2015. szeptember 15., kedd

Az amerikai lakosság harmada támogatna egy katonai puccsot

Az amerikaiak tekintélyes része kiábrándult a jelenlegi rendszerből; a politikusokat egyre inkább megvetik, míg a katonai vezetők a lakosság többségének támogatását tudják maguk mögött, és egyre többen támogatnának egy katonai puccsot.
A YouGov felmérésének eredményei szerint az Egyesült Államok lakosságának közel egyharmada – 29%-a – támogatná az amerikai kormány katonai erővel történő eltávolítását és a katonai közigazgatás bevezetését. Igen magas a bizonytalanok aránya is; a válaszadók mindössze 41%-a mondta azt, hogy semmilyen helyzetben nem támogatna egy katonai puccsot.
A felmérés szerint a republikánus szavazók 43%-a igazoltnak látna egy esetleges puccsot, ha azt a kormány alkotmánysértő működése teszi indokolttá. Ebben az esetben szintén magas a bizonytalanok aránya, és mindössze 29% ellenezné a katonai hatalomátvételt.
A felmérés eredményei alapján az amerikai lakosság sokkal inkább tiszteli a katonai vezetőket, mint a politikusokat; a válaszadók 71%-a szerint a katonatisztekre egyöntetűen jellemző, hogy az ország érdekét saját egyéni érdekük elé helyezik, miközben ugyanezt az állítást a kongresszusi képviselőkre vonatkozóan csak 12% tartja igaznak.
Az év folyamán számos “összeesküvés-elmélet” terjedt a Jade Helm műveletre vonatkozóan, ami sokak szerint annak előkészületét jelenti, hogy a szövetségi kormány a rendkívüli állapot kihirdetésére és a helyi döntéshozatali szervek kiiktatására készül. Greg Abbott kormányzó a Jade Helm kezdetét követően a Texasi Állami Gárdát mozgósította a szövetségi haderő műveleteinek megfigyelésére. A felmérés alapján a lakosság többsége elfogadhatónak és igazoltnak tartaná, ha a helyi kormány esetleges kiiktatását követően a tagállam saját fegyveres erői vennék magukhoz az irányítást a szövetségi kormánnyal szemben.


http://hidfo.ru/2015/09/az-amerikaiak-harmada-tamogatna-egy-katonai-puccsot/

Migrációs nyomással sikerülhet az Európai Unióba kényszeríteni egy újabb országot

Szerbia és az Európai Unió közt újra komollyá váltak a csatlakozási tárgyalások, és a közeljövőben több konkrét kérdés is megvitatásra kerülhet egy új tárgyalássorozaton.
Az információ Szerbia oroszországi nagykövetétől származik, aki arról értesült, hogy még év vége előtt megkezdődik egy tárgyalássorozat, melynek célja az lenne, hogy “eloszlassa Szerbia uniós tagsággal kapcsolatos kételyeit”. Szlavenko Terzic szerint – több évi holtpont után – Szerbia és az Európai Unió közt jelenleg újra zajlanak a tárgyalások a csatlakozásról. Az ország 2009-ben kezdeményezte az uniós csatlakozást, majd 2012-ben kapott tagjelölti státuszt. A tényleges tárgyalások 2014 januárjában kezdődtek, ám mérföldkő jellegű előrelépés nem történt.
Federica Mogherini, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint a tárgyalássorozat első felvonása még év vége előtt megkezdődhet. Úgy tűnik, a magyar határkerítés olyan geopolitikai tényező, ami alkalmassá válhat Szerbia EU-csatlakozásának kikényszerítésére. Abban az időszakban, amíg uniós összefogással a görög határ egésze nem kerül lezárásra, Szerbiában torlódhat fel a migránsáradat nagy része. Brüsszel ebben a helyzetben arra törekszik, hogy a görög határ megvédésére tett lépéseket a lehető legtovább halassza, mert a migrációs nyomás “ösztönzőként” hat Szerbia számára, hogy minél hamarabb az Európai Unió részévé váljon, és tagállamként mentesülhessen a menekültek befogadásával és ellátásával járó problémák alól.

http://hidfo.ru/2015/09/migracios-nyomassal-sikerulhet-az-europai-unioba-kenyszeriteni-egy-ujabb-orszagot/

Újabb kerítés épül, ezúttal a magyar-román határon

A kormány arra számít, hogy a bevándorlási nyomás egy része áttevődik Románia irányába.
ép
A magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól “ésszerű távolságig” húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről döntött a kormány – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Szijjártó Péter hozzátette: az intézkedésre azért van szükség, mert a magyar-szerb határon lévő kerítés hatására az embercsempészek megváltoztathatják útvonalukat, így a bevándorlási nyomás egy része áttevődhet Románia irányába.
Előkészítő munkáról van szó, a határvonaltól négy méterre, magyar területen kezdik meg a földmunkálatokat, amelyek szükség esetén ideiglenes biztonsági határzár, kerítés felépítését teszik lehetővé. A kormány döntéséről tájékoztatást kapott a román külügyminisztérium európai integrációért felelős államtitkára – mondta a miniszter.
(MTI)
Bal-Rad komm: Nagy buli lehet ez a kerítésépítősdi! Jókat lehet rajta pirítani, ha ilyen gyorsan a folytatás mellett döntött qrmányunk. (Megérjük még azt is, hogy a megyehatárokon is kerítések lesznek!) Csakhát élőerő!Az lesz-e elegendő?

Közben pedig a már működő határzárnál a migránsok mindent megpróbálnak. Van ülő és éhszégsztrájk, van csak zsivajjal járó acsarkodás, könyörgés meg ide-oda kóborlás!

El Qroékat tehetetlen dühük átvitte Szerbiába! Átmentekugyanis vonyíkolni egy kicsit-de vissza csak keservesen jutottak! Jobban jártunk volna pedig ha ott maradnak! (Persze megvan a szerbeknek a maguk baja nélkülük is!)

Törökország kényszeríti a menekülteket Európába – NATO háborús tervek? Megrendezett esemény? Rendőrállam?

syrian-refugee-camp-in-turkey

A lassan egész Európát érintő, tragikus humanitárius válságot figyelve bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy mi késztette ezt a tömeges kivonulást, amelyben az emberek mintha vezényszóra, egyszerre indultak volna meg. Hiszen a szíriai válság már vagy 4-5 éve, a líbiai pedig még régebb óta tart. Azonkívül más nemzetek is kerültek már összetűzésbe a NATO-val, és mégse láttunk még ilyen hihetetlen méreteket öltött migrációt, ami Európa után az Egyesült Államokra is kihat majd.
Amennyiben a szírek Bassár el-Aszad elnök kegyetlensége miatt kezdtek menekülni, miért nem láttuk őket 2008-ban, 2009-ben vagy 2010-ben? Igazából ilyen tömeges kivonulást még soha sem láttunk.
Miközben tudható, hogy az Iszlám Állam nyugat felé történő nyomulása miatt sok szíriai volt kénytelen menekülni, azt is fontos észben tartani, hogy sokan érkeznek egyéb országokból is.
Azt is fontos tudni, hogy a Törökországból kiáramló emberek nagy része a török titkosszolgálat és hivatalos szervek illetve személyek nyomására indult meg. Más szóval úgy tűnik, hogy Törökország szándékosan duzzasztotta fel a menekültek számát az országban, hogy a megfelelő időben útnak indítsa őket Európa felé.
Összegyűjtés és bevetés
Tony Cartalucci, a Társadalomépítés 101, avagy hogyan indítsunk menekültválságot című írásában kifejti, hogy Törökország megkérdőjelezhető lelkesedéssel tárta ki kapuit a menekültek előtt, hihetetlen összegeket áldozva e célra, amikor nyilvánvaló, hogy Törökországot egy cseppet sem érdekli ezeknek az embereknek a sorsa. Miután évek óta segédkeznek az Iszlám Állam, az al-Kaida és egyéb „mérsékelt” kannibálok kiképzésében, felfegyverzésében és koordinálásában, több százezer civil halálához és egy teljes ország elnéptelenítéséhez nyújtva aktív segítséget, elmondhatjuk, hogy Törökország sok mindenben lehet érdekelt, de a szíriai menekültek megsegítése nincs közöttük.
before-and-after-3
Törökország azonban ennek ellenére sok százezer szír menekültet fogadott be az elmúlt néhány év során.
A Foreign Policy ezt írta erről:
Mára Törökország vált a menekülteket legnagyobb számban befogadó országgá. 2013 októbere óta háromszorosára emelkedett a regisztrált szír menekültek száma, ami mára csaknem elérte a 2 milliót.
Tehát annak ellenére, hogy Törökországot egy cseppet sem érdeklik a szír menekültek, mégis 2 millióan vannak az országban, és egyszer csak elkezdtek tömegével kiáramlani, mintha egy forgatókönyvet követnének.
A görög Kathimerini lap is szervezett menekültáradatról ír, aminek szerintük a török politika az oka:
A leginkább Szíriából Görögországba érkező migránsok és menekültek számának hirtelen növekedése mögött a török geopolitikai taktikaváltás áll, állítják diplomáciai források.
A tisztviselők szerint a Földközi-tenger keleti részét célzó menekülthullám oka a politikai nyomás erősödése a szomszédos Törökországban, ahol novemberben előrehozott választások lesznek és amelyik úgy döntött, hogy csatlakozik az Egyesült Államokhoz az Iszlám Állam ellen Szíria területén tervezett bombatámadásban.
A több tisztviselő részvételével készített elemzés szerint a szomszédos Törökországból érkező menekülthullám azért indulhatott el, mert a török tisztviselők szándékosan szemet hunynak felette, sőt, aktívan támogatják a tömeges kivonulást.
Tony Cartalucci pedig ezt írja:
Az olyan katasztrófák, amelyek látszólag „hirtelen” és „váratlanul” érkeznek, azonkívül „megállíthatatlannak” tűnnek, amelyeket azonban mégis hagynak végbemenni az USA és a NATO által kontrollált hadszíntéren, kimerítik az összeesküvés fogalmát. A jelenlegi katasztrófa során ezek az erők a kétségbeesett és/vagy kihasznált és szándékosan Törökország felől Európába irányított menekülteket állítják szembe a nyugat manipulált, ijedt és rosszul informált lakosságával.
A menekültek által választott utazási módszerekért, pontosabban a veszélyes tengeri útvonalért is Törökország tehető felelőssé, ami teljesen felesleges kockázat Európa eléréséhez, hiszen a kontinens Törökország felől két ponton is megközelíthető szárazon: Bulgárián és Görögországon át.
Miért nem teszi Törökország lehetővé, hogy a menekültek a szárazföldön át jussanak be Európába?
Emellett az is tudható, hogy fokozott hangsúly helyeződik a fundamentalista elemek Európába juttatására. Szírián belüli forrásokból személyesen értesültem arról, hogy a Szíriában tartózkodó fundamentalista muzulmánok kiemelt elbánásban részesülnek a „menekültstátusz” elnyerése érdekében. Ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy minden szír menekült vagy akár a többségük fundamentalista lenne. Nagyon fontos, hogy ne általánosítsunk! Mindemellett nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a fundamentalista „menekültek” nagyobb figyelmet és segítséget kapnak Európába vezető útjuk során.
Arra is fontos rámutatni, hogy Európában a menekültek által indított tüntetéseken kizárólag férfiakat, méghozzá fiatal férfiakat látni. Milyen az a háború, ami elől a férfiak sokkal nagyobb számban menekülnek, mint a nők és a gyerekek? Valami nem stimmel.
Azt is fontos tudni, hogy nem minden Európába tartó menekült szír. Sokan érkeznek a Közel-Kelet különböző országaiból és Észak-Afrikából is. Egyre több hír jelenik meg arról, hogy a magukat szírnek valló menekültekről később kiderül, hogy más országból érkeztek. A konfliktus természete miatt sok menekült számára egyszerűbb, ha szírnek vallja magát, mert ily módon maga is részesülhet a szírek felé bizonyos országokban érvényesülő kiváltságos bánásmódban.
Miért ugrott meg a menekültek száma?
Mivel magyarázható, hogy az Európába tartó menekültek és bevándorlók száma ilyen mértékben megugrott? A válasz természetesen többrétű.
Először is, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Bassár el-Aszad, jelenlegi szír elnök az anglo-amerikai támadások ellenére is képes volt kitartani, az elit hatalom szükségesnek látta a nyugati hatalmak katonaságának bevonását a terrorista zsoldosok mellé. A Szírián belüli „biztonsági zónák” USA és Törökország általi felállítása fontos lépés volt ennek a fokozott katonai jelenlétnek a megvalósításában és a Líbiában már látott pusztítás megismétlésében.
Miután Oroszország bejelentette, hogy „felderítő” kontingenst küld Szíriába, illetve az Iránnal kötendő atom megállapodás aláírásának közeledtével, valahogyan fel kellett gyorsítani a Szíria ellen tervezett támadást, mielőtt az oroszok túlságosan megvetnék a lábukat Szíriában, Irán pedig szabadabban küldhetné pénzügyi és egyéb támogatásait a szír hadsereg számára.
A Szíria bombázásával és bizonyos európai országok részvételével kapcsolatos vita így tehát újraindult, miközben egyre többször hangzik el, hogy az Iszlám Állam mellett vagy helyett a fő célpontokat inkább Bassár el-Aszad erői képeznék.
Miközben rengeteg cikket találunk a nyugati sajtóban arról, hogy a britek egyre komolyabban gondolják az Iszlám Állam elleni bombázások lehetőségét, az igazi vita a „biztonsági zónák” felállításáról és a kormányerők megtámadásáról folyik.
A Huffington Post például a következőket írta:
David Cameronra egyre nagyobb nyomás helyeződik, hogy a királyi légierő légitámadásait Szíriára is kiterjessze, miközben a súlyosbodó konfliktus miatt egyre több ember menekül Európa felé.
Lord Carey, Canterbury korábbi érseke is csatlakozott azoknak a táborához, akik a katonai beavatkozást sürgetik a Szíria szívében tevékenykedő Iszlám Állam szétzúzása érdekében.
Azt is támogatja, hogy a brit hadsereg segédkezzen úgynevezett „biztonsági zónák” létrehozásában az országon belül, ahol a polgári lakosság védelmet találna a Szírián belül véres háborút folytató felek elől. …
A volt érsek azután szólalt fel, hogy George Osborne, brit pénzügyminiszter elismerte, átfogó tervre van szükség ahhoz, hogy a menekültválságot annak „forrásánál” lehessen kezelni.
A Törökországban összegyűlt G20-as pénzügyminiszterek előtt beszélve elmondta, hogy Bassár el-Aszad elnök „gonosz” rezsimét éppen úgy el akarja intézni, mint az Iszlám Állam militáns dzsihádistáit.
Az Európába özönlő menekülteket tehát arra használják, hogy az amúgy is ijedt európaiakat fanatikus, „Allahu Akbárt” skandáló muzulmánok rémképeivel ijesztgessék és vegyék rá arra, hogy támogassák a szír kormány elleni rakétatámadásokat. Az Európai lakosság, amelyik első kézből látta, hogy milyen hatással van egy migrációs hullám országaikra és kultúráikra, gyakran fizikai erőszakba fordulva, egyre nagyobb valószínűséggel adja majd meg magát és jelenti ki, hogy „Mindegy mit, csak csináljatok már valamit az Iszlám Állam és/vagy Aszad ellen, hogy ezek az emberek végre elmenjenek innen!”
[Időkjelei: Egyesek például felvetették a menekültek/bevándorlók megcsippelését is.]
A háború sújtotta országból, vízbefúlt gyerekek, megölt hozzátartozók és a nyomor friss képeivel a fejükben érkező menekülteket a „védelmezés felelősségét” illetve a „humanitárius bombázást” pártoló frakció egy hamis politikai kettősség második felének bevezetésére használja egy olyan bombázás formájában, amit a jobboldali konzervatívok már eddig is minden erejükkel támogattak.
multicultuA menekülthullám másik fontos eleme az európai kultúra pusztulása, amit az igen különböző, egymással többnyire ellentétben álló kultúrák összecsapása jelent, és ami az oszd meg és uralkodj elv rendkívül egyszerű alkalmazását teszi lehetővé az európai népeken, a már amúgy is megtört migráns lakosság önkéntelen közreműködésével.
Európa már a szír válság kirobbanása előtt is komoly gondokkal küzdött az Közel-Keletről és Észak-Afrikából korábban bevándoroltak miatt.
Az uralkodó elit ilyen-olyan ürüggyel – gazdasági, etnikai, stb. – megnyitotta a gátat olyan bevándorlók előtt, akik az európaitól merőben eltérő és azzal összeférhetetlen kultúrákból érkeztek, sokszor olyan országokba, amelyek amúgy is gazdasági nehézségekkel küzdenek. Talán a bevándorlók is hozzájárultak a gazdasági helyzet romlásához Európában, de ami fontosabb, hogy ezzel egy újabb alacsony jövedelmű és szaktudással nem rendelkező munkásréteg jött létre, akiket aduként használhatnak a helyi lakosság ellen, szembefordítva egymással a két réteget. A bevándorlók által a másodrendűség miatt érzett dühöt az európaiakra irányítják, miközben az európaiakat a bevándorlók ellen hergelik a bérek és az életszínvonal csökkenése ürügyén. Eközben sajnos egyik csoport sem érti meg, hogy ezeket a viszonyokat társadalmunk oligarchái hozták létre bel- és külföldön egyaránt, így egymáson töltik ki dühüket.
Azt aligha tagadhatjuk, hogy a gátakat szándékosan szakítják át az Európába, különösen pedig Nagy-Britannia felé társadalmi manipulációs céllal irányuló migráció előtt.
Elvégre Andrew Neather, Tony Blair, Jack Straw és David Blunkett volt tanácsadója elismerte, hogy a kormány egyes miniszterei, Straw, Blair és a brit munkáspárt olyan mennyiségű bevándorlót engedne be az országba, ami örökre megváltoztatná annak arculatát.
Az Európa felé tartó jelenlegi menekült és bevándorló áradatnak ugyanakkor lehet egy harmadik aspektusa is, mégpedig egy megrendezett esemény formájában, amit persze az Európába vagy akár az Egyesült Államokba újonnan érkezett muzulmán szélsőségesekre kennének. Látva, hogy menekült státuszért folyamodó szélsőséges elemekben nincs hiány Szíriában (és nyilván más országokban sem), a helyzet adja magát arra, hogy az illetékesek kihasználják, hiszen Európában ma már válogatni lehet a bepalizható muzulmánok között.
Az amerikaiakat persze már évek óta készítik elő egy hatalmas, akár nukleáris terrortámadás lehetőségére, a Szíriát vagy Irakot járt dzsihádisták kezétől.
Lindsey Graham, Dick Cheney és megszámlálhatatlanul sok politikus, tisztviselő, médium, mozi- és tévéfilm gondoskodott arról, hogy ez a fenyegetettség beivódjon az emberek tudatába.
Amennyiben egy ilyen megrendezett terrortámadás tényleg bekövetkezik, végső búcsút mondhatunk ma még névleg szabad társadalmunknak. Elkezdődik a háború és a polgári szabadságjogok, illetve a szabadság, mint olyan látszata is megszűnik.
Az Európában kibontakozó bevándorlási válság teljes egészében a hatalmi elit műve, hiszen a közel-keleti és észak-afrikai országok ellen indított, milliók életét követelő háborúk indították útnak ezt a rengeteg embert, így a helyzet megoldása is az ő feladatuk lenne.
Természetesen az oligarchák nem a megoldást keresik, hanem megpróbálják ezt a válságot is terveik megvalósítására használni. Ettől függetlenül azért megemlíthetünk néhány lépést, ami segítene a helyzeten.
Látható, hogy Európa nem képes korlátlanul befogadni ekkora tömegeket, hiszen az ilyen bevándorlás-politika már korábban is gazdasági és kulturális káoszt eredményezett egyes európai országokban. Ugyanakkor nem a bevándorlókat kell vádolni azért, mert jobb életet szeretnének [akkor se, ha ezt számunkra furcsa vagy elfogadhatatlan stílusban teszik], vagy megpróbálnak elmenekülni a pokol elől, amit éppen azok az országok szabadítottak rájuk, ahová menekülnek.
A tömeges kivonulás megállításának első és legfontosabb lépése nyilván a Szíria és más, hasonló helyzetben lévő országok bombázásának azonnali felfüggesztése lenne. Továbbá fel kellene hagyni az Iszlám Állam, a Szabad Szír Hadsereg, a Nuszra front és egyéb „mérsékelt” kannibál csoportok támogatásával és lehetővé tenni, hogy a szír kormány kiűzze ezeket területéről.
e3aPp3y
Ne felejtsük el, hogy a szírek nem azért jönnek Európába, mert arról álmodoznak, hogy milyen csodálatos lenne a nemek politikájáról vitatkozni, kávét szürcsölni egy francia kávézóban vagy a királynő lábai előtt heverni. Azért jönnek, mert az otthonaikat lerombolták, a családjukat megölték és az országukat vademberek uralják és szaggatják szerteszét. Európa így talán azzal tenné a legtöbbet értük, ha segítene újjáépíteni, amit leromboltak.
Ezek a megoldások persze szöges ellentétben állnak az oligarchák akaratával, akik nem akarnak békés megoldást a szír válságra vagy humán módon véget vetni a bevándorlási hullámnak.

Forrás: Activist Post, Brandon Turbeville cikke alapján


Thea: Ránk, egyes emberekre marad hát, hogy megmutassuk a reményt ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben is, segítve honfitársainknak és bevándorlóknak, menekülteknek egyaránt, hogy megismerjék a Béke Fejedelmét, hiszen egyedül Ő képes megváltoztatni a szíveket és életet adni ott, ahol látszólag már minden elveszett.
Az egymással ellentétes véleményen álló honpolgárok, illetve a bevándorlók/menekültek és az európaiak közötti feszültség növekedésével egyenes arányban nő a mi felelősségünk is, hogy ebben a szándékosan zavarossá tett világban ne véka alatt, hanem magasra tartsuk lámpásunkat.


http://idokjelei.hu/2015/09/torokorszag-kenyszeriti-a-menekulteket-europaba-nato-haborus-tervek-megrendezett-esemeny-rendorallam/

Német sajtó: nemet kell mondani a NATO-beavatkozásra

Az Egyesült Államok és a NATO-országok katonai beavatkozásai okozták a migrációs válságot Európában. A német sajtó szerint egyetlen megoldás van: nemet mondani a NATO-beavatkozásokra.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap publicisztikája rámutat, hogy az Európát sújtó migrációs válság megoldása nem humanitárius vagy katonai jellegű kell legyen, hanem külpolitikai és tisztán diplomáciai jellegű. A lap szerint a népvándorlás kiváltó oka a Közel-Keleten és Észak-Afrikában kezdett NATO-beavatkozások voltak, melyek végül menekültek százezreit zúdították Európára, és ez a tendencia egészen addig folytatódni fog, ameddig Európa nem tanul meg nemet mondani az illegális NATO-beavatkozásra.
A DWN publicistája rámutat, hogy a menekültek utóbbi, nagyobb hulláma főként a volt Jugoszlávia területéről, Afganisztánból, Irakból, Szíriából, Etiópiából és Szomáliából érkezett. Vagyis főként olyan területekről, ahol az utóbbi két évtized során a NATO háborút folytatott. A lap szerint a NATO háborúi a népvándorlás fő okozója voltak;
“halált, szegénységet, anarchiát, a társadalmak széthullását, vallási alapú extrémizmust és tömeges elvándorlást okoztak”
majd az Egyesült Államok a probléma egészét az európai országokra hárította, Európa így szembe kell nézzen azzal, hogy afrikai és közel-keleti bevándorlók milliói ostromolják határait. A DWN szerint a határkerítés azonban nem segít, a válság kezeléséhez annak kiváltó okát kell megszüntetni. A migrációs nyomás kizárólag akkor fog enyhülni, ha Európa megtanul nemet mondani a NATO-beavatkozásokra.
“Azok, akik le akarják állítani a tömeges bevándorlást, meg kell akadályozzák a felelőtlen katonai beavatkozásokat.”
A lap hangsúlyozza, hogy minden katonai szövetség, így a NATO is kizárólag védelmi jellegű katonai blokká kell váljon, ami nem avatkozik be más országok belügyeibe semmilyen indokkal, még demokráciára és emberi jogokra hivatkozva sem.
Napjaink háborúi azonban főként proxy-háborúk; a nagyhatalmak nem közvetlen vesznek részt egy adott konfliktusban, hanem hivatalosan hozzájuk nem köthető, de irányításuk alatt tartott fegyveres csoportokkal. Az Egyesült Államok esetében ez a fegyveres “mérsékelt ellenzéket” és az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet egyaránt jelenti. A migrációs nyomást emiatt Európa úgy tudja csökkenteni, ha megakadályozza az Egyesült Államokat abban, hogy következmények nélkül tudjon háborút viselni: a menekülteket Európában is az amerikai nagykövetségekhez, konzulátusokhoz kell irányítani, hogy a probléma felelőssége arra legyen visszahárítva, aki annak elsődleges okozója volt.


http://hidfo.ru/2015/09/nemet-sajto-nemet-kell-mondani-a-nato-beavatkozasra/

Washington ellehetetleníti a humanitárius válság kezelését Európában

Szlovákia belügyminisztere szerint amiatt nem fogadják el a migráns-kvótákat, mert az csak tüneti kezelés, és a probléma kiváltó okán semmit nem változtat.
Robert Kaliňák egyértelművé tette, ők sem érdekeltek abban, hogy az Európai Unió egy a migránsok szétosztásán alapuló megoldás felé mozduljon el, és egy ilyen rendszer bevezetése nem lenne megfelelő reakció a kialakult válsághelyzetre. Kaliňák szerint nem kvótarendszerben kell gondolkozni, hanem meg kell segíteni azokat az országokat, melyeket elsőként érint a migrációs válság. Így főként a háborús övezetek térségi országainak kell segítséget nyújtani a menekültek elszállásolása terén, nem az Európai Unió területére importálni a problémát.
A Visegrádi Csoport országai közt konszenzus alakult ki arra vonatkozóan, hogy a kvótarendszert elutasítják, lehetőség szerint egyetlen menekültet sem akarnak hosszú távon letelepíteni a térségünkben, ehelyett a határvédelem rendezése után a migráció által elsődlegesen sújtott országok megsegítése irányába kell fordulni. Bár elvi megállapodás született 160 ezer menekült szétosztásáról az Európai Unió területén, nem csak Magyarország, de Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Románia is elutasítja kötelező érvényű kvótákat.
Kaliňák szerint a fokozott hatósági ellenőrzés szintén csak tüneti kezelés; anélkül, hogy a közel-keleti országokban valós válságkezelés kezdődne, a lezárt országok határain humanitárius válság fog kialakulni, amit szintén kezelni kell – de nem Európában.
A válsághelyzet valós rendezését nehezíti, hogy az európai kormányok az Egyesült Államok nyomására továbbra sem merik támogatni Szíria kormányát. Bár a Visegrádi Csoport válságkezelése idővel egy pragmatikusabb irányba mozdult el, a migrációs válság láthatóvá tette, hogy az Európai Unió nem rendelkezik független külpolitikával: az Egyesült Államok irányvonalként megszabta, hogy a szíriai kormánnyal szemben a “mérsékelt fegyveres ellenzéket” kell támogatni, és Európa máig ehhez tartja magát. Ez a patthelyzet a szíriai menekültek helyzetét is megoldhatatlanná teszi, mert a probléma valós rendezéséhez Szíria legitim kormányának kellene segítséget nyújtani, amit Európa – Washington nyomására – továbbra is karanténban próbál tartani.
Ali Haidar, béketárgyalásokért felelős szíriai miniszter augusztus 28-án az illegális bevándorlás által sújtott országok segítségét kérte abban, hogy a kormány újjáépíthesse az otthonaikból elűzött családok házait, eközben pedig lehetővé tegye a háború miatt hajléktalanná vált családok átmeneti elhelyezését. Magyarország és a Visegrádi Csoport – mint illegális bevándorlás által sújtott régió – a szíriai kormánynak kellene segítséget nyújtson a humanitárius válság kezelésében.

http://hidfo.ru/2015/09/washington-ellehetetleniti-a-humanitarius-valsag-kezeleset-europaban/

A Nyugat ellen küldi harcosait az al-Kaida

A nyugati országokban végrehajtandó magányos, nem szervezett támadásokra szólította fel a muzulmánokat az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője egy, az interneten vasárnap közzétett hangfelvételen.
A Nyugat ellen küldi harcosait az al-Kaida
Ajman az-Zavahri
Ajman az-Zavahri úgy fogalmazott, hogy akinek van lehetősége van ártani ezeknek az országoknak, az "ne habozzon".
"Arra kell most összpontosítanunk, hogy a háborút a keresztes hadjáratot folytató Nyugat, és különösképpen Amerika otthonainak és városainak szívében folytassuk"- mondta.

Az-Zavahri emellett megismételte szerdai közlését, miszerint nem tekinti legitimnek az Iszlám Állam által meghirdetett kalifátust, ugyanakkor követői csatlakoznak hozzájuk a nyugati országok és a szekuláris haderők elleni harcban Szíria és Irak területein.

Az említett közel-keleti országokban harcoló
iszlamista fegyveres csoportok egységességére szólított fel, a köztük lévő ellentétek rendezésére pedig egy független saría (iszlám jog) bíróság létrehozását javasolta.
Feltételezések szerint a nemzetközi terrorszervezet vezetője a tálibok uralta afgán-pakisztáni határterületen bujkál. Augusztusban hűséget fogadott Manszúr mollának, az afganisztáni tálibok új vezérének.
MTI

A schengeni egyezmény eltörlését javasolja egy francia képviselő

Egy francia képviselő javaslatot tett a schengeni egyezmény felfüggesztésére, mert egyedül ez az intézkedés garantálhatja, hogy az európai országok meg tudjanak birkózni a fokozódó terrorfenyegetéssel.
Marie-Christine Arnautu szerint az Európai Unió vagy felfüggeszti a schengeni egyezményt és minden ország visszaállítja a saját határellenőrzést, vagy az európai vezetőknek vállalniuk kell a felelősséget azért, hogy a nyilvánvaló terrorfenyegetés ellenére sem tettek lépéseket a közbiztonság garantálására.
A képviselő hangsúlyozta; Európában ma már mindenki számára egyértelművé vált, hogy lehetetlen kiszűrni a bevándorlási hullámmal érkező terroristákat, vannak azonban olyan körök, melyek Európa meggyengítésében érdekeltek, mások pedig félnek meghozni a rendkívüli helyzetben a lakosság biztonságát garantáló intézkedéseket.
“Vagy felfüggesztjük a schengeni egyezményt, vagy az EU vezetésének vállalnia kell a felelősséget az Európai Unió területén végrehajtott terrortámadásokért, mivel egyértelművé vált, hogy a menekültáradatból lehetetlen kiszűrni a terroristákat.”
A képviselő szerint a schengeni egyezmény felfüggesztése ma nem egy “lehetséges opció”, hanem az Európai Unió vezetőinek kötelessége, amivel szemben nincs alternatíva – emellett egyetlen eszköz a közbiztonság fenntartására, ha el akarunk kerülni egy valódi háborút Európában.
Mostanra az Európai Unió tagállamainak tekintélyes része visszaállította a határellenőrzést a migránsok által ostromolt határszakaszokon. Franciaország hetekkel ezelőtt lezárta az olasz határt, Anglia pedig Calais területén a franciákkal együttműködve kerítést épített az afrikai bevándorlók feltartóztatására. Németország szintén határellenőrzést vezetett be, alig több mint egy héttel azután, hogy a magyar kormány áthelyezte a migráció súlypontját az osztrák határra. Ausztria a német intézkedés hatására szintén visszaállította a határellenőrzést.
Minden ország vezetői számára egyértelmű, hogy a schengeni egyezmény fenntarthatatlanná vált. A németek előbb 24 órás, majd 10 napos határzárról beszéltek, de a további migránsáradat láttán hamar kilátásba helyezték, hogy az intézkedést kéthetente meghosszabbítják. Eközben világosan látható, hogy Európában ugyanazok a körök támogatják a terroristák beszivárgását, akik az észak-afrikai forradalmak idején kivétel nélkül minden esetben a “felkelőknek” adtak médiapropagandát. A liberális sajtó politikai nyomásgyakorlása az európai válságkezelés akadályává vált, ami a közvélemény hergelésével hátráltatja, hogy az európai vezetők felelős döntést hozzanak a schengeni övezet felszámolásáról.


http://hidfo.ru/2015/09/a-schengeni-egyezmeny-eltorleset-javasolja-francia-kepviselo/