2015. szeptember 15., kedd

Újabb kerítés épül, ezúttal a magyar-román határon

A kormány arra számít, hogy a bevándorlási nyomás egy része áttevődik Románia irányába.
ép
A magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól “ésszerű távolságig” húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről döntött a kormány – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Szijjártó Péter hozzátette: az intézkedésre azért van szükség, mert a magyar-szerb határon lévő kerítés hatására az embercsempészek megváltoztathatják útvonalukat, így a bevándorlási nyomás egy része áttevődhet Románia irányába.
Előkészítő munkáról van szó, a határvonaltól négy méterre, magyar területen kezdik meg a földmunkálatokat, amelyek szükség esetén ideiglenes biztonsági határzár, kerítés felépítését teszik lehetővé. A kormány döntéséről tájékoztatást kapott a román külügyminisztérium európai integrációért felelős államtitkára – mondta a miniszter.
(MTI)
Bal-Rad komm: Nagy buli lehet ez a kerítésépítősdi! Jókat lehet rajta pirítani, ha ilyen gyorsan a folytatás mellett döntött qrmányunk. (Megérjük még azt is, hogy a megyehatárokon is kerítések lesznek!) Csakhát élőerő!Az lesz-e elegendő?

Közben pedig a már működő határzárnál a migránsok mindent megpróbálnak. Van ülő és éhszégsztrájk, van csak zsivajjal járó acsarkodás, könyörgés meg ide-oda kóborlás!

El Qroékat tehetetlen dühük átvitte Szerbiába! Átmentekugyanis vonyíkolni egy kicsit-de vissza csak keservesen jutottak! Jobban jártunk volna pedig ha ott maradnak! (Persze megvan a szerbeknek a maguk baja nélkülük is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése