Mitévő legyél, ha a választóknak látványosan elegük van már belőled és több szavazót vesztettél egy hónap alatt, mint amennyit az MSZP Őszöd után? Mitévő legyél, ha korábbi szövetségesed lesz az egyik legnagyobb ellenséged? Mitévő legyél, ha sorra veszíted el az időközi választásokat és a kétharmados többséged is az országgyűlésben? Mitévő legyél, ha az embereknek kezd elegük lenni az egyre nyilvánvalóbb korrupcióból, az urizálásból, az ostoba kormányzati döntésekből, no és persze belőled is?
Esetleg kezdj el normálisan kormányozni? Ne lopj többet? Vond vissza a rossz döntéseket? Az elmúlt hetek eseményeit követve azt egész biztosan kijelenthetjük, hogy nem ezt az utat választotta Habony Árpád Orbán Viktor és a Fidesz. Ők továbbra is a színtiszta propagandában hisznek, és inkább gumicsontként rántják elő a kalapból a halálbüntetést és a menekültproblémát. Ezek közös jellemzője, hogy alkalmasak lehetnek a Jobbikhoz vándorolt szavazók visszacsábítására. Egy ideig legalábbis.
A valóságban ugyanis a magyar kormánynak egyik kérdésben sincs mozgástere. Ez pedig előbb vagy utóbb világos lesz mindenki számára. Nem baj, addig is jól el lehet rágódni rajta, lehet nemzeti konzultálni, aztán szépen rá lehet fogni a gonosz EU-ra, ha mégsem az lesz, amit a nép kíván. A Jobbik közben – nevető harmadikként – hátradőlhet.

Újabb egymilliárd álkonzultációra
Ha valaki hiányolná a miniszterelnök közpénzből fizetett álkonzultációit, győzelmi jelentéseit leveleit, akkor jó hírünk van: jön az újabb nemzeti konzultáció, mégpedig az illegális határátlépőkről. Orbán Viktor ugyanis nem osztja az Európai Unió álláspontját a kérdésben, szerinte az lenne a helyes megoldás, ha a tagállamok saját maguk dönthetnék el, mihez kezdjenek a problémával. A magyar kormány szolidaritás és felelősség helyett inkább az őrizetben, a kitoloncolásban és a kényszermunkában hisz.
No, nem mintha számítana. Azon túl ugyanis, hogy ismét rólunk beszél Európa fejlettebb része, és újfent kidobhatunk egymilliárd forintot az ablakon, az újabb konzultációnak az égadta világon semmi, de semmi jelentősége nincs.
Orbán Viktor 2010 szeptembere óta előszeretettel levelezget népével: eddig 14 alkalommal választotta a konzultáció ezen formáját. Legutóbb 2014 júliusában kaptunk levelet, ekkor arról értesített minket Orbán Viktor, hogy Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól. Bár tavaly szeptemberben Dömötör Csaba, a Kormányzati Információs Központ vezetője bejelentette, hogy “A kormány ezen a héten tájékoztató kampányt indít a bankok elszámoltatása, valamint az újabb rezsicsökkentés ügyében”, erre végül nem került sor. Az eddigi konzultációk költségei körülbelül 4,2 milliárd forintra rúgnak (és ebbe nem számoltuk bele az internetről szólót, ez 12,7 millió forintba került és azóta sem hallani róla), ha hozzászámoljuk a mostanit is, akkor 5,2 milliárd ment el erre a teljesen felesleges célra.

Felesleges, pazarló, a Fidesz pártérdekein kívül semmi értelme
Az újabb konzultációt visszaküldők nagy többsége nyilván a ravaszul sugalmazott, fogalmazásukban a kormány álláspontját visszhangozó válaszokat fogja megjelölni, efelől semmi kétségünk nincs. Azonban még őket is jól átveri a miniszterelnök, a válaszok ugyanis valójában abszolút irrelevánsak. A helyzet ugyanis az, hogy a magyar kormány álláspontjával éppen ellentétes az uniós jog, amely ránk is érvényes. Ezeket nem azért tartjuk be, mert különben “fejbe kólintanak a fazék tetejével”, hanem mert bizonyos normákban, feltételekben megállapodtunk, amikor elhagyva az orosz érdekszférát, ismét az európai közösség tagjaivá váltunk.
A menekültekkel való bánásmódot illetően is teljesen másfelé tart az Unió. Miközben a magyar kormány az őrizet, a kitoloncolás és a kényszermunka pártján áll, az Unió állam-. és kormányfői április 23-án megháromszorozták azt a pénzt, amelyet eddig havonta a lélekvesztőkön Észak-Afrika felől a Földközi-tengeren Európába tartó, bajba került illegális migránsok mentésére fordítottak. Angela Merkel kiemelte, hogy a döntéssel Európa a szolidaritás és a felelősségvállalás mellett foglalt állást.
Konzultálhat tehát Orbán Viktor orrvérzésig, a kormány a bevándorlás-ellenes választókat is átveri. Elhiteti velük, hogy ha a bevándorlók bebörtönzésére vagy kényszermunkájára szavaznak, az meg is valósul. A valóságban azonban minket is köt az európai szabályozás, amely például kimondja, hogy illegális bevándorlókat nem lehet 24 óránál tovább őrizetben tartani. No persze akkor majd felteszik a “gonosz gyarmatosító Európai Unió”-lemezt, bár félő, hogy ez maximum már csak arra lesz elég, hogy még többen fordulnak a Jobbik felé.
A baloldal vergődése ugyanis a jelenlegi állás szerint a Jobbikot tette a Fidesz legnagyobb ellenfelévé. Így aztán Orbán a menekültek mellett hirtelen a halálbüntetést is visszahozta a közbeszédbe.
Nem időszerű és nincs visszatartó ereje
Ez a téma is nyilvánvalóan a szélsőségesebb szavazóknak szól, azonban – és ezt a miniszterelnök is nagyon jól tudja – ebben az esetben is köt minket az európai jog. Nem véletlen, hogy 2012-ben Orbán saját maga válaszolta Mirkóczki Ádám jobbikos képviselőnek a parlamentben, hogy szerinte nem időszerű a halálbüntetés vitája:
“Ugyanis, amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, amiről egyébként népszavazással döntöttünk, akkor elfogadtuk a közösségi jognak azt a szabályát is, ami az európai uniós tagállamokban nem teszi lehetővé a halálbüntetés bevezetését. (…) Most csak a tényt szeretném rögzíteni, ne legyen közöttünk félreértés. A dolog úgy áll, hogy az Európai Unió Alapvető Jogok Chartája, amelyet Magyarország is ratifikált, egyértelműen tiltja a halálbüntetést.”
Sőt, akkoriban még azt is beismerte a kormányfő, hogy:
“Az az illúzió, hogy létezik egy olyan mágikus törvényi szabályozás, amely nullára szorítja vissza az emberben rejtőző rosszat és soha nem teszi lehetővé, hogy az »olaj kitörjön«, ilyen szabályozás szerintem nincsen.”
Azaz, akkor még nem gondolta azt sem, hogy önmagában elegendő elrettentő erővel bírna egy ilyen büntetés.
Mi úgy gondoljuk, most sem vélekedik másként. Csak éppen gyorsan kellett valami válasz a Jobbik sikereire, és a Habony-művek ezzel a válasszál állt elő. Holott nyilván ők is tisztában vannak vele, hogy ez csak ideig-óráig jelenthet megoldást. Ha egyáltalán jelent. Arról inkább nem vesznek tudomást, hogy mi vezetett idáig. Ahelyett, hogy inkább a kiváltó okokon változtatnának, ismét a színtiszta propagandát választják.
Vona Gábor egyelőre hátradőlhet.
(atlatszo)
Bal-Rad komm: Egy hazug dumára és lopásra alapuló RENDSZER az, amit Döbrögi és hordája tökélyre fejlesztett. Ez az “úgy teszünk, mintha kormányoznánk” szindróma. Ez persze nem csak Döbrögi receptje, hanem általánosságban igaz ez úgy kb. 1987-től. A jelenleg uralkodó Család csak finomta csiszolta.
A lényeg, hogy azt kell mondani, amit “a zemberek” hallani akarnak! De azt állandóan! És úgy kell csinálni, mintha mindent “a zemberek” érdekében csinálnánk-de közben csak lopjunk-lopjunk-lopjunk! A RENDSZER eleve így épült fel!
A dolog külön pikantériája, hogy a DUMA-az kimondottan kommunista jellegű!-hiszen a társadalmi igazságosságot HANGOZTATJÁK, miközben annak éppen az ellenkezőjét csinálják-a gyakorlatban! EZ A BEVÁLT MÓDSZER! (Az más kérdés, hogy a kommunisták miért nem tudnak élni a tőlük lopott, mások által hangoztatott-LEÍRT, ÁM ElCSALT-programokkal?)
Nyugodtan hátra dőlhet itt nem csak Vona Gábor! Mindegyik Keresztapa hátradőlhet. 25-30 esztendő HATALMI KOMMUNIKÁCIÓJA megtette a magyar agyakban az elvárt hatást.
Nyugodtan hátradőlhetnek, hiszen “VÁLASZTÁSOKON” (nagyon úgy néz ki) APANÁZSAIKAT VESZÉLY NEM FENYEGETI!
Márpedig maffiacsaládjaink számára ez a lényeg! Ennek érdekében még áldozni is hajlandóak némi aprópénzt! Mert a dumakampányra fordított milliárdok eltörpülnek a zsákmány nagyságához képest. Amin aztán “érdemeik” szerint viszonylag békésen osztoznak!
MOST MÉG!