2017. szeptember 5., kedd

Nem csalás nem ámítás, csak egy kis felhőmagvasítás

Ez most „összeesküvés-elmélet” lesz a javából, azzal a kivétellel, hogy nincs benne összeesküvés és nem elmélet, hanem tény, ami éppen közismert is lehetne. Ne lepődjünk meg, hiszen sok hasonló kérdéssel ez a helyzet. A címke mégis ragadós, mert így kevesebben veszik komolyan. Komolyság alatt pedig még véletlenül se azt értsük, hogy az aggodalmainkat fűtő listánkhoz újabb tételt kellene adnunk. Nem. Csupán azt, hogy az időjárás módosítása, történjen az jószándékból vagy sem, régóta működő, és folyamatosan fejlődő terület.
Igen, az időjárás befolyásolásáról van szó és bár tényleg nem újdonsággal állunk szemben, azért bátorkodom mégis elővenni, mert felmerült a gyanú, hogy a pár napja említett texasi ítéletidőhöz is köze lehet. Egyúttal azon is elgondolkodhatok, hogy nem kellene-e lecserélni a korábbi címet, hiszen hogyan lehet „ítéletnek” nevezni azt, amit mi hozunk a saját nyakunkra? Bár az is igaz, hogy az ítélettel ez gyakran megesik.
A jelen esetben az történt, hogy egy néhány napja közreadott, augusztus 24-i keltezésű dokumentum szerint néhány tudós éppen mostanában végzett felhő magvasítást Texas bizonyos területein. A dokumentum sikeresnek értékeli az akciót, mert „a vihar hosszabb életű volt és több esőt eredményezett nagyobb terület felett”.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezek a tudósok szánt szándékkal egy pusztító hurrikánt szabadítottak Texasra, csupán azt, hogy ezzel a technológiával ismét egy olyan szellemet engedtek ki a palackból, amit már nem lehet visszacsalogatni.
Egyébként előfordult már, hogy egy aszályos területen sikerült esőt fakasztaniuk, például Kaliforniában, és Texas mostani esetében is valószínűleg arról van szó, hogy az emberi segítség nélkül létrejött trópusi vihar hozta csapadékot akarták nagyobb területen szétosztani.
Ugyanakkor az ilyen jellegű kísérletben résztvevő egyes tudósok szerint az eljárás fordítva sülhet el, és miközben esőt csihol az egyik helyen, aszályt okoz máshol, sőt, erősítheti az amúgy is egyre szélsőségesebb időjárási jelenségeket és visszafordíthatatlan károkat okozhat a természetben.
A módszer egyébként annyira nem új, hogy 1952-ben a Cumulus Hadművelet 35 halálos áldozatot követelő áradást idézett elő az angliai Devon városában.
1997-ben pedig az akkori amerikai védelmi miniszter, William Cohen a következőket mondta:
„Mások ökológiai hadviselést folytatnak, ami által megváltoztatják az időjárást, vagy földrengéseket és vulkánkitöréseket idéznek elő elektromágneses hullámok segítségével.”
Nekünk pedig bizodalmunk lehet, hogy Jézus szavára nemcsak a tengeri, de az elektromágneses hullámok is lecsillapodnak.
Zárójelben, na meg a miheztartás végett, néhány szó a felhőmagvasításról:
A világ számos aszályos vidékén évtizedek óta próbálják befolyásolni az időárást a felhőmagvasítás (angolul cloud seeding) nevű módszerrel. Ennek során földi ágyúk vagy repülőgépek ezüstjodiddal, folyékony nitrogénnel vagy szárazjéggel (fagyasztott szén-dioxiddal) bombázzák az eget. Az anyagok cseppképző hatásúak; a felhőben szétszóródott részecskék körül kicsapódik a nedvesség, és elég nagy tömegű vízcseppek keletkeznek ahhoz, hogy a Föld vonzereje miatt lehulljanak. Az eljárással manipulálni lehet, hogy hol ürüljön ki a felhő, illetve, hogy hol ne legyen eső.


http://idokjelei.hu/2017/09/nem-csalas-nem-amitas-csak-egy-kis-felhomagvasitas/

A migránsok behordták a maláriát Olaszországba

Maláriafertőzésben meghalt egy négyéves kislány Olaszországban. Anélkül kapta el a fertőzést, hogy valaha is trópusi területre vitték volna szülei. Az orvosok szerint nagyon “rejtélyes” az eset, soha nem láttak még ehhez hasonlót.
A négy éves Sofia Zago vasárnap éjjel hunyt el, miután szülei szombaton csillapíthatatlan láz miatt kórházba vitték. Az orvosok szerint “rejtélyes” az eset, mert Olaszországban eddigi tudomásuk szerint nem volt jelen a malária, se a betegséget emberről emberre terjesztő Anopheles szúnyog nem él Olaszországban – áll az il Giornale olasz lap beszámolójában.

A kislány vasárnap éjjel hunyt el.
A kislány esetében Trentó (Észak-Olaszország) kórházában diagnosztizálták a maláriát, amikor szüleivel Bibione területén nyaraltak. Dr Claudio Paternoster, a trentói Szent Klára Kórház fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője a lapnak nyilatkozva azt mondta, 30 éves praktizálása során soha nem látott még olyat, hogy Trentó környékén bárki maláriát kapott volna el.
A BBC máris előállt egy magyarázattal, miszerint a fertőzést valaki repülőgépen hozhatta be.
Az Európai Unió hivatalos adatai szerint 2014-ben 170 ezer, 2015-ben 153 ezer, 2016-ban pedig 180 ezer migráns érkezett Európába az úgynevezett közép-mediterrán migrációs útvonalon, a Földközi-tengeren át.
A migránsokat nemzetközi NGO-k vették fel a líbiai partok mentén, majd minden különösebb orvosi ellenőrzés nélkül áthozták őket Olaszországba, ahol szabadon mozoghatnak. Ismert tény, hogy a hajóúton (“lélekvesztőkön”) néha sokan meghalnak, de a közvélemény nem szokott foglalkozni azzal, hogy ezek az emberek tényleg megfulladtak vagy kiszáradtak-e, vagy valamilyen fertőző betegségben haltak meg még a líbiai partok mentén.

http://www.hidfo.ru/2017/09/a-migransok-behordtak-a-malariat-olaszorszagba/

Finnország lakással és segéllyel várja a hazatérő terroristákat

Finnország belügyminisztériuma egy olyan program bevezetését tervezi, melynek részeként nagyobb szociális juttatásokat, és ingyen lakást kapnának az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjai, közvetlen miután hazatérnek a háborúból.
Finnország belügyminisztériuma az integráció szintjének fokozása érdekében állt elő ezzel az elgondolással, melynek részeként lakást és megélhetést biztosítanának a Közel-Keletről hazatérő dzsihádistáknak – áll az Ilta-Sanomat finn napilap beszámolójában.
Bár a lap felhívja a figyelmet arra, hogy ez a terrorszervezetben résztvevő személyekre bátorító jelleggel is hathat, a belügyminisztérium szerint a szociális munkásoknak a gyakorlatban kell megoldaniuk ezt a problémát. A beszámoló szerint egyébként is morálisan megkérdőjelezhető a program, mert a törvénytisztelő állampolgárok gyakran éveket kell várjanak arra, hogy lakhatási támogatást kapjanak, és a belügyminisztérium a várakozási lista elejére helyezné a hazatérő gyilkosokat.
A lap szerint, bár a program alapelgondolása még formálódik, a lakhatás és segélyezés mellett ingyenes orvosi ellátást, pszichológusi segítséget is kapnának a Közel-Keletről hazatérő terroristák, hogy “fel tudják dolgozni az őket ért traumát”.
A finn rendőrség adatai szerint 80 olyan finn állampolgárról tudnak, aki külföldre utazott abból a célból, hogy terrorszervezet kötelékében harcoljon, de a pontos szám nem ismert.


http://www.hidfo.ru/2017/09/finnorszag-lakassal-es-segellyel-varja-a-hazatero-terroristakat/

Különös iparágak építik az alternatív pénzügyi világot

A világ fejlődő részében valódi mobilbankolási forradalom zajlik, és ez nem véletlen: 2 milliárd ember él a hagyományos bankrendszerhez való hozzáférés nélkül - írja a Bloomberg. Délkelet-Ázsiában különös iparág veszi át a bankok helyét: az utazásmegosztó taxitársaságok lesznek a bankok?

Délkelet-Ázsiában 640 millióan élnek, és egyre többen rendelkeznek internetkapcsolattal és mobiltelefonnal. A Grab, az egyik legnagyobb utazásmegosztó társaság Szingapúrban pedig nemrég jelentette be, hogy az appját már egymás közötti fizetésre is lehet használni. Az év végéig pedig az appban nyilvántartott egyenleggel több mint 100 étteremben és kiskereskedőnél lehet majd fizetni. Indonéziában például csak a lakosság 36 százaléka rendelkezik bankszámlával, kevesebb, mint 5 százalékuknak van hitelkártyája. A 200 ezer sofőrrel rendelkező utazásmegosztós app fizetésekre vagy a pénz tárolására is használható.

A váltás radikálisnak tűnhet, de egyáltalán nem logikátlan. 2 milliárd ember nem fér hozzá a világon a hagyományos bankrendszerhez. A legtöbben a fejlődő országokban élnek, ahol a készpénz uralja a gazdaságot, a bankok pedig egyszerűen nem állnak szóba a túl kicsi keresettel rendelkezőkkel: nem adnak nekik hitelt, nem vezetnek nekik számlát. Az ezekben az országokban élő vállalkozók egy ugrással azonban nem a bankokhoz, hanem mindjárt az új pénzügyi rendszerbe csöppennek. A mobiltelefonok egy párhuzamos alternatív pénzügyi rendszert hoznak létre.

Az első ország, ahol ez megtörtént, Kenya volt. Itt 2007-ben egy helyi telekomszolgáltató, a Safaricom bevezette az M-Pesát, vagyis azt a mobilegyenlegre történő fizetési szolgáltatást, amellyel egymás között fizethetnek az emberek. Gyakorlatilag egy olyan alternatív bankrendszert hoztak létre, amely az emberek butatelefonján is elfut.

2016-ban az M-Pesa 6 milliárd tranzakciót bonyolított és 30 millió ügyfele volt 10 országban. Afrikában ma több mobilpénzes számlát használnak, mint amennyi hagyományos bankszámlát.

Kínában vezető e-kereskedlmi és közösségi média szolgáltatói vezetik a mobilfizetési forradalmat - az Alibaba és a WeChat olyan mobilfizetési platformot készítettek, hogy a készpénz magától tűnt el egy csomó helyen. 2016-ban Kínában 5,5 ezer milliárd dollárnyi online fizetést bonyolítottak. Indiában is nagyon gyorsan terjed az e-payment, a lakosság durván ötöde használ ilyen fizetési megoldásokat (pl. Paytm E-commerce).

(Bloomberg)
http://hunnio.com/news.php?readmore=807

Az illegális NATO-beavatkozások eredménye a koreai válság

A szankcióknak nem lesz semmilyen haszna Észak-Koreával szemben, mert Irak és Líbia példája meggyőzte az észak-koreai vezetést arról, hogy kizárólag nukleáris elrettentéssel tudják megvédeni az országot – mondta Vlagyimir Putyin orosz államfő.
Észak-Korea nem fogja szankciók és katonai fenyegetés hatására leállítani az atomprogramot, mert Irak és Líbia esete meggyőzte arról, hogy a nukleáris elrettentés a biztonság garantálásának legbiztosabb módja – mondta Vlagyimir Putyin orosz államfő kedden újságíróknak nyilatkozva.
“A háborús hisztéria felkorbácsolása nem vezet semmilyen eredményre. Globális, bolygószintű katasztrófához és tömegek halálához vezet. Nincs más módja az észak-koreai atomprobléma megoldásának, mint a békés párbeszéd.”
Irak 2003-as amerikai megszállása és a 2011-es NATO-invázió Líbiában egyaránt azután következett be, hogy az adott ország vezetői nemzetközi nyomásra és a szankciók feloldásáért cserébe leállították a tömegpusztító fegyverek előállítását. A nemzetközi nyomásnak engedés ahhoz vezetett, hogy az elrettentő erővel már nem rendelkező országot idegen erő megszállta, vezetőit meggyilkolták, és rengeteg civil halt meg.
Észak-Korea vezetői emiatt tisztában vannak azzal, hogy amennyiben leállítanák az atomfegyver-programot és lezajlana a nukleáris leszerelés, az amerikai hadsereg megszállná az országot. Ennek okán inkább azt az alternatívát választották, hogy nem engednek a nemzetközi nyomásnak, sikerre viszik az ország atomprogramját, és tökéletesítik a célba-juttatás módját, hogy elrettentsék az agresszort a háború kezdeményezésétől.
Az orosz államfő szerint ez egy olyan helyzet, ami kizárólag a nemzetközi jog helyreállításával oldható meg. A nyugati országok számos alkalommal indítottak katonai beavatkozást az ENSZ BT jóváhagyása nélkül, a nemzetközi jog sértésével, ami rájuk nézve semmilyen negatív következménnyel nem járt. Ez a környezet az, ami a kis országokat a nukleáris fegyverkezésre ösztönzi, mert ebben a nemzetközi környezetben az atomfegyver birtoklása jelenleg a függetlenség megőrzésének egyik legbiztosabb módja.

http://www.hidfo.ru/2017/09/az-illegalis-nato-beavatkozasok-eredmenye-a-koreai-valsag/

A migránsok segélymegvonásával kampányolnak Ausztriában

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter harmadával csökkentené a migránsok szociális juttatásait a választások után.
Sebastian Kurz külügyminiszter és az Osztrák Néppárt vezetője harmadával csökkentené a migránsoknak fizetett szociális juttatásokat, ha a párt megnyeri a következő országgyűlési választást. A Krone Zeitung szerint Kurz havonta 277 euróval csökkentené a migránsok segélyét, így egy személy havonta legfeljebb 560 eurót kaphatna (ez mintegy 170 ezer forint). A családonként kapható maximális juttatást 1500 euróra (450 ezer forint) csökkentenék.
Ausztriában október 15-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak. Az alanyi jogon kapható szociális juttatások miatt Ausztria is vonzó célország volt a migránsok számára, emiatt 2016 januárban az osztrák kormány maximális keretet szabott meg az évente befogadható menedékkérők számára vonatkozóan. A 2016-os korlátozás szerint 2017-ben számuk nem haladhatja meg a 35000 főt.

http://www.hidfo.ru/2017/09/a-migransok-segelymegvonasaval-kampanyolnak-ausztriaban/