Párizs katonák hidfo.ru
Franciaországban ma már csak katonai biztosítás mellett lehet nyilvános tömegrendezvényeket tartani. Tűzijátékot, légi bemutatót egyaránt lemondtak, mert a hatóságok nem tudják garantálni, hogy nem történik újabb tömeggyilkosság.
A francia hatóságok arra kényszerültek, hogy lemondjanak számos, évről évre megtartott nyári tömegrendezvényt, mert nem tudják garantálni, hogy az eseményen nem történik terrortámadás. Legutóbb a Brittany régióban tartandó tűzijáték, és a Marseille-i légi bemutató járt így.
A július 14-én, Nizzában történt terrortámadást követően Bernard Cazeneuve belügyminiszter felszólította a polgármestereket, hogy hagyjanak fel minden olyan tömegrendezvény megtartásával, ami esetében nem tudják a helyi hatóságok garantálni a teljes biztonságot, vagyis a fegyveres őrizetet.
A The Local információi szerint a Marseille-i hatóságok a rendőrséggel folytatott konzultációt követően úgy döntöttek, hogy lemondják az augusztus 13-ra várt légi bemutatót. La Baule polgármestere, Yves Metaireau pedig az augusztus 15-re tervezett tűzijátékot mondta le, mert nem akarta vállalni az ezzel járó kockázatot.
Számos más település is követte ezt a példát: Avignon, Collioure, Chambery és Cannes szintén lemondott nagy nyilvános rendezvényeket.

http://www.hidfo.ru/2016/08/franciaorszag-szamos-tomegrendezvenyt-lemondott-a-terroristak-miatt/