2016. december 9., péntek

Nemsokára a NATO-ba kényszeríthetik Montenegrót

Az orosz külügyminiszter szerint a NATO megpróbálja Montenegrót rákényszeríteni a csatlakozásra, még mielőtt Barack Obama elnöki mandátuma véget ér.
Úgy tűnik, a NATO még Barack Obama elnöki mandátumának lejárta előtt megpróbálja „behúzni” Montenegrót saját szervezetébe – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Lavrov az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet miniszteri tanácsának pénteki ülését követően azt mondta, egyértelműen láthatóak ennek jelei, de eközben az ország lakosságát senki nem kérdezte meg arról, hogy akarnak-e csatlakozni a NATO-hoz.
A NATO-csatlakozást az újonnan belépő kelet-európai országok közül számos esetben népszavazás előzte meg. Ugyanakkor, az észak-atlanti szövetség vezetői sokkal inkább csak esetleges legitimáló tényezőnek tekintik a demokráciát, mint döntési módszernek.
Magyarországon a NATO-csatlakozás előtt módosítani kellett a népszavazásokra vonatkozó törvényt, hogy a referendum 50%-os részvételi arány alatt is érvényes legyen. Mint utóbb kiderült, ma a lakosság többsége már nem támogatja a tagságot.

http://www.hidfo.ru/2016/12/nemsokara-a-nato-ba-kenyszerithetik-montenegrot/

Elmebaj... nokság avagy lila fordulat

Elmebaj... nokság avagy lila fordulatVak és süket tömegek, az érzékelési tárházukból a szaglóhámjuk sem működik. Nem érzik azt a bűzt, vagy nem akarják tudomásul venni, hogy már az egész világon a Rothschildok orrfacsaró hullaszaga terjeng tömegpszichológiai eszközökkel fertőzésüket terjesztve. A médiaszereplők szájából méregként fröcsög a hazugságok felfoghatatlan mennyisége és a tömény rasszizmus. Az őslakos nemzetek elleni és őket saját hazájukból kirekesztő rasszizmus, amit "kormányaik", az "EU irányítás", a bankárkaszt bűnözői és a "celebeknek" nevezett, tudjuk milyen származású és genetikai összetételű médiaszereplői, a kazár-maffia tagjai, bérencei és minden, minden nemzeti elé tolt, erőszakolt empátiahiányos embernek látszó emberkreatúrái üvöltenek minden lehetséges módon. A bizonytalanság nem csak a kiszolgáltatott tömegeket érinti. Ahogy az I. és II. Világháború előtt, most is jellemző a győzelmi mámornak mutatott, de a félelem szülte kapzsi kapkodás a kazár-maffia minden tagjánál és támogatójánál. De ezúttal nem lesz "kárpótlás", a lopott, rabolt vagyonok visszaszolgáltatása a rablógyilkosoknak...

Ráadásként a megjósolt és egyesek által várt világégések nem minden esetben téves előrejelzések. Az esetek többségében a beharangozott, kikövetkeztetett várható események azért késnek, de esetleg el is maradhatnak, mert a háttérhatalom belső hatalmi harca nem annyira látható, ezért kevesen ismerik, illetve ismerik fel. Az erőviszony átrendeződések, szövetségek alakulása és felbomlása 2001-óta az elmúlt 15 évben egyre nagyobb mértékben akadályozza a bankárkaszt NWO-s globalizációs terveit. Átverés hegyek Európában és a tengeren túl, de ezek is óriási bizonytalansági faktorral. Bár vegyes visszhanggal ért véget az amerikai "elnökválasztási küzdelem", még messze van január 20. Nem "ünneprontás" de az USA választási cirkuszánál bejött a régi trükk. Mint korábban is mindig, ugyanaz volt az edzője mindkét, cseppet sem szimpatikus versenyzőnek (különben be sem jutottak volna a ringbe), így kénytelenek voltak egy kis izgalmat csempészni a hajrába... Régóta csak az lehet elnök az USA-ban (és a világ legtöbb országában is), aki megfelel a bankárkaszt és saját klánjuk elvárásainak, amit a "megbízható elektronikus választási rendszer" is támogat (rásegítéssel) az áldemokrácia jegyében. Az amerikai választás csak két biztos (gondosan előkészített) eredményt hozott: az USA még jobban kihangsúlyozott megosztását és további háborúkat. A helyzet még mindig kétesélyes... az "álkáosz" betervezett...


Obamba, Trump megválasztása ürügyén létrehozott zavargásokra, a dollár decemberre jósolt összeomlására vagy európai illetve közel-keleti háborús helyzetre hivatkozva még mindig rendkívüli állapotot rendelhet el és január 20-ig bevezetheti az elnöki irányítást. Ez esetben Trump nem kerül hivatalba, de ha mégis, és (utasításra) betartva választási ígéretét - visszahozza a Távol-Keletre telepített ipart - összeomlanak a kínai -és távol-keleti gazdaságok. Elszabadulna a pokol, főleg a pénzvilágban, mivel a nyugati pénzrendszert és az összerabolt pénzt a Távol-Keletre mentették. Ez utóbbiak ugyan húzós kérdéseknek tűnnek, de pénzügyi elitnek nevezett rablóbanda köreiben "nem divat" az öngyilkosság. Végeredményben a keleti összeomlás is terítékre kerül hamarosan, de meg kell hogy előzze Európa és az USA lakosságának kényszerpályára terelése és ezután a Közel-Kelet leradírozása. Jól látható, hogy a háttérhatalom még mindig nem elég erős. Még mindig be kell vetni újabb trükköket. A "radikális jobboldalnak" nevezettek, akiket előre kitervelt módon állítanak "hadrendbe", látszólag a tömegek természetes reakcióiként kerülnek előtérbe, akár a franciáknál Le Pen, az USA-ban Trump, vagy itthon a Jobbik, de a sort még folytathatnánk az osztrák majd 50%-al, vagy a hollandokkal... de Európa radikalizálódásához Soroséknak mindenképp be kellett vetni a "migránsokat"...

Hosszú évek "munkájába" került kinevelni ezeket az ember alatti példányokat "ellenzékként". Európára ettől függetlenül is rászabadítják azt a 400 ezer "eltünt", migránsnak nevezett Európa-foglaló arabot és négert, akiket Európa lakossága ellen képeznek ki és fegyvereznek fel Ukrajnában és Észak-Svédországban, ahonnan előrelátóan kivonják Trump ígérete szerint az amerikai erőket. A svéd kollaboráns vezetés már ajvékol oroszt támadást vizionálva, ahogy a román is, és a "támadást" emlegetve nem is tévednek, csak nem az oroszok fogják megtámadni a svéd lakosságot, de a románt sem (az utóbbit Izrael). Obamba sem véletlenül szavaztatta meg azt a Nemzetvédelmi Felhatalmazási Törvényt, amely szerint korlátlan felhatalmazással rendelkezve a szenátus beleegyezése nélkül is elrendelhet rendkívüli állapotot vagy háborús helyzetet jelenthet be. Bővebben: Leleplező Az amerikai választás során sok demokratának nevezett (zsidó) biztos győzelemre számított, de Hillary Clinton háborús terveibe senki nem gondolt bele, főleg nem gondolták komolyan. Többek közt abba sem, hogy az SDR-ből lassan teljesen kiebrudalt dollár hogy lesz képes kiegyenlíteni az USA államadósságát (természetesen elengedik a pénzrendszer összeomlásának elkerülésére hivatkozva). Ebben természetesen olyan "szakértők" is segíteni fogják, mint Dr. Paul Craig Roberts.


Ha Trumpnak mégis sikerülne elfoglalni a bábszínházban kijelölt helyét, örökli az Obama által "kiharcolt elnöki extra jogokat" és nyakába szakad az összes eddigi probléma, amit City of London, az USA korábbi kormányait zsinóron rángató bankárkaszt és Izrael létrehoztak és folyamatosan újratermelnek. Ilyen az Európában állomásozó amerikai csapatok kivonása is, ami az NSZK esetében az amerikai 7. hadsereg hazahívása esetén szabad utat ad a polgár -illetve bevándorló -és kormány ellenes belháború kirobbantásához. Végül is, ez a cél...Ha nem akarna kialakulni, tesznek róla, hogy legyen ilyen... A selejtért nem kár. Az amerikai elnökválasztásban ezért szerepeltettek egy korrupt háborús uszítót és egy önimádó infantilis nárcisztikus. A gyenge felhozatal mégis sokakat reménnyel tölt el, nem ismerve valós helyzet részleteit, de ez a remény olyan, mint Putyin és Oroszország esetében. Az Orosz Föderáció, mint tudjuk, a Rothschildok privát vállalata, amelyet City of Londonban regisztráltak 1991-ben 531 298 725 DUNS számon. Igazgató Menachem Mendel Aaronovics, alias Dimitrij Anatoljevics Medvegyev... "Tartalékos, mindig készségesen segítő játékosok"...

Trump "bejelentett terveinek" megvalósításában nem csekély probléma az, hogy az USA GDP-je 17,95 billió dollár (Trading Economics), ezzel szemben az államadósság a GDP százalékában: Trading Economics és némi korábbi bontás szerint Idők Jelei A jelenlegi közölt USA adósság: USDebtClock már közelíti a 20 billió dollárt, bár ettől ténylegesen sokkal nagyobb (66,8 billió dollár, azaz 66.800 milliárd dollár). Korábban az USA úgy szabadult meg adósságaitól, hogy megtámadta azokat az országokat, amelyeknek tartozott. Jelenleg már szinte minden országnak tartozik, és ahhoz még az USA sem rendelkezik elég nagy hadsereggel, hogy az egész világot megtámadja, főleg úgy nem, hogy a reguláris haderő 85%-a nem hajlandó az USA határain kívül, zsidó érdekekért harcolni. Az amerikai, (fajtársait kiraboló) Soros által fizetett tüntetések mellett Európában is egyre forróbb a helyzet. Főleg a liberálisnak csúfolt zsidóság körében. Általuk is előre látható volt, hogy a radikális jobboldal meg fog erősödni a 2017-es francia és német választásokra, de Európa-szerte is. A svéd kormány orosz támadást vizionál az amerikai haderő kivonulása miatt, miközben Stockholmban és a dánoknál Koppenhágában egymást lövik a rivális migráns bandák. A mindenki által előre látott balhéra és orosz álellenségre hivatkozva, az uniós kollaboráns vezetés is saját TEK-et szeretne, mert az EU csendőrség ehhez kevés. Az "ötlet pikantériájaként Trump már bejelentette, hogy az EU-tól "nagyobb NATO hozzájárulást kér, mivel nem az amerikai költségvetés nyelte be az Európától elrabolt számolhatatlan euró milliárdokat. Meg kell érteni, "a FED nem állami cég" ahogy a leányvállalatai, a Goldman-Sachs az IMF és a Világbank sem. Az "uniós hadsereg felállítása" a NATO mellett már egyértelműsíti, hogy a senki által meg nem választott (illetve csak a kollaboráló kormányoknak és "EP képviselőknek" nevezett senkik által) létrehozandó haderő feladata, a lottyadt és petyhüdt, az EU lakosságának verejtékéből meghízott valagnyúlványuk védelme.


Az EU lakosságának az EU vezetése szerinti "demagóg központi megítélése" nem változott... (Demagóg, H.L Mencken szerint: "Valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.”)
Az EU-irányÍtás alacsonyabb szintű haza és Európa-árulóinak is már kezd derengeni, hogy sem az oroszoknak, sem az USA-nak nincs rájuk szüksége. Európa újrafelosztásánál is csak annyi szerep jut a tagországok zsidó kormányainak, hogy támogatva az amerikai és orosz fegyvergyárosokat, a Mohamedán vallás miatt beilleszkedésképtelen bevándorlók ellen háborút hirdessenek. A meggyengült elméjűeknek ajánlva Putyin mellékelt is egy "bevándorlásellenes önvédelmi és fegyverkezési útmutatót", de Trump "hazai fellendítésre ítélt ipara" is számottevő profitot zsebelhet be, megnyugtatva ezzel fegyvergyárosait. A világ és Amerika lakossága, mint látható, nagy várakozással fordul Trump és beiktatása felé. 2 millió motoros hirdetett Trump melletti demonstrációt Washingtonba január 20-ra, viszont a "finoman" demokratának, liberálisnak nevezett zsidók többnyire Soros finanszírozással és önként is folyamatosan tüntetnek, szerveznek tiltakozó megmozdulásokat Trump ellen. Még a végén összefogás is kialakulhat a háttérhatalom belső harcában. Juncker orosz-európai összefogást sürget ahogy Le Pen is (bár nagyon hasonlít az izraeli kormányellenes Tzipi Livnire és Morvai Krisztinára), Trump és Putyin párhuzamosan is kombinál. Izrael kazár-zsidó többsége orosz segítséggel húzná el a csíkot a Közel-Keletről. Az Iszlám Állam döglődik. Merkel szinte biztosan bukja a 2017-es választást, ahogy Hollandiában előretört Geert Wilders a jobboldal jelöltje. Látszólag minden jól alakul (valakiknek), annyira, hogy "ez már büdös". A Bilderberg Group legfelsőbb irányításának pedig mindegy melyik zsidó oldal foglal helyet a második sorban. A lényeg, hogy közösen meg lehet oldani "a Közel-Kelet problémáit", amibe az arabok a "tervek" szerint belepusztulnak, Európa pedig belerokkan a migránsháborúba és keletről és nyugatról is támogatni kell, egy-egy "mankóval", és ennek köszönhetően kínjában szétszakad...

"Jól haladnak" Putyin tárgyalásai Trumppal, ahogy Hafter "X-edik" líbiai "főparancsnokkal" a líbiai orosz bázisok létesítéséről és fegyvereladásokról. Mindenesetre, ha orosz támogatással létrejön az új líbiai elnökség, az orosz repülőgépek 1500 km-es távolságban lefedik Líbiát és a szír part sem marad védtelenül, mert arra a Kusnetzev Admirális repülőgéphordozó vigyáz. A líbiai olajmezők fontosak Putyin számára is, de már kilátásban az amerikai "ellencsapás" James Mattis, vagy ahogy az iraki háborúban elhíresült nevén ismerik: "Mad Dog Mattis" (őrült kutya Mattis) személyében, akit nem ritkán ért kritika agresszivitása miatt. Mattis, a most Obamba által szenátus elé vitt Irán elleni további 10 éves szankciók törvényjavaslatával is egyet fog érteni Trumppal együtt, mert fő biztonsági kérdésként az "iráni rezsimben" látják a veszélyt. Az új és kemény katonai főparancsnok kinevezése már most melegséget ébreszt a fegyvergyárosok kemény és jéghideg szívében, mert agresszivitása sok-sok megrendelést jelent.
Megtévesztések, illúziók világában élünk. A "politikai tárgyalásoknak, manővereknek látszó események" jól koreografált és előre megtervezett folyamatok eredményei. A látszólagos politikai manőverek mögül egyre láthatóbban lóg ki a lóláb és a ló egyéb testrészei is. Többek közt a fej egy-egy pénzügyi óriás párnáján, mert a UCC-ben mások a szabályok, mint a "civil élet" számára hozottak és amelyek csak abban érvényesek. A 2008-ban mesterségesen létrehozott pénzügyi összeomlást Robert Rubin, Larry Summers, Gene Sperling, Hank Paulson, Tim Geithner, és mások hozták létre, profitáltak belőle. Azóta tanúi lehettünk olyan csalások sokaságának (LIBOR-botrány, brókerbotrány, ciprusi bankfosztás, aranykészletek ellopása, Irak, Líbia, Szíria kirablása és lerombolása, Európa teljes kifosztása stb.), amelyeket nem is, vagy csak rövid ideig titkoltak, viszont senkit sem vontak felelősségre.


A zsidó média és a "liberáslisok" ennek ellenére talán már túl is játsszák a szerepüket. Mindeközben kishazánkban, "a világ eseményeitől távol", az illegitim bábkormány és főleg a vezetői már olyan bűncselekményekre vetemednek, titkosítva is azokat, mintha időgéppel visszautaztunk volna a Rákosi-rendszerbe 1956. előttre és Chilébe 1973-ba. Múlt-kor Orbánék valószínűleg, látva a világméretű lopásokat, csalásokat és megtévesztéseket, ugyanúgy vérszemet kaptak mint az első és második világháborúnak nevezett - bár rengeteg ártatlan áldozatot követelő - Rothchlidok és Rockefellerek által megrendezett cirkuszok előtt a zsidóság. Az 1945-től zsidóktól visszaállamosított vagyonok túlnyomó része lopásokból, korrupcióból, megvesztegetésekkel "támogatott" spekulációkból, csalásokból, önkényes kisajátításokból, törvényellenes bűncselekményekből, egymásnak osztogató, az országot fosztogató tevékenységekből származott (amit túlnyomó részük visszakapott "kárpótlásként" a "gengszterváltáskor"). A helyzet akkor is ilyen volt, mint a mostani, de 20 milliárd dollárnyi magyaroktól ellopott-rabolt kincset is kicsempésztek a frissen kisajátított "Izraelbe". A svájci bankokban még így is hatalmas, főleg Magyarországról összelopott-rabolt kincs maradt. Sorosék és a hozzá hasonlók erre is rájártak. A média gyakran "magyar származásúnak" nevezi, miközben csak magyarországi kazár-zsidó, a kazár-maffia egyik legjelentősebb végrehajtója. Nagy valószínűséggel a Trump és republikánusok által visszaállítandó 1933-as Glass-Steagall törvény 21. századi verziója sem okoz számára problémát...

Sajnálatos, hogy egyes csoportosulások a magyarság nevében, kizárólagos képviselőként megjelölve magukat, olyan nyilatkozatokat tesznek, amelyekre nincs joguk és felhatalmazásuk sem. A magyarsághoz kapcsolódó történelmi nemzetek meghatározása nem áru és pozícióerősítés tárgya. Nem lehet a magyarsághoz kapcsolni a zsidóságot, mert a zsidóság egy vallás, nem faj, nem nemzet és nem is etnikum, de ezt már Benjamin Netanjahu is elmondta 2015-ben. Magyar állampolgárságukat mára jelentős részük illegitim magyarnak nevezett kormányoktól kapták, ezért érvénytelen. Csak a vérfertőzés a közös egyedeikben, csakúgy, mint ahogy ez más, "a zsidó-titkot", a vérfertőzéssel kitermelhető szocio -és pszichopaták módját ismerő és ilyen módon felhasználó népcsoportok által is "fegyverként" használva a befogadó nemzetek ellen. A kérdés azért sarkalatos, mert az 1922-es Coudenhove-Kalergi terv iszlám keveredési elképzelése is olyan fikció, amely Schauble, Merkel és más elmebetegek agyában a félrevezetést szolgálja, egészen más (arab) népirtási célokat dédelgetve (ha tudná az iszlám, mi készül ellenük...). Ahogy a gettósodott, vagyis saját magát elkülönítő zsidó, vagy a telepeken koncentrálódott cigány, úgy a Mohamedán vallás hívői sem keverednek, csak betelepednek illetve rátelepednek a befogadó nemzetekre. Az "élősködés tudományának" gyakorlásában való bűnrészesség természetesen nem vonatkozik a beintegrálódottakra, de e "tudomány" alkalmazói és művelői ne más nemzetek otthonát használják "táplálkozásukhoz és szaporodásukhoz", aminek nem mellesleg pont a létszámukat túl nagynak tartó "vezetőik" fognak hamarosan újabb határt szabni! Csak emlékezni kell! A két világháborúban és azok között Sztálin, Roosevelt, Churchill és Hitler, valamint a kanadai Jewish Agency és természetesen a Rothschildok és Rockefellerek "közreműködésével" is ezt tették. Hozzávetőleg 22-25 millió kazár-zsidót küldtek halálba "fajtársaik"...


Összességében Európára a legnagyobb mérvű fenyegetést még mindig az uniós irányítás és a vezető tagállamok kormányai jelentik, valamint Európa lakosságának nevében hozott "döntéseik és megkötött egyezményeik" (melyek mögött az AIPAC, City of London és Izrael áll). Ez utóbbiakon belül is Európa áruló vezetőinek egyezkedései a bőrünkre. A "nem vezető tagállamok kormányai" és sleppjük a nagy csalások, megtévesztések, lopások, pénz, -hatalom, -gazdasági átjátszások árnyékában tömködik zsebeiket, mint a kazár-maffia azon tagjai, akik némi aprópénzért nem csak az anyjukat, de képviselt országaikat is eladnák, tokkal-vonóstúl. Ahogy az uniós vezetés, úgy az oroszok vagy az amerikaiak is látják, hogy a populizmus álarca mögé bújt politikusnak nevezett bűnözők, de a liberálisnak csúfolt kazár-maffia tagok is "adóznak a zsákmány után a nagyfőnöknek". A "FED", vagyis a Rothschild-klán korrupt és elkötelezett politikus bűnözőkön keresztül megszerezte a pénzkiadási jogokat, nálunk például Orbántól, még az első ciklusában. Magyarország GDP-je 120,6 milliárd dollár, ami jelenlegi árfolyamon hozzávetőleg 35.000, milliárd forint, aminek majdnem a felét már az országra is fordítják. Az emberek lassan, de biztosan felébrednek az európai civilizáció destruktív roncsaiba kapaszkodva. Biztonságukért, és amit helyette kapnak, valójában egyre nagyobb mértékű kiszolgáltatottságért, cserébe adják szuverenitásukat. De az önmagát is harapdáló falánk dög, a kazár-maffia autokrata, senki által meg nem választott európai vezetése számára ez kevés. "Ki sokat markol, keveset fog." Nem csak Orbánnak vannak Mészáros Lőrinc-féle strómanjai. A Római Birodalom bukásához hasonló összeomlás elé néz az NWO globalizációra hivatkozó gnóm rendszere is. Kezd ugyan kikelni a tojásból ez a szörny, de a szomszédos tojásokban, fajtársát akár felfalni is képes, hasonló gátlástalansággal felvértezett "testvérkéi" sem veszik észre, hogy egy felforrósodott serpenyőben akarják megenni egymást. A "győztes" jutalma, hogy jóllakottan sülhet pirosra... "mert csak egy maradhat", és abból sem kér a világ... A Karácsonyra betervezett terrorhullámot meg fogadjuk szeretettel... ajánlott Nyugat-Európának is (ásóval, kapával, méreggel a patkányok ellen...), Boldog Karácsonyt Minden Jó (-és éber) Magyarnak, de azért vigyázzunk alvó Honfitársainkra is!

/Tulok/

Törökország a puccskísérlet miatt elfordul a NATO-tól

Egy amerikai tábornok arról számolt be, hogy felére csökkent a NATO-ban szolgálatot teljesítő török tisztek száma. Törökország a júliusi puccskísérlet óta megtizedelte a nyugatbarát tiszti kart, ami az ország NATO-tagságára is kihatással lehet.
Curtis Scaparrotti, az észak-atlanti szövetség európai erőinek főparancsnoka december 7-én egy brüsszeli NATO-találkozón elismerte, hogy Ankara nyomást gyakorol a katonai szövetségre, és elkezdte kivonni a tagállamokban állomásozó fegyvereseit. Scaparrotti elmondása szerint a török katonák hirtelen távozása jelentős problémát okozott a NATO-nak, pótlásuk további terhet ró a katonai szövetségre.
A tábornok azt mondta, Törökországban a katonai vezetők körében tisztogatás zajlik, rengeteg tisztet leváltottak, másokat visszahívtak NATO-országokból, vagy nyugállományba vonultak.
Novemberben a török védelmi miniszter, Fikri Isik egyértelműen kijelentette, hogy a hadsereg további 30 ezer fő toborzását tervezi. Ez a helyzet kifejezetten a puccskísérlet utáni tisztogatás miatt állt elő, nyugati hírforrások szerint több ezer katonát tartóztattak le a július közepi kormánydöntési kísérlet leverését követően.
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára december 5-én nyilatkozott Törökország helyzetéről; akkor a török-orosz kapcsolatok alakulása kapcsán azt mondta, az Oroszországgal folytatott párbeszéd a NATO politikájának is részét képezi, és nem lát ellentmondást abban, hogy a puccskísérlet leverése óta Törökország jobb kapcsolatokat ápol Oroszországgal.

http://www.hidfo.ru/2016/12/torokorszag-a-puccskiserlet-miatt-elfordul-a-nato-tol/

Vízum nélkül jöhetnek az ukránok az Európai Unióba

Az Európai Unió Tanácsa, az Európai Parlament és az Európai Bizottság aláírta a vízummentességgel kapcsolatos egyezményt, amely többek között Grúziára, Ukrajnára és Törökországra lenne érvényes.
A tanács azonban kikötötte, hogy ez az intézkedés nem lesz érvényes Írországra és az Egyesült Királyságra.
December 7-én az Állandó Képviselők Bizottsága megerősítette, hogy megállapodás született az Európai Parlamenttel egy kompromisszumos tervezetről, ami felülvizsgálja a vízumkötelességgel kapcsolatos korábbi szabályozást, és érvényes lesz több vízumliberalizálás megállapodásra is; a döntés következtében több ország állampolgárai is vízum nélkül utazhatnak be az EU területére.
Az egyezmény elfogadására a következő lépés, hogy az Európai Parlament meg kell szavazza, majd el kell fogadja az Európai Tanács. Az EP külügyi bizottsága korábban szintén javasolta a vízummentesség megadását Ukrajnának, Grúziának és Koszovónak.

http://www.hidfo.ru/2016/12/vizum-nelkul-johetnek-az-ukranok-az-europai-unioba/