2016. április 28., csütörtök

HITLER TÁMOGATTA A ZSIDÓK KIVÁNDORLÁSÁT

ANGLIÁBAN LEHET VITÁZNI, NÁLUNK NEM
ANGLIÁBAN LEHET KÉRDEZNI, NÁLUNK NEM
Angol képviselők Hitler kivándorláspolitikáján vitáztak. Az egyik képviselő igazat mondott Hitlerről, ezért kirugták...
IGAZAT MONDOTT HITLERRŐL, KIRUGTÁK
A 70 éves Livingstone, aki 2000 és 2008 között volt London első közvetlenül választott polgármestere, a BBC rádió politikai magazinműsorának nyilatkozva a Munkáspárt egy másik, szintén antiszemitának ítélt megnyilvánulása miatt felfüggesztett tagját igyekezett megvédeni. Naz Shah, aki tavaly óta a Labour alsóházi frakciójának képviselője, egy most felszínre került, még 2014-ben kelt Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy megoldaná a közel-keleti válságot, ha Izraelt áttelepítenék az Egyesült Államokba. Shah szerint Amerikában "bőségesen lenne hely" Izraelnek, amelyet az Egyesült Államok 51. tagállamává kellene megtenni. A munkáspárti képviselő egy térképet is megosztott Facebook-oldalán, illusztrálandó, hogy Izrael milyen kis helyet foglalna el Amerika területéből. A térkép alatti szöveg szerint az izraelieket egyébként is "az amerikaiak szeretik a legjobban", és "tárt karokkal várnák őket otthonaikban". Mindemellett Amerikának nem kellene évente 3 milliárd dollárt költenie az adófizetők pénzéből Izrael megvédésére, és a Közel-Kelet "ismét békés lenne" - olvasható a Labour-képviselő által megosztott szövegben. Naz Shah a héten az alsóházban elnézést kért, és közölte, hogy nézetei azóta megváltoztak, de a Munkáspárt vizsgálatot indított, és a vizsgálat idejére felfüggesztették párttagságát. Ken Livingstone a csütörtöki BBC-műsorban kijelentette, hogy Naz Shah nem antiszemita. Hozzátette: az "Izrael-lobbi" nagyon jól szervezett kampánnyal igyekszik rásütni az antiszemitizmus bélyegét mindenkire, aki Izrael politikáját bírálja. Livingstone szerint Adolf Hitler politikája kezdetben arra irányult, hogy a zsidók költözzenek "Izraelbe" - az akkori Palesztinába -, és a náci diktátor "ezzel a cionizmust támogatta". Ez még az előtt volt, hogy Hitler "megőrült és lemészárolt hatmillió zsidót" - tette hozzá. A Munkáspárt többtucatnyi alsóházi képviselőjének követelésére vizsgálatot indított, hivatalosan azzal a gyanúval, hogy a volt londoni polgármester szégyenbe hozta a pártot, és a vizsgálat idejére Livingstone párttagságát is felfüggesztették. Az alsóházi frakció számos tagja azt indítványozta csütörtökön, hogy Livingstone-t végleg távolítsák el a Munkáspártból. (MTI, részlet)
SEHOL SEM FOGADTÁK BE A ZSIDÓKAT
A hazai zsidókommandó, aminek rövidített neve TEV, ugyan mit szólna, ha ehhez hasonló vélekedések Magyarországon is megjelennének? Ezt csupán azért kérdezzük, mert ha Angliában lehet kérdezni, akkor Magyarországon miért nem lehet kérdezni? Hogy a történelmi tényeket pontoson felidézzük. Hitler hatalomrajutása után több nemzetközi megoldás is szóban forgott a németországi zsidók kitelepítésére. Svájcban több hónapig sok ország képviselői tárgyaltak 1938-ban az úgynevezett „Madagaszkár” tervről is, hogy oda kéne telepíteni őket, de szóba jött az USA is! Viszont a nemzetközi zsidószervezetek beletojtak minden tervbe és ennek az lett a vége a tárgyalásokon, hogy A VILÁG EGYETLEN ORSZÁGA SEM VOLT HAJLANDÓ BEFOGADNI ZSIDÓKAT. Ezek után Hitler útlevelet adott a németországi zsidóknak, akik jól megtömött csomagokkal több országba is kivándoroltak. 1944-ben csak Berlinben több mint 40 ezer zsidó lakott, teljesen háborítatlanul, nekik nem volt kedvük elmenni, nekik megfelelt Hitler rendszere. A képviselő felelőtlen szövege a lemészárolt hatmillió zsidóról, ez a háború után kitalált reklámkampány része volt, mert ilyen parancsot valójában Hitler sem szóban, sem írásban nem adott senkinek. Illene a történelmi tényeket tiszteletben tartani.
IDÉZZÜK HITLERT
A Roosevelt elnök kezdeményezésére összehívott konferencián azt vitatták meg a résztvevők, hol lehetne elhelyezni a náci Németország üldöztetései elől menekülő több százezer zsidót. Maga Adolf Hitler is üdvözölte a kezdeményezést: “Csak remélhetem, hogy a másik világ, amely olyan mély rokonszenvvel viszonyul ezekhez a bűnözőkhöz [értsd: a zsidókhoz], eléggé nagylelkű lesz, hogy rokonszenvét gyakorlati segítségre váltsa. Mi, a magunk részéről készen állunk, hogy mindezeket a bűnözőket ezen az országok rendelkezésére bocsássuk, minden rendelkezésünkre álló eszközzel, akár luxushajókkal is.” A konferencia eredménye végzetes: Ausztrália, Belgium, Kanada, Dánia, Franciaország, Írország, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Svédország, Svájc, Nagy-Britannia, USA, valamint a latin-amerikai országok mind elzárkóztak, egyedül az apró karibi szigetország fogadott volna be százezer menekültet. A gyakorlatban végül még ide is csak 800 menekült jutott el…(tudozsido, részlet)

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/hitler-t%C3%A1mogatta-zsid%C3%B3k-kiv%C3%A1ndorl%C3%A1s%C3%A1t



HITLER NEMCSAK LOVAGIAS, DE ÚRIEMBER IS VOLT
Nincs a történelemben egyetlen államférfi sem, aki 7 évig tárgyalt volna folyamatosan ádáz ellenségével, hogy megegyezést és békét kössenek Európában. Ezt egyedül Adolf Hitler, a III. Birodalom kancellárja és vezére tette meg, aki lényegében 1933-1940 között állandóan tárgyalt az angol féllel, de az angol és amerikai cionisták nem óhajtottak vele békét kötni és ezek után Hitler joggal mondhatta, hogy a zsidók akarnak háborút, amit ők robbantottak ki 1939-ben. De Hitler még 1940 májusában is azért küldte Hesst Angiába, hogy tárgyaljon a németbarát angol körökkel.

HITLER MEGEGYEZETT A NÉMET CIONISTÁKKAL
Még egy nagyon fontos kiegészítés az előző témához. Hitler még 1935 körül többször is fogadta a német cionista vezetőket, a Nürnbergi törvények bevezetése idején. Ekkor a német cionista vezetők teljes egyetértésben voltak Hitlerrel, miszerint a hitleri törvényeket ők elismerik és nem kampányolnak ellene. Így is történt. De azok a cionisták még a zsidók Palesztínába vándorlását képzelték el megoldásnak, amit végül is a háború után megcsináltak, miután a palesztínokat elűzték. A II. világháború utáni cionizmus már egészen mást jelent. Hogy mit is jelent nálunk, azt nagyon jól látjuk és tudjuk.
Ha megnézzük a hitleri külpolitikát, akkor az derül ki, hogy szinte minden terület és határrendezési ügyben előzetesen tárgyalt az ellenséges felekkel. Ez történt a lengyelekkel, de a szovjetekkel is. Tehát az nem igaz, hogy Hitler támadta meg a Szovjetuniót, hiszen előtte Sztálin több hadsereget összevont a határnál, hogy lerohanják Európát, azzal a céllal, hogy Németországot kommunista országgá tegyék. A szovjetek a német kommunista pártot 1918-tól 1932-ig teljes erővel támogatták pénzzel és propagandával. Hitler Molotov szovjet külügyminiszterrel még 1940-ben is tágyalt Berlinben, hogy megegyezzenek, de az oroszok olyan feltételeket és területi követeléseket támasztottak, amit a németek semmiképpen sem tudtak elfogadni. Tehát a II. világháború kirobbantásának felelőseit nem Berlinben, hanem Moszkvában és Washingtonban kell keresni, na és Londonban.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/hitler-%C3%BAriember-volt

Nukleáris katasztrófa lehetőségével számolnak Brüsszelben

Belgiumban a hatóságok azt tervezik, hogy az ország összes lakosának olyan tablettákat osztanak ki, ami minimalizálja a radioaktív sugárzás lehetséges hatásait.
Belgiumban (és az ország határain túl) jelenleg azoknak a lakosoknak osztanak ki jódtablettát, akik atomerőművek 12 mérföldes körzetében élnek. A Libre Belgique napilap szerint azonban Maggie De Block egészségügyi miniszter javasolta, hogy ezt terjesszék ki 62 mérföldre, ami gyakorlatilag az ország egész területét jelenti.
Belgium a jelenlegi törvények szerint 2025-ig összes atomerőművét leállítja, és nagyrészt megújuló energiaforrásokkal fogja biztosítani az ország energiaellátását. A közelmúltban azonban számos olyan eset történt Európában, ami alapján a hatóságok azzal számolnak, hogy terroristák az atomerőműveket fogják célba venni.
Februárban a Derniere Heure napilap arról számolt be, hogy a Belgiumban végrehajtott rajtaütések során a hatóságok olyan bizonyítékokhoz jutottak, melyek alátámasztják, hogy a Daes nukleáris csapást akar mérni Európára, és ennek részeként atomerőművek ellen terveznek támadásokat. A feltételezett terroristák elleni rajtaütések során a hatóságok olyan videofelvételeket találtak, melyek egyértelművé tették, hogy egy terrorsejt tagjai a saját lakásán megfigyelés alatt tartották a belgiumi atomprogram igazgatóját.
Novemberben sajtóhírek kezdtek terjedni arra vonatkozóan, hogy Belgium területén robbanás történt egy atomreaktorban. A Doel erőművet működtető Electrabel képviselője a Het Laatste Nieuws napilapnak nyilatkozva akkor azt mondta, hogy a robbanás nem jelent veszélyt a környezetre, mert a reaktort korábban leállították. A pontos károkról nem számoltak be az incidenst követően.

http://www.hidfo.ru/2016/04/nuklearis-katasztrofa-lehetosegevel-szamolnak-brusszelben/

Amerika egyenlő félként kell kezelje az Európai Uniót

Barack Obama hidfo.ru
Véget kell vetni annak az elgondolásnak, miszerint az Egyesült Államok kivételezett pozíciót tudhat magáénak – ehelyett egyenlő viszonyokat kell teremteni a globális politikában – mondta Hans-Christof Von Sponeck, az ENSZ volt főtitkárhelyettese.
Von Sponeck a Russia Today hírügynökségnek adott interjúja során azt mondta, az Egyesült Államok az elmúlt fél évszázad során megvédte Európát, de kiderült; ezáltal felhatalmazást is adott magának arra, hogy a nemzetközi jog fölött álljon, Európa pedig hallgatólagosan elfogadta ezt a helyzetet. Napjaink Európájának azonban már nincs szüksége az USA védelmező szerepére – ma már egyenlőségre van szükség az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közt.
“Mi, európaiak a továbbiakban nem adunk felhatalmazást arra, hogy Washington egyoldalúan döntéseket hozzon az európai országok sorsáról. Egy ilyen egyenlőtlenség alapú kapcsolatot nem tolerálhatunk többé.”
Von Sponeck szerint ma már egyértelmű, hogy miközben az amerikai kormány azt mondja, “erős, virágzó és egységes Európára” van szüksége, ennek ellenkezőjét teszi, és megpróbálja meggyengíteni Európát.
Barack Obama amerikai elnök Németországban tett látogatása során azt mondta, az amerikai kormány nem fordít hátat európai szövetségeseinek. Von Sponeck szerint azonban Obama látványos beszédei mögött fellelhető, hogy Washingtont a legkevésbé sem érdeklik Európa gondjai. “Valakinek elegendő ritka alkalmakkor egy remek beszédet tartania, majd távoznia a színpadról, – de eközben mások minden nap meg kell küzdjenek a menekültek befogadásával járó problémákkal.” – mondta Von Sponeck, utalván arra, hogy Barack Obama ismét biztosította Európát a segítségnyújtásról, majd hazatér az Egyesült Államokba, ahol továbbra is következetesen elhárítja az amerikai külpolitika következményeinek felvállalását.
Von Sponeck szerint a migrációs válságot annak köszönhetjük, hogy az Egyesült Államok beavatkozott a közel-keleti és észak-afrikai országok belügyeibe, és ebben számos európai ország partnerként segédkezett. Barack Obama azonban továbbra sem hajlandó befogadni menekültek millióit; a toleranciát csak Európától várják el, miközben az USA nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva nem hajlandó az Európába érkező migránsoknak menedékjogot ad.



http://www.hidfo.ru/2016/04/amerika-egyenlo-felkent-kell-kezelje-az-europai-uniot/

Menekülnek a zsidók Marseille belvárosából

Marseille Or Thora hidfo.ru
Zvi Ammar, Marseille városának zsidó vezetője kedden bejelentette, hogy eladták az Or Thora zsinagógát egy muszlim kulturális szervezetnek, ami mecsetté fogja átalakítani az épületet. A zsinagógát azért adták el, mert már nem nagyon használta senki; az utóbbi évek során “kicserélődött a szomszédság”.
A keddi bejelentés tovább mutat a mintegy négyszázezer dolláros tranzakción: Amarr emlékeztetett, hogy a városban 58 zsinagóga működik, de a helyi zsidó közösség elvándorlása folyamatban van, a városközpontból elsősorban a külvárosi részekre. Az elmúlt 20 év folyamán volt tapasztalható ez a folyamat, ami az utóbbi néhány évben – a bevándorlásnak köszönhetően – felgyorsult, és mostanra muszlimok népesítik be a környéket.
A napokban továbbértékesített zsinagóga akkor épült, amikor Algéria 1962-ben elnyerte függetlenségét Franciaországtól, és nagy létszámú zsidó közösség érkezett Marseille városába. A mintegy 70 ezer fő mellett azonban mostanra közel negyedmillió muszlim él Marseilleben. Bár Amarr elmondása szerint “mindannyian ugyanazt az istent tisztelik”, csak más néven, és “az a fontos, hogy mindez harmóniában történik”, a zsidó lakosság elvándorlása különös módon egybeesik a muszlim közösség létszámának növekedésével.
A közel negyedmilliós muszlim közösségből 70 ezren gyakorolják vallásukat. A zsinagógát felvásárló Al Bard közösség egy másik, kisebb mecsetet is működtet a környéken, ami mostanra zsúfolttá vált; “a hívők nem férnek be az épületbe, gyakran arra kényszerülnek, hogy az épületen kívül vegyenek részt a közös imákon”.
A helyi muszlim közösség 2001-ben akart építtetni egy Nagy Mecsetet, de a polgármester által engedélyezett projekt megvalósítását később “pénzügyi akadályok” nehezítették, valamint a Nemzeti Front tagjai kezdték jogi akadályokkal hátráltatni a megépítését.


http://www.hidfo.ru/2016/04/menekulnek-a-zsidok-marseille-belvarosabol/

Többet költene a kormány megalomán luxusra, mint kompletten az egészségügyre?

Budapesti olimpia, stadionfejlesztés, múzeumi negyed, Liget-projekt, Budavár-rekonstrukció: olyan projektek, amelyekre a kormány kiemelt figyelmet szentel és semmi pénzt sem sajnál. Ezek közül több még csak az előkészítés fázisában van, illetve lehet, hogy végül meg se valósul, vagy éppen hogy már nagyon is valóság. A közös bennük az, hogy a jelenlegi helyzetben teljességgel értelmetlen pénzszórással járó programok. Magyarországon egy felelős kormány ezer fontosabb és égetőbb üggyel tudna foglalkozni azelőtt, hogy ezek egyáltalán szóba kerülhessenek. Persze, ki beszél itt még felelős kormányzásról? Ráadásul ezeknek a megalomán projekteknek közös pontja, hogy nem szűkölködnek a korrupciógyanús elemekben.
Ha összeszámoljuk, hogy eddig mennyi pénzt költött a kormány a fenti programokra, illetve a jelenlegi tervek szerint mennyi lesz a megvalósításuk ára, hatalmas összeg jön ki: közel 1700 milliárd forint. Természetesen nem lehet elvitatni a beruházások esetleges pozitív hatásait (például az idegenforgalom fellendülése egy sikeres olimpia esetén), de amikor éveken keresztül hatalmas összegeket vettek ki az oktatástól, az egészségügy pedig romokban, egyszerűen érthetetlen, hogy a kormány a nagy ellátórendszerek észszerű átalakítása helyett inkább a fenti gigaberuházásokkal szúrja ki a szemünket. Jelenleg a normális működéshez mintegy 550-600 milliárd forint hiányzik a magyar egészségügyből, így ennek fényében érdemes nézegetni ezt az 1700 milliárdot.
Fotó: Közti Zrt.- index.hu

Olimpia Magyarországon?
A budapesti olimpiai projekt hivatalos, a Pricewaterhouse Coopers (PwC) tanácsadó cég által készített megvalósíthatósági tanulmánya szerint a magyar olimpia teljes költsége 774 milliárd forint lenne. Ez az összeg azonban igen messze lehet a valós költségektől, hiszen ebben még nincsen benne egy sor egyéb, például infrastruktúra fejlesztéssel kapcsolatos kiadás. Csak összehasonlításul: Los Angeles szerint 1280 milliárd forintba kerülne a városnak az olimpia. A jóval magasabb összeg kapcsán meg kell jegyezni, hogy a város 1984-ben már tartott olimpiát, így a helyszínek egy része már biztosan adott.
Egy sor tanulmány, összehasonlítás látott már napvilágot, hogy miért nem éri meg Magyarországnak olimpiát rendeznie. Nem kishitűségről van szó, egyedül csak gazdasági realitásokról. A legegyszerűbb példát nézve: nem lehet véletlen, hogy a 2004-ben olimpiát rendező Görögország most az államcsődhöz igen közeli, hatalmas pénzügyi-gazdasági válságban szenved.
atheni-olimpia-9_1_1.jpgEgy görög stadion ma, amely az olimpiára épült
Mégis, akkor miért éri meg legalább a döntéshozók szintjén belemenni az olimpia rendezésbe? A kérdésre a válasz egyszerű: addig is sokat lehet lopni, amíg még egyáltalán nem biztos, hogy meg is fogjuk rendezni az olimpiát. Korábban már összegyűjtöttük (pl: itt) mindazokat a korrupciógyanús ügyleteket, amelyek a budapesti olimpia körül vannak
Stadionfejlesztési program
Eddig alsó hangon 90 milliárd forint mehetett el különböző, labdarúgáshoz köthető létesítményfejlesztésekre, 2017-18-ig pedig további bő 160 milliárdnyi beruházás van betervezve. Ráadásul ebben nincsenek benne a következő két-három év tao-támogatásokból ilyen célra szánt források, azaz nem lenne meglepő, ha a kormányzati ciklus végére elérnénk a 300 milliárdotírjaFigyelő, amely a stadionpénzeknek és a létesítmények fenntartásának járt utána.
A jövőben csak az új létesítmények fenntartására tízmilliárdok mehetnek el évente, ennek fedezete pedig egyelőre erősen kérdéses. A működtetés költségei végső soron jó eséllyel a központi büdzsét terhelik majd, a csapatok, vagy - sok esetben önkormányzati - a tulajdonosok ugyanis képtelenek lesznek ekkora összeget kigazdálkodni. Változás csak akkor jöhet, ha hirtelen megtelnének a stadionok, erre pedig sok esély azonban nincsen.
megaloman2.png
Múzeumi negyed és Liget-projekt
Baán László, a Liget-projekt miniszteri biztosa, 2015 októberében jelentette be, hogy a kormány véglegesítette a múzeumi negyed tervezetét. A projektre 200 milliárd forintot szán a kormány, és a tervek szerint az építkezés első szakasza 2018 tavaszára, második üteme  pedig 2019-re fog elkészülni.
Mindezzel párhuzamosan építenék át a Nyugati pályaudvar mögötti területet a Liget-projekt keretében, amelyre a Népszabadság értesülése szerint a kormány már áldását adta, a beruházás költségét pedig jelenleg 215 milliárdra taksálják. Hogy a kormányzat komolyan gondolja Liget-projektet, arra jó példa, hogy 400 milliót már elköltött a beruházás népszerűsítésére. „Érdekesség”: a reklámkampány tenderét Rogán szomszédja nyerte meg.
Felmerülhet a kérdés, hogy nem lenne-e értelmesebb dolog, ha a múzeumnegyedet a Nyugati Pályaudvar mögé húznák fel, a városligetet pedig békén hagynák? A Népszabadság birtokába jutott számításokból kiderül, hogy a Liget projekt mellett futó, azt esetleg részben vagy akár egészben kiváltó beruházás valamivel több, mint 55 milliárd forintból lenne kihozható. De nem, inkább költsünk el alsó hangon 415 milliárdot.
Budavár
A Nemzeti Hauszmann Tervnek keresztelt program keretében Orbán Viktor és a kormány egy része hamarosan a budai várba költözik. A legalább 200 milliárd forintos beruházás felelőse L. Simon László, aki azt mondta korábban, hogy a projekt, bár sokba fog kerülni, „de mindannyiunk örömét fogja szolgálni”. Ez azonban nem olyan biztos: az építészszakma már megfogalmazta ellenérzéseit a projekttel kapcsolatban, sőt, pár hete a budai vár megújításával kapcsolatos fenntartásai miatt lemondott a Nemzeti Hauszmann Tervet jegyző Hauszmann bizottság három tagja is.
Az Ipsos közvélemény-kutató nemrég a Városligetbe tervezett múzeumi negyed beruházása kapcsán kérdezte meg a fővárosiakat, hogy miképpen vélekednek többek között arról, hogy a Magyar Nemzeti Galériát elköltöztetnék a budai várból, illetve hogy a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium székhelyét is áttennék Budára.
Az összesítés szerint a megkérdezettek 83 százaléka nem szeretné, hogy a Magyar Nemzeti Galériát a budai várból a Városligetbe telepítsék. Az új kormányzati negyed kialakítását pedig mindössze a megkérdezettek 16 százalék tartja jó ötletnek. Mint látható, a többi kormányzati tervel sincsenek nagyon a megkérdezettek kibékülve.
600 milliárd vs. 1700 milliárd
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke jelezte, hogy jelenleg mintegy 550 - 600 milliárd forint hiányzik az egészségügyi rendszerből. Ha hirtelen kapna ennyi pénzt az ágazat, akkor természetesen nem javulna meg minden, de a normális működéshez jelenleg elengedhetetlen, hogy legalább a fenti összeget az egészségügy rendelkezésére bocsássák. Természetesen időnként lehet, és kell is néha luxusberuházásokra költeni, de nem akkor, amikor 6 év kormányzás után (!!!) is áldatlan állapotok vannak az oktatáson keresztül az egészségügyig mindenütt.

TényTár