Ukrajna kiürítés hidfo.ru
A Handelsblatt német napilap információi szerint egyedül Kijevben a munkaképes korú férfiak 95%-a kerüli el a sorkatonai szolgálatot, és ennek érdekében a legkülönbözőbb módszerek terjedtek el mostanra. Ukrajnában az ország területi egységének megvédésére hivatkozva folytatott sorozás teljes kudarcnak tekinthető, a Handelsblatt szerint a fiatalok egy része az Európai Unióba, másik része Oroszországba menekül inkább. A vállalatok a legkülönbözőbb indokkal segítik alkalmazottaikat abban, hogy elkerüljék a sorkatonai szolgálatot, és az elmúlt egy év során egy komplett illegális üzletág épült ki a sorozás megkerülésére. Az orvosok jó pénzért igazolásokat adnak ki az alkalmatlanságról, az utazási irodák pedig külön egyirányú “turistautakat” szerveznek azoknak, akik el akarják hagyni az országot.
A Handelsblatt szerint Nyugat-Ukrajnából főként az Európai Unió területére menekülnek, míg a keleti megyék férfilakossága Oroszországba távozik. A cikk visszahivatkozik egy orvos esetére, akit amiatt tartóztattak le, mert 3500 euróért hamis igazolásokat állított ki. Ez egyáltalán nem egyedi eset, a forrás szerint az utóbbi néhány hónapban Nyugat-Ukrajna fiatal lakosságának több mint fele elhagyta az országot.
A forrás szerint Nyugat-Ukrajna teljes munkaképes korú lakosságának mintegy 70%-a a szomszédos Lengyelországba vagy Romániába távozott, mások Olaszországba, Németországba vagy Ausztriába menekülnek. Valamennyien schengeni vízumot szereztek és idénymunkákat végeznek Európában, így próbálják továbbra is ellátni Ukrajnában maradt családjaikat, és egyben elkerülni a katonai szolgálatot. A keleti régiókban ugyanez a helyzet, azt leszámítva, hogy onnan Oroszországba menekülnek és ott vállalnak munkát a fiatalok.
2014 február végén atlantista puccs történt Kijevben. Az államcsínnyel hatalomra juttatott nyugatbarát kormány rehabilitálja a második világháború idején Németországgal együttműködő mozgalmakat, és a kisebbségek terrorizálására használja fel a szélsőjobboldalt. A legnagyobb ilyen szervezet, a Jobb Szektor alakulatait mostanra integrálták a hadsereg és a rendfenntartás soraiba. Washington a háború gerjesztésével próbál indokot teremteni arra, hogy Ukrajna belépjen a NATO-ba, ami lehetővé tenné, hogy az amerikai hadsereg előrenyomuljon Ukrajna keleti határára, közvetlen az orosz határ mellé, ahogy a balti országokban is. Orosz katonai szakértők azzal számolnak, hogy a NATO még ebben a két évben elvégzi azokat az átcsoportosításokat, melyek egy Oroszország elleni kiterjedt háború megkezdéséhez szükségesek. A közép- és kelet-európai országokban az amerikai csapatok bevonulása gyakorlatilag semennyi politikai ellenállásba nem ütközik, mivel a Szovjetunió széthullását követően a térség amerikai befolyás alá került.

http://hidfo.ru/2015/05/kiuritik-ukrajnat/