Összesen 10,1 millió forint értékben vásároltak Taser X26-os sokkolókat az Országgyűlési Őrségnek, de a pontos darabszámot az Országgyűlés Hivatala biztonsági okokra hivatkozva nem árulta el – írta a Blikk.
sokk
A beszerzési árban benne voltak a cserélhető fejek és a kiképzés költsége is. A lap szerint az interneten fellelhető adatok szerint egy Taser X26-os sokkoló a gyártónál 999 dollárba, azaz 270 ezer forintba kerül, vagyis több tucatot is beszerezhetett a parlament.
Az Országgyűlés Hivatalánál a lapnak azt mondták, a sokkolók beszerzésével azt a nemzetközi téren egyre erősödő trendet követik, amely a rendészeti felhasználású kényszerítő eszközök között előtérbe helyezi a nem halálos fegyvereket.
Ezek a sokkolók 5-6 méter távolságig hatásosak, két kis tű alakú lövedéket mélyesztenek be az áldozat bőre alá, amely dróton keresztül 50 ezer voltos feszültségű áramot vezet a testbe – tette hozzá a beszámoló. A vastag ruházat sem véd meg a sokkhatás elől, ha netán nem akadna be a bőrbe a lövedék, akkor a ruhán keresztül üt.
Alapesetben öt másodpercig tart a sokkhatás, de az elsütő gomb többszöri lenyomásával ez hosszabbítható. A készülék elektromos stimulálással megzavarja azokat a jeleket, amelyeket az agy küld a mozgatóidegeknek, így az áldozat rövid időre elveszti az irányítást a saját teste felett – tették hozzá.
(HVG)
Bal-Rad komm: Fegyverkezik a Kövér-gárda! Cserélhető fejű, fokozat állítós sokkolókat szereznek be.
Persze kétsége senkinek ne legyen: NEM A HÁZON BELÜL, EGYMÁS FÉKEN TARTÁSA céljából rendszeresítik ezeket a “humánus-fegyelmező kegytárgyakat”! Hiszen házon belül- némi zsörtölődést leszámítva-igen nagy az egyetértés maffiáink között! Gyanítjuk, hogy egyik rablóhorda sem fogja szóvá tenni: mi végből kellenek ezek a sokkolók?
Nem kérdezik meg, mert tudják és helyeslik: FÖL KELL KÉSZÜLNIÜK MINDEN ESHETŐSÉGRE! ELLENÜNK!-MAGYAROK ELLEN!
A “keményen dolgozó kisemberek” ellen! Elektromos sokkolóval is!
Merthogy lelkileg óránként sokkolnak bennünket! De hát ez már úgy tűnik, kevés NEKIK!