Donald Trump amerikai elnök közlése szerint a liberális sajtó álhírterjesztést folytat, amikor azt mondják, hogy a tanárok felfegyverzését helyezte kilátásba.
Donald Trump amerikai elnök csütörtökön ismételten felszólalt az álhíreket terjesztő sajtó ellen, miután liberális sajtóorgánumok azt állították, hogy a tanárok felfegyverzését javasolta, az iskolai lövöldözések számának növekedése miatt.
“Soha nem mondtam azt, hogy fegyvert kell adni “a tanároknak”, mint ahogy azt a Fake News CNN és NBC állítja. Amit mondtam, hogy vizsgáljuk meg a lehetőségét annak, hogy adjunk rejtve viselhető fegyvert a katonai vagy más különleges képzésben részesült tanároknak – csakis a legjobbaknak” – mondta Trump egy Twitter-üzenetében.
Csütürtökön az amerikai elnök egy Twitter-bejegyzés sorozatban arról értekezett, hogy a fegyverhasználatra képzett tanárok eleve elrettentő erőt jelentenek az olyan gyáva személyek számára, akik többnyire az iskolai gyilkosságokat elkövetik.
Trump szerint, ha az ilyen iskolai lövöldözéseket elkövető, potencális beteg személy számára is egyértelmű, hogy az adott oktatási intézményben rengeteg, a lőfegyvert magabiztosan kezelő tanár van jelen – akik azonnal visszalőhetnek -, valószínűleg inkább soha nem fogja elkövetni a gyilkosságot.
2013 óta több mint 300 iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy átlagosan hetente egy diák tüzet nyit iskolatársaira. A legutóbbi ilyen incidensnek 17 halálos áldozata volt.

http://www.hidfo.ru/2018/02/trump-felhivta-a-figyelmet-a-liberalis-sajto-alhirterjesztesere/


Szakértő: a törvény semmit nem ér, ha egy gyermek gyilkolni akar

Donald Trump amerikai elnök az utóbbi napok során kifejezte támogatását több olyan törvényjavaslattal kapcsolatban is, melyek célja, hogy változtasson az iskolai lövöldözések kapcsán kialakult bizonytalan helyzeten.
Mióta az amerikai iskolákban tömeges jelenséggé vált a gyermekek által, lőfegyverrel elkövetett gyilkosság, a közélet középpontjába került a kérdés, hogyan lehetne megakadályozni az újabb tragédiákat. Szakértők szerint azonban a jogalkotók nem sokat tudnak változtatni ezen a bizonytalan helyzeten; mélyebb társadalmi problémáról van szó, sokan mégis a fegyverbirtoklás korlátozásában látják a megoldást.
Az amerikai elnök az utóbbi hetek során szintén kifejezte támogatását ezzel kapcsolatban. Trump egy Twitter-üzenet sorozatban arról beszélt, hogy a fegyverhasználatra kiképzett tanárok lőfegyvert kellene maguknál hordjanak az iskolákban, ami elrettentő erőt jelentene és esetleg megakadályozhatná az újabb incidenseket. Trump emellett újabban nyitottnak mutatkozott általánosságban a fegyverbirtoklás korlátozása iránt.
Jay Corzine, a University of Central Florida szociológiaprofesszora azonban a Szputnyik rádiónak nyilatkozva azt mondta, a megvalósíthatóság szempontjából rövid távon reálisabbnak tűnik a fegyverértékesítéskor végzett háttérellenőrzések általános kiterjesztése, illetve egy hosszú várakozási időszak bevezetése, amit a társadalom többsége is elfogadna.
Az általános fegyverviselés védelmezői rendszerint arra hivatkoznak, hogy semmilyen törvény nem tudja megakadályozni ezeket az incidenseket, mert nem gyakorolnak hatást az egyéni tényezőre, ami ezeket a gyilkosságokat előrejelezhetetlenné és kiszámíthatatlanná teszi. Corzine szintén ezt az álláspontot képviselte; jogi úton nem lehet teljes mértékben megakadályozni az iskolai lövöldözéseket.
“Semmilyen törvény nem tudja teljes egészében megszüntetni ezt a kockázatot. Mindig meg fog maradni egy minimális, ám ellenőrizhetetlen feketepiac a fegyverkereskedők számára. Ugyanakkor, megfelelő törvényekkel az iskolai lövöldözések száma csökkenthető lenne” – mondta.
Corzine szerint a “tanárok felfegyverzése” azonban nem megfelelő megoldás, számos okból kifolyólag. Az ilyen esetek során tapasztaltak szerint a gyilkosok mindig hidegvérrel, és nyugodtan hajtják végre az eltervezett gyilkosságokat, míg az önvédelemből fellépő tanárt – ha nem rendelkezik megfelelő katonai vagy rendőri képesítéssel – elönti az adrenalin és akár több kárt is okozhat, mint a merénylő.
Elmondása szerint az átlagos amerikai tanár egyszerűen nem tudna megfelelni egy ilyen határhelyzetben, és semmilyen szűrő nem tudná garantálni, hogy csak a megfelelő személyeknek engedélyezzék az iskolai fegyverviselést.

http://www.hidfo.ru/2018/02/szakerto-a-torveny-semmit-nem-er-ha-egy-gyermek-gyilkolni-akar/