2015. május 14., csütörtök

GAZDASÁG FŐszereplői-AKIK NEM POLITIKUSOK-ráveszik a NEM gazdasági szereplő politikusokat, hogy a GAZDA(g)SÁG ÉRDEKÉBEN tegyenek!

Tállai András államtitkár tegnap jelentette be a növekedési adóhitel bevezetését, ennek lényege, hogy az a cég, amely előző évben ötszörösére növeli adózás előtt eredményét, az elhalaszthatja az adófizetést. Csakhogy ilyen cége az állami megrendelésből működő fideszes oligarchákon kivül senkinek nincsen.
Kis szerencsével adókedvezményt kaphat a saját lábán álló Tiborcz-Orbán Ráhel család, Mészáros Lőrinc és az ő disznófarmja, meg a Közgép helyébe lépő Duna Aszfalt. De bárki, akinek cégét a FIdesz aránytalanul sok közbeszerzéssel dobja meg. Nem kaphat viszont adókedvezményt olyan földi halandó, aki nem az állam korrupciós csöcsén éldegél. Elég ritka ugyanis az, hogy egy cég egyik évről a másikra megötszörözze adózás előtti bevételét. Persze, mint emlitettük, az állami klientúrát kivéve.
Alcsútdoboz, 2014. november 18. Orbán Viktor miniszterelnök, Tessely Zoltán fideszes országgyûlési képviselõ és Mészáros Lõrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester (középen, b-j) a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Mögöttük Tessely Zoltán fideszes országgyûlési képviselõ. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Alcsútdoboz, 2014. november 18.
Orbán Viktor miniszterelnök, Tessely Zoltán fideszes országgyûlési képviselõ és Mészáros Lõrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester (középen, b-j) a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Mögöttük Tessely Zoltán fideszes országgyûlési képviselõ.
Mészáros ugye nem csak ezt kapja ajándékba a TAO-milliárdok, földek, állami támogatások mellé, hanem a sertéshús áfájának csökkentését is. Miután megnyitotta az ország egyik legnagyobb sertéshús feldolgozóját. És mit kapnak az ápolók, a mentősök, a szociális munkások, a közmunkások, a bérből és fizetésből élők az államtól? Annak az egykulcsos SZJA-nak a csökkentését, amely pont nem nekik ad nagyobb segítséget, hanem a felső középosztálynak. Ami egy bruttó 150 ezres fizetésnél, havi 1500 forintot, míg egy bruttó 1 milliósnál havi 10 ezer forint kedvezményt jelent. Pedig az ápolóknak, szociális munkásoknak, a keményen dolgozó embereknek talán nagyobb szükség lenne erre.
És hogy mi köze a kettőnek egymáshoz? A teljes szja-csökkentés egyébként körülbelül 100 milliárdba került, Mészáros Lőrinc csak az egyik, állami megbízásokon hízlalt cégéből 1,26 milliárd forintot vett ki. Ez azt jelenti, Mészáros állami megrendelések révén egymaga legalább 80-ad annyi pénzt vett ki mint amennyit most összesen a 2,5 millió adófizető kapott a kormánytól. Tehát Mészáros a Mészáros és Mészáros kft-ből, amely lényegében állami megrendelésekből él, pont annyi pénzt szedett ki, mint amennyi 30 ezer polgártársunk adókedvezménynek összege. Ugye ez nem csak szerintünk elfogadhatatlan?
(kettosmerce)

Indul a Szegények patikája program

Szegények patikája néven indít programot a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A program célja, hogy a halmozottan hátrányos helyzetben élő kisgyermekek ingyenesen hozzájuthassanak azokhoz a gyógyszerekhez, amelyek nélkül egész életükre kiható egészségkárosodást szenvedhetnek.
Herczog Mária szociológus az ATV Startban elmondta, a program nem csak a mélyszegénységben élőket érinti, a segítségre azoknak a családoknak is szüksége lehet, akik az élelmiszert még meg tudják venni, a gyógyszerek, vagy éppen gyógyászati segédeszközök kiváltására azonban már nincs pénzük. Ráadásul a szegény családok egy jelentős része olyan kistelepüléseken él, ahol csak az alapvető élelmiszerek megvásárlására van lehetőségük. Pedig a minőségi táplálkozás, a tudatos életvitel lenne a legfontosabb a betegségek megelőzésében, ám ez a szegénységben élők számára rendkívül nehéz, sokszor elérhetetlen – mutatott rá a szakember.
Herczog azt is elmondta, az orvosok és a szociális munkások számára igen nagy problémát jelent, hogy noha szeretnék segíteni a kismamákat abban, hogy megfelelően táplálkozzanak, azzal kell szembesülniük, hogy forrás hiányában az önkormányzat nem ad erre támogatást, ehelyett inkább kiemelik a gyereket a családból. Pedig a megfelelő életfeltételek biztosítása töredékébe kerülne annak a 4-5 millió forintnak, amit egyetlen gyermekotthonban, vagy nevelőszülőknél történő elhelyezésére költ az állam, ráadásul a törvény ezt három éves kor alatt elvileg nem is tenné lehetővé – jegyezte meg Herczog. Pedig a szakember szerint a rendszerváltó országok közül Magyarország volt az egyetlen, ahol évtizedekig nem nőtt, hanem csökkent a gyermekkiemelések száma, az 1997-es magyar gyermekvédelmi törvény pedig európai szinten is elismert volt, és sokan követték is a magyar példát. Herczog szerint az elmúlt három év kormányzati intézkedéseinek köszönhetően vált ismét bevett gyakorlattá a gyermekek kiemelése a családokból.
(atv)

Kijevben tüntetnek a négyszeres gázár ellen

Kijev tüntetés hidfo.ru
Kormányellenes megmozdulások kezdődtek Kijevben – az ukrán Antimajdan mozgalom és a Vállalkozók Szövetségének több száz tagja a parlament épülete elé vonult, és követeli a gázárak csökkentését. A téren újra elkezdett épülni a 2013 végéről már ismert sátortábor, ahol a tüntetők állandó jelleggel állomásozni fognak. A demonstráció vezetői felszólították lemondásra Arszenij Jacenjuk miniszterelnököt, és a tömeg folyamatosan duzzad, az ország különböző régióiból érkeznek újabb csoportok.
2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje nyilvánosságra hozta az információt, hogy az Egyesült Államok mintegy kétezer zsoldost vont össze Bécs környékén, és Ukrajna destabilizálására készül. Elmondása szerint erre azért kerül sor, mert Washington saját kézben akarja monopolizálni az orosz gázmezőkről Európába irányuló gáztranzitot. 2013 novemberében Ukrajna utolsó legitim államfője, Viktor Janukovics alig pár nappal az EU csatlakozási szerződés aláírására kitűzött időpont előtt bejelentette, hogy mégse írja alá a szerződést. Addigra a kormány hónapok óta zárt ajtók mögött készült az eurázsiai integráció megkezdésére; Ukrajna az Eurázsiai Gazdasági Unió alapító tagállama lett volna, így az ukrán kormány az Európai Unióval folytatott tárgyalások során mindvégig időhúzásra törekedett.
Azt követően az ukrán tárgyalódelegáció egy tagja, Alexander Gorokhov nyilvánosságra hozott egy több mint 900 oldalas dokumentumot, amit Ukrajnának a társulási szerződéssel együtt kellett volna aláírnia. Gorokhov végig részt vett az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon, így egy mellékletként aláírandó, valós dokumentumot hozott nyilvánosságra. Ebben a dokumentumban szerepeltek az EU által Ukrajna felé támasztott követelmények, illetve előírások. Olyan durva és drasztikus “parancsok” voltak benne, mint például az ukrán krumpliexport 10 százalékra történő csökkentése, de ugyanilyen mértékben csökkenteniük kellett a cukor kereskedelmét is. Ukrajnának teljesen meg kellett szüntetnie a hús, vaj, tojás, és más számos mezőgazdasági termék termelési kapacitását, hogy ezekből behozatalra szoruljon. A dokumentum előirányozta Ukrajna számára, hogy azonnal meg kell kezdenie a vasútvonalak kompatibilissé tételét az európai vasúthoz, vagyis a szélesebb nyomtávút ki kell cserélni az európai keskenyebb nyomtávúra, ezzel együtt azonnal privatizálni kell a vasutat, és az átépítésre európai tendert kiírni. Előirányozta a hozzá tartozó 6000 vasúti kocsi és vonat európai beszerzését. Kötelezővé tette a gyárak logisztikájához a teljes úthálózat átalakíttatását európai cégekkel. Előírta, hogy Ukrajna azonnal meg kell szüntessen mindennemű vámot az európai ruházati termékekre – és a végén szerepelt a leglényegesebb tétel, miszerint Ukrajnának valamennyi energiahordozó fogyasztói árát európai szintre kell emelnie, különösképpen a gáz és a villany, majd a benzin árát.
Janukovics a fentiek miatt 2013 novemberében nem írta alá a csatlakozási szerződést. Napokkal később álcivil csoportok szervezésével kormányellenes megmozdulások kezdődtek Kijevben. 2013 decemberére az álcivil csoportok bevonták a belföldi szélsőjobboldalt a felforgatásba, és szakszerű utcai harcot vívtak a rendfenntartó erőkkel. 2014 január végére fegyveres harc zajlott Kijevben, február végére pedig a kormánypárti politikusok többsége elmenekült az országból, és az ellenzék kezdett kormányozni, demokratikus felhatalmazás nélkül.
Az ellenzék – kormánypolitikusok híján – egyszerű többséggel kezdett kormányozni, és sorban aláírt mindent, amit a legitim kormány nem volt hajlandó. A puccsot követően a kormánynak 8 hónapon át nem volt demokratikus felhatalmazása, ebben az időszakban számos hitelszerződést írtak alá, leköteleződtek az Európai Unió és NATO felé. Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok mindvégig legitim kormánynak ismerte el a fegyveres puccsal hatalomra jutó, demokratikus legitimitással nem rendelkező kormányt. Ukrajnában 2014 október 26-án tartottak országgyűlési választást, amit már nyugati cég szavazatszámláló programja ellenőrzött, így kijött az az eredmény, hogy a puccsistáknak demokratikus felhatalmazása van és kormányt alakíthatnak.
2015 február végére Ukrajnában 280%-al nőtt a gáz ára a puccs előtti állapotokhoz képest. Emiatt tiltakozik most az Antimajdan és a Vállalkozók Szövetsége, de ez a megmozdulás csak egy a sok közül, Kijevben mostanra állandósultak a kormányellenes megmozdulások.


http://hidfo.ru/2015/05/kijevben-tuntetnek-a-negyszeres-gazar-ellen/

Nincs nyugalom Donbasszban

Minden várakozás ellenére ma reggeltől kiújultak a harcok Donbasszban. Ez többnyire a valcmanista latortüzérség ténykedését jelenti.
Az északi frontszakaszon Szcsasztyjéból és Mironovszkojéból aknavetőzgetnek kifelé a martalócok.
Novotoskovkánál ismét a népköztársaságiak rohamcsapatai dolgoztak. A kora délelőtti rajtaütésben a kijeviek jelentései szerint 20-22 lator kinyúlt.
Tatyana  Moiseeva fényképe.
A 29. blokkposztot és környékét reggel óta ágyúzzák a valcmanisták.
Krasznyij Oktyrjábr, Zajcsenko, Zsiljeznyaja Balka, Grigorovka, Szpartak, Kalinovka, Novaja Marjevka, és Zsabicsevo szintén a martalóctüzérségtől szenved.
Donyeck “Volvo-center” negyede és az “Október” bányaüzem áll ágyútűz alatt.
Dokucsajevszk ma ismét a latortüzérség célterülete lett.
Sirokinot tanktüzérség lőtte/lövi.
Kijevben a Verhovna Rada “gépviselői” elfogadták a statáriális törvényt, és a bevezetéséhez szükséges körülményeket is meghatározták. Gyakorlatilag a Valcman-Jacenyjuk hiénapáros kénye-kedve szerint lehet alkalmazni.
Donbasszba befutott a legújabb segélykonvoj Oroszországból.


https://balrad.wordpress.com/2015/05/14/nincs-nyugalom-donbasszban/

Liberálisok – eddig és ne tovább

Rétvári Bence hidfo.ru
Általunk nem megnevezett forrástól meglepő információkat kaptunk arra vonatkozóan, hogy Magyarországon tevékenykedő amerikai ügynökök “kilövési engedélyt” kaptak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárára vonatkozóan, aki a közeljövőben ahhoz hasonló médiakampány kereszttüzébe kerülhet, mint amit hónapokkal ezelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személye körül láttunk a liberális sajtó részéről.
Forrásunk nem említette, hogy Rétvári kapcsán milyen kompromittáló információkat fognak nyilvánosságra hozni, azt viszont megtudtuk, hogy magyarországi újságírók erre vonatkozóan az AFP hírügynökségen keresztül kaptak jelzéseket. Nem áll szándékunkban a politikust védelmünkbe venni, de amennyiben ez a lejárató kampány újabb kiszivárogtatásokba torkollik, fenntartjuk annak lehetőségét, hogy erre vonatkozó információkat egy magyarországi sajtóorgánumon keresztül nyilvánosságra hozunk.

http://hidfo.ru/2015/05/liberalisok-eddig-es-ne-tovabb/

Jogunk van a nyugati munkához?

nyugati munka hidfo.ru
A Demokratikus Koalíció büszke arra, hogy a magyar emberek szabad és felelős európai polgárok is egyben, a már egyszer megbukott, sötét és szélsőséges eszmék ellen pedig az európai értékek tisztelete jelenti a legbiztosabb védelmet. – ezzel a közleménnyel reagált Gyurcsány Ferenc pártja Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettesének kijelentésére, miszerint a brit választási eredmények új lehetőséget teremtettek arra, hogy hazánk Európai Unióhoz fűződő viszonyát újraértékeljük.
Az amerikai Demokrata Párt magyarországi leágazásának tekinthető politikai formáció gazdasági összeomlással, tömeges munkanélküliséggel és diplomáciai elszigetelődéssel fenyegetőzik arra az esetre, ha Magyarország kormánya 2018-tól újraértékelné az Európai Unióhoz fűződő viszonyt. A párt közleménye eközben következetesen elsiklik a tények fölött; vagyis, hogy Magyarország gazdaságának összeomlása már rég bekövetkezett. Néhány oligarcha nagyvállalatain kívül a magyar gazdaságot mostanra felszámolta az Európai Unió kvótarendszere – legalábbis azt a hányadát, ami a rendszerváltás utáni privatizáció során véletlenül épen maradt. Még kevésbé értelmezhető az, amit a munkanélküliség robbanásáról mondanak. Magyarországon egyébként sincs megélhetési lehetőség. Ez a privatizáció, és az Európai Unióhoz csatlakozás együttes eredménye. Amennyiben hazánk EU-tagsága a munkanélküliség akadálya lenne, nem dolgozna több millió magyar fiatal külföldön.
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azonban védelmébe vette a tömeges elvándorlást, mondván, hogy
az Európa-ellenes szélsőségesek több százezer külföldön dolgozó magyar életét tennék tönkre azzal, hogy elvennék tőlük az EU-n belüli szabad mozgás jogát.
Molnár Csaba az EP-képviselői pozícióból minden bizonnyal aligha érintett abban a munkavállalásban, amit hazánk EU-tagsága a “munkavállalóknak” jelent. Európa mosogató- és takarítógépei lettünk – ezt hozta hazánk számára az uniós tagság. Amennyiben nem értenek egyet ezzel, cáfoljanak rá, és támasszák alá statisztikával, hogy Magyarországon több munkahely van, mint az uniós csatlakozás előtt.
Mi úgy gondoljuk, hogy a Nyugat-Európában mosogatás jogához nem feltétlen kell ragaszkodni. Ha ezt jelenti a nyugati civilizációhoz tartozás, inkább nem kérünk belőle. Valóban, a problémát nem a szabad mozgás joga jelenti; a munkahelyek megszűnéséhez a privatizáció és a kvótarendszer vezetett. Akár kilépünk az Európai Unióból, akár nem, a kvótarendszer újratárgyalása egy nemzeti minimum részét kell képezze. Magyarországnak mentesülnie kell azoktól a korlátozásoktól, melyekkel Brüsszel felszámolta a hazai ipart, hogy kiszolgáltatott felvásárló-piacot csináljon az országból. Ha a Demokrata Párt ezt szélsőséges eszmének nevezi, hát szélsőségesek vagyunk, de a magyar fiatalok egy stabil megélhetést biztosító, élhető Magyarországot akarnak, nem a nálunk gazdagabb nyugati lakosság ételmaradékainak forró levében ázni.


http://hidfo.ru/2015/05/jogunk-van-a-nyugati-munkahoz/

Elképzelhető, hogy úniós pénzből nem valósul meg a tervezett felcsúti kisvasút, amelynek ügyét már vizsgálni kezdte az Európai Unió.


Már a német közszolgálati tévé is beszámolt az Orbán Viktor vidéki háza körül növekedő falufejlesztésről.
A 4 ezer fős stadion látványa egy fele ekkora faluban már önmagában elég bizarr lehetne, de hogy még ráadásul ez a miniszterelnök háza mellett is van, igen csak érdekes a német nézőknek. A nosztalgia kisvasút pedig a magyar politikai rendszer európai sztenderdektől való eltérésére hívja fel a figyelmet – írja csütörtöki lapszámában a Figyelő.
Vizsgálat zajlik
A lap úgy véli, könnyen címlapokra kerülhet, ha valóban 2 millió eurót költ az Európai Unió a felcsúti kalandpark legújabb attrakciójára, a kisvasút megvalósítására. Úgy néz ki azonban, hogy uniós pénzből nem valósul meg a projekt. Az EU-nál a Figyelő érdeklődésére megerősítették, hogy bár még alá sem írták a támogatási szerződést, már vizsgálják a projektet. Az OLAF, az EU csalás elleni hivatala azonban nem kommentálta, hogy valóban nyomoznak-e ők is.
Támogatott beruházás
Korábban az Origo is hírt adott róla, hogy a kormány felhívta a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség útján tegye kiemelt projektté a felcsúti vasút fejlesztését, 600 millió forint elszámolható közkiadási keretösszeggel.

A beruházás a közép-dunántúli operatív program része, a Kiemelt és integrált vonzerő-, termék- és infrastruktúra-fejlesztések támogatása című konstrukció keretében.
Vasút Felcsúton
Orbán Viktor miniszterelnöknek családi háza van Felcsúton, és gyermekkorát is részben ott töltötte. 2009-ben a kormányfő által alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető alapítvány vásárolta meg az 1980 óta nem üzemelő Bicske-Székesfehérvár vasúti szárnyvonal egy szakaszát, beleértve az állomásépületeket is, hogy a későbbiekben vasutat működtessen rajta, illetve kerékpárutat építsen a sínekkel párhuzamosan.
Az alcsút-felcsúti állomás épülete vendégházként újult meg, visszanyerve eredeti külső formáját, és az akadémia a vértesacsai állomásépületen is végzett már állagmegóvási munkákat – derül ki az akadémia honlapjáról.
(origo)

Szocsi: használt a figyelmeztetés?!

új
Szocsiban Vlagyimir Putyin elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter fölvilágosították Kerry amerikai külügyminisztert.
Kerry pedig azonnal Kijevbe szalajtotta Cukrosnénit. Nuland őnaccsága ma érkezik népes delegáció élén Nyalókakirályhoz, hogy SZÁMON KÉRJE TŐLE Minszk-2.0 BE NEM TARTÁSÁT!
Szakértők úgy vélik, hogy az amerikaiak is arra a felismerésre jutottak, hogy Valcmanék katonai eszközökkel való kísérletezgetése Donbasszban teljességgel hiábavaló ügyködés! Ráadásul a Medve is begorombulhat, amiből pedig komoly problémái adódhatnak a latorszövetségnek.
Ennek fényében már érthető, hogy Donbassz mára virradó éjszakája kissé csendesebb volt mint tegnap.
Működött persze a valcmanista latortüzérség, de eléggé visszafogottan. Igaz, ehhez az is hozzájárulhatott, hogy késő este Avgyejevka latorjai ismét kaptak a nyakukba jó kis figyelmeztetést. Ennek következtében a donyecki reptér frissen megkezdett tüzérségi ostroma gyorsan be is fejeződött. Jelentések szerint ugyanis nem maradt mivel-kivel?-lődözni. Vagyis eléggé pontosra sikeredett a népköztársaságiak figyelmeztetése.
Az éjszaka egyébként drónvadászattal foglalkozott leginkább Donyevk védőserege.
Szpartak latortüzérségi ostromának is véget vetett az avgyejevkai tűzfészekre mért népköztársasági tűzcsapás.
ház
Peszkiben éjszakára alábbhagyott a csata hevessége-de nem szűnt meg az aknavetőzgetés és lövöldözés.
Gorlovka-bár mára virradóan nem bántották Valcman bérgyilkosai-lángol. Az utóbbi idők ostromának “köszönhetően” másfél tucat gorlovkai civil halt meg. Rengeteg a súlyosam megsebesített helyi lakos.
ház
A luhanszki fertályon a Bahmutka-szakaszon és Sztanyica Luhanszka környékén voltak összecsapások, és aknavetőzés.
Délen pedig meglepő a csendesség Sirokino környékén. Hellyel-közzel volt csak lövöldözés a térségben.
Kijevben az MTC (MTSZ) telefonszolgáltató bejelentette, hogy végleg kivonul Donbasszból, és a magunk mögött hagyott hétvégén leállított mobiltelefon-szolgáltatását már nem fogja újraindítani.
Rosztovból ma az orosz hadsereg egy speciális IL-76-os repülőgépe húsz súlyosan sebesült donbasszi gyermeket szállít Moszkvába, további orvosi kezelésre.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/14/szocsi-hasznalt-a-figyelmeztetes/

Négy hónap alatt több mint kétezerrel nőtt a közmunkások száma az iskolafenntartónál.

Folyamatosan csökken a közalkalmazottak száma, a közmunkásoké viszont meredeken nő a Klik-hez tartozó oktatási intézményeknél – írja a Világgazdaság. Országgyűlési képviselők arra figyelmeztettek: egyre jellemzőbb az a tendencia, hogy alkalmazottakat bocsátanak el, akiket aztán közmunkásként visszafoglalkoztatnak. A miniszter vizsgálatot ígért.
2014 decemberében még csak 2378, idén áprilisban már 4421 közmunkást foglalkoztatott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – ez 86 százalékos növekedést jelent négy hónap alatt. Ez év elején valamivel több mint 134 ezer közalkalmazottat foglalkoztatott a Klik, számuk egy évvel korábban még 143 ezer volt.
Idén februárban már a második legnagyobb közfoglalkoztató volt az intézményfenntartó. A Világgazdaság érdeklődésére elmondták: főleg takarítókat, karbantartókat, portásokat, adminisztrátorokat, pedagógiai asszisztenseket és szabadidő-szervezőket alkalmaznak ebben a formában.
A közmunkásbérek még most is csak a minimálbérek 75-85 százalékát érik el, ráadásul a közfoglalkoztatók jelentős kedvezményeket vehetnek igénybe, a közmunkás bérét akár 95 százalékban is támogathatja az állam, ezért éri meg trükközni az intézményeknek.
(hír24)

Kitépték a kígyó méregfogát

Porosenko hidfo.ru
Az amerikai Radio Free Europe / Radio Liberty hatalommal való visszaéléssel vádolja Petro Porosenko ukrán államfőt. A vádakat ugyan saját oknyomozásra vezetik vissza, mégsem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy annak eredményei John Kerry Szocsiban folytatott tárgyalását követően jelentek meg. Az úgynevezett “szabad sajtó” egy napon belül hozzárendeződött a külügyminiszter által folytatott tárgyalás eredményeihez.
A tárgyalás eredményei önmagukért beszélnek; a két külügyminiszter nyilatkozata alapján a konfliktusgóc áttevődik Ukrajnából más térségi országokba, vagyis középtávon várható az ukrán konfliktus rendezése. Washingtonnak már nem érdeke az ukrán háború attól a ponttól, hogy nem Ukrajnán át zajlik Európa gázellátása. Ennek időpontja pedig rohamosan közeleg. Mint a kézi vezérléssel mozgatott “szabad sajtó” esete is mutatja, Washington kihátrál a háborús kormányzat mögül, a sajtóban felmerülő vádak ennek a változásnak előszelét jelentik. Az ukrán államfőt most azzal vádolják, hogy
Kijev megszegte a minszki egyezmény számos pontját, és Porosenko visszaélt elnöki hatalmával annak érdekében, hogy a bizonyítékokat eltüntesse.
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a részletek – nem számítanak. Kijev számos ponton megszegte a minszki egyezményt. A kijevi puccsot követően egyetlen feladata volt az Ukrajnában létrejött atlantista kormánynak; minél alaposabban eladósítani az országot, és így kiszolgáltatottá tenni Washington háborús készülődésének. Egy háborús bábkormány esetében az lett volna meglepő, ha tartja magát a békeegyezményhez. A minszki megállapodás azonban egyben Porosenko elnökségének végét is jelenti. A publikáció nem csak hatalommal való visszaéléssel vádolja az ukrán államfőt, hanem azzal, hogy regnálása idején nem gyengítette az oligarchák uralmát, hanem épp ellenkezőleg, azok vagyona sokszorosra nőtt.
Mivel Porosenko maga is egy ilyen “oligarcha”, elnöklése idején legfeljebb a konkurenciától szabadult meg. Az “ukrán” államfő 2013-ban még Waltzman néven szerepelt a Forbes izraeli kiadásának Izrael leggazdagabb zsidóiról készített listáján (erről Jakov Dov Bleich kijevi főrabbi számolt be, nem a szélsőjobboldal). Zsidóként az államfői székbe jutva felfegyverezte az “antiszemita” szélsőjobboldalt, és leszámolt néhány riválisával. Példaként említhető az az Igor Kolomojszkij, aki szintén izraeli kettős állampolgár, és a kijevi puccs idején Svájcból utaztatták haza, hogy megkapja Dnyipropetrovszk kormányzói székét – azzal a kitétellel, hogy tartsa Ukrajnán belül. Kolomojszkij szabad kezet kapott a régió Ukrajnában tartására. Ennek részeként amerikai magán katonai vállalatokat bérelt fel, hogy biztosítsák a régiót. A magán katonai vállalatokról – mint a régióban működő Academy – pedig tudható, hogy ha nincs munka, csinálnak maguknak. Ezek a magán katonai vállalatok nem vették jó néven, hogy a harcoló felek egyik pillanatról a másikra békét akarnak, ez a fejlemény az ő megélhetésüket fenyegette.
Miután Kolomojszkij saját fegyvereseivel besétált az UkrTranszNafta állami olajvállalat igazgatójának irodájába – 2015 március – és saját, a háborút tovább folytatni akaró embereit akarta pozícióba ültetni, Porosenko megfosztotta Kolomojszkijt a kormányzói széktől. Ez lenne nevezhető az ukrán államfő egyetlen nagy tettének – csakhogy, hogy Kolomojszkijt ugyanaz a kéz ültette a hatalomba, aki Petro Porosenkot is, az államfő pedig saját embereit, saját céges érdekeltségeit, saját befektetéseit védte – ami hatalommal való visszaélés. A tényekhez az is hozzátartozik, hogy a Jobb Szektor részben amiatt kapott támogatásokat a védelmi minisztérium részéről, mert az antiszemita szervezet könnyen használható eszköz volt egy rivális zsidó oligarcha eltávolítására.
Mindezek olyan tények, melyek az ukrán sajtóban is nagy port kavartak. Miközben Ukrajna idegen vezetői egymással leszámolásokat folytattak, az ukrán nép, és az orosz nép legjobbjai a fronton adták életüket. Emiatt különösen nagy eredménynek tekinthető, amit az orosz diplomaták a Szocsiban folytatott tárgyalásokon elértek – kitépték a kígyó méregfogát. Miután Vlagyimir Putyin is személyesen fogadta az amerikai külügyminisztert, olyan tények kerültek tárgyalóasztalra, melyek rákényszerítették az amerikai felet, hogy mérsékelje Ukrajnában folytatott tevékenységét. A háborús kormányt nemsokára eltávolítják – ez a mindig is Washington szócsöveként működő “Szabad Európa Rádió” pálfordulásából látható. Nem egy végső eredmény, mert a konfliktusgóc áttevődik más térségi országokba – de ukrán és orosz hazafiak százainak életét mentették meg a tárgyalóasztalra letett “visszautasíthatatlan érvekkel”.


http://hidfo.ru/2015/05/kiteptek-a-kigyo-meregfogat/

46 milliárd forint jut stadionokra jövőre is! Az egészségügyiek béremelésére csak 16 milliárd!

Az ideinél egy kicsivel kevesebbet ugyan, de még így is jelentős összeget terveztek be a jövő évi büdzsébe a stadionok rekonstrukciójával kapcsolatban.
A jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatban jövőre folytatódik a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciója és a körülötte létesítendő, számos sportlétesítményt tartalmazó sportpark építése, aminek az előirányzata (Nemzeti Olimpiai Központ) 35,8 milliárd forintot jelenteni. Erre idén 44,3 milliárd forintot tüntettek fel a költségvetésben.
Emellett még több NBI-es csapat stadionjának rekonstukciójának költségigényét is beépítették a büdzsébe, így:
a Bozsik Stadion 2,94,
a Videoton arénája 4,26,
és a diósgyőri stadion 2,64 milliárd forntot kap.
Ezekkel együtt létesítményfejlesztésre jövőre 45,8 milliárd forint jut, ami valamivel kevesebb az idei 68,5-nél.
Emellett számos előirányzat kapcsolódik még a sport ágazatához, melyek jövőre összesen 47,9 milliárd forintot fognak jelenteni. Ezek közül is a legnagyobb tételt a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása jelenti, 10,66 milliárd forinot.
Sokkal több jut egyes egyéb tételekre
Az ideinél kétszer több jut a versenysport támogatására is, a 2015-ös 675 millió 1,3 milliárdra emelkedik. Jócskán megemelkedik a tanuszoda-fejlesztési és a tornaterem-építési programra szánt keretösszeg is. Az idei 900-900 millió forint után 2,9-2,9 milliárd jut ezekre a célokra.
Érdemes még kiemelni az országos sportági szakszövetségek akadémia rendszerének kialakításával, és az MLSZ utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatainak támogatását is, hiszen itt is hatalmas a növekedés. Az idei 1,7 milliárd után jövőre már 7 miliárdot szánnak erre a célra.

(mfor)
Bal-Rad komm: Balog Zoltán emberminiszter szerint a jövő évben lesz mód béremelésre az egészségügyben, és 15,8 milliárd forintot tud erre a döbrögista horda “átcsoportosítani”
A narancsos maffia egy év alatt 25 milliárdot szán kormányzati kommunikációra , 93,771 milliárd forintot költ sportfejlesztésre.
20 millárd forintot áldoz a Várkert Bazárra.
Döbrögi Várba költözködése 100 milliárd forintot fog felemészteni. Mert ő oda vágyik!
A döbrögfalvi játékvasút minimum 600 millióba fog fájni! NEKÜNK!

Memento Mori!


…volt a világháborúban egy magyar pilóta, aki a légiharcoknál igyekezett úgy lelőni az ellenség gépét, hogy a pilóta ne haljon meg.


Mikor látta kiugrani, elrepült előtte és tisztelgett neki.
Sok légi párbajt aratott a hős magyar, bár a legszerényebb volt a levegő lovagjai közül….
Bajtársai szerették, ellenfelei rettegték nevét.

Majd, egy légiharcban lelőtték és meghalt.

Másnap az ellenség gépei egy köteléket alkottak és elrepültek a hely fölött, ahol lezuhant és elveszítette ifjú életét. A magyar légvédelem fegyverei némák maradtak, s az arcokon könnypatak.
Egy koszorút dobtak ki az emlékére a másik oldalon harcoló fiúk.

Nagyon tisztelték őt.

Hőst gyászolt az ellen, egy hőst gyászolt a hon...

Emlékezz azokra, kik érted haltak, emlékezz a halálra, hogy tovább élhess magyar!

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/1886-memento-mori