Molnár Csaba EP-képviselő, a radikális atlantista Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke szerint a kormány rákényszerül a megszorító intézkedésekre, amit csak az önkormányzati választások után fognak bejelenteni.
A képviselő azzal magyarázza, hogy a kormány kitolja a jövő évi költségvetés benyújtásának határidejét, hogy ezen az úton félrevezethetnék az embereket és a választók így csak az önkormányzati választások után szembesülnének a megszorító intézkedésekkel. Molnár emlékeztet arra, hogy az Orbán-kormány 2010-ben pontosan ugyanezt tette, majd a választásokat követően volt csak lehetőség a valós gazdasági mutatók megismerésére. A radikális atlantista képviselő a forint gyengeségét a kormány számlájára írja, valamint Romániát állítja példának Magyarország elé versenyképesség tekintetében.
Hídfő.net | Molnár Csaba
Molnár elmondása szerint a Demokratikus Koalíció előre jelzi a hamarosan bekövetkező gazdasági problémákat, ahogy "azt Gyurcsány Ferenc is tette az idei költségvetéssel kapcsolatban."
Ugyanakkor nem árt emlékezni arra, hogy a Demokratikus Koalíció az Európai Egyesült Államok létrehozásának rendeli alá összes programpontját és hétköznapi mondandóját. Molnár rendszeres utalásai a forintgyengülésre és a költségvetés utólagos módosítására amiatt történnek, mert a radikális atlantista propaganda logikája azt megköveteli. A költségvetés utólagos módosításának emlegetése azt a benyomást kelti, hogy a kormány nem tudja megfelelően kezelni az állami költségvetést, és végső soron az ország amiatt van rosszabb helyzetben, mert az állami költségvetést a kormány szabadon kezeli. Ez a propagandaelem nélkülözhetetlen az Európai Egyesült Államok létrehozásához, Brüsszel ugyanis saját ellenőrzése alá akarja vonni a tagállamok költségvetését. Erre pedig megfelelő eszköz azt a benyomást kelteni a választópolgárok szemében, hogy a kormány nem tud bánni az állami költségvetéssel.
Tehát a Demokratikus Koalíció semmi egyebet nem tesz, mint legitimálja Brüsszel azon törekvését, hogy a tagállamok kezéből kivegyék az állami költségvetés kezelését. Eközben épphogy a radikális atlantista szervezeteket magyarországi érdekérvényesítésre használó érdekcsoportok felelősek a gazdasági helyzet romlásáért. Még be se jelentette a kormány, hogy ne tudná tartani a 3%-os költségvetési hiánycélt, de Brüsszel már hónapokkal ezelőtt tudni vélte, hogy Magyarország nem fogja tartani a hiánycélt és emiatt újra kell majd indítani a túlzottdeficit-eljárást. A nyugati pénzügyi körök lépéseket tesznek a magyar kormány anyagi mozgásterének csökkentésére. Ebből a szempontból Brüsszel radikálisainak "figyelmeztetése" inkább tekinthető fenyegetésnek, mint valós figyelmeztetésnek.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/gazdasagi-gondok-fokozasaval-fenyegetoznek-radikalisok