Belgiumban a hatóságok azt tervezik, hogy az ország összes lakosának olyan tablettákat osztanak ki, ami minimalizálja a radioaktív sugárzás lehetséges hatásait.
Belgiumban (és az ország határain túl) jelenleg azoknak a lakosoknak osztanak ki jódtablettát, akik atomerőművek 12 mérföldes körzetében élnek. A Libre Belgique napilap szerint azonban Maggie De Block egészségügyi miniszter javasolta, hogy ezt terjesszék ki 62 mérföldre, ami gyakorlatilag az ország egész területét jelenti.
Belgium a jelenlegi törvények szerint 2025-ig összes atomerőművét leállítja, és nagyrészt megújuló energiaforrásokkal fogja biztosítani az ország energiaellátását. A közelmúltban azonban számos olyan eset történt Európában, ami alapján a hatóságok azzal számolnak, hogy terroristák az atomerőműveket fogják célba venni.
Februárban a Derniere Heure napilap arról számolt be, hogy a Belgiumban végrehajtott rajtaütések során a hatóságok olyan bizonyítékokhoz jutottak, melyek alátámasztják, hogy a Daes nukleáris csapást akar mérni Európára, és ennek részeként atomerőművek ellen terveznek támadásokat. A feltételezett terroristák elleni rajtaütések során a hatóságok olyan videofelvételeket találtak, melyek egyértelművé tették, hogy egy terrorsejt tagjai a saját lakásán megfigyelés alatt tartották a belgiumi atomprogram igazgatóját.
Novemberben sajtóhírek kezdtek terjedni arra vonatkozóan, hogy Belgium területén robbanás történt egy atomreaktorban. A Doel erőművet működtető Electrabel képviselője a Het Laatste Nieuws napilapnak nyilatkozva akkor azt mondta, hogy a robbanás nem jelent veszélyt a környezetre, mert a reaktort korábban leállították. A pontos károkról nem számoltak be az incidenst követően.

http://www.hidfo.ru/2016/04/nuklearis-katasztrofa-lehetosegevel-szamolnak-brusszelben/