2015. május 5., kedd

Donbassz mára virradóan

100
Lassan de biztosan a “régi szép idők” állapotai kezdik Donbassz helyzetét jellemezni. Már senki sem beszél “Minszk-2.0″ megállapodásról. Valcmanék akaratából javában dúl a háború III. szakasza!
Mára virradóan már nem csak a valcmanista latortüzérség ténykedett Donyeck környékén. (Persze továbbra is az viszi a prímet!)
Gorlovka CSAK tüzérség támadás alatt áll. Dzserzsinszki tüzelőállásaiból ágyúzza Gorlovkát a latortüzérség.
A “Juzsnaja” bányaüzem környékén, Sumi és Majorszk vidékein tankokkal próbálkoztak mára virradóan a kijevi junta hordái. Eredmény: legalább féltucat latortank leolvadása, előrehaladás semmi.
Donyeck “Petrovszkij” kerületében egy huszonegy tagot számláló valcmanista diverzánsbanda egyedeit tette kora este hidegre a milícia.
Egész éjjel zajlott Donyeck latortüzérségi ostroma. A város “Kijev”, “Kirov” és “Petrovszkij” kerületei voltak a martalócok célkeresztjében.
A repülőtér területe ellen tankok és egyéb páncélosok fedezete mellett éjfél körüli időben ismét rohamfélével kísérletezett a terrorbanda. Nagyjából hajnali háromra végeztek a falkával a népköztársaságiak. Beszámolók szerint hírmondó tán maradt a banditacsordából.
Peszkiben az éjszaka a milicia is ráerősített a már ott lévő csapataira. Peszkiben rendkívül heves harcok dúlnak.
Gnutovot, Kominternovot és Pavlopolt Szartanából nehéztüzérséggel lőtték a valcmanisták.

Sirokino, Lenin, Szahanka, és Oktyrjab szintén ágyúzva volt mára virradó éjszaka.
Kramatorszkból “Tocska-U” rakétaegységek fölbukkanását jelentették az éjjel.
Mind a Donyecki Népköztársaság, mind a Luhanszki Népköztársaság fegyveres erői tegnap kora este óta teljes harckészültségben vannak.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/05/donbassz-mara-virradoan-8/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése