2015. március 11., szerda

Állatkínzó kutyaviadalok, érdemi hatósági fellépés nélkül

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszalón egy családi ház udvarába bemenekült, megsérült ebhez kérték a rendőrség és az állatvédők segítségét helyi lakosok. Az állatvédők a kutyát elszállították, ellátásáról gondoskodtak. Az állat nyilvánvalóan kutyaviadal során sérülhetett meg. A rendőrség szerint ennek ellenére „bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel”.
A rendőrség olyankor lecsap egy-egy (nagyobb szabású) kutyaviadalra – ám túl sok ilyen akcióról nem nagyon hallani. Az eset kapcsán a legutóbbi ózdi akciót említik meg, melynek során 13 főt állítottak elő, és 10 kutyát foglaltak le. (Kíváncsiak lennénk azért az ügy végére is, vajon hányan kaptak érdemi – letöltendő – büntetést?)
A rendőrségi akcióval záruló kutyaviadalok azonban csak a jéghegy csúcsa! A nagyobb, „rangosabb” kutyaviadalokon túl, számtalon olyan verekedtetés zajlik, melyek láthatóan nem érik el a hatóságok ingerküszöbét. Mert ha a legkisebb szándék is lenne ezek felszámolására, illene időnként tetten érni ezeket a nem éppen csendes BŰNCSELEKMÉNYEKET! Amelyeket ha a környékbeli lakosok észlelnek, meghallanak, talán a helyszínre – a bejelentések után röviddel – kiérő járőrnek is kellene. A hathatós felderítésről és intézkedésről nem beszélve!
De van tennivalójuk ezen a területen a törvényhozóknak is! Illene valakinek kidolgozni például egy új – és végre életképes – törvényjavaslatot a harci kutyák tartására! Mert a pit bull tartására vonatkozó tilalmat egy átkereszteléssel kijátsszák. Azon túl is megvannak azok a fajták, melyeket tipikusan verekedtetésre használnak. Vidéken elég jellegzetes kép, az ilyen kutyákat maga után húzó cigánygyerek. Ha józan paraszti ésszel nyilvánvaló, hogy a kutyát nem ölebnek, vagy házőrzőnek tarják, a hatóságoknak miért kell homokba dugniuk a fejüket?!
Működőképes és minimális eljárás lenne a hasonló kutyák, illetve tartóik nyilvántartásba vétele, és rendszeres (mondjuk állatorvosi) ellenőrzése. Ez ellen – tisztességes és lelkiismeretes kutyatartónak – még csak kifogás sem lehet!
Persze, nyilván ezután újabb fajtákat, keresztezéseket vonnának be a „szakterületre”. De miért ne lehetne ezt az adott törvénynek pont úgy követni, mint az újabb és újabb kábítószerek esetében? Bár a gyorsabb reakció és hatékonyság ott is elkelne! Nem beszélve a tesze-toszaságról, amivel csak lihegnek a bűnözők nyomában, és hozzájuk alkalmazkodnak, ahelyett, hogy a gyökerekre sújtó törvénykezéssel rövidre zárnák a kérdést.
Mert mindennek kulcsa a Rend!
Bánfalvi Béla

Túlzsúfoltak a magyar börtönök?

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete szerint egyebek mellett embertelenek és megalázóak a magyarországi börtönviszonyok. A hat fogva tartott által benyújtott panasz szerint a börtönök túlzsúfoltak (az ítélet szerint 144 százalékosan), rossz a koszt, stb. A bíróság nem jogerős ítélete szerint a magyar államnak több mint 25 millió forint (!) kártérítést kell fizetnie a hat rabnak.
Az ügy kapcsán nyilatkozott a Magyar Helsinki Bizottság is. A nyilatkozat szerint a börtönök túlzsúfoltságának oka a szigorodó magyar büntetőpolitika. Javasolják az alternatív büntetések alkalmazását, például a házi őrizetet, mert az – szerintük – hatékonyabb.
Tehát nem elég, hogy az emberi jogi bíróság a bűnözőknek ítél több milliós összegű kártérítést (vajon az általuk sértett, kirabolt, netán meggyilkolt áldozatok, illetve hozzátartozóik kaptak kárpótlást?), azokat egyesek szerint még le sem kellene csukni, csak bezárni a szobájukba…
A magyar börtönök túlzsúfoltságának egyetlen oka, hogy a magyarországi államvezetés, a bűnözést szabadjára engedő, és ahhoz hallgatólagosan asszisztáló negyed százados liberális törvénykezés, jogszolgáltatás és büntetéskiszabás után, olyan késéssel kezdet egy viszonylagos rend útjára lépni, ami már önmagában bűncselekmény!
Nem a mostani büntetőpolitika szigorú, hanem az eddigi gyakorlat volt enyhe, az egész igazságszolgáltatással egyetemben. Olyannyira, hogy nemcsak szabadjára engedte a bűnözést, hanem a liberális hozzáállással bíztatta, és tovább fokozta azt. Nos, ezért lehetnek ma túlzsúfoltak a magyar börtönök. Amit rövid távon újabb börtönök felhúzásával meg lehet oldani (nem, nem kell szabadon hagyni, és otthon őrizgetni a bűnözőket). Hosszútávon pedig, a rend – legalább viszonylagos (ami telik egy olyan kormánytól, amely szintén bűnrészese a kialakult állapotoknak) – helyreállításával, a bűnözés visszaszorításával rendeződik a kérdés.
A végső megoldás egyszerű: az általános Rend! Az igazságszolgáltatás, büntetés-végrehajtás csupán a végső eszköz, azon – jelentősen kisebb mértékű – vadhajtásoknak a lemetszésére, amelyek kinőnek egy rend alapú államban és társadalomban is. Ami (elsősorban nevelés útján) alapjában változtatja meg a gondolkodást, szemléletmódot, közerkölcsöt. És nem ad helyet olyan liberális szemléletnek, ami a társadalomra és az áldozatokra fittyet hányva a bűnözést pártfogolja, a bűnözőket kárpótolja, és „alternatív módon” elmismásolja a számonkérést!
Bánfalvi Béla

Kína már óriásplakátokon hirdeti a jüan világvaluta szerepét

china_depression_a
Az elmúlt hetekben sok szó esett a dollár, mint tartalékvaluta hanyatlásáról és Oroszországnak, Kínának, illetve a többi BRICS nemzetnek ebben betöltött szerepéről. Írtunk arról, hogy a két potenciális versenytárs talán éppen ezért halmozza hihetetlen sebességgel aranytartalékait.
Akinél a pénz, vagy jelen esetben az arany, az írja a szabályokat. Hiba lenne tehát azt gondolni, hogy Kínával nem kell számolnunk, hiszen évek óta komoly erőfeszítéseket tesz aranykészletei növelésére.
Március 9-én pedig olyan hírek érkeztek, amelyek szerint Kína akár idén szeptemberben megadhatja a kegyelemdöfést a dollárnak. A Nemzetközi Bankközi Pénzügyi Telekommunikációs Társaság, azaz a SWIFT kínai változata elkészült és az előrejelzések szerint 2015 harmadik negyedévére 100 százalékosan üzemképes állapotba kerülhet, ami azt jelenti, hogy a világ onnantól kezdve a dollár kihagyásával kereskedhet a jelen legnagyobb gazdaságával.
„RMB: Új választási lehetőség; A világvaluta”
„RMB: Új választási lehetőség; A világvaluta”
Simon Black, a Sovereign Man szerkesztője például arról számolt be, hogy Bangkokba érkezve egy olyan óriásplakát fogadta a repülőtérről a városba vezető úton, ami a renminbi világvaluta státuszát hirdette:
„RMB: Új választási lehetőség; A világvaluta”
Kína úgy gondolja, hogy övé a jövő és ezt nem habozik a világ tudtára adni.
Egyre több nemzet és multinacionális vállalat próbálja úgy pozícionálni magát, mint aki a renminbi világvaluta státuszra emelkedésére számít.
A McDonalds renminbiben bocsát ki kötvényeket és számos szuverén állam rendelkezik renminbi adóssággal, beleértve az Egyesült Királyságot is.
Emellett persze érdemes észben tartani, hogy a gazdasági helyzet soha sem jellemezhető egy egyenes vonallal és bár a hosszú távú kilátások elég egyértelműnek tűnnek, Kína jelenleg szintén komoly bajban van, hiszen az adósságlufi ott is a kidurranás előtt áll és a gazdagok minden erejükkel próbálják kimenteni pénzüket az országból.
Sokan úgy gondolják, hogy Kína arra készül, hogy mire valutája készen áll a globális tartalékvaluta szerepre, elegendő arannyal rendelkezzen, azt pedig még valószínűbbnek tartják, hogy aranyfedezetű, nemzetközi akkreditíveket, más néven okmányos hiteleket bocsát majd ki:
A Reuters arról ír, hogy Kína nemzetközi fizetési rendszere, amit az egyszerűség kedvéért Kínai Nemzetközi Fizetési Rendszernek (CIPS) neveztek el, már szeptemberben vagy októberben működésbe léphet.
A Reuters szerint a rendszer bevezetésével a legnagyobb akadály gördül el a jüan nemzetközivé tétele elől és a költségek és a feldolgozási idő csökkentésével jelentősen megnövelheti a kínai valuta használatának mértékét.
A CIPS rendszer egy igazi szupersztrádát hoz létre a jüan számára az eddigi toldott foldott hálózatok helyett. (ZeroHedge)
Kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt Kína eurázsiai szövetségese, Oroszország is létrehozta saját SWIFT alternatíváját, részben a szankciókra adott válaszként, részben pedig azért, mert kiderült, hogy az NSA a SWIFT rendszeren áthaladó üzeneteket is megfigyeli.
Amúgy a teljes mértékben fiat valuták átlagéletkora 30 év, amit a dollár már 10 évvel túllépett. Ezt pedig kizárólag az olajkereskedelemben betöltött szerepének köszönheti. Az adósságban úszó pénzrendszer talán ismét készen áll egy szilárdabb alapokon álló valutára és úgy tűnik, hogy Kína hat hónapon belül képes lesz felkínálni egy ilyen alternatívát.

http://idokjelei.hu/2015/03/kina-mar-oriasplakatokon-hirdeti-a-juan-vilagvaluta-szerepet/

Vietnam segítségét kéri az USA az oroszok ellen


Az Egyesült Államok arra kérte Vietnamot, hogy ne engedélyezze az orosz bombázóknak, hogy légi támaszpontjai segítségével hosszabbítsák meg hatótávolságukat, mert az utóbbi időben az orosz légierő az ázsiai-csendes-óceáni térségben is provokatív repüléseket hajtott végre.

Vincent Brooks tábornok, a csendes-óceáni amerikai szárazföldi erők parancsnoka egy interjúban azt mondta, hogy orosz harci gépek provokatív repüléseket hajtottak végre a térségben, egyebek mellett a jelentős amerikai légi bázisnak helyet adó Guam szigeténél. A gépeket Vietnam déli részén, a vietnami háború alatt az amerikai fegyveres erők által létrehozott Cam Ranh-öbölbeli támaszpont segítségével tankolták fel, egyébként nem lettek volna képesek elrepülni Guamig. Az amerikai külügyminisztérium egy név nélkül nyilatkozó tisztviselője azt mondta a Reutersnek, hogy Washington megkérte Vietnamot az újratöltés engedélyezésének visszavonására.

Brooks arról nem közölt részleteket, hogy mikor és hány alkalommal került sor provokatív akciókra, illetve azokban hány gép vett részt. Azt viszont elárulta, hogy a repülések az Ukrajnához tartozó Krím félsziget tavaly márciusi orosz megszállása után történtek.

Az orosz védelmi minisztérium egy januári közleményében azt írta, hogy Il-78-as orosz légi utántöltő gépek használták a Cam Ranh támaszpontot, hogy újra tudják tölteni az atomfegyverek hordozására is képes TU-95-ös stratégiai bombázókat. Erről a vietnami állami média is beszámolt.

Orosz bombázók az utóbbi időben számos európai NATO-tagország légterének közvetlen közelében hajtottak végre repüléseket, egyebek mellett Nagy-Britannia, Portugália, Norvégia és a balti államok légterét is megközelítették. A NATO-tagállamok tavaly több mint száz alkalommal "fogták el" az orosz gépeket, ami a háromszorosa a 2013-as adatnak.

A vietnami eset egyben a kelet-ázsiai térség összetett biztonsági érdekviszonyaira is rávilágít - írta a Reuters. Vietnam ugyanis az utóbbi időben a vele szigetvitában álló Kína fenyegetésétől tartva - és annak ellensúlyozására törekedve - egyre jobb kapcsolatokat ápol az Egyesült Államokkal. Egyúttal azonban a nemzetközi színtéren gyakran a Pekinggel szövetkező, Washingtonnal feszült viszonyban lévő Moszkvától szerez be haditechnikát védelme szavatolására, miután Amerikában továbbra is fegyverembargó van érvényben a Kínához hasonlóan kommunista egypártrendszerű Vietnammal szemben.

MTI

Görögország államosíthatja a német vagyonokat

Bejelentette a görög igazságügyi miniszter, hogy készen áll utasításba adni a Legfelsőbb Bíróságnak egy rendeletet, ami felhatalmazná Athént arra, hogy német állami tulajdonú vagyont foglaljon le Görögországban.
Hídfő.net.ru | Nikosz Paraszkevopolusz
A német vagyonok államosítása részét képezné annak a kompenzációnak, amit a görög kormány jelenleg követel Németországtól a náci megszállás miatt. Nikosz bejelentése részét képezi annak a vitának, ami Athén és az eurócsoport közt van folyamatban; Görögország hajlandó engedékenyebb lenni a hitelprogram újratárgyalásakor, de a Ciprasz-kormány nem engedi, hogy Brüsszel az új görög kormányon nyerészkedjen, így ők is benyújtották azokat a követeléseket, ami a kamat formájában kicsalt összeget visszafolyatja a görög állami költségvetésbe.
Az igazságügyi miniszter emlékeztet, hogy még érvényben van egy 2000-ben hozott bírósági rendelet, ami lehetővé teszi német állami vagyon lefoglalását az áldozatok hozzátartozóinak támogatása céljából. Az akkori rendeletet egy a német megszállóknak ellenálló görög falu lakosságának teljes kiirtása kapcsán hozták. Az igazságügyi miniszter emlékeztet arra, hogy Distimo területén a németek több mint 200 görög civilt lőttek agyon egy megtorló akció részeként, amiért a falu néhány lakosa partizánakciókban vett részt és ellenállást fejtett ki a megszálló erőkkel szemben.
Paraszkevopulusz a görög Mega TV-nek nyilatkozva kijelentette, ő készen áll aláírni a német vagyonok államosításához szükséges dokumentumokat, ha Berlin nem hajlandó önként visszatérni a tárgyalóasztalhoz és rendezni a háborús jóvátétel kérdését.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/11/gorogorszag-allamosithatja-nemet-vagyonokat

Ukrajna: ledózerolják a felsőoktatást

Ukrajnában a megszorító intézkedések részeként bezárják az ország egyetemeinek és főiskoláinak több mint a felét. A jelenleg létező 802 intézményből csak 317 maradhat talpon.

A felsőoktatás ilyen átszervezésére az Ukrajnát hitelező IMF követelése miatt van szükség.


(korrespondent.net)


http://www.oroszvilag.hu/?t1=posztszovjet_terseg_hirei&hid=5755

Rutinkampány Jobbikos győzelem ellen

Alig két nappal ezelőtt az ATV hivatkozott egy az MSZP által rendelt állítólagos közvélemény-kutatásra, amiről az ATV saját bevallása szerint belső forrásból értesült. A Magyar Szocialista Párt azért fizetett ki tízmilliókat egy közvélemény-kutató cégnek, hogy kiderüljön; esélyük sincs megnyerni a következő helyhatósági választást, mert a Jobbik jelöltje a befutó, és ezt legfeljebb a fideszes jelölt tudja behozni. A Tapolca székhelyű egyéni választókerületben április 12-én tartanak időközi választást, így eljött hát a felmérések, majd a kampány ideje.
A két párt azonban láthatóan úgy gondolta, hogy nincs értelme vesződni az emberek meggyőzésével egy olyan párttag támogatásáról, akiről nyilvánvalóan mindenki feltételezi majd, "ugyanúgy lop mint a többi". Mivel hiteles arccal nem tudtak előállni, maradt a régi, jól bevált lejárató kampány. Tegnap meg is kezdődött a nagy művelet a tapolcai pénzkeresési lehetőség elnyeréséért, az Index.hu menetrendszerűen előrántott egy publicisztikát, amiben azt részletezik, hogy a Jobbik volt politikusa bűnszervezetben érintett és épp előzetes letartóztatásban van. Igaz, a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor szerint az illető már 2011-ben kilépett a pártból, de ez semmit nem számít, az Index már létrehozta az asszociációt: Jobbik - bűnözés - rendőrségi ügy - letartóztatás. Helyesbíteni pedig nem fognak, elvégre a cikk szerzője Dezső András, a kegyetlen (így hívja magát), hivatásos újságíróként miért is helyesbítene.
Hídfő.net.ru | Dezső a menő
Az újabb kegyetlen pontosan időzített kampánycikket követően hadba lépett a Magyar Nemzet nevű sajtóorgánum is, ami nagy vonalakban azt részletezte, hogy azokon a településeken, ahol Jobbikos jelölt nyerte a választást, nem folyik semmilyen érdemi munka. Az MNO szerint a Jobbik képviselői annyira elfoglaltak a magyarság érdekképviseletével, hogy nem nyilatkoznak nekik, de ez valójában azt jelenti, hogy semmit nem csinálnak, és emellett még nyilatkozni se akarnak. Ezzel lettek szembeállítva a Fidesz-KDNP politikusai, akik viszont nagyon is nyilatkoznak nekik, és dolgoznak is szorgosan. Majd következik a logikai csel: a Jobbik lustasága, a Fidesz szorgossága után a cikk következő témája, hogy Tapolcán választás lesz. Tapolcai olvasók fejében elkészült az asszociáció: Jobbik-lustaság, Fidesz-szorgos munka. Így már mindenki tudja, kire kell szavazni, a publicista is nyilván megkapta a pénzét. Közben lehet ő meg terminátornak gondolja magát, de ebben nem vagyunk biztosak, majd utánanézünk.
Tehát újabb kegyetlen pontosan időzített lejárató-kampány remekműveket olvashatunk manapság. A dolog érdekessége, hogy ezek a politikai virtuózok csak azt követően kezdték lejáratni a Jobbikot Tapolca-ügyben, hogy az ATV nyilvánosságra hozta az eredményeket, miszerint a Jobbik jelöltje nyeri majd a választást. Mindebből levonható a következtetés, hogy a szociológusok egy része még mindig az MSZP-től kap fizetést. A legfontosabb kérdés pedig: mennyit fizettek a felmérésért? Miből fizették ki? Mennyit fizettek az említett újságíróknak a lejárató publicisztikáért? Kegyetlenségi felárat is kaptak? Lehetséges, hogy újabb felmérést is kifizetnek, hogy tájékozódjanak, csökkent-e a jobbikos jelölt támogatottsága? Ha nem csökkent, április közepéig mekkora összeget fognak még politikai lejárató kampányra költeni? Tehát igen sok a kérdés a tapolcai választás előtt.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/11/rutinkampany-jobbikos-gyozelem-ellen

Kezdődik Maradék-Ukrajnában az arany élet!

Az Ukrán Nemzeti Bank elnökasszonya Valerija Gontyarjeva ma bejelentette: holnap a Radában beterjeszti a törvényjavaslatot, hogy azokat a banki adósokat, akik nem tudják fizetni banki hitelből vásárolt lakásaik törlesztő részleteit-kezdjék meg kilakoltatni.”
vale
“Ha valaki nem tud fizetni, viszi a bank a házat-lakást! Így működik a rendszer! Ennyi!”-így a bankelnök. Aki egyébként ő maga egy szerény kis kilenc hektáros telken álló, aprócska, 250 négyzetméteres viskóban kénytelen magát meghúzni. A 150 ezer dolláros vételárat a nyáron félórányi kínlódás árán tudta csak előkotorni. Csak a sokadik bankkártyáján volt annyi pénz!
Nyalókirály és udvartartása eközben már diadalünnepre készülődik. Hírét vették, hogy az IMF ma este meg fogja szavazni Maradék-Ukrajna számára a HITEL folyósítását. Bizonyos információk arról szólnak, hogy az EU-részéről igen komoly nyomás nehezedik már az IMF-re a hitel folyósítása érdekében. Adja már azt a pénzt, ne nyaggassák őket állandóan Kijevből mindenféle csatlakozási meg vízumötleteikkel.
ukr
Merkel Anyó már a körmeit teljesen lerágta kijevi patronáltjai hülyeségeitől.
köröm

https://balrad.wordpress.com/2015/03/11/kezdodik-maradek-ukrajnaban-az-arany-elet/

Kijev hajtóvadászatba kezdett a magyar állampolgárok után?

A Rosszija 1 orosz állami televízió szerint a kijevi hatóságok “hajtóvadászatot indítottak” Nyugat-Ukrajnában azok után, akik az ukrán mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek.
A kedden késő este a Rosszija 24 hírtelevízióban is sugárzott összeállításban elhangzott: “az ukrán külügyminisztérium súlyos büntetést helyezett kilátásba azon kárpátaljai lakosok számára, akik el akarják titkolni a hatóságok elől, hogy egy másik országban kiállított (magyar) útlevéllel is rendelkeznek. Emiatt a határ menti régiókból tömegesen hagyják el az országot. Budapesten több tízezer ukránról beszélnek, akik az utóbbi időben jelezték szándékukat, hogy Magyarországra mennének”. Az orosz állami televízió a 3 perces összeállítás elején interjúrészletet közölt Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárral, megjegyezve, hogy a politikus a beszélgetés alatt “igazi diplomataként” egyszer sem mondta ki Ukrajna nevét. A riporter hozzátette, hogy “Magyarország lélekszáma töretlenül nő, részben a szomszédos Kárpátalja lakosainak köszönhetően”, akik egy, Potápi Árpádtól idézett kijelentés szerint nagyobb biztonságban érzik magukat a magyar útlevél birtokában.
Az államtitkár szavait követően elhangzott: “majdnem 110 ezer ungvári és a város környékén élő lakos sietett megszerezni a magyar útlevelet”. A riporter egy Annának nevezett, oroszul beszélő kárpátaljai nővel is beszélgetett, aki nem vállalta, hogy az arcát is mutassák a kamerában és elárulják, hol él Magyarországon. Közölte, hogy az emberek menekülnek Ukrajnából. Az anyák attól félnek, hogy fiaikat behívják katonának, az árak szinte óráról órára nőnek, a megélhetés egyre nehezebb Kárpátalján.
(MTI)

Így akar az USA békét???

Washington európai NATO szövetségesei támogatását szolgáló Operation Atlantic Resolve részeként a hétfői napon jelentősebb mennyiségű amerikai páncélozott járművet rakodtak ki a rigai kikötőben többek között M1A2 Abrams harckocsik és M2A3 Bradley gyalogsági harcjárművek kerültek elő a Liberty Promise nevű szállítóhajó bendőjéből. A lett illetékesek közlése szerint több mint 120 darab jármű.

pbs.twimg.com/media/B_qZVriXEAEcso9.jpg

https://www.youtu...zIimX8gt9g

A páncélosok beérkezését felügyelő John R. O'Connor dandártábornok elmondása szerint a most beérkezett amerikai haditechnika addig marad a régióban, míg arra szükség van az orosz fenyegetettség elhárításához. Az esemény kapcsán a tábornok arról is beszélt, hogy a NATO keleti végei mentén végrehajtott lépésekkel azt kívánják demonstrálni, hogy az északitól a déli végekig végignyúló egységes frontról van szó.

"A szabadságért meg kell harcolni, a szabadságot meg kell védeni" - idézte a tábornokot a rigai amerikai nagykövetség a Twitteren


Forrás: HTKA.hu

Ciprasz: Németország jóvátételt kell fizessen

Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök szerint Németország jóvátételt kell fizessen Görögországnak a második világháború idején történt náci megszállás miatt. Ciprasz kedden a témában összehívott parlamenti bizottsági ülésen beszélve kifejtette, hogy a '40-es években megsemmisült infrastruktúrát, az országból elhordott műkincseket, és a megszállás miatt még kamatot is kell fizessen Németország. "A görög kormány teljes mértékben eleget fog tenni vállalásainak. De arról is gondoskodni fogunk, hogy Görögország és a görög nép követelései is teljesítve legyenek."
Hídfő.net.ru | Alexisz Ciprasz
Ciprasz egyértelműen közölte, ahhoz köti a hitelmegállapodások kapcsán folytatott tárgyalások további eredményeit, hogy Németország kifizeti-e a háborús jóvátételt. A múlt hónap folyamán Németország vezetői olyan közleményeket tettek, miszerint a háborús jóvátételek kérdése már rendezve van. Válaszként Ciprasz azzal vádolta Németországot, hogy elhallgatja, majd jogi trükkökkel akarja megúszni a jóvátétel kifizetését.
Németország 1960-ban alig egyötödét fizette vissza annak az összegnek, aminek kifizetésére a görög központi bankot kényszerítette - 0%-os kamattal - 1942-ben. A Ciprasz-kormány hatalomra jutását követően azonnal újra felvetette a témát, és megfogalmazta követeléseit Berlinnel szemben.
"Nem adunk erkölcsi leckéket, de mi sem fogunk erkölcsi leckéket elfogadni" - mondja Ciprasz, annak kapcsán, hogy Berlin olyan követeléseket akar behajtani a görög kormányon, amit még az előző kormányok vállaltak fel, és ennek függvényében akarnak csak pénzügyi mentőövet adni Athénnak.
Görögország és az eurozóna pénzügyminiszterei februárban megállapodtak, hogy kiterjesztik a mentőöv-programot júliusig. Az Európai Unió eközben úgy próbálja hitelteleníteni a görög kormányt, hogy azt "inkompetensnek" nevezi, és azt igyekszik hangsúlyozni, hogy nem ért a kormányzáshoz. Valójában mindezek a vádak csak annak alátámasztását szolgálják, hogy Brüsszel akarja megmondani, mit tehet a görög kormány és mit nem. Az EKB szerint a görög kormány "hihetetlenül inkompetens", az eurócsoport szerint pedig a tárgyalások "pedagógiai célzatúak", mert a görög kormány nincs tisztában azzal, hogy mekkora veszélynek teszik ki az országot.
Az Európai Unió a nyugati normákat, nyugati értékrendet és nyugati módszereket akarja ráerőltetni Görögországra, miközben a Ciprasz-kormány nyíltan önálló lépéseket tesz, és keményebb hangot vesz fel az ország belpolitikájába beavatkozó idegen hatalommal szemben. Az európai médiában pedig ez a retorika igyekszik túlkiabálni egy szuverén Görögország követeléseit, mert Németország számára igen kínossá válhat, hogy Berlinben olyan műkincsek megtekintéséért szednek belépőket, amiket még a nácik hordtak el Görögországból.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/11/ciprasz-nemetorszag-jovatetelt-kell-fizessen

Tőlünk Keletre


Meglehetősen vontatottan halad a donyecki repülőtér “fertőtlenítése”! Még mindig rengeteg latorhulla vár begyűjtésre, de a valcmanisták állandó tüzérségi belövései miatt folyamatosan megszakadnak a munkálatok. Legutóbb a Nemzetközi Vöröskereszt és az EBESZ-megfigyelői is alig úszták meg ép bőrrel.
Őfelsége Nagy-Ritannia és stb. stb. stb. hadserege átadott a kijevi juntának 20 db. Saxon AT-105 típusú RENDŐRSÉGI célú páncélautót. Az 1990-es évek elejéig “hadrendben” tartott holmikat aztán lecserélték, és néhány örökké csatározgató országnak (pl. Bahrein, Oman, Malajzia, Nigéria) jó részüket eladogatták. De hát mindre nem volt vevő. A maradék ötvenet fölajánlották hát Nyalókakirály bűnbandájának, akik örömmel kaptak a hartéri bevetésre szemmel láthatóan teljességgel alkalmatlan jószágok után.
Az első húsz Saxon meg is érkezett, szereltek is rájuk legott géppuskákat, aztán irány Donbassz.
Tegnap indult az első kisebb konvoj Kijevből Harkovba. De hát az egyik irányítása fölött elveszítette az uralmát a sofőr, és nekiment egy másik ilyen ócskavashalmaznak. Az egyik árokba borult, a másikat az autópálya szalagkorlátja fogott meg. Egy harmadik is behorpadozott a kalamajkában.

Elnézve ezeket a tákolmányokat, ezek Donbasszban legfeljebb a hullák szállítására lehet (majd) használni.
Merkel Anyó “nem akarja megbántani az ukrán népet”, ezért úgy döntött, hogy a Nagy Honvédő Háború győzelmének 70. évfordulója alkalmából május 9.-én Moszkvában megrendező katonai parádéra nem utazik el.
Föltételezni merészeljük, hogy azt még attól hogy ő nem lesz jelen-megtartják.
Nyikolajevban ma délelőtt “ismeretlen tettesek” ledöntöttek egy feszületet, és elkezdték elégetni.
ker
Helybéliek jobbszektoros falkát láttak azidőtájt arrafelé kódorogni.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/11/maradek-ukrajna-es-donbassz-2/

Imperializmus, gyári hibával

Hídfő.net.ru | Zumwalt lopakodó romboló
Problémák adódtak az amerikai haditengerészet új Zumwalt osztályú lopakodó rombolóival, a hajókra telepített túl komplex technológia egyelőre nem működik kifogástalanul, emiatt elhalasztják az első két hajó átadását.
A haditengerészet és a gyártó, a General Dynamics Bath Iron Works részlege idén nyárról novemberre halasztotta az első, Zumwalt névre keresztelt hajó átadását. A második egység, a Michael Monsoor is csak 2016 novemberében lesz átadva, több hónap késéssel. Az átadás elhalasztásának okáról annyit lehet tudni, hogy az első hajó 94%-ban kész van, de egyes berendezések működésével problémák adódtak, és újabb tesztelésekre lesz szükség.
A hajó több mint 3 milliárd dollárba került, magas szintű automatizált rendszerekkel van felszerelve, emiatt a szokásosnál kisebb létszámú legénységet igényel(ne). Éppen csak nem működik. A hajót arra tervezték, hogy minimalizálja a láthatóságot az ellenség radarjain, emellett újfajta radarokkal és szonár rendszerekkel van felszerelve. A Zumwalt emellett annyi áramot termel, hogy abból háború helyett tízezer háztartás áramszükségletét megspórolhatnák.
A harmadik hajó átadása szintén egy távoli időpontra csúszik, 2018 decemberében áll majd használatra készen. A teljes projekt összértéke mintegy 22 milliárd dollár, és eredetileg 10 hajó gyártását tervezték.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/11/imperializmus-gyari-hibaval

A különadók tartják életben a magyar költségvetést

Az Orbán-kormány unortodox gazdaságpolitikájának meghatározó eleme, hogy bizonyos ágazatokat a vállalkozásokat terhelő általános adók mellett ágazati különadókkal is terhel. A kilenc új válságadó kb. 2200 milliárd forintot hozott 2010 óta a költségvetésnek, amely révén biztosítani lehetett a költségvetési hiánycél teljesülését. A Policy Agenda megvizsgálta ezeket az adókat, és az látszik, hogy a reklámadó mérföldkő volt az unortodox gazdasági szabadságharcban.
Az Orbán-kormány 2010 óta előszeretettel nyúl ahhoz az eszközhöz a költségvetési céljainak teljesülése érdekében, hogy egyes szektorokat a gazdaságban átmeneti, vagy annak tűnő adókkal sújt. Az elmúlt öt évben kilenc új szektoriális adót vezetett be:
- pénzügyi szervezetek különadója;
– ágazati különadó (2013-tól megszűnt);
– közműadó;
– telefonadó;
– pénzügyi tranzakciós illeték;
– baleseti adó;
– biztosítási adó;
– népegészségügyi termékadó;
– reklámadó.
Ezekből 2010 és 2014 között 2194 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, míg az idei évben a tervek szerint további 546 milliárd forintot várnak. Az látszik, hogy a költségvetés egyre inkább hozzászokott ezekhez az adókhoz, mivel a legtöbb pénzt 2014-ben szedték be belőle, 613 milliárd forint. Ez a költségvetés bevételi oldalának 4 százaléka volt, összehasonlítva a 2010-es évvel, amikor még csak 3 százalékot tett ki.
kadó

Láthatólag a kormány ezen bevételek nélkül nem lett volna képes 3 százalék alatt tartani a hiányt, amely biztosan gazdasági bukást jelentett volna, főképpen a 2011-2012-es feszült gazdasági hangulatban.
Reklámadó megfordított valamit
A válságadók legfőbb jellemzője a kiszámíthatatlansága volt. Egyrészt nem lehetett tudni, hogy mely szektorok lesznek, és mikor érintettek, másrészt menetközben is gyakran átíródtak a szabályok. A Policy Agenda számításai szerint tizennégy alakalommal változtatták meg az adók mértékét, szabályait, az érintett termékek körét.
Ezeket a változásokat nem csak a gazdasági szereplők tudták nehezen követni, hanem a kormány sem volt képes igazából tervezni. 2010-2014 között 1954 milliárd forintot terveztek a különadókból, amelynél 12 százalékkal többet szedtek be. Ennek oka, hogy az elmaradó egyéb bevételek pótlása, vagy az adóbevételek rossz tervezése miatt évközben kellett új különadókat bevezetni, vagy változtatni rajtuk.
Ilyen volt a reklámadó is, amelynek nyomai a 2014-es költségvetésben egyáltalán nem voltak meg, még csak év közben vetették ki. Ugyanakkor ez volt az első eset, amikor az egyik szereplő aránytalan adóztatása miatt a kormány várhatóan változtatásra kényszerül. Az RTL Klubot érintő 40 százalékos, majd 50 százalékos kulcs olyan mértékű volt, melyet sem jogilag, sem politikailag nem tudott védeni a kormány. Már csak azért is problémás volt, mert a reklámadó bevétele a válságadók 0,5 százalékát tette ki, azaz költségvetési szempontból elhanyagolható mértékű a teljes költségvetés szempontjából.
A reklámadó egyfajta mérföldkő volt a válságadók terén, mivel ezt követően jelentette be a kormány, hogy a bankadó mértékén is hajlandó lesz változtatni 2016-tól kezdve, amely már nem csak a szereplők közötti terhek átrendezését jelentheti, hanem a teljes szektor terhének csökkentését is.
Ugyanakkor az látszik, hogy a kormány hozzászokott a válságadókhoz, és annak összege már akkora, hogy nehezen lesz leszoktatható erről. Jelenlegi politikai helyzetben nyilvánvalóan nehéz lesz elmagyarázni a választóknak, hogy a válságadók csökkentése helyett miért nem például a szociális kiadásokat növelik. Miközben ezek az adók lassítják a gazdaság növekedését.
(Policy Agenda)

Moszkva provokációnak tartja a Fekete-tengeri NATO hadgyakorlatot

Felháborítónak, provokációnak tartja Moszkva azt a NATO hadgyakorlatot, amelyet a szövetség hét tagállama – az Amerikai Egyesült Államok, Bulgária, Románia, Törökország, Kanada, Németország és Olaszország – kezdett el kedden a Fekete-tengeren.
Alekszandr Grusko, Oroszország NATO nagykövete bejelentette, Oroszország megteszi a „szükséges ellenlépéseket” a Fekete-tengeri NATO jelenlét fokozásának ellensúlyozására. A Russia Today televíziónak nyilatkozva Alekszandr Lukasevics orosz külügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy „ez a provokáció nem segíti a biztonságot és nem támogatja az ukrajnai békefolyamatot sem”.
A kedden kezdődött NATO hadgyakorlaton részt vevő gyorsreagálású erő az amerikai Vicksburg rakétacirkálóból és a jelzett hat ország Fekete-tenger partján fekvő hadihajóiból áll. A bolgár haditengerészet szóvivőjének közlése szerint a hajóraj a légitámadások és tengeralattjárók elleni védekezést gyakorolja, és kisebb hajótámadásokat szimulál.
(Népszava)

Nuland ágyútöltelékként és gazdasági károkozásra használná Magyarországot

Hídfő.net.ru | Victoria Nuland
Victoria Nuland, az Egyesült Államok eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára kijelentette, hogy a továbbiakban fokozott nyomást fognak gyakorolni Magyarországra, Görögországra és Ciprusra, amiért a politikai vezetők ellenzik az oroszellenes szankciókat.
Az amerikai kormány a jövőben fokozott nyomást akar gyakorolni azokra az európai országokra, melyek szembe mernek szállni az oroszellenes szankciókkal, amiket Washington az Európai Unióra erőltet. Nuland egy keddi szenátusi meghallgatáson kijelentette, hogy ezekkel az országokkal még "nincs komoly probléma", néhány nyilvánosan is kimondott ellenkezést leszámítva támogatják a szankciókat. Emellett azonban azt is kijelentette, kifejezetten amiatt utazik az említett három országba, hogy "tisztázza a kérdést".
Nuland szerint Oroszország "még több földet akar szerezni", az ukrán helyzet kapcsán csak olajat önt a tűzre, emiatt rá fogja venni az európai országokat, hogy további szankciókat szavazzanak meg Oroszország ellen. Nuland szerint Oroszország a felelős azért is, hogy a minszki megállapodás nem lett maradéktalanul betartva.
Nyíltan látható tehát az a külpolitikai irányvonal, amit az Egyesült Államok globális szinten folytat: Nuland arra próbálja rávenni az úgynevezett szövetséges országokat, hogy gazdasági problémák okozására törekedjenek egy térségi országgal szemben. Napokkal ezelőtt az Egyesült Államok arra is felszólította hazánkat, hogy vegyünk részt az Iszlám Állam elleni harcban. Ahelyett, hogy az amerikai kormány építő jellegű nemzetközi együttműködésekre törekedne és a szövetséges országokat egyenrangú félként kezelné, károkozásra akar felhasználni minket, és háborúba sodorna. Az Iszlám Állam elleni beavatkozásról egyébként tudni kell, hogy az iraki kormány jelenleg azzal vádolja a nyugati országokat, hogy ők pénzelik és látják el fegyverrel az említett terrorszervezetet. Ez a katonai beavatkozás hátteréről és kockázatairól is igen sokat elárul.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/11/nuland-agyutoltelekkent-es-gazdasagi-karokozasra-hasznalna-magyarorszagot

MANYUP záróegyenleg= “0”

Január végével a törvény értelmében és a benne lévő vagyon elapadása miatt is, megszűnt a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap, melyet a magánnyugdíjpénztáraktól átvett vagyon kezelésére hoztak létre.
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) oldalán található dokumentum alapján január végével teljesen kiürült a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap. Igaz, gyakorlatilag már 2013 év végén elfogyott a nyugdíjvagyon, hiszen a 2013 novemberi 16,3 milliárd forintos állomány decemberre 200 millióra apadt. Ettől a ponttól kezdve pedig 100 és 300 millió forint között mozgott havonta a megmaradt vagyon nagysága, míg 2015 janár végére teljesen lenullázódott az egyenleg. Így pedig maga az alap létezése is okafogyottá vált, és január 31-ével egy törvény rendelkezése alapján megszűnt. Igaz, előtte a meglévő néhánymillió forintot az alap átutalta a központi költségvetés javára.

Mire ment el a nyugdíjvagyon?
Ha a 2011-es létezése óta összegezzük, hogy az átvett majdnem 3000 milliárd forint mire is ment el, akkor elmondhatjuk, hogy nagyobb részt az eredeti célokat szolgálta. Akkor ugyanis a kormány nyilatkozatai alapján az átvett vagyonból csökkentik az államadósságot.
Ha az ÁKK oldalán található dokumentumok adatait összegezzük, kiderül, hogy 2036,8 milliárd forint, vagyis a teljes vagyon 69,2 százaléka ment adósságcsökkentésre, melyből 1354 milliárdot még 2011 júniusában fizettek ki. Ezt követően a legnagyobb egyszeri adósságcsökkentésre fordított összeg 2012 novemberében került kifizetésre, 172,3 milliárdos értékben.
Az adósságcsökkentés mellett 233,2 milliárd forintot, vagyis a vagyon 7,9 százalékát a reálhozamok kifizetésére fordították, 201 milliárdot (6,8 százalék) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek adott át az alap adósságcsökkentés céljából. Végezetül, de nem utolsó sorban még 2011 október-decemberben 528,8 milliárd forint az alap befizetett a költségvetésbe is, melyből 70 milliárdot visszakapott.

(mfor)

Donbasszban mára virradóan terjedt a “vihar előtti csend”!

Lényeges latortámadás sehol nem volt, leszámítva a donyecki repülőtér elleni-már megszokott-tüzérségi tüzeket.
Tegnap ismét lehetővé tették újságírók számára, hogy körülnézzenek a latorhulláktól már megtisztított repülőtér területén.
Peszkiben is csend honolt az éjjel. De igaz volt ez többnyire Donbassz egészére is.
Tovább zajlik a hadizsákmány begyűjtése. Ami javíthatónak ítéltetett?-irány a műhely! Egyre erősödő vélekedés szerint ugyanis könnyen meglehet, hogy már hamarosan szükség lesz rájuk.

Dnyepropetrovszkból ugyanis egy közel huszonötezres latorhorda és technikájának csoportosulását jelentették.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/11/donbassz-6/

Napkitörés, vagy légköri nukleáris robbanás?

Nem zárható ki annak lehetősége, hogy a közelmúltban nukleáris robbanás történt a felső légkörben; nagyjából két hete kezdődött el a sávzaj (éterzaj) szintjének növekedése, amely a teljes rövidhullámú rádiófrekvenciás spektrumon tapasztalható.
Megpróbáljuk egyszerűen megfogalmazni, hogy az olvasó szaktudás nélkül érthesse, miről van szó; a sávzaj szintje - amely nagyrészt kozmikus eredetű - egy adott helyen, egy adott vevő berendezésen (rádión), és egy adott frekvencián mutathat némi ingadozást például a napszaknak megfelelően, de tartós és kiugró mértékű változás nem fordul elő, ha csak nem történik a Föld felső légkörében valamilyen rendkívüli esemény. Egy konkrét mérési példát említve, a rövidhullámú vevőnk a nyolcvan méteres sávban S6 és S7 közötti értékű zajszintet mért a korábbi években. Az elmúlt két hét során ez az érték először megnövekedett S7-S8 közé, majd néhány napja stabilan S8-S9 között van. A felsőbb rövidhullámú sávokon is (15-30 MHz között), ahol elvileg nincs is zaj, vagy csak nagyon minimális, érezhetően megnőtt ez a fajta éterzaj.
Kis mértékű ingadozások természetesen előfordulhatnak, de ez a fentebb említett két S érték növekedés nagyon nagy. Két S érték, az 12 decibel, ami 16 szoros jelszint növekedés a gyakorlatban. Hogy érzékeltessük ez mekkora; az S9-es érték az átlagos térerejű rádióadások jelszintje, és most az éterzaj szintje eléri ezt az értéket. Jó pár óriási napkitörés volt már az elmúlt 2-3 évben, ami ilyen mértékű változást nem okozott, tehát nem zárható ki annak lehetősége, hogy légköri atomrobban(t)ás történt.
Emellett nem kizárható - de nem is jelenthető ki egyértelműen -, hogy a történtek azzal az amerikai műholddal történtekkel helyezhetők összefüggésbe, melynek lezuhanásáról március 2-án adtunk hírt, de az esetről részletes és hiteles információkat azóta nem tudni.


http://www.hidfo.net.ru/2015/03/11/napkitores-vagy-legkori-nuklearis-robban

Háttérhatalmi fogalomtár megvideósított változata. A segítségedet szeretnénk kérni!

Nagyon fontos lenne, nem a mi érdekünkben, hanem Magyarország érdekében, hogy ezt a videót tovább küldd minden embernek, akik az e-maillistádon, közösségi portálokon ismerőseidként fent vannak. Minél több emberhez eljuttatod, annál előbb fog felébredni a magyarság. Annál előbb fogja felismerni a különböző stratégiákat, amikkel, már évszázadok óta megvezetnek minket. Akkor pedig fog tudni védekezni ez ellen az élősködés ellen, amit ellenünk létrehoznak Nem kérünk semmit tőled, csak azt, hogy ébreszd fel azokat, akik körülötted vannak!
Az alábbi szöveggel küldd szét ennek a videónak a linkjét:
"Szia!"
Elképesztő, hogy mit művelnek velünk! Egy álomvilágban élünk és még csak nem is tudunk róla. Itt egy kis összefoglaló, hogy mi is folyik körülöttünk:

Küldd tovább minden ismerősödnek, hogy az emberek végre észhez térjenek és felfogják, hogy nem minden úgy működik, ahogy eddig a tv bemesélte nekünk.
Ebben a témában további anyagokat itt találsz:
Ha csak mindenki 100 embernek eljuttatja ezt a videót, akkor már sikerült 200.000 személynek átadni ezeket az információkat. Az információk pedig láncreakciószerűen fognak terjedni! Akkor pedig az emberek fel fognak ébredni, észre fogják venni a módszereket, amikkel sakkban tartanak minket és nem fogják többé kiszolgálni a rabszolgatartó társadalmat.
Ezért kérnénk azt, hogy ebben a dologban segítsétek meg a magyarságot!