2016. augusztus 2., kedd

Franciaország számos tömegrendezvényt lemondott a terroristák miatt

Párizs katonák hidfo.ru
Franciaországban ma már csak katonai biztosítás mellett lehet nyilvános tömegrendezvényeket tartani. Tűzijátékot, légi bemutatót egyaránt lemondtak, mert a hatóságok nem tudják garantálni, hogy nem történik újabb tömeggyilkosság.
A francia hatóságok arra kényszerültek, hogy lemondjanak számos, évről évre megtartott nyári tömegrendezvényt, mert nem tudják garantálni, hogy az eseményen nem történik terrortámadás. Legutóbb a Brittany régióban tartandó tűzijáték, és a Marseille-i légi bemutató járt így.
A július 14-én, Nizzában történt terrortámadást követően Bernard Cazeneuve belügyminiszter felszólította a polgármestereket, hogy hagyjanak fel minden olyan tömegrendezvény megtartásával, ami esetében nem tudják a helyi hatóságok garantálni a teljes biztonságot, vagyis a fegyveres őrizetet.
A The Local információi szerint a Marseille-i hatóságok a rendőrséggel folytatott konzultációt követően úgy döntöttek, hogy lemondják az augusztus 13-ra várt légi bemutatót. La Baule polgármestere, Yves Metaireau pedig az augusztus 15-re tervezett tűzijátékot mondta le, mert nem akarta vállalni az ezzel járó kockázatot.
Számos más település is követte ezt a példát: Avignon, Collioure, Chambery és Cannes szintén lemondott nagy nyilvános rendezvényeket.

http://www.hidfo.ru/2016/08/franciaorszag-szamos-tomegrendezvenyt-lemondott-a-terroristak-miatt/

Amerikai strómanok mögé bújik a Bilderberg csoport szponzora

Rejtélyes amerikai üzletember vásárolja fel a legnagyobb magyarországi sajtóorgánumokat. A vállalkozó térnyerése mögött a Bilderberg csoport szponzora áll, aki amerikai strómanok alkalmazásával próbál mentesülni a magyarországi törvények alól.
Amerikai strómanok bevonásával próbálja megtartani magyarországi médiabirodalmát Simicska Lajos, a Fidesz holdudvaráról leszakadt oligarcha. Az atlantista pártokat támogató milliárdos az utóbbi hónapok során médiabirodalmának egy részét eladta egy amerikai pénzembernek, hogy így ne ő maga kerüljön konfliktusba a magyar médiahatósággal, hanem egy amerikai állampolgár. Májusban a Class FM-et tulajdonló vállalkozást vette meg Simicska Lajos cégétől egy amerikai üzletember, John Michael McNutt. Az amerikai milliárdos egy hónappal később az Index.hu-t működtető vállalkozást is felvásárolta, sajtóértesülések szerint ezáltal Simicska Lajos tulajdonába kerülhet az Index.
Bár a magyarországi sajtó ezt akként értékelte, hogy később Simicska vásárolhatja meg a liberális sajtóorgánumot, a Class FM esete is mutatja, hogy Simicska éppen a közvetlen tulajdonlás elkerülésére törekszik: az amerikai üzletember strómanként vásárolja fel azokat a vállalkozásokat, melyek a 2018-as választások előtt Simicska Lajos által favorizált pártokat fognak támogatni, de eközben továbbra is amerikai állampolgár tulajdonában maradnak.
Simicska
Simicska Lajos ezzel új helyzetet teremt, hiszen amennyiben a kormány megpróbálja kordában tartani a nyilvánvalóan idegen érdekek szolgálatában álló sajtóorgánumokat, nem egy magyarországi milliárdos ellen kell fellépnie, hanem egy amerikai befektető érdekeltségeivel kerül szembe. Mivel Simicska egy amerikai állampolgárt tett érintetté a kormányellenes sajtóorgánumok működtetésében, a korlátozásukra tett lépések esetén diplomáciai feszültség keletkezik, és az amerikai nagykövetség is közvetlen érintetté válik a magyar médiapiaci átrendeződésben, hiszen a megváltozott helyzet miatt már nem egy magyar állampolgárságú milliárdossal való leszámolás zajlik, hanem egy amerikai befektető piaci térnyerésének állami korlátozása.
Simicska Lajos azáltal, hogy eladta a Class FM-et az amerikai üzletembernek – majd a legnagyobb kormányellenes online sajtóorgánum is ugyanezen üzletember kezébe került -, egy olyan helyzetet állított elő, amelyben a választások előtt az Amerikai Egyesült Államokat érintetté tudja tenni minden olyan támadásban, ami az ő általa favorizált pártokat erősítő sajtóorgánumokat éri. Amennyiben az amerikai stróman kezében lévő Simicska-médiabirodalom választások előtt támogatóan lép fel egy Simicska által favorizált párt mellett, és a kormánypárt az ellenzéket támogató sajtó megrendszabályozására törekszik, a választások előtti időszakban a kormányt közvetlen diplomáciai konfliktusba húzzák be az Amerikai Egyesült Államokkal. Hiszen az amerikai befektető korlátozása miatt az amerikai nagykövet ismét erőteljes vádakat fogalmazhat meg, miszerint a kormány durván beavatkozik a médiapiaci viszonyokba, és ellehetetleníti az amerikai befektetőket.
Így, miközben ezek a sajtóorgánumok Simicska pártjait támogatják, a kormány külpolitikai szempontból is kiszolgáltatottabb helyzetbe hozható.
Ugyanakkor, komoly aggodalmakat vet fel, hogy amerikai üzletemberek kezébe kerülnek olyan sajtóorgánumok, melyek Magyarországon olyan eléréssel rendelkeznek, mely alkalmassá teszi őket az országgyűlési választás kimenetelének módosítására. Ezek a sajtóorgánumok könnyedén eszközzé válhatnak az amerikaiak kezében, és amennyiben külföldi titkosszolgálatok megkezdik az országgyűlési választások kimenetelének befolyásolását célzó műveletet, a magyar hatóságok nem tudják törvény elé állítani a lap tulajdonosait, hiszen amerikai állampolgárokról van szó, akiket az amerikai hatóságok értelemszerűen nem fognak kiadni.
Azáltal, hogy Simicska Lajos egy amerikai üzletembernek adja el saját médiabirodalmát, a magyarországi törvények megkerülését folytatja.
Átlényegíti saját médiabirodalmát, olyan formába, hogy az ellen a magyar hatóságok számára kockázatos legyen a fellépés. Talán nem véletlen, hogy a Médiatanács épp az imént adta ki a közleményt, miszerint nem hosszabbítja meg a Class FM frekvenciáját. Az első sajtóorgánum, ami ezen felháborodott, éppen az Index.hu volt, hiszen mindkét médiafelület ugyanazon amerikai üzletember tulajdonában van.
John Michael McNutt egyik médiafelületével védi a másikat. Magyarországon.
2014 május 29-én Bajnai Gordon neve volt az egyetlen magyar név a Bilderberg csoport Koppenhágában kezdődő találkozója meghívottjainak listáján. Koppenhágából hazaérkezését követően Bajnait a sajtó arról kérdezte, hogy milyen célból vett részt az összeesküvés-elméletek által övezett csoport találkozóján. A politikus akkor saját közösségi-média profilján számolt be egy újságíróval zajlott beszélgetésről, amelyben azt kérdezték tőle, “kapott-e bármilyen politikai, gazdasági kérdésekkel kapcsolatos iránymutatást, felkérést, esetleg feladatot?” A politikus a kérdésre azt felelte; “Igen, hogy próbáljam Simicska Lajost megnyerni a Bilderberg szponzorai közé. A tavalyi osztalékból bőven telik rá.”
A Bilderberg csoport 2014. májusi találkozóját követően konfliktus bontakozott ki Simicska Lajos és a kormánypárt közt, megkezdődött a milliárdos érdekeltségeinek kiszorítása. 2015. február elején Simicska médiaháborút hirdetett. Később felmerült annak lehetősége, hogy a milliárdos vállalkozó ellenzéki pártokat fog támogatni, hogy bosszút álljon a kormányon, amiért ő 2014 májusa óta fokozatosan ki lett szorítva az állami pénzcsapok közeléből.


http://www.hidfo.ru/2016/08/amerikai-stromanok-moge-bujik-a-bilderberg-csoport-szponzora/

Megkérdőjeleződött az amerikai katonai jelenlét Törökországban

Joseph Dunford hidfo.ru
Törökországba látogatott Joseph Dunford tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, miután felmerült annak lehetősége, hogy az amerikaiak el kell hagyják az Incirlik légibázist.
A Stars and Stripes magazin információi szerint Dunford hétfőn ellátogatott az Incirlik légibázisra, valamint találkozott Binali Yildirim török miniszterelnökkel, és a török vezérkari főnökkel. A látogatás során Dunford kijelentette, hogy elítéli a július 15-én történt puccskísérletet, Yildirim pedig a találkozót követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az Egyesült Államok továbbra is Törökország kulcsfontosságú szövetségese. Yldirim emellett azt mondta, kiemelkedő fontosságú, hogy hivatalosan elítélik a puccskísérletet, hiszen a hetekkel ezelőtti történéssorozat a demokrácia felszámolására tett kísérlet volt.
Dunford szóvivője, Greg Hicks egyértelművé tette, hogy a két ország együttműködésének szimbóluma az Incirlik bázis, ahonnan az amerikai légierő légicsapásokat hajt végre a környező országokban működő terroristák állásai ellen.
Dunford látogatására amiatt került sor, mert az utóbbi hetek folyamán a török közélet középpontjába került az a kérdés, hogy az amerikaiak ki kell vonuljanak az országból. A török vezetők közvetlen az Amerikai Egyesült Államokat tették felelőssé a kormány megdöntésére tett kísérletért, a politikusok nyílt beszédjét követően pedig számos civil megmozdulás szerveződött, melyek követelték az amerikaiak kivonulását. Dunford látogatásakor is ellendemonstráció várta az amerikai nagykövetség épülete előtt, és a tüntetők azt kiabálták, hogy ‘takarodjon az országból’. A megmozduláson látható transzparensek többek között Fethullah Gülen kiadását követelték.
A Pentagon kedden hivatalos közleményben jelezte, hogy nem áll szándékában kivonulni Törökországból, és az Incirlik légibázisról, ami azt mutatja, hogy ez a kérdés nem csak kis létszámú civil tüntető részéről merült fel, hanem jelenleg az amerikai-török kapcsolatok egy meghatározó eleme az amerikai katonai jelenlét megkérdőjeleződése. Deborah Lee James, az amerikai kormány légierőért felelős minisztere közölte; nincsenek olyan tervek, melyek szerint kivonulnának az Incirlik bázisról.


http://www.hidfo.ru/2016/08/megkerdojelezodott-az-amerikai-katonai-jelenlet-torokorszagban/