Donald Trump elnökségének első 100 napja után egyelőre a legnépszerűtlenebb elnöknek tekinthető a második világháború óta. A Szíria és Észak-Korea elleni fellépést azonban az amerikai lakosság többsége támogatja.
Egy friss közvélemény-kutatás szerint nagymértékben csökkent Donald Trump támogatottsága, mióta elnökként beiktatták. Az ABC News és a Washington Post által közölt felmérések eredményei szerint az amerikai lakosság 53%-a nem ért egyet Trump döntéseivel, és 42%-uk van többé-kevésbé megelégedve az elnök politikájával, ami Bill Clinton népszerűségi mutatóit közelíti (59 és 39 százalék).
Ugyanakkor, a mérés szerint Trump esetében megmutatkozott, hogy azok az emberek, akik a kampány idején támogatták őt, egyelőre továbbra is mögötte állnak. Trump támogatói bázisából 5%-ot veszített a kampányidőszak óta, ami ma is egy stabil támogatói tömeget jelent, bár a lakosság többsége inkább ellenzi az elnök politikáját (az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt Trump nem a választók többségének támogatásával lett elnök). A kutatásból kiderült, hogy azok, akik novemberben Trumpra szavaztak, valószínűleg most is rá voksolnának egy újabb elnökválasztáson.
A mérés szerint Trump politikájából leginkább a munkahelyek megőrzését, a gyárak külföldre kiszervezésének visszafordítását értékelik (70%). Trump fiskális politikáját viszont nem támogatják ilyen mértékben, emellett tömeges elégedetlenség mutatkozik azzal kapcsolatban is, hogy az új elnök rokonait is bevonta az ország irányításába.
A megkérdezettek közül minden második ember egyetértett azzal az állítással, hogy Trump erős vezető. Az amerikai lakosság relatív többsége támogatja az elnök azon döntését, hogy katonai csapást rendelt el Szíriában, emellett széleskörű támogatottsága van az Észak-Korea elleni erőteljesebb fellépésnek is.
Trump korábban a politikai ellenfeleihez tartozó médiát tette felelőssé az „alacsony támogatottságért”, elmondása szerint a közvélemény-kutatásokat rendszerint politikai érdekek mentén meghamisítják.

http://www.hidfo.ru/2017/04/az-amerikaiak-tobbsege-tamogatja-a-katonai-beavatkozast/