2015. május 22., péntek

Megszületett Kijevben is az ottani Birkamenet

Az év eddigi legjobb tudósítása Kijevből. Ahol ma TILTAKOZÓ DEMONSTRÁCIÓT tartottak. Az amerikai nagykövetség előtt.
Általános riporteri kérdés: miért jött ide? Miért demonstrál?
És íme a válaszok:
-Követeljük, hogy az USA FEJEZZE BE A DNR FEGYVERES TÁMOGATÁSÁT! (DNR-ét? Igen!)
-Követeljük, hogy az USA NE TÁMOGASSA TOVÁBB PÉNZZEL OROSZORSZÁGOT az ellenünk vívott háborúban!
-Követeljük, hogy az USA VÉGRE ADJON FEGYVERT Ukrajnának!
Aztán voltak még érdekes válaszok:
-Én csak a fodrászatot reklámozom!
-Ellenezzük, hogy az USA beavatkozik Ukrajna ügyeibe!
És néhány még mulatságosabb:
Kérdés: nagymama. Miért visel maszkot?
Válasz: Nem kell az izzadságot törölgetni kendővel, a maszk beissza.
Kérdés az öregasszonyokhoz: Önök jobbszektorosok?
Válasz: ?! Nem! Mi a nyugdíjas szektor vagyunk!
Kérdés a fiatal lányhoz a video végén: És Te miért vagy itt?
Válasz: Azt mondták, LESZ ITT VALAMI PROVOKÁCIÓ, és azt kell támogatni. Ezért ígértek 40 grivenyt!
Az elég kevés!-nem?-kérdezi a riporter.
-Hát igen-hangzik a bizonytalan válasz.
Aki ért oroszul, az halálra fogja magát röhögni! És ez egy komoly politikai demonstráció volt.
A fene tudja miért, de a Bal-Rad-nak úgy tűnt, hogy ez afféle valcmanista Birkamenet. Persze még akad rajta finomítani való!
https://balrad.wordpress.com/2015/05/22/megszuletett-kijevben-is-az-ottani-birkamenet/

Önmagában a gázmérő órák cseréje újabb rezsicsökkentést jelent – jelentette be Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, a kormány olyan döntést fog hozni, amely arra kötelezi az egyetemleges közműszolgáltatókat, hogy a társasházi gázórák nem lehetnek nagyobbak, mint az épületek kapacitása. Felhívta a figyelmet, hogy mielőtt az állam visszavásárolta volna a Főgázt, a szolgáltató Budapesten több ezer társasházi gázmérő órát manipulált úgy, hogy az indokoltnál nagyobb mérőórákat üzemeltetett, így pedig jelentősen magasabb volt az alapdíj, miközben folyamatosan kérték, hogy cseréljék kisebbre az órákat.
A Főgáz korábban folyamatosan megtagadta ezt, évtizedeken keresztül becsapták a társasházakat. „Ezért az előző menedzsmentnek viselnie kell a felelősséget” – tette hozzá… (mh)
Évekkel ezelőtt komoly szakmai vita folyt a magyar fősodratúban az elektromos mérőórák “megbízhatóságáról” is! Valami olyasmin folyt a vita, hogy a hálózatban 50Hz folyik, míg a fogyasztóberendezések zöme már 50-60Hz között használ, amik miatt az órák gyorsabban pörögnek. A vita aztán elült. Most viszont az állam VISSZAVÁSÁROLJA a közműcégeket. Önmagában véve ez dícsérendő törekvés.

Amerikai vászonra festik az újabb színes forradalmat

Macedónia tüntetés hidfo.ru
Soros György által fizetett civil szervezetek állnak a Macedóniában zajló kormányellenes megmozdulások mögött, és bebizonyosodott, hogy Washingtonból mozgatják a tömegdemonstrációk szervezését.
A macedóniai sajtó szerint egy CANVAS (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies) nevű, besorolása szerint non-profit, nem-kormányzati szervezet áll a Macedóniában zajló megmozdulások mögött. A CANVAS (magyarul: vászon) egy nemzetközi szervezet, aminek bevallott célja, hogy demokrácia-párti aktivistákat képezzen ki, és ennek érdekében fokozott mértékben beágyazódtak a nem-nyugati országok felsőoktatási intézményeibe. Mint kiderült, a CANVAS hetekkel a macedóniai tüntetések előtt pályázatokat indított, és arra motiválta a macedóniai diákmozgalmakat, hogy álljanak elő hatékonyabb tüntetési módszerekkel, gondoljanak ki kreatív ötleteket tömegdemonstrációk megvalósítására. A tények azt mutatják, hogy a CANVAS nevű szervezet amolyan hazai “brainstormingot” (hirtelen, kreatív ötletekre alapozott ötletbörzét) folytatott a macedóniai fiatalok körében, hogy a nemzetközileg alkalmazott módszereket a belföldi viszonyokhoz igazítsák.
Mint kiderült, hetekkel a tömegdemonstrációk kezdete előtt a szervezet 1500 dollárt ajánlott fel azoknak a diákoknak, akik a leghatékonyabb megoldással állnak elő annak kapcsán, hogyan lehetne tömegeket megmozgatni Nikola Gruevszki kormánya ellen.
A Slobodan Djinovic és Srdja Popovic által alapított, belgrádi központú szervezet korábban Slobodan Milosevic hatalomból való eltávolításában játszott aktív szerepet, és saját bevallása szerint egy non-profit, nem-kormányzati szervezet, ami nem-erőszakos konfliktusokkal kapcsolatban folytat oktató tevékenységet, és nemzetközi hálózat részét képezi. Elmondásuk szerint meg akarják mutatni, milyen hatékony eszköz a nem-erőszakos harc (ők ez alatt a tömeges tüntetéseket értik), amikor eljön a szabadság, demokrácia és emberi jogok kivívásának ideje.
Ezekből a jelszavakból már első ránézésre is meg lehet állapítani, hogy a Soros György féle “nyílt társadalom” ideológiájának talaján állnak. A gyakorlat szintén ezt mutatja, a CANVAS ugyanis számos más álcivil csoporttal működik együtt Macedóniában, – mindegyikük azt követően vált aktívvá, hogy Macedónia miniszterelnöke nem volt hajlandó együttműködni a nyugati országokkal az oroszellenes szankciók terén, majd elköteleződött a Török Áramlat gázprojekt irányába. A CANVAS mellett aktívan részt vesz a tüntetések szervezésében a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány, valamint az USAID amerikai kormányügynökség, ami szintén a legkülönbözőbb programokon keresztül vált érintetté a kormányellenes tevékenységben. A Soros György féle szervezet egyébként igyekszik minden nem-nyugati országra kiterjeszteni magát, és rendszerint nyugatbarát politikusok taníttatására összpontosít, valamint olyan emberi jogi aktivisták kiképzésére, akik azt követően válnak aktívvá, hogy egy kormány nyíltan szembefordulna az amerikai külügy elvárásaival.
Umberto Pascali oknyomozó újságíró rámutatott, hogy az utóbbi tíz év során az ehhez hasonló álcivil szervezetek ellepték a Balkánt, és gyakorlatilag valamennyi balkáni országban jelen vannak Soros György által pénzelt aktivista csoportok, akik készen állnak kormányellenes demonstrációkat beindítani. Pascali szerint a Soros által pénzelt csoportok szerves részét képezik a nem-nyugati országok kormányainak aláásásán dolgozó ötödik hadoszlopnak, és mindig egy nyugati puccs előkészületeként kezdenek aktivizálódni.
Macedónia abban a vonatkozásban került a nyugati országok útjába, hogy részt venne a Török Áramlat gázprojektben. Valamennyi, a projektben részt vevő ország kormánya korrumpálásnak van kitéve Washington részéről, vagy ha az nem megy, tömeges kormányellenes megmozdulásokat kezdenek ezek a “civil szervezetek”. Magyarország esetében könnyű dolguk volt, a külügyminiszter mostanra letárgyalta a Nabucco projekt újraindításának előkészületeit, vagyis annak ellenére, hogy Magyarországnak szándéknyilatkozata van a Török Áramlatban részvételre, a kormány újra egy amerikai kézben lévő gázprojekt mellett látszik elköteleződni. Macedónia kormánya némileg nagyobb ellenállást mutatott, a kormány nyíltan beszél arról, hogy az ellenzéki sajtó együttműködött külföldi titkosszolgálatokkal a kiszivárogtatási botrányok kirobbantásában, és nyíltan beszélnek az országban működő, nyugatról mozgatott álcivil csoportok működéséről is.
Macedónia elhelyezkedésének fontosságáról, valamint arról, hogy “mit számít nekünk, melyik gázprojektet építik”, ITT és ITT olvashat.

http://hidfo.ru/2015/05/amerikai-vaszonra-festik-az-ujabb-szines-forradalmat/

Szijjártó, két lábbal Gyurcsány Nabucco projektjében

Szijjártó Péter hidfo.ru
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi nyilatkozata szerint regionális gázszállítási együttműködésről állapodott meg Románia, Bulgária, Szlovákia és Magyarország. Rigában aláírták a vezetékek kétirányúsításáról és összekötéséről szóló megállapodást.
Szijjártó elmondása szerint “a Nabucco- és a Déli Áramlat gázvezeték-projekt lemondása után a térség államainak újabb megoldásuk után kell nézniük azért, hogy új gázbeszerzési forrásokat és útvonalakat találjanak”. A külügyminiszter továbbra is kerüli annak említését, hogy a Nabucco-projekt újraélesztése zajlik, és a kormány Washington nyomásgyakorlására a Török Áramlat ellehetetlenítésére tesz lépéseket.
Április 26-án Bulgária miniszterelnöke személyes megbeszélést tartott az iráni nagykövettel annak kapcsán, hogy Irán visszatérne a Nabucco projektbe, melynek részeként az Európai Unió egyik legnagyobb földgáz-értékesítőjévé válhatna. A zárt ajtók mögött zajló tárgyalásokon Tomiszlav Doncsev kormányfő-helyettes, Bulgária EU-források elosztásáért felelős vezetője, Daniel Mitov külügyminiszter és Temenujka Petkov energetikai miniszter is részt vett. Az akkor körvonalazott terv szerint Irán Bulgárián keresztül kezdene földgázt exportálni az Európai Unió területére.
Szijjártó Péter május 18-án Teheránba látogatott, ahol a Javad Zarif iráni külügyminiszterrel folytatott megbeszélést követően többek között energetikai együttműködéssel kapcsolatos megállapodásról nyilatkoztak. Hasszan Rohani iráni elnök szerint a Magyarország és az iszlám köztársaság közti gazdasági együttműködés hidat képezhet az Európai Unió és a Közel-Kelet közt, és amennyiben feloldják a nyugati szankciókat, hajlandók a nyugati országokba olajat és földgázt szállítani.
A színfalak mögött a Nabucco projekt feltámasztására zajlanak előkészületek. Ez az “új alternatíva” elsősorban Iránból importálna földgázt az Európai Unió területére, Törökország-Bulgária-Románia nyomvonalon át.
A Nabucco projekt nyomvonala (semmi nem változott):
Nabucco projekt hidfo.ru
Bulgáriában a kormány nyugati nyomásgyakorlásra nem adta meg a Déli Áramlat építési engedélyeit, többek között emiatt került sor 2014 decemberében a Déli Áramlat projekt leállítására. Jelenleg Macedóniában nyugati felforgatás zajlik, ami a Török Áramlat projekt ellehetetlenítését célozza, ezzel egyidőben a magyar külügy újra a NATO térségi erődítményén keresztül (Románia), a Közel-Keletről akar földgázt importálni. Szijjártó továbbra is kínosan kerüli a Nabucco újraélesztésének említését, ugyanakkor egyértelműen ennek előkészületei zajlanak, és a kormány újra Washington harapófogójába szorult.
A külügyminiszter szerint az Egyesült Államok és Magyarország közt újra felhőtlen a viszony. A liberális sajtó szintén megfeledkezett arról, hogy Szijjártó Péternek luxusvillája van, pedig a Déli Áramlat melletti elköteleződés idején ezt kulcsfontosságú kérdésnek tartották. Elvégre, a nyugati hatalmi pólussal együttműködő politikusoknak kijár a kényelem – csak a “tévútra tévedők” válnak karaktergyilkossági kísérlet célpontjává.

http://hidfo.ru/2015/05/szijjarto-ket-labbal-gyurcsany-nabucco-projektjeben/

Szenzációs kutatás: hamarosan átírhatják a történelemkönyveket

A régészet hozhatja meg az áttörést a magyar őstörténetben – vélekedik az egri származású szakember, Türk Attila. A magyar történelem szempontjából fontos keleti kapcsolatokat újra kiépítő régészt kérdeztük.
– Megnőtt az érdeklődés mostanában az Ön által is kutatott magyar őstörténet után. Mi lehet az oka annak, hogy eddig viszonylag keveset foglalkoztak ezzel a témával?
– A magyarság eredetének kérdése valójában mindig is szorosan kötődött az identitásunkhoz, ezért kiemelkedik a történeti kutatások közül. Az utóbbi években ugyanakkor komoly előrelépésekről számolhatunk be mind a szakmai, mind pedig a vizsgálódásaink szervezeti kereteinek fejlődésében. Három évvel ezelőtt a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egy Magyar Őstörténeti Témacsoportot hozott létre, illetve ezzel párhuzamosan a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Régészeti Tanszékén specializált képzés indult ebben a témában.
– Ön miért választotta ezt a kutatási területet? Mi ösztönözte?
– Honfoglalás koros régésznek készülve mindig is érdekelt a Kárpát-medence X. századi anyagi műveltségének keleti kapcsolatrendszere. Különös motivációt jelentett számomra, hogy az Urál és a Kárpátok közötti terület kora középkori régészeti hagyatékát a rendszerváltás óta csak kevéssé ismertük és kutattuk, így sok meglepetés várt ránk. Az én várakozásaimat is felülmúlta az, ami az elmúlt 6-8 esztendőben előkerült. Komoly ösztönzést jelent az is, amikor nem is magyar, hanem keleti: orosz, ukrán és moldáv régész-kollégák szorgalmát és eredményeit látom a magyarok elődeinek történetével kapcsolatban.
Türk Attila Fotó: Lénárt Márton
– Milyen szenzációs eredményekről lehet beszámolni? Ideje lesz átírni a történelemkönyveket?
– A szenzáció fogalmát számomra nehéz megítélni, pontosan meghatározni. Már alapvetően szenzáció az is, hogy újraindultak a keleti terepi régészeti kutatások, immár magyar részvétellel. Legutóbb a 1970-es években voltak ilyen irányú vizsgálatok. Abban azonban biztos vagyok, hogy a történelem minden területén folyamatos előrelépésre van szükség, hiszen ez is egy tudomány, amit művelnek. Amennyiben ezt jól csinálják, akkor minden történelemkönyvet módosítani kell idővel az új eredmények fényében. A magyar őstörténet kérdése pedig nem pusztán magyar belügy és főként nem érzelmi alapon történő választás kérdése, hanem egy nemzetközileg releváns tudományos kérdés.
– Hol találtak magyarokra utaló leleteket? Illetve hol van az a terület, ahol a korábbi feltételezések ellenére nincs ilyen?
– A honfoglalás kori leletekhez igen közeli párhuzamok váltak ismertté az elmúlt 6-8 évben immár nagyobb számban a Dnyeper folyó középső folyása mentén, melyet az etelközi szállásokkal azonosíthatunk. Ennek jelentősége az, hogy miközben egyértelműen kimutatható benne a dél-uráli eredet, akár konkrét, onnan származó tárgyakban is, világosan felismerhetőek már a honfoglalás kori anyagi műveltség gyökerei is. Ennek épp’ az lehet a magyarázata, hogy viszonylag gyorsan kelhettünk át a területen, így nem volt idő jelentős kulturális átvételekre, s talán a magyar nyelv is ugyanezért maradhatott fenn. A Don és Donyec folyóknál, illetve a Kaukázus északi előterében ugyanakkor továbbra sincs „magyar gyanús” anyag. A szamarai Volga könyöknél, illetve Baskíria és a Dél-Urál térségében szintén ígéretes újabb leleteket ismerünk. Sajnos, ezek egy részét gyakran fémkeresős lelőhely- fosztogatók internetes oldalain találjuk… Ez korunk problémája, de az anyaggyűjtésből ma már ezeket sem hagyhatjuk ki.
– Hozna pár példát néhány szerencsés véletlenre? Úgy tudom, volt pár ilyen…
– Igen, például a meteoritról is híres Cseljabinszkban a múzeumi raktárból került elő egy 40 éve kiásott, de azóta sem publikált leletegyüttes, melyben az aranyozott, palmettás díszítésű lószerszámveretek kiemelkedőek. Szergej G. Botalov, egy nálunk is több alkalommal megfordult régész első pillantásra felismerte a magyar honfoglalás kori leletekkel való hasonlóságot. Rövidesen ennek nyomán került elő a szenzációs uelgi lelőhely, nagyon sok, a honfoglalók kultúrájával közeli párhuzamot mutató lelettel. Ez az egyik legnagyobb magyar vonatkozású felfedezés mostanában. Bár a sírok többsége még a föld alatt van, és a többségüket már a középkorban megbolygatták, kirabolták, egyértelmű, hogy sok itteni tárgy nagyon-nagyon hasonlít a X. századi Kárpát-medencei sírokban találtakhoz. Mivel ráadásul nagyjából egyidősek is velük, szintén a IX-X. századból valók, könnyen lehetnek a Volga-Urál térségében maradt keleti magyarok bizonyítékai is.
Az Uelgi lelőhely honfoglalás kori vonatkozású fémleletei
– Kutatásaik szerint mikorra tehető a honfoglalás? Mennyi időbe telt a vándorlás? Mi a helyzet a Vereckei- hágóval, a Volgán való átkeléssel? Mi indíthatta el egyáltalán a nyugat felé való megindulást?
– A legnehezebb választ adni a Volgán való átkelés okára – ez az egyik legnagyobb őstörténeti rejtély –, másodsorban pedig az időpontjára. Az előbbi esetében munkahipotézis szintjén mindenképpen valamilyen politikai-katonai kényszer hatására gyanakodhatunk, ismerve a térség kora középkori történetét. Talán nem tévedünk nagyot, ha ebben a Dél-Urál térségében a mai Kazahsztán területéről a VIII. század legvégén feltűnő besenyők hatását sejtjük. A magyarok egy részének IX. század közepi európai átköltözése nagy valószínűséggel egyből a Dnyeper vidékére irányult, és nehezen képzelhető el, hogy ez a Kazár Kaganátus „jóváhagyása” nélkül ment végbe. A honfoglalást, vagyis a kárpát-medencei megtelepedést pedig ma már nem egykét év eseményének, hanem egy néhány évtizedes folyamatnak tekintjük, nagyjából 860-907 között, természetesen továbbra is 895 körüli hangsúllyal. A Kárpátok hágói környékén ugyanakkor valóban nem találjuk régészeti nyomát a beköltözésnek, ezzel azonban csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy bár logikus feltevés, de régészetileg ez a kérdés még egy további kutatást, illetve magyarázatot igényel.
– Milyen vizsgálatoknak érdemes még alávetni a leleteket, ami akár 100 százalékban bizonyíthatóvá tenné a rövidebb vándorlást?
– A régészet legfontosabb alapja a pontos és részletes időrend. Ezt ma már a hagyományos, a stíluskritikai megközelítésű régészeti kronológiai módszerek mellett a radiokarbon kormeghatározás is segíti. A kettő kombinálásával sokkal biztosabbat mondhatunk a magyarok elődeivel kapcsolatba hozott uráli eredetű leletanyag kelet-európai feltűnésével kapcsolatban. Nem én találtam fel a spanyol viaszt: a keleti anyagot első kézből ismerő orosz és ukrán régészeti kutatás valójában mindig is a magyarok IX. századi európai feltűnésével számolt. Ez összhangban van egyébként az írott források adataival.
Magyar régészek tanulmányozzák az uráli középkori kerámiát
– Legközelebb mit terveznek, hol ásnak és milyen céllal?
– Idén nyáron szintén augusztusban tervezzük a 3. Orosz- Magyar Uráli Régészeti Expedíciót, mely két korábbi – Cseljabinszk, Perm – helyszín mellett két újabb ásatással és partnerintézménnyel bővül reményeink szerint, a szamarai és az izsevszki egyetemekkel.
– Mi a legnagyobb vágya az őstörténeti kutatásával kapcsolatban?
– Hogy egyszer minden részletet pontosan megtudjak! Addig is egy kusnarenkovói típusú kerámia előkerülése a Volgától nyugatra, vagy egy szubbotyici típusú emberábrázolásos övveret vagy csat felbukkanása a honfoglalás kori leletanyagban, nos ezek komoly örömmel töltenének el. Ha az etelközi és a honfoglalás-kori hagyaték embercsont anyagán megindult összehasonlító archaeogenetikai vizsgálatok esetleg biológiai értelemben vett rokoni kapcsolatokat mutatnak ki, akkor minden eldőlt és ennél nagyobb eredményt nem is tudnék elképzelni.
– Egerben nőtt fel, milyen emlékek kötik ehhez a városhoz? Itt is voltak ám a közelmúltban érdekes régészeti felfedezések…
– Az új egri, főként középkori régészeti eredményeket természetesen követem a neten. Egerben nőttem fel, az egri vár „testközelsége” és családi barátunk, Fodor László régész inspirációja döntő jelentőségű volt számomra. Őszintén szólva mindig is a történelem érdekelt és régésznek készültem a kezdetektől, máshoz nem is értettem soha, bár középiskolában egy ideig komolyan kacérkodtam a filozófiával. Ugyanakkor mindig is meghatározó emlék marad számomra egykori egri iskolám, a Lenkey János Általános Iskola és kiváló tanáraim. Hacsiné Barbócz Ildikó orosz szakkörön nekünk sütött pirogjainak íze és illata később gyakran eszembe jutott kint Moszkvában, vagy épp az Urál vidékén, amikor az eredeti változatokat kóstoltam. Természetesen azóta is az övé a legfinomabb…
NÉVJEGY:
Név: Türk Attila
Születési hely és idő: Eger, 1973.
Családi állapot: nős, egy gyermeke van
Iskolái: Piarista Gimnázium,
Kecskemét; Szegedi Tudományegyetem BTK, történelemtanári szak, régészet-magyar őstörténet Tudományos fokozat: PhD;
Disszertációja: A magyar őstörténet és a szaltovói régészeti kultúrkör
Munkahelye: Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK, Régészeti
Tanszék, adjunktus; MTA
BTK Magyar Őstörténeti Témacsoport tudományos főmunkatársa
Szakmai tagságok: Magyar Régész
Szövetség, alapító tag; Magyar Bizantinológiai Társaság,
International Committee of Finno-Ugric Congresses, magyar
elnökségi tag; MTA Köztestületi Tag
Díjak: Kristó Gyula-díj
(Szomszéd Eszter)

Újabb ókori város került veszélybe az Iszlám Állam miatt

A tegnapi napon az Iszlám Állam elfoglalta Tadmur(Palmüra) városát. A harcokban több mint 100 szíriai katonai vesztette életét. Az Iszlám Állam már megmutatta barbárságát a múzeumok kifosztásával, műkincsek tönkretételével, vagy épp Ninive falainak felrobbantásával. A szíriai örökségvédelmi hivatal korábban a város szobrait már elszállította, hogy legalább azok ne eshessenek áldozatul az ISIS tagjainak.
Az Iszlám Államnak naponta 1 millió dollár bevétele van az olajeladásból. Hivatalos közlemény még nem született a felvásárlók kilétéről, de nyilván azok állnak elsőként sorba, akik az ISIS-t útjára indították.

https://magyarnemzetiarcvonal.wordpress.com/

Jelenleg 1600 sebesült terroristát kezelnek izraeli kórházak a megszállt palesztin területen… -Azért hazai politikai maffiáink eltűnödhetnének a világ folyásán, két ISIS-rettegés között. Hogy is van ez?

Szíriában megsebesült ISIS terroristákat kezelnek izraeli kórházakban

Sebesült terroristákat kezelnek a megszállt Palesztina területén lévő Tiberias izraeli kórházában. A Cionista Poriya Kórházba szerdán hajnalban két terrorista is felvételt nyert, akik az úgynevezett “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) takfiri csoport kötelékében harcolnak, és megsérültek Szíriában a folyamatban lévő katonai műveletek során.
izraeli kórház
Az egyik terroristának repeszek sebesítették meg a szemét és a bal lábát, míg a másiknak a kezei sebesültek meg súlyosan, számolt be a Walla nevű cionista honlap.
A Cionista Poriya Kórház eddig több mint 173 sebesült terroristát látott el a honlap szerint, és a mostani két esetet megelőzően három napja három, a szíriai kormányerőkkel folytatott harcokban megsebesült terroristát vett fel kórházi kezelésre.
Az izraeli Walla honlap a hónap elején azt is közölte, hogy 465 fő Szíriában megsebesült terroristát kezeltek az izraeli Nahariya Kórházban Galileában.
Azonban a SANA szíriai hírügynökség szerint egymásnak ellentmondó adatok jelennek azon sebesült terroristák számáról, akiket a cionista kórházak már kezeltek, és a számuk ennél jóval magasabb lehet.
Egyes források szerint jelenleg 1600 sebesült terroristát kezelnek izraeli kórházak a megszállt palesztin területen.
A kórházi kezelés csak az egyik formája annak, ahogyan a cionista hatóságok nyíltan biztosítják a terrorista szervezetek támogatását. A cionisták a takfiri fegyveres csoportok működésének további támogatásához rendszeresen hajtanak végre brutális légitámadásokat Szíria felségterületén belül.
orientalista-Tia (persianews, almanar, farsnews)

Döbröginknek van egy újabb petíciója!

A felsőoktatási törvény visszavonását, a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelését és egy önálló oktatási minisztérium létrehozását követelték többek között annak a demonstrációnak a résztvevői, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) szervezésében tartottak csütörtökön Pesten.
ped1
Mendrey László, a PDSZ elnöke az emberminisztérium Szalay utcai épülete előtt, 150-200 tüntető részvételével megtartott demonstráción úgy vélekedett, hogy az elmúlt években a kormányzat a szociális ágazat és az egészségügy mellett kivéreztette az oktatást is. Mendrey egy szóval sem említette-de a többi szónok sem-hogy a bajok nem csak az elmúlt néhány évben keletkeztek, hanem két és fél évtized alatt! Amelybe bizony beletartoznak a most a demonstrálókkal oly nagyon egyetértő-JELENLEG ELLENZÉKBEN LÉVŐ-egyéb politikai maffiacsaládok is.
ped3 Kényük-kedvük szerint szüntetnek meg, szerveznek át iskolákat, egyetemeket, miközben egyre inkább szembeállítják egymással a társadalmi csoportokat. Ebben a helyzetben cselekedni kell, vissza kell foglalni az iskolákat és vissza kell adni azokat az oktatóknak, szülőknek és gyerekeknek – mondta az érdekképviseleti vezető.
Vajda Zoltán, a “rendszerbontó népszavazás”-ami tulajdonképpen CSAK A DÖBRÖGI-RENDSZER MEGBONTÁSÁRA korlátozódik, de a KIALAKULÁSÁT LEHETŐVÉ TEVŐ NEOLIBERÁLIS KAVALKÁDOT ÉRINTETLENÜL hagyná – társkezdeményezője azt hangsúlyozta, hogy az iskola élet-halál kérdése, mert ezen múlik a jövőnk, gyermekeink jövője. Hozzátette: éppen azért kezdeményezték a népszavazást, mert Döbrögi “féktelen rombolása” az oktatást sem kíméli. A nemzeti együttműködés rendszere se nem nemzeti, se nem együttműködés, csupán rendszer, a lenyúlás rendszere – mondta Vajda Zoltán.
Budapest, 2015. május 21. Wittinghof Tamás budaörsi polgármester beszél a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) vonulásos demonstrációján az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) épülete elõtt Budapesten 2015. május 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Wittinghoff Tamás-egykori szadeszes üdvöske-Budaörs jelenleg “független” polgármestere szerint a kormányzat olyan diákokat szeretne látni, akik keveset kérdeznek, és nem fertőzik magukat társadalomtudományokkal. “Kiskorú, sunyi, gyáva alattvalókká akar változtatni mindenkit ez a rendszer” – mondta. A “magyarbálinti reformokat” meg sem említette. Pedig mint jövőromboló reformok nagyon is említésre méltó, dicstelen művelet volt ez!
ped2 A tiltakozók a Blaha Lujza téren gyülekeztek, majd a demonstrálók, a “Nem adjuk a jövőt” feliratú transzparens mögött, EU-s zászlók alatt, a Rákóczi úton és a Károly korúton keresztül vonultak a Szalay utcába. A résztvevők a többi között a “demokráciát”, “Fidesz-maffia” jelszavakat skandálták.
Budapest, 2015. május 21. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) vonulásos demonstrációjának résztvevõi az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) épülete elõtt Budapesten 2015. május 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A PDSZ vezetése a követeléseiket tartalmazó, Döbrögihez címzett petíciót már szerdán átadta a miniszterelnökségen. (Ilyesmikből már van neki bőven, de még van helye az újabbaknak is!) Ebben követelik még, hogy legyen érdemi és nyílt párbeszéd az oktatás résztvevőivel, ne bocsássanak el dolgozókat, hogy azután közmunkásként lényegesen kevesebb bérért foglalkoztassák vissza őket. Elvárják továbbá, hogy legyen lehetőség a sokszor bizonyított, népszerű tankönyvek ismételt rendelésére, és senki ne hagyhassa el az iskolapadot hasznosítható végzettség nélkül.
A döbrögista horda a tüntetés közben adott ki egy közleményt, amiben arról írnak, hogy ők a pedagógusok mellett vannak, ezért is döntöttek úgy, hogy a közszolgálati dolgozók között is kiemelt béremelési programot indítanak a pedagógusoknak. Mint írták: „Az idei év a harmadik, amikor béremelésben részesülnek a pedagógusok, és a béremelés jövőre és 2017-ben is folytatódik, sőt kiterjed a felsőfokú végzettségű bölcsődei nevelőkre, valamint a területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó örökbefogadási tanácsadókra.”


https://balrad.wordpress.com/2015/05/22/dobroginknek-van-egy-ujabb-peticioja/