2015. május 4., hétfő

Nulla forint: megdöbbentek a pénzintézet levelén

Nulla forintot számolt el az egyik pénzintézet egy devizában eladósodott autóhitelesnek. A Magyar Nemzet birtokába került kimutatás alapján a Lombard Lízing Zrt. sem az árfolyamrést, sem pedig a tisztességtelenül felszámolt kamatokat nem fizeti vissza adósának. Több adóst is sokkolt a levélben megkapott elszámolás, sokaknak ugyanis a dokumentumból az derült ki, hogy még mindig a felvett kölcsön több mint kétszeresét kell visszafizetniük.
Nulla forint – elszámolás után ennyi pénzt akar visszafizetni több ügyfelének is a szegedi székhelyű Lombard Autólízing Csoport. Az egyik érintett szerint a pénzintézet téved.
„Megkaptam a Lombardtól az elszámolólevelet. A magyar állammal szemben a Lombard pert vesztett, tehát gyakorlatilag nem tudta megvédeni abban az igazát, hogy az emberekkel a havi törlesztőrészletekkel kapcsolatban tisztességesen járt el, tehát ebből kifolyólag tisztességtelen volt. Érdekes módon az én elszámolólevelemben a tisztességtelenül felszámított összeg 0 forint, tehát ez annyit jelent, hogy a Lombard az én esetemben valamilyen módon nem jól számolt, illetve hibát követett el” – nyilatkozta a Hír TV-nek a társaság ügyfele.
Kaiser János esetében a bank azzal indokolja a nullás elszámolást, hogy korábban bizonyos kedvezményeket nyújtott az ügyfélnek, de hogy pontosan milyen előnyökről van szó, az már nem derül ki a kimutatásból. Az ügyfél azt sem érti, miért követel rajta a bank még mindig 4 millió forintot, miután a 3 millió forintos hitel után 3,4 milliót már visszafizetett.
A Lombard károsultjait képviselő ügyvéd azt tapasztalja, hogy a pénzintézetek sok esetben nem indokolnak. „Nem tudom, ha egy tisztességtelen összeg, amelyet vissza kell fizetni, már megnevezésében is valamiféle összeget kell tartalmazzon, mitől lehet nulla. A legnagyobb probléma ezekkel az elszámolásokkal azon túl, hogy nagyon kevés pénzösszeget tartalmaz, hogy ez a nulla vagy valamivel több pénzösszeg miből tevődik össze: mennyi ebből az árfolyamrés, mi ebből a tisztességtelenül felvett kamat, költség, díj” – magyarázta Bihari Krisztina.
A bankfelügyelet eddig száznegyvenhat esetben figyelmeztette a pénzintézeteket, hogy tartsák magukat a jogszabályhoz az elszámoláskor, nyolc esetben kötelezte őket arra, hogy részletesebben tájékoztassák az ügyfeleiket az elszámolással kapcsolatban. Ugyanakkor az MNB szerint lehetséges, hogy egy ügyfél nullás elszámolást kapjon. „Az, hogy nullás elszámolási értesítőt kap a fogyasztó, például olyan esetben történhet meg, hogyha az adott ügyfél az elmúlt sok-sok évben valamiféle kedvezményt kaphatott. Akár azért, mert nehéz helyzetbe került, akár a bank üzletpolitikai döntése alapján bizonyos tőkeösszeget elengedtek neki, akár a kamatfizetést vagy a tőkefizetést fölfüggesztették egy időszakra – tehát valamiféle piaci alapú kedvezményt kapott az elmúlt időszakban” – nyilatkozta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője.
Nulla forint: megdöbbentek a pénzintézet levelén
http://mno.hu/videok/124851
Még többen vannak azok a devizaadósok, akiknek az elszámolást követően magasabb lett a havi törlesztőrészletük, mint a forintosítás előtt. A kisebbik kormánypárt szerint az ilyen eseteket ki kell vizsgálni. „Az biztos, hogy az általános érvényű megoldásokat gyakorlatilag befejeztük, tehát itt már legfeljebb az egyedi esetek kezeléséről lehet szó. Ezeket minden esetben meg kell vizsgálni; nyilván az egész rendezés célja az volt, hogy jelentősen csökkenjenek a törlesztőrészletek. Ha vannak olyan esetek, amikor növekedett, akkor azt egyedi esetként a pénzintézettel meg kell vitatni és meg kell oldani” – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

A károsultak nagy része viszont türelmetlen, az interneten szerveződő adóscsoportok május 7-ére tüntetést szerveznek a szerintük nem tisztességes banki elszámolások miatt.

(mno)

A Donbassz közvéleményének felhívása Angela Merkelhez, Vlagyimir Putyinhoz és Francois Hollande-hoz

„Tisztelt Merkel asszony! Tisztelt Putyin és Hollande úr!
Mi, a Donbassz lakói, a minszki megállapodások garantálóiként fordulunk most Önökhöz.
Egész soknemzetiségű népünk nevében kijelentjük: Önöknek az a terve, hogy minket visszatereljenek Ukrajna kötelékébe, óhatatlanul a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság lakosságának népirtásához vezet majd.
Ma Kijevben egy olyan oligarcha klikk irányít, amely törvénytelenül, a Majdanon kiontott vér révén jutott hatalomra. Ez a klikk a mi vérünk árán, illetve a terrorista politikájukat ellenző ukránok vére árán kapaszkodik a hatalomba.
Mindazokkal szemben, akik a békére, az igazságosságra hívnak fel, hajsza és üldöztetés folyik. Ma százakat és ezreket vetnek börtönbe – Kijevben, Ogyesszában, Harkovban, Zaporozsjében, Dnyepropetrovszkban –, csak azért, mert szót mertek emelni a régiók önállóságáért, harcba mertek szállni a nyomorral, az USA diktátumának való vakbuzgó engedelmességgel, Hitler cinkosainak eszement heroizálásával.
Ma Ukrajnában a hatalmat gyilkosok egy olyan csoportja tartja kézben, amely semmitől sem riad vissza. Könyörtelenül leszámolnak mindenkivel, akik bírálni merészelik a fennálló rezsimet.
Csupán a legutóbbi hónapok során, a fékevesztett politikai terror eredményeként öngyilkosságba hajszoltak olyan ellenzéki politikusokat, mint Mihail Csecsetov, Sztanyiszlav Melnyik és Szergej Valter, a Régiók Pártjának tagjai; Alekszej Kolesznyik, az Ukrán Kommunista Párt tagja; Nyikolaj Szergijenko, az Ukrán Államvasutak korábbi vezető-helyettese; Vagyim Visnyevszkij üzletember; Valentyina Szemenyuk-Szamszonyenko, az Állami Vagyonkezelő Alap vezetője.
Fizikailag is leszámoltak Olesz Buzina és Szergej Szuhobok újságíróval, Oleg Kalasnyikov és Alekszandr Peklusenko parlamenti képviselővel.
Módszeresen, fényes nappal és abszolút büntetlenül gyilkolnak ma embereket.
Ukrajnában gyakorlatilag tömeges terror kezdődött a másként gondolkodó ukránokkal, illetve azokkal szemben, akik az oroszok, zsidók, magyarok, bolgárok, tatárok és gagauzoki
Ukrajna délkeleti részének minden lakóját – Besszarábiátólii kezdve a harkovi régióig – a kijevi klikk megbízhatatlan egyéneknek tartja, és alig leplezetten alacsonyabb rendű embereknek nevezi őket. Porosenko és Jacenyuk úr e régiók irányításával, idegenből, Nyugat-Ukrajnából való személyeket bíz meg, akik ellenségesen viszonyulnak Délkelet lakóihoz. Ezeket a „vezetőket”, félreérthetetlen formában, azzal bízzák meg, hogy nyomják el, számolják fel az ellenzéket. Amely feladatot amazok buzgón végre is hajtanak.
Bárkit, akinek önálló véleménye van a dolgokról, rögtön szeparatistáknak, a terroristák szálláscsinálóinak teszik meg. Terroristáknak viszont Porosenko minket, a Donbassz lakóit nevez.
Mi lesz hát, tehát, abban az esetben, ha a Donbasszt kiszolgáltatják Porosenko és Jacenyuk kénye-kedvének – úgy, ahogy Önök, urak, erről Minszkben megállapodtak?
Akkor ők egyszerűen le fognak gyilkolni mindnyájunkat – éppen úgy, ahogy öldösik saját ellenzékieiket és újságíróikat.
Nem, tisztelt urak, köszönjük szépen – de mi egy ILYEN Ukrajnába nem akarunk visszatérni. Köztársaságaink vezetői pedig ebben támogatnak minket. Követeljük: érjék el Porosenkónál, hogy hagyjon fel a politikai terrorral. És ha ez csak úgy megy, hogy eltávolítják őt a hatalomból, akkor szóljanak neki, hogy távozzon. Érjék el Kijevnél, hogy az egy olyan valódi, reális – és nem egy fiktív – alkotmányreformot hajtson végre, amely szavatolni fogja a régiók, a nemzeti kisebbségek jogait. Járjanak közbe annak érdekében, hogy legyen jogunk önmagunk védelmére és megvédésére. Távolítsák el a hatalmi struktúrákból azokat a pszichikailag beteg embereket, akik folyvást erőszakra, bosszúra vágynak, és akik az újabb és újabb vérontások révén csinálnak maguknak karriert.iii
Változtassák Ukrajnát normális országgá! Olyan normális vezetőkkel, akik készek a velünk folytatandó becsületes párbeszédre. Akkor esély nyílik arra, hogy megoldódjanak mindazon súlyos problémák, amelyekről Önök Minszkben tárgyaltak. Egy ilyen fejleményre mi, a magunk részéről, készen állunk.”
A „Donyecki Köztársaság” Egyesület
A „Szabad Donbassz” Egyesület
A Donbassz Civil Kezdeményezései
A „Berkut”iv Donbasszi Veteránjainak Szövetsége
Az „Ifjú Köztársaság” civil szervezet
A Donyecki Népköztársaság Kommunista Pártja
„A Donbasszi Ifjúság Országos Szövetsége”
„A Donbassz Népi Mozgalma” elnevezésű civil szervezet
„Az Igazságos Donbassz” elnevezésű civil szervezet
A légi deszantosok régióbeli szervezeteinek „A Donbassz Deszantosainak Szövetsége” elnevezésű civil tömörülése
„A Patrióta Donbassz” nevű országos civil mozgalom
Az „EGYSÉGES HON” elnevezésű társadalmi mozgalom
Az „Afganisztáni Veteránok Szövetsége – DNR” társadalmi szervezet
„A Donyecki Népköztársaság Színházi Élete Képviselőinek Szövetsége”
A Donbassz Asszonyai
Az „Egységes Ruszv” civil mozgalom
A „Népakarat” elnevezésű civil szervezet
„A Donbassz Újjászületése” nevű civil szervezet
A Donyecki Népköztársaság Írószövetsége
Az Afganisztáni Veteránok Szövetsége
A Luganszk-vidék Ifjúsági Szervezeteinek Egyesülete
A „Bulat” Hazafias Egyesület
Az LNR (Luganszki Népköztársaság) Írószövetsége
A Luganszki Veteránok Tanácsa
A Luganszki Népköztársaság Szakszervezeteinek Szövetsége
Az „ARTLandia” ifjúsági szervezet
Vlagyimir Monomahvi „Rusz” Mozgalma
Az „Ifjú Köztársaság” nevű ifjúsági szervezet
Az „Ifjú Köztársaság” Diákegylet
A „Segítő Kéz” elnevezésű önsegélyező egyesület
A „Mezőőrök” nevű civil gyermekszervezet
Szverdlovszk városvii Légideszantos Honvédelmi Sportklubja
A”Pravoszláv Ifjúság” civil szervezet, Szverdlovszk
Az „Avangard” („Élcsapat”) elnevezésű sportegyesület, Antracit város
Az ifjú könyvtárosoknak „A jövő szakembere” elnevezésű Tanácsa
A „Kaszkad” („vízesés”, „vízlépcső”) honvédő-hazafias egyesület
A „Csernobil Szövetség – LNR” civil szervezet
„A Luganszk-vidék Békéje” társadalmi mozgalom
A „Luganszk Gazdasági Tömörülése” elnevezésű civil szervezet
A Nagy Honvédő Háború és a Hátországviii Veteránjainak Szövetsége
Az Ukrajnai Menekültek Társadalmi Tanácsa
i A gagauz – török nyelvű népcsoport, mely a XVIII. század vége óta él, zömében a hajdani Besszarábiában – a mai Moldova déli részein, illetve Ogyessza megyében.
ii Besszarábia: a történelmi Moldova fejedelemség keleti, a Prut és a Dnyeszter folyó között elterülő része, amely az éppen esedékes orosz-török háborút lezáró 1812-es bukaresti béke alapján került orosz fennhatóság alá. A királyi Románia által 1918-ban elfoglalt és bekebelezett vidéket 1940 júniusában a Szovjetunió békés úton visszaszerezte. Az újonnan megalakuló moldáv szovjetköztársasághoz hozzácsapták a Dnyeszter bal partján lévő, addig Ukrajnához tartozó moldáv autonóm köztársaság területét (ez ma a Dnyeszter-mellék). Ugyanakkor, Ukrajna kárpótlásaként, Besszarábiától hozzá csatolták Észak-Bukovinát (Csernovci megye), illetve Besszarábia egyes déli területeit (ami ma Ogyessza megye nyugati része).
iii Ilyen személyiségnek számít, például Alekszandr Turcsinov, akit a tavaly februárban győztes puccs után nyomban a parlament elnökévé választottak – és aki a májusi elnökválasztásig ellátta egyben az ügyvezető államfő tisztét is. Ebben a minőségben adta ki a parancsot tavaly áprilisban a Donbassz tiltakozó mozgalmainak fegyveres erővel való letörésére, „Antiterrorista Műveletnek” nevezve el a békés lakosság elleni katonai büntetőakciókat. (Turcsinov ma a kormány nemzetbiztonsági kabinetjének titkára).Hasonló pszichés zavarok jelei láthatók Oleg Ljaskón, a demagóg, agresszív fasiszta pártvezéren is. Aki perverz fajtalankodásairól, szadizmusáról vált hírhedtté. Az amúgy is meglehetősen „verekedős” ukrán parlamentben állandó botrányhős. Ljaskóban egy gestapós vallatótiszt veszett el: különös előszeretettel gyötri meg lelkileg a népi hatalom éppen fogságba került különböző beosztású aktivistáit, helyi vezetőit – amiről több megrázó videofelvétel is készült már.
Petro Porosenkot már többször látták, enyhén szólva, illuminált állapotban. Általános megütközést keltett még Ukrajnában is, amikor – jól láthatóan kapatosan, alig forgó nyelvvel ­– egy focilabdát ajándékozott egy olyan katonának, akinek lábát nem sokkal korábban amputálni kellett. Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök már Nyugaton is nem egyszer váltott ki meghökkenést elképesztően sületlen megnyilatkozásaival. De nincs minden rendben Arszen Avakov belügyminiszter pszichés állapotával sem, aki szexuális „másságáról” is ugyancsak ismert.
Az ukrán hadsereg – híven a legfelsőbb vezetés általános lelkiállapotához – széles körben elterjedt alkoholizmusáról, kábítószerezéséről vált hírhedtté.
iv „Berkut” („Királysas”, vagy „Szirti Sas”) – korábban az ukrán rendőrség készenléti egységeinek a neve. A három hónapig tartó erőszakos kijevi zavargások idején ez az egység próbálta védeni a kormányépületeket. Janukovics államfő azonban kifejezetten megtiltotta nemcsak azt, hogy erőszakkal lépjenek fel a pogromlovagokkal szemben – de még azt is, hogy önmaguk védelmében erőszakot alkalmazzanak. Így a készenléti rendőrök gyakorlatilag kiszolgáltatott, védtelen prédákként álltak az őrjöngő tömeggel szemben. A megbuktatandó államfő eme bűnös parancsának köszönhetően győztes lázadók első dolga volt, hogy a puccs február 22-i győzelme után feloszlassák az általuk halálosan gyűlölt „Berkut” egységet – vidéki rendőreit pedig hazazavarták (ahol többnyire szintén megaláztatások várták őket). Lvovban két készenléti rendőrt – akik nem voltak hajlandók letérdelve megalázkodni – a fasiszták elevenen megégettek. A Krímben és a Donbasszban viszont hősökként ünnepelték az egység hazatérő tagjait – a tüntetők kiáltásai között gyakran hangzott el a „Berkut-Berkut!”– a hősiesség, a törvényes rend képviselői, védelmezői számára kijáró tiszteletként.
v Rusz – a különböző proto-orosz fejedelemségek laza föderációja a mongol támadás és hódoltság előtt. A kijevi nagyfejedelmet tekintették a laza államszövetség vezetőjének, akinek a többi fejedelem alávetette magát. Innen is ered az akkori Oroszország elnevezése: Kijevi Rusz. Soviniszta, délibábos ukrán történészek szerint a Kijevi Rusz ukrán államalakulat volt – a mongol hódoltság idején a mai oroszok korcsosultak el az ukránok által képviselt „igazi szlávokhoz” képest. (Magyar ukrán fanok hozzájárultak e történelemhamisításhoz, amikor a tihanyi sétányon I. András és hitvese, Kijevi Anasztászia emlékére emelt szobor feliratában a magyar királynét „UKRÁN HERCEGNŐKÉNT” említik. A másik – romantikus szellemiségű orosz történészek és politikusok által képviselt – véglet szerint viszont a szláv népek (oroszok, ukránok, beloruszok) ma is egységes, orosz népet alkotnak. Magyarán: olyan népek, mint ukrán és belorusz, valójában nincsenek is – csak egy egységes, un. „orosz világ” van, amit, a Szovjetunió széthullásának keserű tanulságaként, helyre kell állítani. Józan történészek, mindezekkel szemben, úgy tartják, hogy kb. a XV. század végére kialakult az ukrán nemzet. Még ha önálló államuk – az 1917­–20-as epizódokat leszámítva, 1991-ig nem is volt. Az akkor létrejött Ukrajna pedig több szakaszban alakult ki (toldozódott-foltozódott össze) – az újabb és újabb területi gyarapodásokkal időnként gyökeresen eltérő kultúrájú, mentalitású népek lakta régiók tömörültek egy államalakulatban – miközben ezek az eltérő régiók igazából nem tudtak egy egységes nemzetté összekovácsolódni. A fasiszta puccsal most éppen „a legkevésbé ukrán”, szélsőséges nacionalista, fasiszta szellemiségű nyugati régió (Galícia) próbálja ráerőltetni a maga „ukránságát” a nagy területű ország többi részére – így az Oroszországhoz nyelvileg, szellemiségében és érzelmileg is erősen kötődő, a szovjet hagyományokhoz leginkább ragaszkodó „Délkeletre” (Krím, Donbassz, illetve „Nagy-Novorosszija”) is.
vi XII. századi kijevi nagyfejedelem. Koronája olyan jelkép, mint nálunk a „Szentkorona”
vii A Donyec-medencében (Donbassz) is van egy Szverdlovszk nevű település. (Tehát nem az Urálban lévő városról van szó – amit egyébként 1991 után visszakereszteltek Jekatyerinburggá). Ha a nevezett település a junta kezén lenne, akkor – a kommunista /szovjet jelképekről szóló törvény értelmében – most át kellene keresztelni. Lista jelent meg már arról a 25 ukrajnai településről, amelyeknek a szovjet korszakra emlékeztető elnevezéseit meg kell változtatni. Nem is szólva az összes olyan utcanévről, amelyek bolsevikok, szovjet politikusok nevét viselték eddig.
viii A Nagy Honvédő Háború mellett a hátország hőseinek tetteit is elismerik: azokét, akik kiemelkedően helytálltak a hátország feladatainak megoldásában, a sokszor ember feletti munkában, a feszített tempójú termelésben.
(Írta: News-front.info Megjelent: 2015. máj. 04.)

Kivizsgálják a BND megfigyelési botrányát

Bundesnachrichtendienst hidfo.ru
Németország legfelsőbb bírósága hétfőn bejelentette, hogy eljárást indított az ország fő hírszerző szerve, a Bundesnachrichtendienst ügyében, ami alkotmányellenes tevékenységet folytatott és törvénysértő módon együttműködött az amerikai titkosszolgálatokkal európai felderítésük kiszolgálásában.
A napokban a sajtón keresztül kirobbantottak egy botrányt, melynek részeként nyilvánosságra jutott, hogy a BND több mint tíz éve kiszolgálja az amerikai titkosszolgálatok európai felderítését, és az amerikaiak által adott célpontok megfigyelését folytatta, az adatokat pedig átadta az NSA-nak. A Der Spiegel szerint az amerikai National Security Agency többek között európai politikusok és európai nagyvállalatok vezetőinek megfigyelésére adott utasítást, amit a német hírszerzés több mint tíz éven át az amerikai hivatalnak alárendelve folytatott.
Az eljárást azt követően indították meg, hogy ellenzéki politikusok magyarázatot és bővebb információt követeltek Angela Merkel kormányától. Ugyanakkor nem lehetnek kétségeink afelől, hogy egy ilyen vizsgálat az érintett szolgálatok által tervezett eredményt hozza. Mást nem is hozhatna; értelemszerűen nem állapítható meg, mikor volt a kormányoknak utoljára ellenőrzése a titkosszolgálatok felett (vagy volt-e egyáltalán – ez tisztán elméleti kérdés), de annyi bizonyos, hogy az információs társadalomban nincs. A titkosszolgálatok ellen lefolytatott vizsgálat egy esetben lehetne valóban objektív; ha az érintett nagyhatalommal nem együttműködő országok hírszerző szerveinek közbenjárását kérnék a német hivatalok átvilágítására. Mivel ez a lépés legalább annyira alkotmányellenes lenne, mint az amerikaiakkal együttműködés, erről aligha lehet szó a BND ügyének kivizsgálása során.
A BND NSA-val kialakított alárendelt viszonyának nyilvánosságra hozatala értelemszerűen nem tekinthető egy valós, objektív eljárásnak, vagy az igazság feltárásának. Tisztán politikai folyamatként kell értékelni; mindeddig ugyanis lehetetlen volt, hogy Nyugat-Európában az amerikai érdek kiszolgálásáról mint elfogadhatatlan, törvényellenes cselekedetről lehessen beszélni. A BND ügyének nyilvános kezelése tehát politikai előkészítés, ami az amerikai politikai befolyás csökkentését célzó műveletek megalapozását jelenti. Ebből az ügyből újabb botrányok nőhetnek ki, egészen az érintett vezetők leváltásáig és a hivatalok valós átvilágításáig. Olyan éles külpolitikai váltásoknál, mint ami előtt az Európai Unió áll, a változásban fokozottan érintett hivatalok személyi állományának akár 50-60%-át is leépíthetik. Ha ez az arány egy perifériaország újrapozícionálásakor, az Európai Unió vezető hatalma esetében az érintett hivatal felszámolása és új hivatali keret létrehozása sem lenne meglepő.

http://hidfo.ru/2015/05/kivizsgaljak-a-bnd-megfigyelesi-botranyat/

A Tavaszi hajtás 12 pillanata, – a Tiszaugi-hídon. (Teljes album)

1

Fantasztikus képek az ősi Magyar Gulyáról, amint a nyári legelőre vonulnak. – Ez a “Tavaszi hajtás.”

A fotós megjegyzése: A korlát mögött a “gyalogos” részen voltam, de így is testközelből hallhattam, érezhettem a gulya hangját, és éreztem a híd rezgését…

Egy olvasó megjegyzése: Az ugi hídon jönnek a szürke marhák a legelőre, Követik a gondozót. Nagyon fegyelmezettek.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A fotókat Bognár Máriának köszönhetjük
SzRTI

Az ötödik legolcsóbb a magyar munkaerő az EU-ban

Németország magánszektorában mintegy 10 százalékkal alacsonyabb az egy órára jutó munkaerőköltség mint Franciaországban – derült ki a német statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.
A német magánszektorban a munkaadók tavaly átlagosan 31,80 eurót fizettek ki minden egyes munkaóra után, 1,6 százalékkal többet az előző évinél. Ezzel Németország a nyolcadik legdrágább ország volt az Európai Unióban a munkaerőköltséget illetően. Ugyanakkor a szomszédos Franciaországban több mint 10 százalékkal többe, 35,20 euróba került a munkaadóknak minden egyes munkaóra.
A lista élén Dánia áll 42 euróval, miközben az EU-átlag 24,40, az euróövezet pedig 29,20 euró volt. A 28 uniós tagállam közül Bulgária a sereghajtó 3,80 euróval. Magyarország a 24. helyre került: az egy órára jutó munkaerőköltség tavaly 3,5 százalékkal 7,80 euróra emelkedett. Az élcsoportban, a munkaerőköltséget tekintve a legdrágább országok listáján Dániát Belgium (41,10 euró), Svédország (40,20 euró), Luxemburg (35,70 euró), Franciaország, Hollandia (33,50 euró), Finnország (32,90 euró), Németország és Ausztria (31,70 euró) követi.
A 30 és 10 euró közötti sávba 11 ország került: Írország (28,40 euró), Olaszország (27,40 euró), Nagy-Britannia (22,20 euró), Spanyolország (21,00 euró), Ciprus (15,70 euró), Szlovénia (15,50 euró), Görögország (14,40 euró), Portugália (12,60 euró), Málta (11,80 euró), Észtország (10,20 euró) és Szlovákia (10,00 euró).
Az alsó harmad élén Csehország áll 9,60 euróval, majd Horvátország (9,30 euró), Lengyelország (8,20 euró), Magyarország, Lettország (7,00 euró), Litvánia (6,60 euró) Románia (4,80 euró) és Bulgária következik.
(MTI)

A Lvov régió is függetlenedne

Donyeck hidfo.ru
A nyugat-ukrajnai Lvov régió képviselői arra kérték a parlamentet és Petro Porosenko ukrán államfőt, hogy ismerjék el a Krím-félszigetet és a Donbassz-régiót az Oroszországi Föderáció részeként.
Az ukrán sajtó nem sok figyelmet fordított a történtekre, és a politikusok részéről se vették komolyan a felvetést. Az április 28-i eset után Ivan Makar országgyűlési képviselő nemes egyszerűséggel idiótáknak nevezte a kérdést felvető politikusokat. A Lvov régió képviselőinek javaslata azonban a lengyel lakosságú régiók függetlenedési törekvését vetíti előre.
A diplomatikus megfogalmazással ellentétben értelemszerűen nem az Oroszországgal fennálló viszonyt akarják javítani a képviselők. A Krím-félsziget és a Donbassz régió függetlenségének elismerése precedenst teremtene, amire a Lvov régió képviselői saját régiójuk függetlenségének kinyilvánításakor hivatkozni tudnak. Ha Kijev elismerné az orosz többségi lakosságú területek függetlenségét, az jogalapot adna a lengyel és magyar kisebbség függetlenedésére is.
Annak ellenére, hogy a sajtó és a kormány nem veszi komolyan ezeket a törekvéseket, a történtek azt mutatják, hogy a Lvov régió képviselői a lengyel lakosság függetlenedési törekvéseinek erősödésével számolnak, és ennek alapján pozícionálják magukat. Az orosz felkelések kezdetekor a Lvov régióban is voltak függetlenségpárti megmozdulások, és bár népszavazásra nem került sor, a politikai elemzők szerint a közeljövőben a Lvov régió is leszakadhat Ukrajnáról. Sztepan Szviridov orosz újságíró egy a napokban publikált írásában kifejtette, hogy Magyarország külpolitikája a 2018-as országgyűlési választásokat követően radikálisan megváltozhat, és amint Kárpátalján felgyorsulnak az események, a lengyel hadsereg is “humanitárius beavatkozást” kezdhet a Lvov régióban, vagyis visszacsatolhatja a lengyel többségű területeket.

http://hidfo.ru/2015/05/a-lvov-regio-is-fuggetlenedne/

Újra él a hidegháborús forróvonal

vörös vonal hidfo.ru
A Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilap szerint újra létrehozták a NATO és az orosz védelmi minisztérium közt azt a “vörös vonalat”, ami lehetővé teszi, hogy regionális konfliktusokban, közvetlen összeütközés esetén a két hatalmi tömb katonai vezetése azonnal kommunikálni tudjon egymással. Ehhez hasonló közvetlen kommunikációs csatorna utoljára a hidegháború idején volt működtetve, amikor fennállt a lehetősége annak, hogy regionális konfliktusokban a két atomhatalom fegyveres erői közvetlen összeütközésbe kerülnek, és a regionális konfliktus kiterjedt globális háborúvá válhat.
A Szovjetunió összeomlását követően az Egyesült Államok egyeduralkodó szuperhatalommá vált, a nyugati országok a NATO-t gyakorlatilag az amerikaiak egypólusú világrendjének erőszakmonopóliumával ruházták fel. A nem-nyugati országokban lezajló modernizáció és gazdasági fejlődés azonban felborította az amerikai világrendet, az USA globális egyeduralkodó pozíciójának, a múlt évszázadok “új világrendjének” megdöntése megkezdődött. Washington minden, az amerikai egyeduralmat fenyegető hatalomra ellenségként tekint, és ellenségképnek mutatja azt fel. Az ukrán konfliktus kezdete óta a NATO nyíltan is ellenségnek nevezi Moszkvát, és Oroszország határai mentén támadó súlypontot képez. Oroszország eközben feltételezhetően részt vesz számos olyan helyi konfliktusban, amiben a nyugati országok is részt vesznek. Mindez magában hordozza a közvetlen összeütközés lehetőségét, ami igen hamar kiterjedt konfliktussá válhat. Ahogy a hidegháború idején, a fokozódó feszültség miatt most is szükségessé vált a legfelsőbb szintű közvetlen kommunikáció helyreállítása.
A német sajtóorgánum szerint mostanra felállt ez a kapcsolat, és az európai NATO-erők főparancsnokához, valamint a NATO katonai bizottságának elnökéhez személyes kommunikációs csatornát biztosítanak. Azt azonban nem említi a forrás, hogy orosz részről ki fogadja a hívásokat, csak annyit említenek, hogy “az orosz fél is biztosította a kommunikációhoz szükséges adatokat”.
A közvetlen kommunikációt lehetővé tevő forróvonal létrehozását viszont nem az Egyesült Államok, hanem Németország javasolta. Frank-Walter Steinmeier – külügyminiszter – javaslatára jött létre újra a hidegháborús kommunikációs csatorna, hogy elkerülhetőek legyenek a NATO és Oroszország közti válsághelyzetek. Az amerikaiak részéről nem is történhetett volna ilyen kezdeményezés, hiszen a lehetséges háború gócpontja távol van az Egyesült Államok határaitól; a nyugati média által sulykolt propagandával ellentétben nem Oroszország folytat globális terjeszkedést, hanem az amerikai hadsereg vetette meg lábát Oroszország határai mentén. Az amerikai hadsereg európai tevékenységére egy esetleges válaszcsapás pedig nagyon is európai célpontokat érintene, így elsősorban az európai országok érdeke a háború elkerülése, Washington csak járulékos veszteségnek tekintené azt a pusztítást, amit egy esetleges háború Európában okozna.

http://hidfo.ru/2015/05/ujra-el-a-hideghaborus-forrovonal/

Hadihajós kíséret a Hormuzi-szorosban az amerikai hajóknak

Washington mindenesetre úgy döntött, hogy a Hormuzi-szoroson áthajózó, amerikai regisztrációjú teherhajók mindegyike kíséretet kap a térségben tartózkodó amerikai hadihajók valamelyikétől.

htka.hu/wp-content/uploads/2015/05/USS_Farragut99_Turn_Burn-600x347.jpg
Az aktuálisan a térségben tartózkodó amerikai hadihajók egyike, az Arleigh Burke osztályú romboló, a USS Farragut. Ez a hadihajó reagált a Maersk Tigris által leadott vészjelzésre. | Fotó: U.S. Navy

Facebook oldalunkon írtuk múlt hét kedden, hogy az Iráni Forradalmi Gárda megállásra, illetve a Hormuzi-szorosban húzódó hajózási útvonalról letérésre szólította fel a Marshall-szigetek zászlaja alatt hajózó, a Rickmers Shipmanagement által kezelt és a Mersk Line részére bérbe adott Maersk Tigris konténerszállító hajót. Miután az ennek nem tett eleget figyelmeztető lövéseket adtak le, majd miután a dán vállalat flottájába tartozó hajó ezt követően engedelmeskedett a fedélzetére léptek és a Tigris Bandar-Abbász kikötőjének közelében horgonyzott le. Az Automatic Identification System (AIS) adatokkal is dolgozó hajókövető oldalakon, mint például a MarineTraffic látható, hogy a szóban forgó konténerszállító továbbra is az iráni kikötővárosnál vesztegel.

Az irániak egyébként a Tigris elfogása előtt egy másik Maersk Line-os hajót, az amerikai zászló alatt hajózó Maersk Kensington-t is megpróbálták megállítani: az április 24-én 4 iráni járőrhajó által körbevett hajó kapitánya szintén nem állt mag az irániaknak, akik egy ideig köröztek a hajó körül, ám végül nem kényszerítették megállásra.

A Maersk Tigris elfogása utáni napokban az iráni külügy kijelentette, hogy a feltételezésekkel ellentétben szó sincs a jemeni események miatti retorzióról, mindösszesen arról van szó, hogy a Mersk Line tartozik egy iráni cégnek.

Amiben egyébként az a legszebb, hogy a dán cég állítása szerint erről nem is tudott, lévén nem értesítették őket. Az ügy 10 évvel ezelőttre nyúlik vissza, mikor is a társaság egy iráni megrendelőnek szállított árút konténerekben Dubajba. Ahol aztán senki nem jelentkezett értük, így azok végül megsemmisítésre kerültek a helyi hatóság által.

Szóban forgó, meg nem nevezett iráni cég erre 4 millió dollárra akarta beperelni a dán céget, ám több iráni bíróság is elhajtotta őket, nem foglalkozván a kérdéssel. Végül valahogy csak tárgyalásokra került sor, mert Irán dániai nagykövetsége szerint az évek alatt mindkét fél számos bírósági megjelenésen vett részt. Elmondásuk szerint a teheráni dán nagykövetségnek tudnia kellett az ügy idei végkimeneteléről is, lévén elvileg tájékoztatva voltak az évek alatt az üggyel kapcsolatban.


HTKA.hu

Elhúzódhat a jemeni háború

Egyiptom elnök Szaúd-Arábia hidfo.ru
Egyiptom három hónappal kiterjeszti a Jemenben zajló katonai beavatkozásban részvételt. A Védelmi Minisztérium nemzetbiztonsági érdekre és az arab világ stabilitására hivatkozva hozott döntést erről, így Egyiptom továbbra is Szaúd-Arábiával közösen lép fel a síita felkelők ellen.
Abdel Fattah El-Szisszi egyiptomi államfő április 5-én nyilvánította nemzetbiztonsági kérdéssé a jemeni beavatkozást, és a konfliktus kiterjedése esetére kilátásba helyezte azt is, hogy szárazföldi beavatkozást kezdenek Jemenben. Akkori közleményében a Báb el-Mandeb szoros biztosítását nevezte meg elsődleges célként, ami nem csak Egyiptom számára, de a világgazdaság egésze szempontjából kulcsfontosságú csomópont. A jemeni beavatkozás emiatt széleskörű nemzetközi támogatást kapott, elsősorban a nyugati országok részéről.
Jemenben azt követően kezdődött katonai beavatkozás, hogy a huszi felkelők januárban elfoglalták a fővárost és lemondásra kényszerítették Abd Rabbu Manszur Hádi elnököt, akit utána néhány napig házi őrizetben tartottak. Az elnök szökését követően napokon belül Rijádban volt, ahol a szaúdi királytól kért katonai segítséget, és még aznap megkezdődött az Arab Liga offenzívája. Szaúd-Arábia és Egyiptom blokád alá vonta a jemeni kikötőket (arra hivatkozva, hogy a síita felkelők Iránból kapnak fegyverszállítmányokat), március 26-án pedig megkezdődtek a légicsapások, és Egyiptom döntést hozott a szárazföldi beavatkozásról.
Április 21-én Szaúd-Arábia befejezettnek nyilvánította a légierő beavatkozását. Aznap Szálmán király meghívást kapott Vlagyimir Putyin orosz államfőtől egy moszkvai látogatásra, abból a célból, hogy a jemeni konfliktust rendezni lehessen, mielőtt kiterjedt háborúvá válik. A háború addigra tucatnyi ország részvételével zajlott, a szaúdi vezetésű koalíció erőin kívül az iráni és az amerikai flotta is megjelent a jemeni partok környékén.

http://hidfo.ru/2015/05/elhuzodhat-a-jemeni-haboru/

Jó kormányzás (?!) helyett színtiszta propaganda: jön az újabb Orbán levél, most a bevándorlásról

Mitévő legyél, ha a választóknak látványosan elegük van már belőled és több szavazót vesztettél egy hónap alatt, mint amennyit az MSZP Őszöd után? Mitévő legyél, ha korábbi szövetségesed lesz az egyik legnagyobb ellenséged? Mitévő legyél, ha sorra veszíted el az időközi választásokat és a kétharmados többséged is az országgyűlésben? Mitévő legyél, ha az embereknek kezd elegük lenni az egyre nyilvánvalóbb korrupcióból, az urizálásból, az ostoba kormányzati döntésekből, no és persze belőled is?
Esetleg kezdj el normálisan kormányozni? Ne lopj többet? Vond vissza a rossz döntéseket? Az elmúlt hetek eseményeit követve azt egész biztosan kijelenthetjük, hogy nem ezt az utat választotta Habony Árpád Orbán Viktor és a Fidesz. Ők továbbra is a színtiszta propagandában hisznek, és inkább gumicsontként rántják elő a kalapból a halálbüntetést és a menekültproblémát. Ezek közös jellemzője, hogy alkalmasak lehetnek a Jobbikhoz vándorolt szavazók visszacsábítására. Egy ideig legalábbis.
A valóságban ugyanis a magyar kormánynak egyik kérdésben sincs mozgástere. Ez pedig előbb vagy utóbb világos lesz mindenki számára. Nem baj, addig is jól el lehet rágódni rajta, lehet nemzeti konzultálni, aztán szépen rá lehet fogni a gonosz EU-ra, ha mégsem az lesz, amit a nép kíván. A Jobbik közben – nevető harmadikként – hátradőlhet.

Újabb egymilliárd álkonzultációra
Ha valaki hiányolná a miniszterelnök közpénzből fizetett álkonzultációit, győzelmi jelentéseit leveleit, akkor jó hírünk van: jön az újabb nemzeti konzultáció, mégpedig az illegális határátlépőkről. Orbán Viktor ugyanis nem osztja az Európai Unió álláspontját a kérdésben, szerinte az lenne a helyes megoldás, ha a tagállamok saját maguk dönthetnék el, mihez kezdjenek a problémával. A magyar kormány szolidaritás és felelősség helyett inkább az őrizetben, a kitoloncolásban és a kényszermunkában hisz.
No, nem mintha számítana. Azon túl ugyanis, hogy ismét rólunk beszél Európa fejlettebb része, és újfent kidobhatunk egymilliárd forintot az ablakon, az újabb konzultációnak az égadta világon semmi, de semmi jelentősége nincs.
Orbán Viktor 2010 szeptembere óta előszeretettel levelezget népével: eddig 14 alkalommal választotta a konzultáció ezen formáját. Legutóbb 2014 júliusában kaptunk levelet, ekkor arról értesített minket Orbán Viktor, hogy Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól. Bár tavaly szeptemberben Dömötör Csaba, a Kormányzati Információs Központ vezetője bejelentette, hogy “A kormány ezen a héten tájékoztató kampányt indít a bankok elszámoltatása, valamint az újabb rezsicsökkentés ügyében”, erre végül nem került sor. Az eddigi konzultációk költségei körülbelül 4,2 milliárd forintra rúgnak (és ebbe nem számoltuk bele az internetről szólót, ez 12,7 millió forintba került és azóta sem hallani róla), ha hozzászámoljuk a mostanit is, akkor 5,2 milliárd ment el erre a teljesen felesleges célra.

Felesleges, pazarló, a Fidesz pártérdekein kívül semmi értelme
Az újabb konzultációt visszaküldők nagy többsége nyilván a ravaszul sugalmazott, fogalmazásukban a kormány álláspontját visszhangozó válaszokat fogja megjelölni, efelől semmi kétségünk nincs. Azonban még őket is jól átveri a miniszterelnök, a válaszok ugyanis valójában abszolút irrelevánsak. A helyzet ugyanis az, hogy a magyar kormány álláspontjával éppen ellentétes az uniós jog, amely ránk is érvényes. Ezeket nem azért tartjuk be, mert különben “fejbe kólintanak a fazék tetejével”, hanem mert bizonyos normákban, feltételekben megállapodtunk, amikor elhagyva az orosz érdekszférát, ismét az európai közösség tagjaivá váltunk.
A menekültekkel való bánásmódot illetően is teljesen másfelé tart az Unió. Miközben a magyar kormány az őrizet, a kitoloncolás és a kényszermunka pártján áll, az Unió állam-. és kormányfői április 23-án megháromszorozták azt a pénzt, amelyet eddig havonta a lélekvesztőkön Észak-Afrika felől a Földközi-tengeren Európába tartó, bajba került illegális migránsok mentésére fordítottak. Angela Merkel kiemelte, hogy a döntéssel Európa a szolidaritás és a felelősségvállalás mellett foglalt állást.
Konzultálhat tehát Orbán Viktor orrvérzésig, a kormány a bevándorlás-ellenes választókat is átveri. Elhiteti velük, hogy ha a bevándorlók bebörtönzésére vagy kényszermunkájára szavaznak, az meg is valósul. A valóságban azonban minket is köt az európai szabályozás, amely például kimondja, hogy illegális bevándorlókat nem lehet 24 óránál tovább őrizetben tartani. No persze akkor majd felteszik a “gonosz gyarmatosító Európai Unió”-lemezt, bár félő, hogy ez maximum már csak arra lesz elég, hogy még többen fordulnak a Jobbik felé.
A baloldal vergődése ugyanis a jelenlegi állás szerint a Jobbikot tette a Fidesz legnagyobb ellenfelévé. Így aztán Orbán a menekültek mellett hirtelen a halálbüntetést is visszahozta a közbeszédbe.
Nem időszerű és nincs visszatartó ereje
Ez a téma is nyilvánvalóan a szélsőségesebb szavazóknak szól, azonban – és ezt a miniszterelnök is nagyon jól tudja – ebben az esetben is köt minket az európai jog. Nem véletlen, hogy 2012-ben Orbán saját maga válaszolta Mirkóczki Ádám jobbikos képviselőnek a parlamentben, hogy szerinte nem időszerű a halálbüntetés vitája:
“Ugyanis, amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, amiről egyébként népszavazással döntöttünk, akkor elfogadtuk a közösségi jognak azt a szabályát is, ami az európai uniós tagállamokban nem teszi lehetővé a halálbüntetés bevezetését. (…) Most csak a tényt szeretném rögzíteni, ne legyen közöttünk félreértés. A dolog úgy áll, hogy az Európai Unió Alapvető Jogok Chartája, amelyet Magyarország is ratifikált, egyértelműen tiltja a halálbüntetést.”
Sőt, akkoriban még azt is beismerte a kormányfő, hogy:
“Az az illúzió, hogy létezik egy olyan mágikus törvényi szabályozás, amely nullára szorítja vissza az emberben rejtőző rosszat és soha nem teszi lehetővé, hogy az »olaj kitörjön«, ilyen szabályozás szerintem nincsen.”
Azaz, akkor még nem gondolta azt sem, hogy önmagában elegendő elrettentő erővel bírna egy ilyen büntetés.
Mi úgy gondoljuk, most sem vélekedik másként. Csak éppen gyorsan kellett valami válasz a Jobbik sikereire, és a Habony-művek ezzel a válasszál állt elő. Holott nyilván ők is tisztában vannak vele, hogy ez csak ideig-óráig jelenthet megoldást. Ha egyáltalán jelent. Arról inkább nem vesznek tudomást, hogy mi vezetett idáig. Ahelyett, hogy inkább a kiváltó okokon változtatnának, ismét a színtiszta propagandát választják.
Vona Gábor egyelőre hátradőlhet.
(atlatszo)
Bal-Rad komm: Egy hazug dumára és lopásra alapuló RENDSZER az, amit Döbrögi és hordája tökélyre fejlesztett. Ez az “úgy teszünk, mintha kormányoznánk” szindróma. Ez persze nem csak Döbrögi receptje, hanem általánosságban igaz ez úgy kb. 1987-től. A jelenleg uralkodó Család csak finomta csiszolta.
A lényeg, hogy azt kell mondani, amit “a zemberek” hallani akarnak! De azt állandóan! És úgy kell csinálni, mintha mindent “a zemberek” érdekében csinálnánk-de közben csak lopjunk-lopjunk-lopjunk! A RENDSZER eleve így épült fel!
A dolog külön pikantériája, hogy a DUMA-az kimondottan kommunista jellegű!-hiszen a társadalmi igazságosságot HANGOZTATJÁK, miközben annak éppen az ellenkezőjét csinálják-a gyakorlatban! EZ A BEVÁLT MÓDSZER! (Az más kérdés, hogy a kommunisták miért nem tudnak élni a tőlük lopott, mások által hangoztatott-LEÍRT, ÁM ElCSALT-programokkal?)
Nyugodtan hátra dőlhet itt nem csak Vona Gábor! Mindegyik Keresztapa hátradőlhet. 25-30 esztendő HATALMI KOMMUNIKÁCIÓJA megtette a magyar agyakban az elvárt hatást.
Nyugodtan hátradőlhetnek, hiszen “VÁLASZTÁSOKON” (nagyon úgy néz ki) APANÁZSAIKAT VESZÉLY NEM FENYEGETI!
Márpedig maffiacsaládjaink számára ez a lényeg! Ennek érdekében még áldozni is hajlandóak némi aprópénzt! Mert a dumakampányra fordított milliárdok eltörpülnek a zsákmány nagyságához képest. Amin aztán “érdemeik” szerint viszonylag békésen osztoznak!
MOST MÉG!

Gondolatrendőrség jöhet létre Európában

Europol hidfo.ru
Az Europol tervezi egy olyan összeurópai “terrorelhárítási központ” létrehozását, ami egyesítené az Európai Unió tagállamainak hírszerzései által gyűjtött adatokat. Az új központ létrehozásának indoka részben a terrorizmus elleni hatékonyabb fellépés, részben Németország legfrissebb megfigyelési botrányát próbálnák ennek legitimálására felhasználni. Egy frissen kirobbantott “kémbotrány” szerint a német hírszerzés ugyanis az Európai Bizottságról és Franciaországról gyűjtött adatokat az amerikai titkosszolgálatok számára. A Deutsche Wirtschafts Nachrichten jelentése szerint az Europolban egyesítenék az európai hírszerzések által gyűjtött adatokat, ami megakadályozná az ehhez hasonló eseteket, és hatékonyabb fellépést jelentene a terrorizmus ellen.
A publicisztika tehát már önmagában annak legitimálása, hogy az Európai Unió egy egységes titkosszolgálattal rendelkezzen. Ennek megindoklására ugyanakkor nem tesznek fokozott erőfeszítéseket. Gyakorlatilag a klasszikus retorikai fogáshoz nyúlnak, miszerint a békés állampolgár veszélyeknek van kitéve, de a még több hatalom megadásával megszabadulhat ettől a fenyegetettségtől.
Ugyanakkor az Európai Unió maga hozza létre ezt a terrorfenyegetettséget, ami így legalább ugyanolyan, az integrációt elősegítő tényezőnek tekinthető, mint az úgynevezett “Arab Tavasz”. A 2008-as gazdasági válság óta a radikális atlantista pártok Európa-szerte nyíltan beszélnek egy amerikai mintára létrehozott Európai Egyesült Államok szükségességéről. Ennek részeként zajlott le az észak-afrikai országokban az Arab Tavasz, melynek lényege az lett volna, hogy az egységes európai állam létrehozása előtt a szomszédos országokban (észak-afrikai és közel-keleti országok) liberális demokráciák jöjjenek létre, melyek nyugati kontroll alatt állnak, és az Európai Egyesült Államok protektorátusaként működnek. Értelemszerűen, az EEÁ létrehozásában ellenérdekelt hatalmak az “Arab Tavasz” ellen léptek fel, így a folyamat Szíriában meg lett állítva, majd Egyiptomban lassú ellenforradalmi visszarendeződés kezdődött (forradalom alatt itt kizárólag a protektorátus-építést és azzal összefüggő műveleteket értve).
Az Arab Tavasz kirobbantásával a nyugati hatalmi tömb maga hozta létre azt a terrorfenyegetést, amit most az európai titkosszolgálat intézményesítésére akarnak felhasználni. A terrorfenyegetések nagy része ugyanis azon országokból érkezik, melyekben nyugati demokratikus protektorátust akartak létrehozni, de a rombolás eredményeként háborús gócok és terrorszervezetek sokasága is létrejött. A másik legitimációs tényezőre (Németország újabb “kémbotrányára”) hivatkozás szintén egy hamis kép, ennek kapcsán az európai országokban fokozódó Amerika-ellenességet akarják meglovagolni.
Ennek ellenére senki nem feltételezheti, hogy egy most létrejövő európai titkosszolgálat nem az amerikai érdek kiszolgálásának része lesz. Az európai integráció mélyítése, az Európai Egyesült Államok felépítése ugyanis amerikai érdek. Ennek a hatalmi elitnek, ami most Európát kormányozza, semelyik tagállam többségi lakossága nem akar még több hatalmat adni. Az Európai Unió működését ugyanolyan parlamenti váltógazdasággal sikerül csak fenntartani, mint a tagállamok demokráciáit, mert a hatalmi elit politikusai olyan dolgokat tesznek, ami miatt a hatalomra jutást követően igen hamar elvesztik népszerűségüket. Mindebből levonható a következtetés, hogy az ő kezükben központosítás bárminek nevezhető, csak európai érdeknek nem.
A publikáció szerint az Európai Bizottság azt állítja, hogy a tagállamok nem tudják garantálni saját biztonságukat, emiatt van szükség az új intézményi bővítésre. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Európai Unió elveszi tagállamaitól a független cselekvés jogát a biztonságpolitika terén, vagyis a tagállamok függetlenségét veszik el. Az Europol szélesebb jogkörökkel ellátása azt jelenti, hogy egyetlen kézben összpontosul majd minden adat, és nem csak az Európai Unió állampolgárainak levelezései, telefonhívásai, összes személyes adata, hanem életútjuk egésze; az információs társadalomban ugyanis minden rögzítve van digitális formában, a cselekvések pedig valamilyen formában mindenféleképpen nyomot hagynak, ha máshogy nem is, de a telefonközpont által rögzített mozgásprofil formájában. Attól a ponttól, hogy az adatok az Europol kezében összpontosulnak, gyakorlatilag az európai elit erkölcsiségétől függ, hogy ezt nem saját hatalmuk bebetonozására, ellenünk használják-e fel. Ugyanazon hatalmi elit erkölcsiségétől függ, hogy ezzel egy európai gondolatrendőrség jön-e létre, ami mostanra tízmilliók otthonait rombolta le egy ideológia – az egységes európai állam létrehozásának gondolata – érdekében.

http://hidfo.ru/2015/05/gondolatrendorseg-johet-letre-europaban/

Donbassz

ost
Donbassz városainak-falvainak latortüzérségi ostroma mára virradó éjszaka is változatlan hevességgel zajlott/zajlik.
Pervomajszk, Gorlovka, Donyeck, Jaszinovataja, Makejevka, Szpartak ágyűzása nem lankad. A donyecki repülőtér is folyamatos ágyútűz alatt áll. Tegnap estig 18 polgári személy esett áldozatul a valcmanista tobzódásnak, és két népköztársasági harcos esett el.
suli
Pervomajszk egyik iskolája
Egyedül Peszkiben vannak szó szerint értendő harcok. Itt mára virradóan is komoly összecsapások voltak egy állóháború keretében.
lakás
Sirokinonál is kiújultak az összecsapások.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kijevi junta újabb látványos tűzszünet és megállapodás-megsértése miatt az EBESZ soros elnökéhez fordult panasszal.
lakás
Bár az összes szükséges kellék rendelkezésére áll a népköztársasági erőknek a válaszcsapásra, ezeket mindezidáig nem vetették be.
lakás

https://balrad.wordpress.com/2015/05/04/donbassz-12/




Egyre inkább elpofátlanodik Nyalókakirály zsoldoshordája Donbasszban. Gátlástalanságukra mi sem jellemzőbb, mint hogy a DNR legfrissebb jelentése szerint mára virradóan Dokucsajevszk fölött a népköztársaságiak lelőttek egy “Tocska-U” típusú, valószínűleg Donyecknek vagy Gorlovkának “szánt” rakétát. Az indítóállása valahol Volnovaha környékén lehetett a gyanú szerint.
A mai nap folyamán szinte a teljes frontvonalon “nagy élet” zajlott/zajlik.
Ágyúzta és aknavetőzte a valcmanista latorhorda Zsjelobkát, Krasznyij Limanyt, Szmelot, Szokolnyikovot, Znyamenykát, Prisibet, Lobocsevot, Nyikolajevkát, a 31. blokkposzt környékét, Sztanyica Luhanszkát, Oboznijet, a Vjeszelaja-hegyet, Bolotennojet, a 29. blokkposztot, Krasznyij Pahart, Popasznaja környékét, és Troickojet. Szlavjanoszerbszk “kertek alja” is ostrom alatt áll.
Donyeck, Gorlovka, Makejevka és Jaszinovataja, valamint a donyecki repülőtér folyamatos latortüzérségi támadások alatt állnak.
Peszkiben tovább dúl a “helyi külön háború”, de Szpartaknál is kemény összecsapások zajlottak/zajlanak.
Szahankát ma délután is sorozatvetővel lőtték a martalócok.
Sirokinonál újra és újra kísérletezgetnek az állítólag a térségből már régen “kivont” brigantik. Ma kora délután négy tankjuk nemesült acélgyártási adalékanyaggá, míg közel tucatnyi bandita hamarosan a dnyepropetrovszki tömegtemető végleges beköltözője lesz.
roncs
Alekszandr Zaharcsenko ma kora délután bejelentette: ha valcmanista pribékek hullanak is az égből, szombaton akkor is meg fogják tartani Donyeckben Donbassz katonai parádéját a “Győzelem Napja” tiszteletére.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/04/donbassz-indul-a-daralo/

Sokkolókat vettek az Országgyűlési Őrségnek tízmillióért

Összesen 10,1 millió forint értékben vásároltak Taser X26-os sokkolókat az Országgyűlési Őrségnek, de a pontos darabszámot az Országgyűlés Hivatala biztonsági okokra hivatkozva nem árulta el – írta a Blikk.
sokk
A beszerzési árban benne voltak a cserélhető fejek és a kiképzés költsége is. A lap szerint az interneten fellelhető adatok szerint egy Taser X26-os sokkoló a gyártónál 999 dollárba, azaz 270 ezer forintba kerül, vagyis több tucatot is beszerezhetett a parlament.
Az Országgyűlés Hivatalánál a lapnak azt mondták, a sokkolók beszerzésével azt a nemzetközi téren egyre erősödő trendet követik, amely a rendészeti felhasználású kényszerítő eszközök között előtérbe helyezi a nem halálos fegyvereket.
Ezek a sokkolók 5-6 méter távolságig hatásosak, két kis tű alakú lövedéket mélyesztenek be az áldozat bőre alá, amely dróton keresztül 50 ezer voltos feszültségű áramot vezet a testbe – tette hozzá a beszámoló. A vastag ruházat sem véd meg a sokkhatás elől, ha netán nem akadna be a bőrbe a lövedék, akkor a ruhán keresztül üt.
Alapesetben öt másodpercig tart a sokkhatás, de az elsütő gomb többszöri lenyomásával ez hosszabbítható. A készülék elektromos stimulálással megzavarja azokat a jeleket, amelyeket az agy küld a mozgatóidegeknek, így az áldozat rövid időre elveszti az irányítást a saját teste felett – tették hozzá.
(HVG)
Bal-Rad komm: Fegyverkezik a Kövér-gárda! Cserélhető fejű, fokozat állítós sokkolókat szereznek be.
Persze kétsége senkinek ne legyen: NEM A HÁZON BELÜL, EGYMÁS FÉKEN TARTÁSA céljából rendszeresítik ezeket a “humánus-fegyelmező kegytárgyakat”! Hiszen házon belül- némi zsörtölődést leszámítva-igen nagy az egyetértés maffiáink között! Gyanítjuk, hogy egyik rablóhorda sem fogja szóvá tenni: mi végből kellenek ezek a sokkolók?
Nem kérdezik meg, mert tudják és helyeslik: FÖL KELL KÉSZÜLNIÜK MINDEN ESHETŐSÉGRE! ELLENÜNK!-MAGYAROK ELLEN!
A “keményen dolgozó kisemberek” ellen! Elektromos sokkolóval is!
Merthogy lelkileg óránként sokkolnak bennünket! De hát ez már úgy tűnik, kevés NEKIK!