2015. augusztus 24., hétfő

Lavrov beolvasott

“Készek vagyunk teljesjogú partnerekként a konstruktív párbeszédre az USA-val és az Európai Unióval, valamint a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben együttműködni nemzeti szuverenitásunk tiszteletben tartása mellett”-jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Összoroszországi Ifjúsági Fórumon megtartott beszédében.
Rusya Dýþiþleri Bakaný Sergey Lavrov
Hazánk szuverenitása, önálló külpolitikájas nem képezi alku tárgyát”-emlékeztetett Lavrov Putyin elnök korábbi kijelentésére.
Ha a nyugati partnerek nem kettős mércét akarnának ráerőszakolni a világra, ha a NATO nem törekedne konfrontációra úgy is, hogy Oroszország határain sorakoztatja csapatait, ma nem kellene beszélnünk orosz-ukrán válságról. A Nyugat a terrorizmust saját, erkölcstelen céljaira használja, miközben Oroszországot vádolja terrorizmussal. Hiszen mit csináltak Líbiával, Szíriával és Irakkal? Munkálkodásuk eredményeként életre kelt az Iszlám Állam. Al-Kaida, vagy a tálibok támogatása szintén ugyanez volt, csakhogy gyengítsék a Szovjetuniót. Semmi nem változott. Mostmár csak az IÁ van, amely gyártja a maga félelmetes térképeit. Afganisztántól Portugáliáig terjedő határokkal hirdet kalifátust. A Nyugat erkölcstelen módon saját céljaira használta ezeket a sötét és gonosz erőket, és most bajban van, mert már nem tudja befolyásolni.
A Nyugat történelmi dominanciájának korszaka véget ért. Nem akarják ezt tudomásul venni, és mindenféle szankciókkal igyekeznek ezt a dominanciát még fenntartani-de már egy új központ jött létre az ázsiai-Csendes-óceáni térségben. Megpróbálják a dominanciát csellel, káosz szításával, fegyveres terrorizmus táplálásával fenntartani, de ez már nem működik!-fejtette ki Oroszország álláspontját Szergej Lavrov.


https://balrad.wordpress.com/2015/08/24/lavrov-beolvasott/

Jobbik: a hadsereg bevetése szükséges a déli határszakaszon

Volner János, a Jobbik alelnöke ma kijelentette, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a hadsereg bevetésre kerüljön az épülő déli határzár mentén. Nem csak őrizet kell, a szélesebb jogkörök megadására is szükség van.
A politikus elmondása szerint vizsgálja a Jobbik a honvédség bevetésének feltételeit, mert az egyre erőszakosabbá váló illegális bevándorlókkal szemben meg kell védeni a határt és a helyi lakosságot. Egyértelművé vált, hogy a rendőrség kevés a feladat ellátásához, a hadsereg bevetésére van szükség. A napokban ugyanis látható volt, mi történik, ha több ezer illegális bevándorló megrohanja a határ mentére kivezényelt rendőröket: Macedóniában hiába oszlatták őket könnygázzal, újabb próbálkozások után tömegek jutottak át a határon, és haladtak tovább a szerb-magyar határvonal felé.
A rendőrség fizikai konfrontáció során képtelen volt arra, hogy megvédje az ország határait, emiatt egyértelmű, hogy a hadsereg bevetésére van szükség.
A Jobbik javaslata ugyanakkor nem tekinthető radikálisabbnak, mint a térségi országok ellenintézkedései. Az európai országok szintén kerítéseket emelnek, megerősített rendőri erővel, vagy a hadsereg bevetésével reagálnak, így a párt javaslata európai szinten is elfogadható, vállalható. Először a britek vetették fel a hadsereg bevetésének lehetőségét, amikor az Anglia és Franciaország közötti csatorna-alagúton kritikussá vált a helyzet, és az afrikai bevándorlók fizikai erőszakkal akartak átjutni az országba. Macedónia kihirdette a rendkívüli állapotot és nagy létszámú rendőri erőkkel próbálta védeni a határszakaszt. Csehország több ezer katonát mozgósított a válságkezelésre, és amennyiben a határon kritikussá válik a helyzet, a hadsereg járőröket szervez az illegális bevándorlók elfogására és kiutasítására. A német külügyminiszter szintén bejelentette, hogy az elfogott illegális bevándorlókat a legrövidebb úton deportálni kell.
Volner ugyanakkor kijelentette, Magyarországon nem lenne szükség a rendkívüli állapot kihirdetésére, mert az alaptörvény lehetővé teszi, hogy kétharmados felhatalmazással a hadsereg bevetésre kerüljön egy szükséghelyzetben. A jobboldali ellenzék eközben számos más intézkedést is javasol a válsághelyzet kezelésére, melyeket egy felelősen gondolkozó kormány már korábban meghozott volna. A menekülttáborok zárttá tétele szintén egy sarokpont, ami csökkentené a kriminalitást és a járvány kialakulásának esélyeit a migráció által sújtott területeken.
Amire mindemellett legnagyobb szükség van, az a megfelelő jogkörök megadása. Egy olyan rendőrség, amit a liberális jogvédők ideológiája korlátoz, a gyakorlatban nem tudja ellátni feladatait. Ugyanez fennáll a hadsereg bevetése esetén is: katonák a határszakasz védelmére, de anélkül, hogy engedélyük lenne fegyvert használni – ez egy lehetetlen helyzetet eredményezne.
Macedónia esete azt mutatja, hogy a bevándorlók tömeges fizikai agresszióval reagálnak, ha a hatóságok nem hajlandók beengedni őket az országba. Ugyanakkor okkal vándorolnak Európába, és nem a térségi országokba. A gyakran “a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának” nevezett Izrael határait a hadsereg védi, és a katonáknak parancsba van adva, hogy aki a kerítés túloldalán a kerítés felé közelít, arra nyissanak tüzet. Július 30-án az izraeli hadsereg szóvivője is elismerte, hogy több civilt lelőttek a gázai határszakasz mentén. Az intézkedést azzal indokolták, hogy
az ismeretlen személyek a határkerítés felé közelítettek, és a figyelmeztető lövés ellenére nem tettek eleget a katonák felszólításának, miszerint forduljanak meg és távozzanak.
A térség más országai is megvédik saját határaikat. Egyedül Európa várja tárt kapukkal és teljes értékű fizetésnek megfelelő segélyekkel a világ más részeiről érkező milliókat. A Jobbik javaslatai emiatt nem egy megfontolandó intézkedéssorozat, hanem a minimum, amit egy országnak meg kell tennie saját határai védelmében. A határkerítés minél hamarabb és teljes értékűre kiépítése mellett a tűzparancs és a kiterjesztett jogkörök megadása, a menekülttáborok zárttá tétele is az ország határvédelmének minimumát jelenti a mostani helyzetben.

http://hidfo.ru/2015/08/jobbik-a-hadsereg-bevetese-szukseges/

Harmadára csökkent az atlantista államfő támogatottsága

Petro Porosenko ukrán elnök két fronton vív háborút, de mindkettőn vereséget szenved, mert Európa követeli tőle a minszki egyezmény betartását, az ukránok pedig elítélik, amiért nem hagy fel a Donbassz régió elleni háborúval.
A Mittelbayerische Zeitung német napilap hétfőn megjelentetett publicisztikája szerint két tűz közé került az ukrán államfő, és a helyzet elkerülhetetlenül Porosenko bukásához vezet. Nina Jeglinski értékelése hangsúlyozza, hogy az ukrán államfő hétfőn amiatt siet Berlinbe egy Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia elnökkel tartandó találkozóra, mert az ukrán belpolitikában azt a látszatot akarja fenntartani, hogy továbbra is erős szövetségesei vannak Európában. A lap szerint Porosenkonak ez az egyetlen ütőkártyája, de ettől eltekintve semmilyen támasszal nem bír Ukrajnában.
“Petro Porosenko pártja csak papíron létezik, regionális és önkormányzati apparátus nélkül, és az elnök népszerűsége 20% alá csökkent.”
Utóbbi adat mindent elárul a radikális atlantisták Ukrajnában folytatott tevékenységéről, az elnök ugyanis 2014 májusában, megválasztása idején még 55%-os támogatottsággal rendelkezett. Azóta a népszerűsége fokozatosan csökken, főként annak köszönhetően, hogy békét ígért, majd nem vetett véget a délkeleti régiókban zajló háborúnak, ehelyett tovább zajlik a háború, és az ukrán fiatalok külföldre menekülnek a behívólevelek átvétele elől.
Porosenko támogatásának csökkenéséhez nagyban hozzájárul, hogy mostanra a közvélemény is az amerikaiak emberének tartja. Az államfő ragaszkodik ahhoz, hogy az Egyesült Államokat és Lengyelországot is bevonják a helyzet rendezésébe. Ehhez vélhetően a mai találkozón is ragaszkodni fog, a francia és német államfő azonban nem ismeri el a minszki megállapodás bukását, így annak keretei közt tartanák az ukrán rendezést, és a minszki egyezmény feltételeinek betartását mindkét félen megkövetelnék.
Porosenko hazai támogatottsága azonban döntő tényező. Jeglinski szerint az ukránok már több alkalommal bizonyították, hogy sokáig képesek várni, ugyanakkor készen állnak arra, hogy amikor a türelmük elfogy, megszabaduljanak Petro Porosenkotól.


http://hidfo.ru/2015/08/harmadara-csokkent-az-atlantista-allamfo-tamogatottsaga/

Lengyelország elnöke támogatja az amerikai megszállást

Andrzej Duda lengyel államfő ismételten felszólította a kelet-európai országokat, hogy engedjék amerikai katonai bázisok építését saját területeiken.
Duda vasárnap Észtországban tett látogatást, ahol jelenleg is zajlik a NATO haderő-összpontosítása az orosz határ mentén. A kijelentést történelmi okokkal indokolta; szerinte teljesen elfogadható, ha a NATO-haderő a szövetség határai mentén állandó jelleggel jelen van.
Az államfő kijelentésével ugyanakkor van egy probléma, amire újra és újra fel kell hívni a figyelmet: a NATO kelet-európai jelenlétének tekintélyes részét az amerikai haderő képezi. Miközben az amerikai hadsereg az atlanti “együttműködés” keretein belül be tud nyomulni Európába, továbbra sem mutatkoznak jelei annak, hogy akár a lengyel, akár német vagy magyar katonák nagy számban védelmi feladatokat látnának el az Egyesült Államok nyugati partvidékein. Nincsenek ott rakétáink és rakétavédelmi rendszereink, miközben az amerikaiaknak egyre több van Európában.
A lengyel államfő ráadásul nem egyszeri kijelentést tett. Ez az ismételt felszólítás egy kelet-európai körút kezdetét jelenti, melynek során Duda személyes látogatások során nyomásgyakorlással próbálja majd rávenni az országok vezetőit, hogy engedjék be az amerikai csapatokat.
A NATO haderő-összpontosítása annak ürügyén zajlik, hogy egy abszolút többségi arányban jelen lévő nemzetiség demokratikus módon kinyilvánította függetlenségét egy olyan országtól, ami betiltotta anyanyelvük használatát, és függetlenségi törekvéseiket az adott nemzetiség ellen etnikai alapú gyűlöletet tápláló szervezetek besorozásával akarta elfojtani. Az abszolút többségben jelen lévő nemzetiség demokratikus módon csatlakozott az anyaországhoz, ami az ENSZ alapelvei szerint elfogadott, legitim módon történt.
Nem nehéz párhuzamot vonni az erdélyi magyarság helyzetével: a krími népszavazás rámutatott, hogy Európa határai napjainkban is megváltoztathatók. Egyben arra is rámutatott, hogy a nyugati országok ezt nem engedik, ha a változás érdekeikkel ellentétes. Ahogy a NATO haditengerészeti kikötőt akart üzemeltetni a Krím-félszigeten, az atlanti szövetségnek Romániában is vannak olyan érdekeltségei, melyek megakadályozzák, hogy a nyugati országok elismerjék Erdély függetlenedését Bukaresttől. Andrzej Duda követelései egy olyan hatalom jelenlétének fokozását jelentik, ami a népek önrendelkezését megakadályozza, és az erdélyi magyarság függetlenségi törekvéseit sikeres referendumot követően is nyers erővel állítaná meg.
Zdzisław Sadowski lengyel közgazdász szerint “ha egyszer bevonulnak az amerikaiak, soha nem távoznak”. Azok a kelet-európai országok, melyek még nem engedték az állandó amerikai bázis létesítését, még jobb pozícióban vannak arra vonatkozóan, hogy később az amerikaiakat erővel kell-e hazaküldeni.
http://hidfo.ru/2015/08/lengyelorszag-elnoke-tamogatja-az-amerikai-megszallast/

Raport előtt

A mai berlini-brüsszeli eligazítás előtt tegnap Valcman egy kicsit bátorította magát. Természetesen Kijevben. A Nagy Nap alkalmából. Merthogy tegnap “ünnepelte” Maradék-Ukrajna (de inkább csak a kijevi udvar) a Függetlenség Napját!
nyalkir
Merthogy-ha még valaki nem tudná-Maradék-Ukrajna független állam! Hadserege pedig az első ötben van Európában. Nyalókakirály szerint-aki mint tudott dolog a Legfőbb Hadúr is egyben-amúgy meg első a harci tapasztalatok terén.
tömtem
Minden nehézség ellenére ez a hadsereg mindent megkap a hazától, amely szükségeltetik ahhoz, hogy az ország függetlenségét garantálja. Ennek a hadseregnek Donbasszban 2100 (!) katonája áldozta életét a hazáért!-hőbörgött Valcman. (A többi ötvenezerről nagyvonalúan nem tett említést!)
ukrfiz
Az udvartartás nagy tetszésére bejelentette birodalma folyamatos gazdasági erősödését, amely hamarosan új lendületet vesz majd! (Túl sok Döbrögi-videot nézhetett az utóbbi időkben!)

https://balrad.wordpress.com/2015/08/24/raport-elott/

Tovább a valcmai atlantista úton!-vagy…?

Szűnőfélben Donbassz viszonylagos nyugalma! Mintha a valcmanista latortüzérség már alig várta volna, hogy eljöjjön a vasárnap este! Eljött. Fel is bömböltek a martalócok tűzszerszámai.
Gorlovka mára virradóan ismét komoly latorfigyelemben részesült. Elsősorban a Dzserzsinszk lakótelepei közé befészkelődött pribéktüzérség bombázta egész éjszaka a várost.
Donyeck is keresztet vethetett a nyugodt éjszakáknak. Késő este óta Krasznogorovka latortüzérsége ágyúzta a város “Petrovszkij” kerületét. Éjjel kettőkor viszont megszólaltak a népköztársaságiak kegytárgyai is. A válasz hatására nagyon meggyérült a valcmanisták ostromkedve.

“Petrovszkij” kerület lakói beígértek a Donyecket és a kerületüket romadöntő Nyalókakiránynak! “LELÖVÜNK!”
Krimszkojétól Troickojéig heves tüzérségi párbajok zajlottak egész éjjel (illetve zajlanak jelenleg is) kiváltképpen Bahmutka környékén.
Szprartaknál és Marjinykánál is újfent kísérletező kedvében volt mára virradóan a banditasereglet. A virradatot sok latoregyed nem érte meg. A martalóchad egyedveszteségei olyan mérvűek voltak, hogy alig kétórányi próbálkozás után feladták a terveiket, és inkább visszahúzódtak vackaikba.
Nyikolajevkából a latortüzérség éjjel fél tizenkettő óta Ágyúzta Dokucsajevszket. Hajnali háromkor aztán ezek megpihenni tértek. “Feladatukat” innentől kezdve a Sztyepnojéban és Olginykában fészkelő martalóctüzérség vette át. Ezek aztán Jelenovkát is elkezdték ágyúzni Dokucsajevszk mellett.
Tegnap reggeltől Donbassz egén annyi a latordrón, mint egy varjúsereglet. Viszont ne felejtsük: Valcmannak ma jelenése van a bábmesterek szőnyegének a szélén. Brüsszelben és Berlinben is!
A mai nap mindenképpen mérföldkő lesz a Maradék-Ukrajna által járt úton!

Gorlovka és a környékének lakói mutogatják Nyalókakirály “ajándékait” az AFP-hírügynökség riportvideoján.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/24/tovabb-a-valcmai-atlantista-uton-vagy/