Szergej Nariskin, az orosz Állami Duma képviselője szerint az Egyesült Államok és az Európai Unió egymás ellen kellene szankciókat hozzon, amiért támogatják a kijevi juntát abban, hogy megszegje a tűzszünetről kötött megállapodást.
Szeptember elején az Ukrajnába küldött EBESZ misszió arról számolt be, hogy az ukrán csapatok rájuk lőttek, és ezzel megszegték a fegyvernyugvásról érvényben lévő megállapodást. Szeptember 5-én Kijev fegyveresei kétszer is tüzet nyitottak a térségbe érkező EBESZ misszió tagjaira.
Hídfő.net | Szergej Nariskin
"Általánosságban véve a fegyvernyugvás érvényben volt, egészen addig, amíg a kormánycsapatok tüzet nem nyitottak az EBESZ megfigyelőire, és ezzel megszegték a tűzszünet egyezményt. Ebben az esettben az Európai Unió az Amerikai Egyesült Államok ellen kellene szankciókat hozzon, mert az amerikai kormány támogatja a kijevi rezsimet. Másrészről viszont az Egyesült Államok is bejelenthetne egy szankció-csomagot az Európai Unió ellen, mert az EU szintén támogatja Kijevet." - Nariskin a francia kormány különleges küldöttjeinek mondta ezt, miután a fentiek miatt nem teljesen vehető komolyan, hogy az EU tagállamok külön delegációt vezetnek az Oroszországgal ápolt kapcsolatok javítására.
"Európai partnereink lépése többnyire logikátlan" - mondta Nariskin. Elmondása szerint az Európai Unió többet is tehetne az ukrán válság megoldásáért, de ez esetben emlékezniük kellene arra, hogy független országként kellene tárgyalniuk, nem pedig Washington szócsöveként.
"Brüsszel azt sem tudja eldönteni, mire hivatkozva jelentse be a következő oroszellenes szankciókat. Mindenesetre az egyértelmű, hogy kinek a nyomására teszik meg." - mondta Nariskin.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/nariskin-az-eu-es-usa-egymas-ellen-hozzon-szankciokat