2016. szeptember 28., szerda

Újabb “szakértői anyaggal” támadják Magyarországot Soros György aktivistái

Az Amnesty International szerint a magyar kormány nemzetközi jogot sért azzal, hogy nem engedi be az illegális bevándorlókat az Európai Unió területére. A szervezet emellett azt állítja, hogy Magyarország drákói eszközökkel legalizálja a migránsok bántalmazását.
A Soros György pénzéből működő szervezet ezúttal egy olyan jelentést közölt, amiben az áll, hogy amióta Magyarországon 2015 szeptember közepén működni kezdett a déli határzár, az ország drákói intézkedésekkel legalizálni kezdte a migránsok bántalmazását, és arra törekszik, hogy elszabaduljanak az indulatok. Az Amnesty International szerint például rendszeresen bántalmazzák őket a határ mentén, és a magyar hatóságok szándékosan “sértik az ő emberi méltóságukat”. A jelentés emellett kitér arra, hogy a hatóságok ezerszámra elutasítják a menedékkérelmeket, és a migránsok tömegei Szerbiában torlódnak fel, mivel a magyar határ egyre áthatolhatatlanabb akadályt jelent számukra.
Az Amnesty International határsértők sokaságával készített interjú-sorozatot követően arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország nemzetközi jogokat sért azzal, hogy nem engedi be a migránsokat az ország területére. Szerintük a határvédelem éles ellentétben áll az Európai Unió menekültügyi szabályozásával.
“A magyar hatóságok továbbra is aláásnak minden megállapodást, ami a menekültek jogait védi, és garantálná, hogy a bevándorlók biztonságosan és legálisan eljussanak az Európai Unióba, és eközben méltóságteljes elbánásban részesüljenek.” – áll a jelentésben.
A szervezet köztudottan Soros György amerikai zsidó milliárdos pénzéből működik, emiatt a Magyar Idők konzervatív napilap a jelentés nyilvánosságra hozását követően azzal a kérdéssel fordult hozzájuk, hogy milyen pénzből finanszírozták a tanulmányt, illetve az mennyibe került, és támogatta-e az elkészítését Soros György valamelyik alapítványa. Válaszában a szervezet nem árulta el, hogy mennyi pénzt költöttek a magyar hatóságokat gyalázó tanulmány megírására, de azt közölték, hogy ha Soros György is lenne a pénz forrása, az nekik nem jelentene problémát.

http://www.hidfo.ru/2016/09/ujabb-szakertoi-anyaggal-tamadjak-magyarorszagot-soros-gyorgy-aktivistai/

Hollandia elutasítja az EU-Ukrajna társulási egyezményt

euromajdan-hidfo-ru_
Hat hónappal a Hollandiában tartott népszavazást követően a kormányfő bejelentette, hogy országa elutasítja az Európai Unió és Ukrajna közti társulási egyezményt.
Mark Rutte kijelentése szerint az egyezményt Hollandia nem ratifikálja a jövőben sem, hiszen a lakosság döntése egyértelmű erre vonatkozóan. Az ország 2016 áprilisában tartott népszavazást az ukrán társulási egyezményről, melynek során a lakosság több mint 60%-a elutasította az ukránok felvételét. A népszavazást követően Mark Rutte még azt mondta, jogi kompromisszumot kell keresni. Az utóbbi hét folyamán azonban már egyértelműen azt az álláspontot képviselte, hogy Hollandia végül nem fogja ratifikálni az egyezményt, mert a kormány nem mehet szembe a népszavazás eredményeivel.
A kijevi atlantista kormány “elfogadhatatlannak” tartja a holland kormány lépését. Az ukrán hatóságok közleményei szerint ez azt mutatja, hogy Hollandia nem tud felelőséget vállalni korábban hozott döntéseiért. Ám a népszavazás körüli alap konfliktus éppen az volt, hogy a kormány már a referendum előtt, a lakosság megkérdezése nélkül elfogadta az egyezményt (2015 júliusában), és ennek lett a következménye, hogy a lakosság referendumot követelt.
Az Európai Unió azonban még korábban, 2014 folyamán aláírta a társulási egyezményt Ukrajnával, szintén anélkül, hogy erről az ötszáz millió európai állampolgárt megkérdezte volna. Ukrajna azt követően írta alá a megállapodást, hogy Kijev utcáin lezajlott a fegyveres puccs, melynek során eltávolították hivatalából az államfőt, aki nem akarta aláírni ezt az egyezményt.
Az ukrán példát követve azonban az európaiak is elkezdték követelni a demokráciát, ami Brüsszel számára komoly fejfájást okozott. A kijevi kormány már a puccs végrehajtása óta vár a teljes vízummentességre, ami lehetővé tenné, hogy a forradalom miatt munkanélkülivé vált emberek tömegei ne maradjanak az országban a kormány ellen szervezkedni, hanem tömegesen kiutazzanak az Európai Unióba munkát vállalni.
Az Európai Unió azonban közel sem egységes abban a tekintetben, hogy elfogadja ezt az újabb nemzetközi egyezményt. Éppen az ukrán társulási egyezmény elutasítása mutatott rá arra; ma már nem tekinthető kész ténynek, hogy az európaiak többsége támogatja az Európai Unió további bővítését.


http://www.hidfo.ru/2016/09/hollandia-elutasitja-az-eu-ukrajna-tarsulasi-egyezmenyt/