Egy nyugati-európai országokban végzett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a társadalom jelentős hányada nem látna szívesen egy muszlimot vagy zsidót a családban. A közel-keleti népek elutasítottsága Olaszországban, Ausztriában és Németországban a legerősebb.
A kutatást 15 nyugat-európai országban végezte az amerikai Pew Research Center, és az eredményekből kiderült, hogy azokban az országokban is, melyekben a kormány támogatja a bevándorlást, a társadalom tekintélyes hányada elutasító a közel-keleti közösségek Európában megtelepedésével szemben. A nyugat-európai lakosság vegyes nézeteket táplál azzal kapcsolatban, hogy kombatibilisnek tekinthető-e az iszlám az európai kultúrával, de a nyugat-európai társadalom jelentős hányada azt sem tartaná elfogadhatónak, ha egy zsidó beházasodana a családba.
A kutatás szerint a nyugat-európai országokban a keresztény és ateista emberek 42%-a egyetért azzal az állítással, hogy “az iszlám nem összeegyeztethető az európai értékekkel és kultúrával.” Miközben a nyugati társadalmak relatív többsége elfogadhatónak tartaná, ha gyermeke muszlimmal házasodna, egyharmada továbbra is elutasítja annak lehetőségét, hogy muszlim bevándorló házasodjon be a családba. Olaszországban az elutasítottság mértéke 43%-os, miközben az Egyesült Királyságban a lakosság 36%-a, Ausztriában 34%-a, és Németországban 33%-a utasítja el annak lehetőségét, hogy gyermeke egy muszlimmal házasodjon.
A kutatásból kiderült, hogy a nyugat-európai országokban a multikulturalizmus ideája csak a társadalom megosztottságához vezetett. A válaszadók többsége a muszlim nők idegen kulturális jegyeket viselő ruházatára is valamiféle tiltás bevezetését támogatja, különösen a burka betiltását támogatja a társadalom többsége. A kutatás szerint Olaszországban, Belgiumban, Németországban és Ausztriában a társadalom egyharmada úgy gondolja, hogy be kell tiltani minden olyan női ruha viselését, ami az iszlám sajátjaként ismert.
A nyugat-európai társadalmakban emellett a lakosság ötöde-harmada a zsidókkal kapcsolatban is ugyanígy vélekedik. Átlagot tekintve a megkérdezettek 17%-a mondta azt, hogy nem támogatja, hogy egy zsidó beházasodjon a családba. Ez az arány azonban Németországban kiemelkedően magas, 29 százalék. Olaszországban 25%, az Egyesült Királyságban és Ausztriában a megkérdezettek 23, illetve 21%-a mondta azt, hogy zsidó ne házasodjon be a családba. Olaszországban a megkérdezettek 36%-a egyetértett azzal az állítással, hogy “a zsidók eltúlozzák múltbéli szenvedéseik mértékét.”


http://www.hidfo.ru/2018/05/nem-akarnak-muszlimokkal-es-zsidokkal-keveredni-az-europaiak/