jól funkcionál nyáron, de a legkisebb jég, vagy hó 4 fal közé zárja hosszú hónapokra. Egy gerincsérült pl lehet hogy a nagy melegben hal meg klímaberendezés nélkül, mert a hőszabályozása is megbénult, hidegben azonnal tüdőgyulladást kap, 23 fok felett meg hőgutát kap, Így orvoshoz csak nagyon nehezen jut el, pláne rehabilitációra. Egy ismerősöm aki ilyen állapotban él, mégis bejutott Hévízre, ott meg a hozzá nem értő személyzet, addig tornáztatta feszegette a a gerincsérültség miatt évek óta görcsben lévő lábát, hogy eltörte a csontjait. Aztán kórházba vitték, ahol 3 napig feküdt, és nem mozgatta meg senki, ami egyenes út a felfekvéses szepszishez (dekubitusz), az egész rokkant közösség megmozdult hogy megmentsük, és az utolsó pillanatban sikerült kimenteni az orvosok “karmai” közül. Sajnos egy másik esetben nem sikerült, ugyan fél évig is életben tudták tartani, de a dekobitusz következtében kialakult szepszis miatt cukorbeteg lett, majd megvakult, mert nem kezelték a cukorbetegségét, aztán szép sorban leállt a veséje a mája, majd a légzése. megváltás volt neki a halál. Pedig otthon a család ápolásával ezt mind megúszhatta volna. A rokkantak sajnos sok más betegséget is összeszednek a mozgáshiány miatt, nem jómódú pl a kövér rokkant, hanem nem képes esetleg annyit sem mozogni, hogy naponta 10 deka parizernek megfelelő energiát elhasználjon. Gyakori a cukorbetegség is, de a kormány azzal küldi a cukorbetegeket a koporsóba, hogy akinek a cukra a modernebb inzulin kezelés mellett nem éri el a normális érték maximumát, (8-as hemoglobin HA1C) attól megvonják az inzulintámogatást, csak a cukorbetegség romlását megállítani képtelen régi fajta inzulint kaphatja. Legtöbb esetben még pénzért se írja fel az orvos. Ha a felülvizsgálaton elveszik a rokkantnyugdíjat, és fellebbez ellene a rokkant, hiába nyeri meg a pert, nem kap újra nyugdíjat, mert uj belépőnek számít a nyugdíjrendszerben, és a rokkantnyugdíj feltétele hogy a megelőző öt évben legyen pontosan nem tudom hány évnyi munkaviszonya, amiben járulékot fizetett, ilyen persze egy rokkantnak nincs, mert ha dolgozott volna bármennyit is azonnal felülvizsgálják, és elveszik a nyugdíját. Amiket itt leírtam, az csak töredéke azoknak az atrocitásnak, amikkel a rokkant az elmúlt öt évben szembesülni volt kénytelen. Mivel idáig úgy sem olvassa el senki hozzáteszem hogy a rokkant a te fasiszta Magyarországodból még elszaladni sem tud, mert ezt a fasiszta országot te legitimálod immár öt éve a fotelodból. De bármikor kerülhetsz te is közénk, sőt ha nem akkor is elvesztheted a házad, munkád, akkor is elfordulhat tőled bármikor a társadalom, és akár egészségesen is átélheted te is az Endlösungot. Tegyél félre gyógyszereket, mert ha utolér téged is a fasizmus, lehet hogy nem lesz rá már módod, hogy megkönnyítsd a halálodat. Én már biztonságban vagyok, ha nincsenek meg tovább az életfeltételeim, nem kell szörnyet halnom.
(coriolanus)