2014. szeptember 17., szerda

Brüsszel atomfegyvert adhat saját fasisztáinak

Valerij Geletej leköszönő ukrán védelmi miniszter bejelentette, hogy Ukrajna a következő években atomfegyvert kezd fejleszteni. Az ország jelentős urán-lelőhelyekkel és olyan atomerőművekkel rendelkezik, amelyekben lehetőség van a nukleáris töltet előállításához szükséges urándúsításra, valamint a Szovjetunió idejéből több olyan üzemük is fennmaradt, ahol ballisztikus rakétákat gyártottak. Így a veszély reális, a következő években Ukrajna saját atomfegyvert állíthat elő.
Az ukrán nukleáris fegyverkezés körülményei azonban aggodalomra adnak okot. A kijevi rezsim fegyveres hatalomátvétellel jutott kormányra, amit nyugati zsoldosokkal és a hazai szélsőjobboldal fizetett aktivistáival hajtottak végre. A Jacenjuk-kormány ezen felül megállapodást kötött a Jobb Szektorral, hogy integrálja a szervezet tagjait a hatalmi struktúrákba. Az Európai Unióban a Jobb Szektorhoz hasonló szervezeteket antiszemitizmus, holokauszttagadás és egyebek vádjával betiltják, de Ukrajnában az EU támogatását élvező nyugatbarát kormány beszervezi őket a rendfenntartásba, a titkosszolgálatokba és a hadseregbe. Ukrajnában a szélsőjobboldal a karhatalom részévé válik, a nyugati országok hallgatólagos beleegyezésével.
Hídfő.net | Jobb SzektorRendőrségi, katonai, titkosszolgálati vezető lesz belőlük. Washington nem mondja ki az "n-betűs szót", ameddig hasznosak.
Az Európai Uniót láthatóan nem zavarja, hogy nukleáris fegyverkezésbe kezd egy ország, melynek karhatalma februárban még zsinagógágat gyújtogatott Kijevben, márciusban orosz civileket gyilkolt az ország délkeleti részén. Az Odesszában történt élve égetéseket szintén nem ítéli el az Európai Unió, miközben ezek az emberek évek múlva atomfegyver bevetéséről rendelkezhetnek Ukrajnában.
A szélsőjobboldal megítélése azonban csak az egyik tényező. Ukrajna láthatóan nem képes szavatolni saját nukleáris létesítményeinek biztonságát. Februárban ismeretlen fegyveresek elfoglalták a rivnei atomerőművet. Brüsszel ennek kapcsán médiacsendet rendelt el, az eset nem került be az európai médiába. A média makacs hallgatása mögött azonban továbbra is fennáll a kérdés, hogy Ukrajnában történt-e a csernobili esethez hasonló atomkatasztrófa, és ha nem, kik voltak azok a fegyveresek, akik megszállták az atomerőművet a kijevi forradalom idején.

http://www.hidfo.net/2014/09/17/brusszel-atomfegyvert-adhat-sajat-fasisztainak

Finnország nem mond le az atomerőműről az EU kedvéért

Hídfő.net | Alexander StrubbAlexander Strubb
Alexander Strubb finn miniszterelnök kifejtette a Radio Suomi-nak, hogy "Finnország nem szüntetni be az együttműködést a Roszatommal. Az ország nemzetközi megítélését nagyban befolyásolná, ha leállítanánk egy ilyen volumenű projektet. Egy atomerőmű kérdése kulcsfontosságú, ezt meglátásom szerint ne keverjük bele a politikába."
A miniszterelnök szerint a kabinet egyetért a kérdésben. Ez alapján a Roszatom folytatja a finn Hanhikivi-1 erőmű építését a Fennovoima finn állami partnercéggel. A megegyezést 2013 decemberében kötötték, ez alapján a Roszatom egy 1200 megavatt teljesítményre képes blokkot épít a finneknek. A tervezet becsült költsége 6,5 milliárd €. A Fennovoima megkapta az építési engedélyt, és rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal. A munkát a finn Radiológiai Biztonsági Intézet monitorozza.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/finnorszag-nem-mond-le-az-atomeromurol-az-eu-kedveert

Ukrán front - Kijev újabb kiterjedt offenzívára készül

Az elmúlt napokban "viszonylagos" nyugalom volt Ukrajnában a frontokon - az elmúlt három napban mégis több halálos kimenetelű összecsapás volt. Mindkét fél igyekszik stabilizálni jelenlegi állásait; az ukránok több helyen támadtak tankokkal, illetve a milícia a tűzszünet hirtelensége miatt sok helyen nem tudta stabilizálni gyorsan megszerzett állásait és feladta azokat.
Luganszk környékén észak-keleti irányból próbált az ukrán hadsereg többször betörni, mivel itt vesztette el a legjelentősebb stratégiai magaslatot, amelyről Luganszk könnyen belőhető. Ezt a pontot próbálták többször visszaszerezni - sikertelenül. Sőt, a milícia ellenlökései hatására több települést elvesztettek, a milícia tankokat és csapatszállítókat zsákmányolt a hadseregtől.
Debalcevó jelenleg a legforróbb pont a háború helyszínei közül. Itt az ukrán és az újorosz hadsereg elit alakulatai néznek farkasszemet. Folyamatos az egymás állásainak lövése a városon kívülről. Kisebb összecsapások vannak, a milícia beküzdötte magát a városba, hogy ne adjon könnyű célpontot az ukrán tüzérségnek. Itt jelenleg megmerevedett a front, de az ukránok folyamatosan próbálnak komoly technikát bejuttatni az észak-nyugati autópályán keresztül. Ezt azonban a milícia már képes belőni, több konvojt semmisítettek meg az elmúlt napokban.
Donyeck városa folyamatos tüzérségi tűz alatt áll. Az elmúlt napokban 30 civil halt meg a belövésektől. A tűzszünet ellenére szinte egyetlen pillanatra sem állt meg a város lövése. A hadsereg többször próbált meg a reptérre bejutni, hogy utánpótlást vigyen, - a milícia szerint volt olyan konvoj, amely sikerrel bejutott, de nagy veszteségekkel. Azonban több konvojt teljesen felszámoltak, a hadsereg veszteségei itt voltak a legnagyobbak az elmúlt napokban. Nagyjából 40 járművet lőttek ki, a személyzet és a sofőrök legtöbb esetben meghaltak.
Veszteségek
A Minszkben megkötött tűzszünet a legrosszabbkor érte a milícia egységeit, az offenzív műveletek kellős közepén. Így a milíciának nem sikerült megerősítenie állásait sok helyen, és nem sikerült kihasználni a "vadászatot" (vagyis a visszavonuló ellenség a legjobb célpont). Emiatt Marjupolt bekerítő egységeiket visszavonták, és most csak keleti irányból állnak a város határában. A várostól északra az ukrán hadsereg egy betörést hajtott végre, a milícia itt is visszavonult, mert védelme nem volt kiépítve. Visszahúzódtak a tartható területekre. Észak-Nyugaton a milícia csapatai elérték Szeverodonyecket, de a város határában nyílt területen állomásozó alakulatok visszavonultak. A tűzszünet értelmében nem tudták megtámadni a várost, viszont a városban állomásozó ukrán tüzérségnek kitűnő célpontot nyújtottak. Inkább visszavonultak.
Hídő.net | DNR területe a tűzszünet előttDNR területe a tűzszünet előtt.
Az elmúlt napokban mindét fél készült. A donbasszi katonai vezetők információik alapján egyöntetűen állítják, a tűzszünetet kihasználva Kijev még nagyobb offenzívára készül, mint 3 hónappal ezelőtt. A térképeken látható, hogy az első elbukott offenzíva eredményeképpen a DNR területe ma kétszer akkora, mint eredetileg volt (még akkor is, ha az elmúlt napokban egyes pontokon visszavonultak).
Hídfő.net | A zsoldosokkal és nyugati hadotechnikával megerősített ukrán egységek támadása a tűzszünet alatt.A zsoldosokkal és nyugati haditechnikával megerősített ukrán egységek támadása a tűzszünet alatt.
A második offenzívára feltételezhetően a rendelkezésre álló időt kihasználva sokkal jobban felkészülnek. Azt is hozzá kell tenni, hogy Moszkva folyamatos tiltakozása ellenére a NATO országokból számolatlanul özönlik a fegyver a kijevi junta haderejébe. Amerikai terepjárók, lengyel, spanyol, román rakétás egységek, cseh gyártmányú tüzérségi eszközök, T72-es tankok kitudja hány országból, Odesszában Leopárd ketteseket rakodnak ki. Harkov repülőterére a NATO országbeli repülőkön özönlik a fegyver. Itt lencsevégre kaptak magyar C130 repülőgépet is, amire a magyar Honvédelmi Minisztérium annyit nyilatkozott, hogy "reptéri vontatókat adtak el". Emellett napi 3-4 USA gép, több lengyel, spanyol és egyéb NATO országbeli repülő landol a harkovi reptéren. Beszámolók szerint hatalmas külföldön gyártott páncélos egység gyűlt már össze Harkov mellett, többek véleménye szerint ez lesz a kiindulópontja az offenzívának. Katonai szakértők úgy vélik, hogy Kijev egyetlen hatalmas támadással akarja megdönteni a DNR egységét, és szétzúzni katonai erejét. Nagyon kevés ideje maradt hátra, mivel ezt a lépést még a hideg beállta előtt végre kell hajtania, hogy legyen tárgyalási alapja Moszkvával szemben. Már csak egyetlen kérdés maradt ezzel kapcsolatosan. Mit lép Moszkva, amikor az újabb offenzíva kiteljesedik.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/ukran-front-kijev-ujabb-kiterjedt-offenzivara-keszul

Megadnák magukat a donyecki reptéren körbezárt bérgyilkosok…

Nagyon úgy fest a dolog, hogy kezd hatni a népköztársaságiak “komolykodása” a donyecki repülőtérnél.

Хунта готова сдать аэропорт

Egyetlen “Katyusából” leadott fél sorozat elégnek tűnt ahhoz, hogy a kijevi udvar gondolkodóba essen. Éppen kapóra jött hát számukra a milicisták ultimátuma a megadásról. Ki is ötlöttek egy olyan orbitális marhaságot, hogy átadják a népfelkelőknek a donyecki repteret, ha…

Ha a Mariupoli gyűrűt a népköztársaságiak öt kilométerrel tágitják. (Mariupolban ma délután egyébiránt több robbantásos támadást is intéztek “ismeretlenek” a városba beszoritott fasiszta csürhe kárára. Beszámolók szerint legalább nyolc lator kimúlt, és egy tank is a havárialistára került.)

Magyar idő szerint délután négy órakor a donyeckiek elküldték a válaszukat az ajánlattévő Viktor Muzsenkonak, aki amúgy Valcman vezérkarának szóvivője.

Nem volt hosszú válasz, és könnyen megjegyezhető. Mindössze tiz másodpercig tartott.

Egy “GRAD” ugyanis ennyi idő alatt veti ki a maradék fél adagot. A népköztársaságiak most ismét válaszra várnak. Állitólag arra biztatták a reptéren rekedt falkát, hogy ne Kijevtől várjanak utasitást, hanem hallgassanak ezegyszer a józan eszükre! (Ha még van nekik!)

A Gorlovka – Makejevka – Jenakijevo háromszög közepére a népfelkelők ismét betereltek egy katlanba 2500 zsiványt! Szőröstül – bőröstül – technikástul!

Igy aztán most a Zsdavovkától délre katlanbazártak, és az előbb emlitettek latolgathatnak: melyik katlan alá lesz hamarabb “befűtve”!

Ha pedig mind a két katlan dolgozni kezd, az EU – koporsóipara nagyon bele kell hogy húzzon! (Bár inkább a plasztikzsáktermelés fog felfutni!)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/17/megadnak-magukat-a-donyecki-repteren-korbezart-bergyilkosok/



Viccbe illő történetek is előfordulnak ám Újoroszországban – ezekben a háborús időkben. Mint pl. a következő is.

Mondjuk ki őszintén, hogy létezik az a bizonyos – nevezzük igy – oroszos lezserség.

Képzeljék el kedves olvasóink a Novoazovszktól nyugatra lévő blokkposzt népköztársasági katonáinak ábrázatát, amikor ma – a kora délutáni órákban – két tankot látnak vad iramban Mariupol felől közeledni. A beszámoló szerint vágtáztak vagy hatvannal!

A kis hiján frászt kapott milicisták aztán megnyugodva látták, hogy a két tank tőlük eléggé távol megáll, és mindkettőből kiszáll egy – egy alak. Aztán az egyik elkezdett integetni, és egy aprócska fehér papirzsebkendőt lobogtatva elindult. A blokkposzt felé. A milicisták zavara csak nőtt, amikor látták, hogy ez a közeledő alak abszolút civil. Bevárták hát. Fehér “zászlója” lévén a jövevénynek, természetesen nem bántották.

Hanem ugyancsak meglepődtek, amikor a fiatalember elmondta, hogy neki meg a komájának van egy – egy tankja. Azaz kettő darab tank van készleten. Nem – e ajánlanának értük valamicske összeget a népköztársaságiak? Ezért jött, hogy ezt megkérdezze.

Némi unszolás után elmondta a tankhozjutás eléggé mulatságos történetét. A haverjával éppen egy parkban múlatták az időt, amikor a két tank megállt egy közeli élelmiszerbolt előtt. A legények pedig – katonaidejükben – tanksofőrök voltak. Persze ez még önmagában véve kevés két tank elkötéséhez, de kezükre játszott a szerencse. Jól látták – hiszen tőlük alig pár méterre állt meg a két monstrum – hogy három – három valcmanista lator szállt ki mindkettőből. Háromnál több ember meg nincs ezekben a szerkezetekben. Ezt jól tudták.

Viszont itt jön a képbe az az előbb már emlitett lezserség. Merthogy nem volt elég, hogy a tankok legénysége mind egyszerre bementek a boltba, de még a páncélosok motorjait sem állitották le.

A többit már akár ki is találhatják a Bal-Rad olvasói.

A fiúk beugráltak a tankokba! – és huss! Irány Novoazovszk – felé! Mariupolban senki sem kisérelte őket megállitani. Miért is? Két tank csörömpöl ott, ukrán zászlóval – megszokott látvány. A városon kivül pedig padlógázzal megeresztették a járműveket. Megálltak egy kis időre a tornyokat hátraforditani, zászlókat bevonni (egyszerűen elhajigálták őket) és mentek tovább.

A dolog vége az lett, hogy az “eredetigazolás” után sem köttetett üzlet! Mivelhogy a milicisták azt mondták nekik, hogy ők ugyan pénzt ezekért a jószágokért nem adnak! – meg különben is nekik van Kalasnyikovjuk, a srácoknak meg nincs! – meg a fiúk is problémásnak találták az otthoni parkolást a tankokkal – hát ajándékozás lett a dologból. A milicisták rádión hivtak olyanokat akik tudnak tankot vezetni.  Állitólag ittak áldomást is az ajándékozás örömére, és a történet happy end végződött. A fiúk majd sötéttel visszalopakodnak Mariupolba.

Arról nem szól a fáma, hogy a meglopott legénység miként reagált a tankok hűlt helyének láttán?
Pedig érdekes lehetett!

Hát még a századparancsnok arcszine? A kék – sárga nemzeti szinek lehet hogy kiütköztek rajta!
(Forrás: fb.)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/17/potyatankok-a-milicianak/

Az új forint technikai titkai: Miért kell pénzt cserélnünk már megint valójában? - Hát nem jön az Euro?

Az év egyik legfontosabb pénzügyi híre, hogy megújulnak a magyar bankjegyek. Izgalmas kérdés, hogy honnan tudják a szakemberek, mikor kell lecserélni egy ország bankjegyeit, mikor jön el a csere időpontja, és pontosan milyen biztonsági elemekkel kell "felszerelni" a pénzeket ahhoz, hogy igazán korszerűnek számítsanak.

A Pénzcentrum a Magyar Nemzeti Bank friss, Versenyben a technikával és a hamisítókkal című tanulmányából arra is keresi a választ, melyek azok az elemek, amelyek biztonságossá, rendkívül nehezen hamisíthatóvá teszik az új forintot.
Nem árulunk el újdonságot azzal, hogy a gazdaság szereplői által végzett fizetési műveleteket jellemzően elektronikus úton vagy készpénzben bonyolítják le. Nemzetközi kutatások ugyanakkor azt támasztják alá, hogy a készpénz továbbra is fontos része a gazdaság működésének, így mindennapi életünknek. Magyarországon a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfőbb ügyfelein - a hitelintézeteken és a Postán - keresztül hozza forgalomba a forintbankjegyeket és érméket. A bankok és a Posta az MNB-nél vezetett bankszámlájuk terhére hasonlóan vehetnek fel készpénzt, mint ahogyan a magánszemélyek is a saját bankszámlájukról a bankfiókban teszik. A készpénz végső állomása szintén az MNB: a nem megfelelő minőségű bankjegyek megsemmisítése a jegybank kizárólagos joga, miként az is, hogy az elavult címletek bevonásáról döntsön.

Mikor érdemes a forgalomban levő pénzek címletösszetételén változtatni?

Ha a lakosság nem használ egy adott - jellemzően érme - címletet, s az gyorsan "kicsapódik" a forgalomból. Ez történt hazánkban az 1 és 2 forintosok esetében, ami miatt az MNB a címletek bevonása mellett döntött. Szintén indokolhatja a fizetőeszközök címletösszetételében való változtatást, ha egy adott kisebb értékű bankjegycímlet minősége drasztikusan leromlik. Ekkor többet kell belőle selejtezni, és komoly költséget jelent az évente nagy mennyiségben leselejtezendő bankjegyek pótlása. Ebben a helyzetben a jegybank dönthet úgy, hogy érmével váltja fel a bankjegyet (ez történt Magyarországon 2009-ben, amikor a 200 forintos bankjegyet érmére cserélték).

Jellemzően bővül a bankjegyek címletskálája, ha megugrik az infláció - azaz romlik a pénz vásárlóereje. Erre hazánkban az 1990-es években volt példa, amikor szükségessé vált az 5000, 10 000 és 20 000 forintos bankjegyek bevezetése a fizetési forgalom megkönnyítése érdekében. Ugyanakkor a magas címletértékű bankjegyek kibocsátása nemcsak készpénzlogisztikai szempontból mérlegelendő. A rejtett gazdaság elleni küzdelem szempontjából kifejezetten nem kívánatos a magas címletértékű bankjegyek forgalomba kerülése.
Ugyanakkor egyelőre nem kell számítanunk arra, hogy új címleteket is bevezetnek Magyarországon.

Minden igénynek megfelelni

Régen persze minden egyszerűbb volt: a bankjegyeket a bankokban kézzel ellenőrizték, számolták, az utcákon nem voltak sem parkolóórák, sem pénzt kezelő automaták. A művészek által megtervezett, majd a különleges eljárások alkalmazásával különleges papírra, igényesen nyomtatott bankjegyek, bonyolult biztonsági elemek nélkül is, akár évtizedekig szolgálhattak a forgalomban.

A modern bankjegyeknek (az elmúlt húsz évben) azonban már más feltételeknek is meg kell felelniük:
  • természetesen a bankjegyeken található, a másolatoktól az eredeti pénzt egyértelműen megkülönböztető biztonsági elemeket az utcai automatáknak is fel kell ismerniük.
  • egyre jobb minőségű fénymásolókat, printereket lehet vásárolni, melyek akár bankjegyhamisításhoz is felhasználhatók.

A forgalomban lévő forint bankjegysorozat legrégebbi címleteinek kibocsátása 17 évvel ezelőtt kezdődött, de ezek, a tervezés folyamatát is figyelembe véve már a "felnőtt kort" is elérik.

A kibocsátás kezdete, vagyis 1997 óta eltelt évek során a technikai korszerűség és a hamisítókkal szembeni előny megőrzése érdekében folyamatosan fejlesztették a címleteket, melyekre újabb, a hamisítás ellen hatékonyabban védő, a lakosság és a pénztárosok által is egyszerűbben ellenőrizhető elemek kerültek.

A bankjegysorozat ugyanakkor műszaki szempontból természetes módon avul és ezt a hamisítók is igyekeznek kihasználni: egyre jobb minőségű másolatokat készítenek.

Az alkalmi hamisítók egyszerű hamisítványai mellett folyamatosan jelennek meg a forgalomban a felkészültebb műhelyekben előállított, kifinomult módszerekkel készített "profi" másolatok is. Ezek gyakran a boltok pénztárosait is megtévesztik. Ráadásul a hamisítók célpontjaivá a nagyobb egyedi kárértéket jelentő, legmagasabb értékű címletek (20 000, 10 000 és 5000 forintosok) váltak.

Új jelek a bankjegyen

A megújuló forintbankjegyek - a kor követelményeinek megfelelve - a tradíció méltó folytatását is kifejezik, hiszen a látható és nem látható biztonsági megoldások rendszere harmonikusan illeszkedik a már ismert főbb grafikai motívumok környezetébe.

A bankjegy papírjában egyrészt olyan - fény felé tartva, átnézetben látható - vízjel található, amelyben a portré mellett már a címletérték is megjelenik másrészt a bankjegy közepétől jobbra található biztonsági szálon is olvasható az MNB betűk mellett a 10 000 értékjelzés.

Forrás: MNB

Ugyancsak könnyen ellenőrizhető az előoldalon a megújult hologram is, melynek egyes elemein az értékjelzés illetve Magyarország címere látható.

A pénztárosok számára több, csak UV-lámpával ellenőrizhető elem is található:

Forrás: MNB

A fejlesztett bankjegyeken UV-A és UV-C fényben is több színben világít az Eszter-gomi Bazilika kupolájának képe és további segítség a pénztárosok számára az is, hogy a hologram fólia egyes elemei szintén fluoreszkálnak.

A fejlesztések során gondoltak a vakokra és a gyengénlátókra is, akik számára tapintható, nagy festék rétegvastagságú felületek segíthetik az azonosítást:

"Vakjel" Forrás: MNB

Tehát az Euro bevezetéséről nincs behatárolható napirendi pont az MNB-nél...
Cikkünk a Magyar Nemzeti Bank tanulmánya alapján készült.

A GPS hibája, nem a (cionista) politikáé!

A GPS hibája - na persze -, hogy majdnem meglincseltek egy zsidó családot Kelet-Jeruzsálemben
Rémálommá változott egy zsidó család élete egy téves jobbra kanyarodás miatt: múlt csütörtökön éjjel majdnem az életükkel fizettek azért, mert a GPS hibája miatt autójukkal véletlenül behajtottak az arabok lakta Kelet-Jeruzsálem egyik kerületébe, Wadi Joz-ba. Etti Cohen és családja a siratófal környékén vesztett irányt, és amint észrevették, hová tévedtek, máris kő- és téglazápor fogadta őket, a szélvédőjük betört.
“Az első másodpercekben még minden rendben volt” - idézte fel a családfő, majd észrevették, hogy minden írás arabul volt, az emberek pedig feléjük fordultak azzal a tekintettel, hogy “miért jöttetek ide? Mit kerestek itt?” A család, úgy tűnik, egy előre eltervezett csapdába került: egy 12 éves fiú kopogni kezdett az ablaküvegen, mindenhonnan kiáltásokat hallottak, három autó pedig elzárta előlük az utat; szabályos lincshangulat keletkezett.
A család sokkot kapott, amikor a kövek eltalálták az ablakokat, el sem hitték, hogy ez velük történik. Végül csodával határos módon menekültek meg: az autót vezető lány gázt adott, az álló kocsik mellől a járdára tért ki, miközben hátul az apja mobilon a rendőrséget hívta kétségbeesetten. Az ügyeletes közölte velük, hogy térjenek le az útról, mert veszélyes, menjenek át a völgyön, és ott hamarosan meg is pillantották a határőr tiszteket.
A súlyos eset épp aznap történt, hogy Mose Feiglin, a Likud képviselője a Kneszet belügyi bizottságának tagjaival meglátogatta a Templom-hegyet, ahol kijelentette: a gázai háború döntetlen kimenetele, a Templom-hegy felügyelete körüli vita újabb jeruzsálemi intifádához vezethet. Ezt támasztja alá, hogy az elmúlt időszakban Jeruzsálemben exponenciálisan nőtt a terrorcselekmények száma (csak júliusban és augusztusban 152 ilyen eset történt). Emlékezetes az is, hogy 2000-ben Ariel Saron akkori kormányfő arab részről “provokatívnak” tekintett Templom-hegyi látogatása volt az ürügy Arafaték számára a második intifáda elindítására. Sajnos likudi cion-politika nem fér a bőrében az "otthonukban" sem, az araboknál meg pláne! És ezt ott sem osztja mindenki maradéktalanul, még a saját fajtájukból sem...

Gölöncsér Miklós

Vinnyog a világzsidóság: Mi lesz az ukrán zsidókkal Új-Oroszországban?


Vezsélyben vannak-e az ukrán zsidók?

A néhány nappal ezelőtti orosz katonai invázióval teleharsogott nyugati médiumok, a kelet-ukrajnai orosz milicisták nyílt színi támogatásával, Putyin elnök alig leplezett fenyegetésével, mely szerint ha akarja, “két hét alatt bevehetné Kijevet”, szerintük Európa joggal tart egy kiújult katonai konfliktustól a  közvetlen szomszédságában. Kevesebb szó esik a világzsidóság álláspontja szerint arról, hogy mi is lesz a sorsa az érintett területeken (a moszkvai propaganda szóhasználatával: “Új-Oroszországban”) az eddigi tapasztalatok(?) alapján egyik legveszélyeztetettebb kisebbségnek: a szegény zsidó közösségeknek.
De mi a félelem oka?
Talán akadtak rasszista indíttatású támadások ellenük az érintett területen? Talán csak nem megint benne volt a kezük a harcokhoz vezető csalárdságokban? Talán tömegesen gyűjtik össze őket az oroszbarátok - koncentrációs táborokban - és mészárolják le az "ártatlanokat"?
Vagy mi?
Csak nem a putyini antiliberális világ térnyerése aggasztja őket a nemlétező inzultusok helyett?
A The Jerusalem Post szerint az elmúlt időszakban száz ukrán zsidó család menekült a nemrég “népköztársasággá” kikiáltott donyecki térségből Mariupolba, ám az ottani zsidóság szintén mérlegeli a menekülést a front közeledtével. Az újonnan érkezettek között van a Chabádhoz tartozó két haszid vezető, a donyecki Pinchas Visecki és a luhanszki Salom Gopin rabbi is. A közösségi vezetők leginkább az újabban ezer orosz katonával megerősített szeparatista erők napi ágyuzásait és rakétatámadásait, a víz- és áramszolgáltatás kimaradásait adták meg a menekülés okaként.
Az izraeli lap információi szerint a kelet-ukrajnai zsidó közösségeket szétbomlasztják a harcok, az egyre fenyegetőbb orosz terjeszkedés. Az idei év januárja és augusztusa között közel 2800 ember alijázott Ukrajnából Izraelbe, az ott maradottakkal, a menekülttáborok lakóival a Joint, a Jewish Agency is törődik. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy bár történtek fenyegetések, sőt, erőszakos kisajátítások, nem annyira antiszemita incidensek okozzák a menekülthullámot, inkább a háború, az általános bizonytalanság, az infláció. Az ország keleti határain 20 ezer orosz katona vár ukrajnai bevetésre.
Az orosz propaganda szerves része az ukrán “fasizmussal” “neonáci antiszemitizmussal” való riogatás, ami akkor is propaganda, ha idén tavasszal radikális nacionalisták valóban elkövettek antiszemita incidenseket (Kijevben zsidókra támadtak, Szimferopolban és Zaporozsjében zsinagógákat szentségtelenítettek meg, Donyeckben komoly félelmeket generáló antiszemita röpiratokat osztogattak). Emlékezetes, hogy a Majdan demokratikus forradalmában fontos szerepet játszott a mostani kormányban is résztvevő Szvoboda és a Jobboldali Szektor is, ugyanakkor mindkét radikálisan jobboldali párt kínosan ügyel arra, nehogy antiszemita hírbe keveredjen. Az ukrajnai zsidók még jól emlékeznek a Szvoboda elnökének, Oleh Tyahniboknak néhány évvel ezelőtti zsidóellenes kiszólásaira, ugyanakkor egyrészt a párt érzékelhetően visszafogja magát, másrészt az orosz fenyegetés akaratlanul is egyesíti az ukránokat és a zsidókat, akárcsak a Maidanon - ahogy többnyire oroszbarát provokációknak tartják az ukránok lenácizását.
Információink szerint ugyanakkor a vallásukat megélő, térségbeli zsidók úgy látják, az (Ukrajnához hasonlóan) Oroszországban is nagy hagyományokkal bíró antiszemitizmus dacára ott elviselhetőbb az élet a 200 ezres zsidó közösség számára.
A The Jerusalem Post szerint “Putyin nem annyira zsidóbarát, mint inkább antiszemitizmustól mentes”, megemlítve, hogy még az erősen Putyin-kritikus Nátán Saranszkij is elismerte, nehéz belekötni ezen a téren.
Több zsidó vezető is elismerte, hogy az orosz autokrata határozottan fellép az orosz antiszemitizmus ellen. Ugyanakkor épp az ilyen autokrata-nacionalista rezsimek természete miatt fölöttébb jogos az aggodalom az antiszemita kártya esetleges kijátszása miatt.
Az ukrán Jobboldali Szektor is többször hangsúlyozta, hogy egy demokratikus Ukrajnában a zsidóságnak biztonságban kell élnie. Dmitri Jaros, a párt vezetője februárban találkozott Izrael kijevi nagykövetével, és leszögezte, hogy pártja elítél mindenfajta antiszemitizmust és xenofóbiát, és határozottan fellépnek a rasszista megnyilvánulások ellen. “Putyin, úgy tűnik, eredeti céljának épp az ellenkezőjét érte el” - állapítja meg teljes joggal az FP elemzése. “Ahelyett, hogy leválasztották volna az ukrajnai zsidókat polgártársaikról, Putyin magatartása elősegítette, hogy a zsidó közösség elítélje és politikai eszköznek tekintse az antiszemitizmus cinikus orosz felhasználását. Így aztán, ahogy Timothy Snyder nemrég írta, az ukrajnai zsidókból ukrán zsidók lettek.” És ez még akkor is igaz, ha az ukrán zsidók most menekülni kénytelenek.
Jó utat!

Bíró Dalma összeállítása

Közérthető orosz állásfoglalás

Putyin nem ugrik rá...

Egyedül a (cion)világ ellen? - Higgadtan!

Az orosz elnök a minap azt nyilatkozta, hogy Oroszország (nem fog azonnal) válaszolni a Nyugati szankciókra, csak akkor, amikor már ez átgondolt, és csak ha azok (orosz ellen-szankciók) a hazai termelők érdekeit szolgálják, azok javára. Most azonnal Oroszország nem fog válaszolni, vicsorogni - mondta el az orosz elnök. A kormány azonban dolgozik a kérdésen - tette hozzá.
"Ha a kormány arra a következtetésre jut, hogy bizonyos lépések megfelelnek a saját gazdaságunk érdekeinek, akkor azonnal végrehajtjuk. De csak mutogatni a szívósságunkat, vicsorogni és attól csak kárt szenvedni - nos, azt nem fogjuk meglépni" - mondotta el Putyin. Azaz nem engedni magát gazdasági centrifugába helyezni.
Ami a konkrét intézkedéseket illeti, azok egyenlőre még nincsenek teljes mértékig, tökéletes részletességében kielemezve. "az, hogy milyen fajta válaszlépések lehetségesek, és egyáltalában a nép érdekeit szem előtt tartva, lehetségesek e - ezt engedjék meg a kormánynak keresztülgondolni és ajánlásokat tenni" - mondta az elnök.
"A szankciós politika mindig bizonyos károkat okoz, azoknak is, akik használják ezt az eszközt. És ez a mostani sem kivétel, ami Oroszország ellenében lett meghozva. Mi tudjuk, ismerjük azokat a számadatokat, azokat a veszteségeket, amiket az Európai Unió és az USA vállalatai elszenvedni kénytelenek Oroszország a saját oroszellenes szankcióiktól és az arra eddig adott válaszoktól - de amint elmondtuk már hasonló esetekben: ez nem a mi választásunk"
Az új szankciókat kommentálván, melyek szeptember 12.-én kerültek bevezetésre - és mi is beszámoltunk róla - az EU által, Putyin elmondta "furcsán néznek ki". A Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO) csúcstalálkozójának végén, melyet Dushanbe-ban rendeztek csütörtök-pénteken, Putyin elmondta a riportereknek, hogy "furcsának" találja a döntést, hogy a Nyugat újabb szankciókat vezet be Oroszország ellen, abban az időben, mikor a békefolyamat Ukrajnában elkezdődött. Putyin szerint, van pár ember, akik nem szeretik a tényt, a tudatot, annak tudatát, hogy a békefolyamat Ukrajnában elkezdődött.
"A békefolyamat elkezdődött, és a véleményem szerint egy lehetőség tűnt fel ebben a folyamatban annak elérésére , hogy politikai eszközökkel rendezést érjünk el, legalább átmenetileg" - mondta el.
"Még azt sem értem, mihez kapcsolódnak ezek a szankciók. Talán valakik nem szeretik annak a gondolatát, hogy a békefolyamatok elkezdődtek." Putyin azt is hangsúlyozta, hogy például a Donyecki Népköztársaság miniszterelnökét feltenni az EU-s "feketelistára" nélkülöz minden logikát. Először is nem valószínű, hogy Alexander Zakharchenko mostanában szeretne az EU-ba utazni, másodszor pedig ő pontosan hogy a békefolyamat aktív résztvevője, lévén a minszki csúcson vele állapodott meg Pjotr Poroshenko ukrán elnök a békéről.
"A Nyugati partnereink és Ukrán partnereink egyaránt ragaszkodtak hozzá, hogy az önmaguk által kikiáltott köztársaságok (Donyeck , Luhanszk) vezetőinek részt kell venniük a béketárgyalásokon. Ők kérték ezt, és mi megpróbáltuk elintézni velük, hogy ez megtörténjen. De aztán ők (az EU) erre felteszik Alexander Zakharchenko-t a "feketelistára" - most akkor ez egy újabb kísérelt a békefolyamat kisiklatására? Mi ez? Ebben semmi logika nincs." - mondotta Putyin.


Komment a cikkhez – szubjektív vélemény –
Miről van itt szó? Az EU hangosan beharangozza, hogy „jönnek az új szankciók, jaj lesz Oroszországnak” – erre kitesz egy olyan listát ,amivel gyakorlatilag már megint elenyésző kárt okoz az orosz gazdaságnak, de saját magát, pontosabban cégeit elvágja egy rakás jól jövedelmező üzlettől.

Mit tesz erre Putyin? Azonnal nekik támad, visszük, visszarúg? Nem mert opportunista módon, hideg fejjel gondolkodik, nem hagyja magát felültetni a provokációknak, nem hagyja magát belerángatni egy gazdasági-háborúba ami – mint egy centrifuga a vizes ruhával- pénzt vonhatna ki az országa gazdaságának zsebéből .

Ehelyett gőzerővel építi a keleti szövetségeit: a Sanghaji Együttműködés Szervezete (SCO) és a Vámunió gazdasági – politikai blokkjait- mert nem elvekre játszik, hanem a nép jólétére és a lassú de biztos építkezésre. Illetve nem hónapokra és évekre játszik, mint az EU óvodás szintű vezetői, hanem évtizedekre és birodalmakra.

Mindenki számított most valamilyen forrófejű orosz válaszra: légtérzár, európai autó import- bann, stb. Amivel a saját zsebéből, a saját gazdaságából is pénzt szórna ki gyakorlatilag a semmire. Mit tett ez az ember: Hideg fejjel követi az érdekeit és az országa érdekeit. A keserű pilulát néha le kell nyelni, nem mindig jó út, ha hagyjuk magunkat belerángatni egy „balhéba”.

Szerintünk Putyin most vizsgázott le Machiavelli- ből jelesre. Ez egy matt. Nem elfogultságból, csak puszta logika alapján: ez egy zseniális húzás. Látszik a különbség az "államférfi" és a "politikus" között. Míg az előbbire 1OO év távlatából is emlékeznek ,az utóbbira 1O év múlva se nagyon. Lehet kisgyerek módjára "durcáskodni" és ugrálni, mint az EU döntéshozói, de lehet logika alapján, érdek-követően is játszani, habár utóbbi esetben az érzelmi alapokat a politikai döntéshozás során ki kell zárni. Valaki a saját országa érdekeit szolgálja, valaki meg nem.

Ez a lépés egyszerűen egy stratégiai mestervágás.


Gölöncsér Miklós

Nariskin - az EU és USA egymás ellen hozzon szankciókat

Szergej Nariskin, az orosz Állami Duma képviselője szerint az Egyesült Államok és az Európai Unió egymás ellen kellene szankciókat hozzon, amiért támogatják a kijevi juntát abban, hogy megszegje a tűzszünetről kötött megállapodást.
Szeptember elején az Ukrajnába küldött EBESZ misszió arról számolt be, hogy az ukrán csapatok rájuk lőttek, és ezzel megszegték a fegyvernyugvásról érvényben lévő megállapodást. Szeptember 5-én Kijev fegyveresei kétszer is tüzet nyitottak a térségbe érkező EBESZ misszió tagjaira.
Hídfő.net | Szergej Nariskin
"Általánosságban véve a fegyvernyugvás érvényben volt, egészen addig, amíg a kormánycsapatok tüzet nem nyitottak az EBESZ megfigyelőire, és ezzel megszegték a tűzszünet egyezményt. Ebben az esettben az Európai Unió az Amerikai Egyesült Államok ellen kellene szankciókat hozzon, mert az amerikai kormány támogatja a kijevi rezsimet. Másrészről viszont az Egyesült Államok is bejelenthetne egy szankció-csomagot az Európai Unió ellen, mert az EU szintén támogatja Kijevet." - Nariskin a francia kormány különleges küldöttjeinek mondta ezt, miután a fentiek miatt nem teljesen vehető komolyan, hogy az EU tagállamok külön delegációt vezetnek az Oroszországgal ápolt kapcsolatok javítására.
"Európai partnereink lépése többnyire logikátlan" - mondta Nariskin. Elmondása szerint az Európai Unió többet is tehetne az ukrán válság megoldásáért, de ez esetben emlékezniük kellene arra, hogy független országként kellene tárgyalniuk, nem pedig Washington szócsöveként.
"Brüsszel azt sem tudja eldönteni, mire hivatkozva jelentse be a következő oroszellenes szankciókat. Mindenesetre az egyértelmű, hogy kinek a nyomására teszik meg." - mondta Nariskin.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/nariskin-az-eu-es-usa-egymas-ellen-hozzon-szankciokat

Nagyobb a füstje, mint a… – Szakjogász az Elszámolási törvényről

A készülő törvény, – a törvényjavaslat szerint, – csak az árfolyamrésre és az utólagos kamatmódosításokra vonatkozik, amely véleményünk szerint az utólagos törlesztőrészlet emelés 5-lo%-át teszi ki, – (a hivatalos verzió szerint 25-3o%-ot).

Bármelyik % lesz is igaz, az adósok helyzetén lényegesen nem változtat, mert a végrehajtás továbbra is fenyegetni fogja őket, ha a fennmaradó részleteket nem törlesztik.
A Kúria korábbi döntéséből, az árfolyamkockázatra, – azaz az utólagos árfolyamemelésre vonatkozóan a törvény nem terjed ki, arra nem vonatkozik.
A Kúria e tekintetben lehetőséget biztosít az adósnak arra, hogy az utólagos teheremelés 8o-9o%-át kitevő, – utólagos árfolyam emelkedés tekintetében perben bizonyítsa, hogy e tekintetben a szerződés megkötését megelőzően nem kapott megfelelő tájékoztatást, – ezért a szerződés e tekintetben is érvénytelen.
Önmagában ez az utólagos árfolyam emelkedés, – árfolyamkockázat, – sikeres megtámadása, majdnem feleslegessé teszi a készülő törvény alapján elérhető 5-lo% (hivatalosan 25-3o%)-os tartozáscsökkentést. Mindenesetre a törvény körüli nagy és túlzó reklám messze meghaladja a várható eredményt; a lényeges tartozáscsökkentést.
Rendelkezésre állnak olyan tanúk és egyéb írásos dokumentumok, – amelyek bizonyítják azt, hogy a pénzintézetek ismerték az árfolyamváltozás irányát, de azt eltitkolták. Így a szerződések lényeges részei hatásos megtámadásának eszközei és lehetőségei továbbra is rendelkezésre állnak.
Bp.2014.09.17. – Czirmes György

Az al-Kaida egyesülne az ISIS-el az Egyesült Államok ellen

Hídfő.net | ISIS tank
Az al-Kaida szíriai szárnya felhívást tett közzé, miszerint a Szíriában és Irakban tevékenykedő különféle iszlamista csoportok és milíciák tegyék félre érdekellentéteiket, és egyesüljenek az Iszlám Állammal. "Fejezzük be egymással a harcot, és alkossunk egységfrontot az Egyesült Államok és Sátánt imádó szövetsége ellen. Ez a sötét szövetség háborút hoz az egész világra, és ha nem állunk ellen, elveszünk." - tette közzé az al-Kaida a felhívását az interneten.
A felhívás azért is érdekes, mert februárban az al-Kaida vezetők kijelentették, hogy az ISIS-el semmiféle kapcsolatot nem óhajtanak ápolni, és az ISIS nem tartozik az al-Kaida szövetségesei közé. Az al-Kaida egyik szélsőséges csoportja, az al-Nusra Front (a szívevők) egyik emírje a napokban megkereste az ISIS egyik vezetőjét, hogy a tudtára adja a meglátásukat, miszerint az ISIS Alan Henning lefejezésével túl messze ment, továbbá nem tartották be megfelelően az iszlám törvényeket.
Az ISIS Barack Obama szeptember 11-én tartott bejelentése után -miszerint légicsapásokkal fogják gyengíteni az Iszlám Államot-, visszakapcsolt alacsony profilra az interneten.
Szíriában al-Raqqa városból -a város az ISIS egyik erőssége Szíriában- elkezdték kimozgatni a nehézfegyvereket és a harcosok családjait. Az Iszlám Állam egy felhívást tett közzé a területén a hagyományos módon, miszerint az ivás és dohányzás tilos, továbbá a nőknek otthon kell maradniuk -az IS szerint az iszlám szigorúbb értelmezése miatt.
Washington 5000 szír "ellenzékit" képez ki fegyveres harcra, névlegesen a Szíriában tartózkodó ISIS erők ellen, azonban sejthetjük, hogy ez hova fog vezetni.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/az-al-kaida-egyesulne-az-isis-el-az-egyesult-allamok-ellen

Steve Jobs nem engedte gyerekeinek, hogy iPad-et használjanak

kids-ipad
A New York Times néhány napja megjelent cikke megerősítette, hogy az elit tagjai egészen más elvek és szabályok szerint élnek, mint amit a tömegektől elvárnak.
Az írásból kiderül, hogy az Apple egykori elnök-vezérigazgatója nem engedte gyerekeinek, hogy cége egyik legnépszerűbb eszközével, az iPad-del játszanak.
„A gyerekei biztosan imádják az iPad-et,” tettem fel a kérdést Mr. Jobs-nak, hogy témát váltsak. A cég első táblagépe éppen akkor került a polcokra. „Még egyszer sem használták,” válaszolta. „Korlátozzuk a technikai eszközöket, amiket a gyerekeink otthon használhatnak.”
Azt hiszem elállhatott a lélegzetem és síri csenddel viszonoztam válaszát. Azt feltételeztem, hogy a Jobs család otthona a számítógépőrültek paradicsoma, ahol a falak is érintőkijelzőkből állnak, az ebédlőasztal iPad-ekkel van csempézve, vendégeik pedig csoki szelet helyett egy iPod-ot találnak a párnájukon.
Mr. Jobs elmondta, hogy ez nagyon távol áll az igazságtól.
Azóta számos technológiai cég vezetőjével és nagytőkéssel volt szerencsém találkozni, akik egytől egyig hasonlóképpen viszonyulnak a témához: szigorúan korlátozzák, hogy gyerekeik mennyi időt tölthetnek bármilyen kijelző előtt, gyakran egyenesen megtiltva használatukat hét közben és hétvégente is aszkétikus keretek közé szorítva a digitális időtöltést.
Sajnos a Times riportere nem puhatolózott tovább, így nem tudjuk mivel magyarázta Steve Jobs, hogy a saját gyerekei nem használhatták azt az eszközt, amivel ma sokmillió gyerek játszik a világon, a legfontosabb tény azonban változatlan marad: az elit számos tagja a technológia egyik főgurujának példáját követve más elvek szerint neveli saját gyerekeit, mint amilyeneket másoknak diktál.
A kettős mércére számos példát találunk. A milliárdos Bill Gates például, akinek alapítványa sok millió dollárral járult hozzá az új amerikai tanterv, a Common Core bevezetéséhez az állami iskolákban, saját gyerekeit olyan magánintézményekbe járatja, ahol nem ezt a tantervet követik.
Egy 2011-ben megjelent másik New York Times cikkből azt is megtudjuk, hogy némelyik elit iskola egyáltalán nem használ számítógépeket, ami éles ellentétben áll az állami iskolákat lassan özönszerűen elárasztó számítógép mennyiséggel. Egyre több olyan iskola van, ahol például már egyáltalán nem használnak tankönyveket.
Az eBay technológiai igazgatója például ebbe kilenc tantermes [Waldorf] iskolába járatja gyerekeit. Ugyanezt teszik néhány szilícium-völgybeli óriás, mint a Google, a Yahoo és a Hewlett-Packard vezetői is.
Az iskola elsőszámú oktatóeszközei azonban nem a csúcstechnológiát képviselik. A gyerekek leggyakrabban tollat, papírt, kötőtűt és néha agyagot vesznek a kezükbe. Az iskolában egyetlen számítógép vagy kijelző sincs, sőt a tanárok még otthoni használatukat is rossz szemmel nézik.
[Időkjelei: A Waldorf oktatási intézmények amúgy saját posztot érdemelnének. Eszmei alapítója, Rudolf Steiner, a Teozófiai Társaság, egy okkult szervezet németországi ágának első igazgatója, az Ezoterikus Iskola és a Mystica Aeterna szabadkőműves rend megalapítója volt.]
Amerika szándékos lebutítása című könyvében Charlotte Iserbyt, az amerikai oktatási minisztérium volt tanácsadója részletesen leírja, hogy a számítógépek iskolai elterjesztése egy sokkal kiterjedtebb terv része, aminek kivitelezése évtizedek óta tart, célja pedig, hogy logikus gondolkodásra képtelen drónokat neveljen gyerekeinkből.
„A szocialista Amerika megvalósításához természetesen szükséges, hogy az iskolák felhagyjanak a hagyományos, akadémiai megközelítésű tanítási módszerekkel és áttérjenek a „munkaerő-piaci képzésre” a tervezett gazdaság igényeinek kielégítésére,” írja Iserbyt.
Iserbyt többek között a Kiemelkedő Oktatás Alapítvány elnökét, Jeb Bush-t is idézi annak alátámasztására, hogy milyen fontos szerepet szán az elit a technológia átformáló hatásának. Az oktatás átalakításával kapcsolatos fórumon Jeb Bush elmondta, hogy „az oktatás átváltoztatását az iskolaválasztással, a Common Core tanterv alapelveivel, szigorú felmérésekkel, a kitűnő teljesítmény elmulasztásának következményeivel és a technológia segítségével érhetjük el.”
medium_9527140076
Iserbyt arra is figyelmeztet, hogy a technológia iskolai elterjesztésének egyik fontos célja a tanárok munkájának degradálása és a „távtanítás” bevezetése, amelyben a tanárok feladata csupán a gyerekek felügyelete lesz:
„Nem lehet elégszer figyelmeztetni, hogy a tanároknak fel kell ébredniük. Vissza kell terelni figyelmüket a jelentéktelen folyamatokról a lényeghez, hogy végre észrevegyék milyen nagyszabású terv kivitelezése folyik. A tanárok munkakörét a kihalás veszélye fenyegeti, de legjobb esetben is csupán felügyelők lesznek az új rendszerben, ahol egyetlen feladatuk az lesz, hogy a gyerekek figyelmét a számítógép kijelzőn tartsák, amin keresztül valaki, a világ valamelyik pontjáról közvetlen utasításokat, feladatokat ad számukra. Ismétlem: Tanárok ébredjetek! A munkátokat, a többi ágazathoz hasonlóan off-shore pozíciókba költöztetik.
A diákokat központilag programozott, „dolgozó méheket” előállító tantervek szerint képzik a globális gazdaság céljai szerint.”
A fent leírtak mellett az elit szülők nyilván egészségügyi okból is korlátozzák a különböző kijelzők előtt töltött időt.
Az AFP tavaly például arról írt, hogy a „tabletek fejlődési nehézségekhez és egyéb problémákhoz, például autizmushoz és figyelemzavarhoz vezethetnek,” a gyerekeknél.
Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy a háttérvilágításos kijelzők károsítják a szemet és alvászavart okoznak az eszközfüggő gyerekeknél.
A kettős mércére számos egyéb példát hozhatunk fel az oltásoktól kezdve, a táplálkozáson át egészen a környezetvédelemig.
A lényeg minden esetben egy és ugyanaz: míg az elit számára másfajta, fogalmazzunk úgy, hogy kevésbé káros oltóanyagok készülnek és válogatott organikus alapanyagokból készített ételeket esznek, a világ népeire egyre több megkérdőjelezhető oltást és génmódosított vagy agyon vegyszerezett ételt ontanak, mégpedig a jótékonyság nevében.

Forrás: Infowars.com
http://idokjelei.hu/2014/09/steve-jobs-nem-engedte-gyerekeinek-hogy-ipad-et-hasznaljanak/

A japán előrelátás

Különleges évforduló Japánban: ma egy éve, hogy egyáltalán nem termelnek atomenergiát az országban.

Fél évszázad óta először. Japán egyébként a világ harmadik legnagyobb atomreaktor-flottájával rendelkező ország

A japán kormány a reaktorok mielőbbi újraindítására törekszik. A lakosság és az ipar azonban kézbe vette a gyeplőt: önként 13 reaktor termelésének megfelelő fogyasztást spórolnak meg, és...

...az ország hamar a világ második legnagyobb napelempiacává vált Kína mögött! A piac nagy részét a kis, háztartási méretű napenergia-projektek adják: minden egyes hónapban 23 000 ilyen telepítés valósul meg.

Nem mellesleg a reaktorok leállása nem okozott sem áramkimaradásokat, sem feszültségingadozásokat.

http://biokalauz.hu/?/a/cikk/id/japanban_egy_eve_nem_termelnek_atomenergiat_160914

Tove Skarstein, Norvégia nagykövete tagadja, hogy a norvég kormány uniós szankciókat követelne Magyarország ellen a Norvég Civil Alappal szembeni hatósági ellenőrzések miatt.

A nagykövet azt állítja, hogy nem szankciókat, hanem reakciót várnak Brüsszeltől. Egy ilyen reakció viszont minden bizonnyal a magyar kormány megrovását jelentené, esetleg kényszerítő lépéseket. A norvég kormány "aggódik" amiatt, hogy a "független civil szektort támadás érte" Magyarországon, mert ez "szembemegy az európai értékekkel". Ugyanakkor a nagykövet korábban egy interjúban azt is kijelentette, hogy a Norvég Civil Alap forrásai nem magyar, hanem norvég közpénzek - utalván arra, hogy emiatt nem Magyarország, hanem Norvégia civiljeinek hatókörébe tartozik rendelkezni a pénzek felhasználása felől.
Norvégia előszeretettel támogat Magyarországon és a térségi országokban olyan csoportosulásokat, melyek lépései összhangban vannak Norvégia európai gázpiacon betöltött szerepével. Ennek jegyében jelentős anyagi támogatásban részesülnek olyan civil szervezetek, melyek alternatív energiaforrásokat népszerűsítenek, vagy az orosz energiaforrások importja ellen kampányolnak. Norvégiának érdekében áll az ilyen szervezetek támogatása, mert a konkurencia akadályoztatásával javíthatja saját pozícióit az európai gázpiacon.
A Norvég Alap támogatásai nem egy esetben olyan "civil szervezetekhez" folynak be, melyekben a pénzek elosztásáért felelős pozíciót tölt be valamelyik magyarországi párt tagja, vagyis a "civil" források összefonódnak a politikai érdekérvényesítéssel. A közelmúltban az LMP kapcsán jutottak nyilvánosságra ilyen összefonódások, nem véletlen, hogy az LMP aktívan lobbizik az orosz energiaimport ellen és folytat "ökopolitikát", vagyis népszerűsíti a megújuló energiaforrásokat.
Hídfő.net | Norvégia civiljeiKelet vagy nyugat? - Ők inkább észak.
Miközben Norvégia a konkurencia piaci terjeszkedését akadályoztató pártokat pénzel civil szervezeteken keresztül, nyilvánosságra jutott, hogy az Európai Unió orosz energiaforrásoktól függetlenítése esetén a norvég energetikai cégek jutnának extra profithoz - Norvégia az oroszellenes szankcióháború kezdetén jelezte, hogy néhány év után - a kitermelés fokozásával  - az Európai Unió gázfelhasználásának mintegy 40%-át fedezni tudná.
Mindez alapjaiban hitelteleníti az LMP és egyes civil szervezetek "ökopolitikáját". A Norvég Alap pénzelosztásának szorosabb ellenőrzése mindössze arra vezethető vissza, hogy a kormány döntött az orosz energiaforrások mellett. Mindez súlyosan sérti Norvégia piaci érdekeit, ezért nyomásgyakorlással igyekszenek megvédeni saját "civiljeiket" - Magyarországon is.

http://www.hidfo.net/2014/09/17/norvegia-sajat-magyarorszagi-civiljeit-vedelmezi

Moldova lakosságának nagy része a Vámuniót választaná

Hídfő.net | Moldova lakosságának nagy része a Vámúniót választaná
"Moldova lakosságának nagy része a Vámúniót választaná." - jelentette ki Igor Dodon, a Moldáv Szocialista Párt vezetője az orosz Duma elnökével, Szergej Nariskinnel tartott megbeszélésén. Dodon kijelentette, hogy a moldáv parlamenti választások után a parlament elé tárja a felvetést, hogy Moldova vesse el az EU társalási egyezményt, és fogalmazzon meg egy új geopolitikai stratégiát.
"Annak ellenére, hogy a moldáv vezetés aláírta a társulási egyezményt az EU-val, a közvélemény-kutatások alapján az ország lakosságának legkevesebb 56%-a a Vámuniót választaná. Leszűrhetjük a következtetést, hogy az emberek mennyire nem lettek belevonva ebbe a döntésbe." - fejtette ki Dodon.
Szergej Nariskin szerint "A Moldáv Szocialista Párt egy biztos partner. Pozitívként értékeljük a párt felvett pozícióját, továbbá az orosz ajkú lakosság védelmükbe vételét, és a megfelelő ortodox értékek hirdetését, amit a párt végez. A Dnyeszter Menti Köztársaság tekintetében is együtt fogunk tudni működni a moldáv szocialistákkal a jövőben is."
Emlékeztetőül: szeptember 14-én Chisinauban EU ellenes tüntetést tartottak.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/moldova-lakossaganak-nagy-resze-vamuniot-valasztana

Újabb megye készül kiválni Ukrajnából

Zaporizzsja polgármestere, Alekszander Shin irodájából kiszivárgott információk alapján amint Új-Oroszország hadereje megfelelő közelségbe ér Zaporizzsja városhoz (megyeszékhely egyben), kikiáltják a Kijevtől független köztársaságot Zaporizzsjai Népi Köztársaság néven. A polgármester különféle közösségi oldalakon és csatornákon szervezi az embereket, és a gyűjtést az kikiáltandó köztársaság részére.
Egy Alekszander Shinhez közel álló zaporizzsjai médiaügynökség elkészítette az új zászló tervét, valamint a polgármester elrendelte zászlók varrását és hímzését. A varrodai dolgozók a megrendelés idejére 500 hrivnya béremelést kapnak. A megrendelést három műszakban kell ledolgozni a hírek szerint, tehát éjjel-nappal mennek a varrógépek.
Zaporizzsjai Népi Köztársaság zászlaja a kikerült hírek szerint.Zaporizzsjai Népi Köztársaság zászlaja a kikerült hírek szerint.
Ezzel egy időben Kijevben fémkohászok kezdtek el pént gyűjteni a Zaporizzsjai Népi Köztársaság számára, amikor ukránok rájuk hívták a helyi rendőrséget, a beszámolók szerint a rendőrök nem foglalkoztak az üggyel.
Zaporizzsja híres a kozák múltjáról, továbbá az 1770-es években épített erődjéről, amit egy orosz tábornokról, Alekszandr Golicin-ról neveztek el. A város jelentős fém- és vegyiparral rendelkezik, az öregebbek még emlékezhetnek a Zaporozsec autómárkára, ami a városról lett elnevezve. A város eredeti orosz neve Zaporozsje, ezt változtaták meg Zaporizzsja-ra az ukrán hatóságok 1991-ben.

http://www.hidfo.net/2014/09/17/ujabb-megye-keszul-kivalni-ukrajnabol

A gazdasági gondok fokozásával fenyegetőznek a radikálisok

Molnár Csaba EP-képviselő, a radikális atlantista Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint a kormány rákényszerül a megszorító intézkedésekre, amit csak az önkormányzati választások után fognak bejelenteni.
A képviselő azzal magyarázza, hogy a kormány kitolja a jövő évi költségvetés benyújtásának határidejét, hogy ezen az úton félrevezethetnék az embereket és a választók így csak az önkormányzati választások után szembesülnének a megszorító intézkedésekkel. Molnár emlékeztet arra, hogy az Orbán-kormány 2010-ben pontosan ugyanezt tette, majd a választásokat követően volt csak lehetőség a valós gazdasági mutatók megismerésére. A radikális atlantista képviselő a forint gyengeségét a kormány számlájára írja, valamint Romániát állítja példának Magyarország elé versenyképesség tekintetében.
Hídfő.net | Molnár Csaba
Molnár elmondása szerint a Demokratikus Koalíció előre jelzi a hamarosan bekövetkező gazdasági problémákat, ahogy "azt Gyurcsány Ferenc is tette az idei költségvetéssel kapcsolatban."
Ugyanakkor nem árt emlékezni arra, hogy a Demokratikus Koalíció az Európai Egyesült Államok létrehozásának rendeli alá összes programpontját és hétköznapi mondandóját. Molnár rendszeres utalásai a forintgyengülésre és a költségvetés utólagos módosítására amiatt történnek, mert a radikális atlantista propaganda logikája azt megköveteli. A költségvetés utólagos módosításának emlegetése azt a benyomást kelti, hogy a kormány nem tudja megfelelően kezelni az állami költségvetést, és végső soron az ország amiatt van rosszabb helyzetben, mert az állami költségvetést a kormány szabadon kezeli. Ez a propagandaelem nélkülözhetetlen az Európai Egyesült Államok létrehozásához, Brüsszel ugyanis saját ellenőrzése alá akarja vonni a tagállamok költségvetését. Erre pedig megfelelő eszköz azt a benyomást kelteni a választópolgárok szemében, hogy a kormány nem tud bánni az állami költségvetéssel.
Tehát a Demokratikus Koalíció semmi egyebet nem tesz, mint legitimálja Brüsszel azon törekvését, hogy a tagállamok kezéből kivegyék az állami költségvetés kezelését. Eközben épphogy a radikális atlantista szervezeteket magyarországi érdekérvényesítésre használó érdekcsoportok felelősek a gazdasági helyzet romlásáért. Még be se jelentette a kormány, hogy ne tudná tartani a 3%-os költségvetési hiánycélt, de Brüsszel már hónapokkal ezelőtt tudni vélte, hogy Magyarország nem fogja tartani a hiánycélt és emiatt újra kell majd indítani a túlzottdeficit-eljárást. A nyugati pénzügyi körök lépéseket tesznek a magyar kormány anyagi mozgásterének csökkentésére. Ebből a szempontból Brüsszel radikálisainak "figyelmeztetése" inkább tekinthető fenyegetésnek, mint valós figyelmeztetésnek.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/gazdasagi-gondok-fokozasaval-fenyegetoznek-radikalisok

Nagy változás és változatlanságok Újoroszországban

A Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságok képviselői tegnap – minden túlzás nélkül állithatjuk – korszakalkotó megállapodást irtak alá.

Megalakult Újoroszország Néphadserege, egységes parancsnoki – irányitói rendszerrel.

Újoroszország Néphadseregének főparancsnokává Ivan Anatoljevics Korszun altábornagyot nevezték ki.

Протокол решения о создании Объединённых Вооруженных Сил Новороссии

A harci tevékenység Donyeck körül tegnap délután és egész éjjel zajlott.

A zsdanovkai katlanba bezsúfolódott valcmanisták élete nem lett könnyebb. Szinte méterről – méterre haladva szűkiti a katlan köré vont gyűrűt a milicia, amely egyre több tüzérségi csapásmérő technikát vonultat föl. Az, hogy fölvonultat – egy dolog! De használja is immár.

had

A donyecki repülőtérről egyre kétségbeesettebb segélykérések özöne árad Nyalókakirály kijevi udvara felé. Tegnap este 17 – órakor ráadásul ultimátumot kaptak a népköztársaságiaktól. Feltétel nélküli megadásra szólitották fel a reptéren körbezárt 93. gépesitett dandár latorjait.

Дым над донецким аэропортом 14.09.14

Akikhez egyébként tegnap “erősités” érkezett. 25 valcmanista lator menekült be mindenféle technika nélkül a romok közé, miközben a kifutópályákon már a népköztársaságiak tankjai is megjelentek.

Луганск аэропорт 14.09.14

Minden szorult helyzetük dacára azért a körbezárt és a biztos pusztulásba vágtázó neonáci bérgyilkosok a még meglévő tüzérségi eszközeikkel lövik Donyecket.

Újoroszország fronthelyzete ma reggelig szinte semmit nem változott az utóbbi 24 órában. Emberek tucatjai haltak meg tegnap is – teljesen értelmetlenül.

A tegnap Kijevben történtek pedig ennek további folytatását igérik. A fasiszta és neonáci csürhe az illegitim hatalom ellen készitget egy újabb puccsot, mert ők meg sokallják a Donbassznak tett nyalókakirályi “gesztust”!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/17/nagy-valtozas-es-valtozatlansagok-ujoroszorszagban/