Alig két nappal ezelőtt az ATV hivatkozott egy az MSZP által rendelt állítólagos közvélemény-kutatásra, amiről az ATV saját bevallása szerint belső forrásból értesült. A Magyar Szocialista Párt azért fizetett ki tízmilliókat egy közvélemény-kutató cégnek, hogy kiderüljön; esélyük sincs megnyerni a következő helyhatósági választást, mert a Jobbik jelöltje a befutó, és ezt legfeljebb a fideszes jelölt tudja behozni. A Tapolca székhelyű egyéni választókerületben április 12-én tartanak időközi választást, így eljött hát a felmérések, majd a kampány ideje.
A két párt azonban láthatóan úgy gondolta, hogy nincs értelme vesződni az emberek meggyőzésével egy olyan párttag támogatásáról, akiről nyilvánvalóan mindenki feltételezi majd, "ugyanúgy lop mint a többi". Mivel hiteles arccal nem tudtak előállni, maradt a régi, jól bevált lejárató kampány. Tegnap meg is kezdődött a nagy művelet a tapolcai pénzkeresési lehetőség elnyeréséért, az Index.hu menetrendszerűen előrántott egy publicisztikát, amiben azt részletezik, hogy a Jobbik volt politikusa bűnszervezetben érintett és épp előzetes letartóztatásban van. Igaz, a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor szerint az illető már 2011-ben kilépett a pártból, de ez semmit nem számít, az Index már létrehozta az asszociációt: Jobbik - bűnözés - rendőrségi ügy - letartóztatás. Helyesbíteni pedig nem fognak, elvégre a cikk szerzője Dezső András, a kegyetlen (így hívja magát), hivatásos újságíróként miért is helyesbítene.
Hídfő.net.ru | Dezső a menő
Az újabb kegyetlen pontosan időzített kampánycikket követően hadba lépett a Magyar Nemzet nevű sajtóorgánum is, ami nagy vonalakban azt részletezte, hogy azokon a településeken, ahol Jobbikos jelölt nyerte a választást, nem folyik semmilyen érdemi munka. Az MNO szerint a Jobbik képviselői annyira elfoglaltak a magyarság érdekképviseletével, hogy nem nyilatkoznak nekik, de ez valójában azt jelenti, hogy semmit nem csinálnak, és emellett még nyilatkozni se akarnak. Ezzel lettek szembeállítva a Fidesz-KDNP politikusai, akik viszont nagyon is nyilatkoznak nekik, és dolgoznak is szorgosan. Majd következik a logikai csel: a Jobbik lustasága, a Fidesz szorgossága után a cikk következő témája, hogy Tapolcán választás lesz. Tapolcai olvasók fejében elkészült az asszociáció: Jobbik-lustaság, Fidesz-szorgos munka. Így már mindenki tudja, kire kell szavazni, a publicista is nyilván megkapta a pénzét. Közben lehet ő meg terminátornak gondolja magát, de ebben nem vagyunk biztosak, majd utánanézünk.
Tehát újabb kegyetlen pontosan időzített lejárató-kampány remekműveket olvashatunk manapság. A dolog érdekessége, hogy ezek a politikai virtuózok csak azt követően kezdték lejáratni a Jobbikot Tapolca-ügyben, hogy az ATV nyilvánosságra hozta az eredményeket, miszerint a Jobbik jelöltje nyeri majd a választást. Mindebből levonható a következtetés, hogy a szociológusok egy része még mindig az MSZP-től kap fizetést. A legfontosabb kérdés pedig: mennyit fizettek a felmérésért? Miből fizették ki? Mennyit fizettek az említett újságíróknak a lejárató publicisztikáért? Kegyetlenségi felárat is kaptak? Lehetséges, hogy újabb felmérést is kifizetnek, hogy tájékozódjanak, csökkent-e a jobbikos jelölt támogatottsága? Ha nem csökkent, április közepéig mekkora összeget fognak még politikai lejárató kampányra költeni? Tehát igen sok a kérdés a tapolcai választás előtt.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/11/rutinkampany-jobbikos-gyozelem-ellen