A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette, a kormány olyan döntést fog hozni, amely arra kötelezi az egyetemleges közműszolgáltatókat, hogy a társasházi gázórák nem lehetnek nagyobbak, mint az épületek kapacitása. Felhívta a figyelmet, hogy mielőtt az állam visszavásárolta volna a Főgázt, a szolgáltató Budapesten több ezer társasházi gázmérő órát manipulált úgy, hogy az indokoltnál nagyobb mérőórákat üzemeltetett, így pedig jelentősen magasabb volt az alapdíj, miközben folyamatosan kérték, hogy cseréljék kisebbre az órákat.
A Főgáz korábban folyamatosan megtagadta ezt, évtizedeken keresztül becsapták a társasházakat. „Ezért az előző menedzsmentnek viselnie kell a felelősséget” – tette hozzá… (mh)
Évekkel ezelőtt komoly szakmai vita folyt a magyar fősodratúban az elektromos mérőórák “megbízhatóságáról” is! Valami olyasmin folyt a vita, hogy a hálózatban 50Hz folyik, míg a fogyasztóberendezések zöme már 50-60Hz között használ, amik miatt az órák gyorsabban pörögnek. A vita aztán elült. Most viszont az állam VISSZAVÁSÁROLJA a közműcégeket. Önmagában véve ez dícsérendő törekvés.