Hídfő.net | ISIS tank
Az al-Kaida szíriai szárnya felhívást tett közzé, miszerint a Szíriában és Irakban tevékenykedő különféle iszlamista csoportok és milíciák tegyék félre érdekellentéteiket, és egyesüljenek az Iszlám Állammal. "Fejezzük be egymással a harcot, és alkossunk egységfrontot az Egyesült Államok és Sátánt imádó szövetsége ellen. Ez a sötét szövetség háborút hoz az egész világra, és ha nem állunk ellen, elveszünk." - tette közzé az al-Kaida a felhívását az interneten.
A felhívás azért is érdekes, mert februárban az al-Kaida vezetők kijelentették, hogy az ISIS-el semmiféle kapcsolatot nem óhajtanak ápolni, és az ISIS nem tartozik az al-Kaida szövetségesei közé. Az al-Kaida egyik szélsőséges csoportja, az al-Nusra Front (a szívevők) egyik emírje a napokban megkereste az ISIS egyik vezetőjét, hogy a tudtára adja a meglátásukat, miszerint az ISIS Alan Henning lefejezésével túl messze ment, továbbá nem tartották be megfelelően az iszlám törvényeket.
Az ISIS Barack Obama szeptember 11-én tartott bejelentése után -miszerint légicsapásokkal fogják gyengíteni az Iszlám Államot-, visszakapcsolt alacsony profilra az interneten.
Szíriában al-Raqqa városból -a város az ISIS egyik erőssége Szíriában- elkezdték kimozgatni a nehézfegyvereket és a harcosok családjait. Az Iszlám Állam egy felhívást tett közzé a területén a hagyományos módon, miszerint az ivás és dohányzás tilos, továbbá a nőknek otthon kell maradniuk -az IS szerint az iszlám szigorúbb értelmezése miatt.
Washington 5000 szír "ellenzékit" képez ki fegyveres harcra, névlegesen a Szíriában tartózkodó ISIS erők ellen, azonban sejthetjük, hogy ez hova fog vezetni.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/az-al-kaida-egyesulne-az-isis-el-az-egyesult-allamok-ellen