nyugati munka hidfo.ru
A Demokratikus Koalíció büszke arra, hogy a magyar emberek szabad és felelős európai polgárok is egyben, a már egyszer megbukott, sötét és szélsőséges eszmék ellen pedig az európai értékek tisztelete jelenti a legbiztosabb védelmet. – ezzel a közleménnyel reagált Gyurcsány Ferenc pártja Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettesének kijelentésére, miszerint a brit választási eredmények új lehetőséget teremtettek arra, hogy hazánk Európai Unióhoz fűződő viszonyát újraértékeljük.
Az amerikai Demokrata Párt magyarországi leágazásának tekinthető politikai formáció gazdasági összeomlással, tömeges munkanélküliséggel és diplomáciai elszigetelődéssel fenyegetőzik arra az esetre, ha Magyarország kormánya 2018-tól újraértékelné az Európai Unióhoz fűződő viszonyt. A párt közleménye eközben következetesen elsiklik a tények fölött; vagyis, hogy Magyarország gazdaságának összeomlása már rég bekövetkezett. Néhány oligarcha nagyvállalatain kívül a magyar gazdaságot mostanra felszámolta az Európai Unió kvótarendszere – legalábbis azt a hányadát, ami a rendszerváltás utáni privatizáció során véletlenül épen maradt. Még kevésbé értelmezhető az, amit a munkanélküliség robbanásáról mondanak. Magyarországon egyébként sincs megélhetési lehetőség. Ez a privatizáció, és az Európai Unióhoz csatlakozás együttes eredménye. Amennyiben hazánk EU-tagsága a munkanélküliség akadálya lenne, nem dolgozna több millió magyar fiatal külföldön.
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azonban védelmébe vette a tömeges elvándorlást, mondván, hogy
az Európa-ellenes szélsőségesek több százezer külföldön dolgozó magyar életét tennék tönkre azzal, hogy elvennék tőlük az EU-n belüli szabad mozgás jogát.
Molnár Csaba az EP-képviselői pozícióból minden bizonnyal aligha érintett abban a munkavállalásban, amit hazánk EU-tagsága a “munkavállalóknak” jelent. Európa mosogató- és takarítógépei lettünk – ezt hozta hazánk számára az uniós tagság. Amennyiben nem értenek egyet ezzel, cáfoljanak rá, és támasszák alá statisztikával, hogy Magyarországon több munkahely van, mint az uniós csatlakozás előtt.
Mi úgy gondoljuk, hogy a Nyugat-Európában mosogatás jogához nem feltétlen kell ragaszkodni. Ha ezt jelenti a nyugati civilizációhoz tartozás, inkább nem kérünk belőle. Valóban, a problémát nem a szabad mozgás joga jelenti; a munkahelyek megszűnéséhez a privatizáció és a kvótarendszer vezetett. Akár kilépünk az Európai Unióból, akár nem, a kvótarendszer újratárgyalása egy nemzeti minimum részét kell képezze. Magyarországnak mentesülnie kell azoktól a korlátozásoktól, melyekkel Brüsszel felszámolta a hazai ipart, hogy kiszolgáltatott felvásárló-piacot csináljon az országból. Ha a Demokrata Párt ezt szélsőséges eszmének nevezi, hát szélsőségesek vagyunk, de a magyar fiatalok egy stabil megélhetést biztosító, élhető Magyarországot akarnak, nem a nálunk gazdagabb nyugati lakosság ételmaradékainak forró levében ázni.


http://hidfo.ru/2015/05/jogunk-van-a-nyugati-munkahoz/