2016. április 25., hétfő

Kiderült, honnan vette Döbrögi a Várba költözés ötletét

A legendás Jancsó-filmek két hőse, Pepe és Kapa egyik bizarr párbeszéde majd húsz év után igazsággá vált.
Az 1999-es “Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten” volt az első Jancsó-film, ahol láthattuk az azóta kultstátuszba emelkedett Kapa (Mucsi Zoltán) és Pepe (Scherer Péter)-párost, de azt sosem hittük volna, hogy bizarr, és nem ritkán trágár párbeszédeik egyike, a Hidas műsor részlete valósággá válhat:
Több, mint másfél évtizeddel később aztán kiderült, hogy Orbán a Várba költözik, – sőt, a volt karmelita kolostor épületére hatalmas erkélyt is építenek neki, hogy néha jól megtekinthesse majd a várost –, ezzel pedig eljött az idő, hogy jól ráillesszék a jelenetet Orbán Viktor szájára. A Korrektura Var nevű YouTube-felhasználó egy Bayer Zsolt-interjút használt hozzá, tökéletes eredménnyel:
Reméljük, egy Ászokot azért bekaptak a döntés után mindenképp!
(Forrás: 24.hu)



A Vár börtönében van a helyed Orbán Viktor!

HABONY
“Még hogy terasz, meg kilátás, meg költözés! Más nem kell? Mire gondoltál mikor megfordult a fejedben az a képtelenség, neked csak a Várban van meg az a megfelelő hely, ahonnan aztán szépen tovább folytathatod az ország kirablását? Nem elég nagy már ehhez az irodád az Országházban? Nem tetszik onnan a kilátás? A Duna másik partjáról jobban látod a felcsúti birodalmad? Ki a fenének képzeled magad?
Orbán Viktor vagy az ország ideiglenes miniszterelnöke, aki mára már végképp elvesztette a kapcsolatát a mindennapokkal. Egy akarnok, egy zsarnok, egy hatalom bűvöletében élő mániákus hazudozó lett belőled, akinek már rég elment a józan esze. De ugyanakkor egy közönséges tolvaj is vagy a legrosszabb fajtából. Mert azoktól veszel el akik maguk is rászorulnak a támogatásra, akik bérből és fizetésből élnek, akiknek tanulni kellene, akik már ledolgoztak egy életet. Elveszel tőlük ellátást, csökkented a munkabért, emeled az adókat, butítod az oktatást, kivérezteted az egészségügyet. Adsz helyette stadionokat az üres lelátóknak, földet a haveroknak, trafikot a híveknek, hazugságot tündérországról rezsicsökkentéséről. Mert megteheted.
Hiába is próbálna az ember a józan eszedre hatni hogy állj meg, el fogsz esni, te nem az a fajta vagy akinek pont elég az ami van neki, vagy amit becsületesnek mondott munkával megkeresett magának. Neked végül is egyik fogalom sem az erényed. Te mondtad nem vagy vagyonos ember, de nagyon hülyének kell lenni ahhoz ne tudja azt a józan eszét használó, minden Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Andy Vajna, Rogán Antal, L Simon László mögött ott vagy. És a többi mögött is ott vagy akiket most nem említ a felsorolás, meg az olyan képviselő is te vagy aki még a mosógépet is állami segítséggel veszi a mamának, vagy aki szerint mindenki annyit ér, amennyije van. Neked köszönhető hogy egy elmebeteg irányítja a magyar jegybankot, és onnan tonna számra talicskázza ki a közpénzt a családi és baráti cégeknek. Közpénzt! Felfogod? Nem a te pénzed, ez mindenki verítékkel megkeresett adója amiből te, és a hozzád hasonlók most olyan jól élnek. Azt azért ne gondold ez így is marad.
Mert szerinted most minden rendben van, az ország szépen elősegíti a családod saját lábon állását. Ha valakinek ez nem tetszik akkor még több földet szerzel magadnak, ehhez csak pár törvényt módosítasz, és akkor már minden rendben van hiszen az akaratod érvényesült. Ha valakinek nem teszik a kisvasutad,akkor azt meghosszabbítod ameddig a szem ellát. Ha valakinek nem teszik ahogy az országot irányítod akkor azt le haza árulózod, és ellenséget csinálva belőle ezzel igyekszel elterelni a figyelmet az újabb magadnak megnyert közbeszerzésről. Ha valakinek nem tetszik az állam túlzott beavatkozása az oktatásba, ami a jövő, az egészségügy szétverése, ami az élet, akkor azt megfenyegeted a hallgatásra, kirúgod az állásából és minden rendben megy tovább. Hát nem.
Nálad lehet az igazságszolgáltatás vezetőjének a póráza, és azt úgy rángathatod ahogy szerinted ma neked meg lehet úszni az általad elkövetett gaztetteket. Nálad lehet a közszolgálatban dolgozók vezetésének a hatalma az általad kinevezett emberek feltétel nélküli hűségének a segítségével, így szerinted azt tehetsz az országgal amit csak szeretnél. Nálad lehet a törvénykezés kizárólagossága melynek segítségével úgy csinálhatsz mintha a jog melletted állna mikor lerabolod az ország gazdaságát a magad és haverjaid hasznára. Neked dolgozhat Habony Árpád és csapata, akik annyiszor mondhatják el az ország jobban teljesítését, amennyi fehér por felszívódik az orrukon. Azoknak még beszélhetsz mellé ha arról kérdeznek ami valójában történik az országban, akik jelenleg még hisznek a meséidben. A többi már tudja ki vagy, és hol fogod végezni.
Elvettél ettől az országtól annyi lehetőséget, és a benne élők jelentős részétől magadnak annyi anyagi javat, hogy ne úszd meg ép bőrrel a következményeket. Szétverted a közösségbe vetett hitet az ellenségeskedés szításával, elvetted a választás tisztaságának lehetőségét, lenyúltad a magánnyugdíjat, egymás ellen fordítottad a másként gondolkozókat, megaláztad a gyengét. Elloptad a földet, a trafikot, minden támogatást a saját udvari bolondjaidnak adtál. Elüldöztél nagyon sok szülőt, gyereket, unokát a megélhetésért, és akiket már ki is zártál az országból lakosságából mint szavazókat. Visszavitted az országot a rendszerváltás előtti központosításba, bele akarsz szólni a magánéletbe, szabályozni akarod a szabad gondolkodást, cselekvést.
Nem vezetője vagy az országnak, hanem kirablója.
bpol
Köztörvényes bűnözőket megszégyenítő alapossággal loptad el annak megtakarítását, vetted el lehetőségét a saját munkával való boldogulás elől, osztottad szét a magad haverjainak a gazdasági javakat. Megszálltad az országot egy téves eszme által, ami abból áll te mindent jobban tudsz, és csak az a jó, amit te csinálsz, vagy engedsz hogy csináljanak. Tagadhatod a vagyonod, tagadhatod a kastélyod, védheted a védhetetlent, egyszer minden mese véget ér. Bújhatsz rendőr sorfal mögé, építhetsz nagy falat a földed köré, lehet rezsi csökkentett áram is a kerítésbe, a jog amit te alkottál magadnak nem fog megvédeni az elszámoltatáskor. Mert az a jog amit te alkottál magadnak törvényes ugyan, de ugyanakkor nem igazságos, és nem elfogadott a mindennapi életben. Azok a te törvényeid, magadnak alkottad. Az ezen való változtatás törvénye azonban majd tisztességes is lesz ahol a bűn az bűn, a tolvaj az tolvaj, és te az alapján fogod leülni a maradék életed a rács mögött.”
(BANDITA)

Brüsszel az osztrák határzárral zsarolja Magyarországot

Brüsszel az osztrák határzárral zsarolja Magyarországot, miközben a jobboldali radikalizmus szétforgácsolására törekszik, hogy ne legyen számottevő ellenállás a migránsok letelepítésével szemben. A kormány szintén kellemetlen helyzetbe került: az osztrák határzár és a kvótarendszer kombinációjával Brüsszel bármit megkövetelhet Magyarországtól, akár további tagállami jogkörök feladását is.
Átmeneti határellenőrzést vezetett be Ausztria a magyar határon, hogy “korlátozza a migránsok beáramlását az ország területére”. Az Österreich osztrák napilap szerint fokozottan körültekintő ellenőrzést folytatnak a kamionforgalom terén, amire azért van szükség, hogy ellehetetlenítsék az embercsempészek működését. Az intézkedés nem csak uniós szabályozásba ütközik, de súlyosan sérti a magyar nemzeti érdeket, mert ezáltal Brüsszel felszámolja azt a strukturális akadályt, ami lehetetlenné tenné, hogy a kötelező kvóták által, erőszakkal betelepített migránsokat Magyarországon tartsák.
Egy évvel ezelőtt a magyar kormány rendkívüli sebességgel határozott a déli határzár megépítéséről, ami gyors ütemben meg is épült, és elterelte Magyarország határairól a bevándorlás fő csapásvonalát. A szerb-magyar határzár megépítése összhangban állt a magyar nemzeti érdekkel, hiszen a lakosság abszolút többsége támogatja a migránsok beözönlésének magakadályozását, és nem akarja, hogy hazánkban a nyugat-európaihoz hasonló migrációs válság alakuljon ki. Különösen a december végén, Kölnben történtek igazolták a határzár megépítésének helyes voltát, amikor a szilveszteri utcai programok során több fiatal nő vált nemi erőszak áldozatává, és egyetlen este alatt több mint félezer szexuális zaklatásról kapott bejelentést a rendőrség. Később a rendőrségi jelentésekből kiderült, hogy mindegyiket közel-keleti és afrikai migránsok követték el, akik akár Budapest utcáin is vadászhattak volna a magyar nőkre, ha a kormány nem építtet kerítést a szerb-magyar határra.
A Szerbiával közös határ elkerítése eközben összhangban állt az Európai Unió kiterjesztésére törekvő érdekközösség céljaival is. A magyar határkerítés egy olyan geopolitikai tényezővé vált, ami hatással volt a migrációs útvonalak későbbi alakulására, és lehetővé tette, hogy Brüsszel a Szerbia-Horvátország-Szlovénia útvonalon egyetlen határszakasz ellenőrzésével kontrollálni tudja a bevándorlást, és migrációs nyomást helyezhessen Szerbiára, vagy csökkenthesse azt. A magyar-szerb határzár megépülését követően Brüsszel kezébe került a döntés azzal kapcsolatban, hogy mennyi bevándorló torlódjon fel Szerbia területén – és ezt fegyverként használta Szerbia Európai Uniós csatlakozásának kikényszerítésére. Mivel a déli határzár egyszerre volt magyar nemzeti érdek és Brüsszel érdeke, a kormány rekord sebességgel megvalósította azt.
Nem ugyanez a helyzet az osztrák határzárral, ami kizárólag Brüsszel érdeke, de a magyar nemzeti érdeket súlyosan sérti.
Csehország feltételekkel ugyan, de elfogadta az Európai Unió kvótarendszerét, és megkezdte a migránsok átvételét Németországtól. Cseh vezető politikusok azonban több alkalommal arról számoltak be, hogy a migránsok nem akarnak Csehországban maradni. Az iraki bevándorlók csoportjait több alkalommal a német határon fogták el, mert átadásukat követően még aznap visszaszöktek volna Berlinbe. Szlovákia korábban szintén hasonló tapasztalatokról számolt be: a migránsok letelepítése nem lehetséges, mert erőszakkal kell őket az adott országban tartani, ha egy szegényebb uniós tagállamba helyeznék át őket.
A Csehországba kvótával áthelyezett migránsok még aznap újra Berlinbe érkeztek volna, ha Németország nem működtet határellenőrzést a kérdéses szakaszokon, és a német határ mentén el nem fogják őket a rendőrök. Ez a tény azt mutatja, hogy
a schengeni övezeten belüli határzárak létesítése a migránsok erőszakos letelepítését segíti.
Az osztrák-magyar határzár a schengeni övezet egy belső határszakaszán épített kerítés, ami így lehetővé teszi, hogy az osztrák rendőrök elfogják és visszaküldjék azokat a migránsokat, akik esetleg Magyarországról akarnának visszaszökni Németországba. Ha Brüsszel megkezdi a migránsok tömeges betelepítését Magyarország területére, ez a határkerítés lehetővé teszi, hogy az Európai Unió erőszakkal hazánk területén tartson tetszőleges számú, kvóták alapján idetelepített afrikai és arab migránst.
Akarunk Köln 2-t csinálni Budapestből? Brüsszel ezt akarja.
Nem tekinthető véletlennek, hogy a magyar radikális jobboldalon éppen abban az időszakban kezdődik ilyen mértékű felbolydulás, amikorra Magyarország gyakorlatilag minden szakaszon körbe van kerítve az Európai Unió irányába, ezáltal kezd lehetővé válni a migránsok erőszakos betelepítése. Egy ilyen mesterséges lakosságmozgatás soha nem válna lehetővé, ha a schengeni övezet belső határain nem épülne határkerítés. Ezért az osztrák-magyar határzár Brüsszel érdeke, a multikulturalizmust ránk kényszeríteni akaró liberális ideológiai kisebbség érdeke, és Magyarországnak egy egységes, acél szilárdságú nemzeti radikális ellenzékre van szüksége, hogy a kormány a választói nyomás, az ellenzék részéről ránehezedő belpolitikai nyomás miatt a jövőben se tudja engedélyezni Magyarország erőszakos újranépesítését nem-európai migránsokkal.
Azt láthatjuk ugyanis, hogy miközben az Orbán-kormány azonnal határzárat épített délen – ami az EU és Magyarország érdeke volt egyszerre -, mindvégig azt hangsúlyozta, hogy támogatja a schengeni övezet külső határainak lezárását, de nem támogatja a belső határok ellenőrzésének visszaállítását. Érdekes módon, abban az esetben, hogy egy olyan határzár épül Magyarország és egy szomszédos ország közt, ami nem magyar érdeket, ehelyett tisztán Brüsszel érdekeit képviseli, nem láthatunk a kormány részéről intenzív diplomáciai tiltakozást, amiért Ausztria üzembe helyezte a “szárnyas kaput”.
Az osztrák-magyar határzár egy újabb kard Brüsszel kezében, amivel nem csak a magyar nép érdekét sérti, de a mindenkori kormányra is nyomást tud gyakorolni. Már csak idő kérdése, hogy Brüsszel előírja egy nagyobb migráns-csoport Magyarországra telepítését, és abban a helyzetben az osztrák-magyar határzár egy olyan tényező, amit Brüsszel a magyar kormány zsarolására tud felhasználni:
  • a határzár lehetővé teszi, hogy Brüsszel tetszőleges engedményeket megköveteljen a magyar kormánytól, elutasítás esetén pedig a kvótarendszerrel migránsok ezreit, tízezreit, százezreit küldheti ide, amivel lerombolja a kormány ma még stabil szavazóbázisát.
Ebben a helyzetben egy erősödő nemzeti radikális ellenzék jelenléte is sérti Brüsszel érdekeit, hiszen a kormánnyal szemben alkalmazott zsarolás annál könnyebben éri el célját, minél inkább nincs jelentős belpolitikai akadálya annak, hogy a migránsok betelepítését a kormány elfogadja. Amennyiben számolnia kellene a szavazók átpártolásával és a Jobbik kormányra erősödésével, az Orbán-kormány zsarolás esetén kétszer is meggondolná, hogy merje-e engedélyezni a migránsok betelepítését: ahogy történt az a második helyre felerősödő, szavazóbázis szempontjából már veszélyessé váló Jobbik jelenléte idején. Ha a Jobbik kettészakadása megtörténik, Brüsszel megkezdi a migránsok betelepítését Magyarországra, és újabb 4-8 évbe telhet, mire egy másik jobboldali párt olyannyira megerősödik, hogy azzal a kormánynak és Brüsszelnek egyaránt számolnia kelljen. Addig akár Köln 3-at is lehet csinálni Budapestből, és semmilyen belpolitikai következménye nem lesz.

http://www.hidfo.ru/2016/04/brusszel-az-osztrak-hatarzarral-zsarolja-magyarorszagot/

Szerbia megadta magát az Európai Uniónak

Aleksandar Vucic hidfo.ru
Szerbia miniszterelnöke, Aleksandar Vucic a Haladó Párt választási győzelmét követően kijelentette, hogy ez gyorsvágányra helyezte Szerbiát az európai integráció irányába. Az Egyesült Államokkal is barátkoznának.
Szerbia Haladó Pártja vasárnap a szavaztok mintegy 52 százalékát szerezte meg az előrehozott országgyűlési választásokon, majd Vucic sajtótájékoztatón kijelentette; a választások után “Szerbia tovább halad az európai úton, és megpróbálja felgyorsítani az integrációt”.
Vucic emellett arra is utalásokat tett, hogy bár nem kockáztatja meg a nyílt szembefordulást, egyre nagyobb terhet jelentenek számára korábbi szövetségesei, ehelyett inkább azokkal az országokkal barátkozna, melyek évekkel ezelőtt még Szerbiát bombázták.
“Mint korábban mondtam, nem teszünk kompromisszumokat, és megőrizzük hagyományos barátságunkat Oroszországgal, Kínával – ahogy az Amerikai Egyesült Államokkal és más országokkal is.”
Szerbia formálisan 2009-ben pályázta meg az uniós tagságot, ez azonban kezdetben nem vezetett az Európai Unióval folytatott tárgyalások sikerességéhez. A csatlakozási tárgyalások csak azt követően fordultak komolyra, hogy 2015. nyarán felépült a magyar határkerítés, ami a Szerbia-Horvátország-Szlovénia útvonalra terelte a Balkánon áthaladó migránsáradatot – ezáltal lehetővé tette, hogy az Európai Unió egyetlen határszakasz ellenőrzésével migrációs nyomást összpontosítson Szerbiára.
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke novemberben látogatást tett Belgrádban, ahol kijelentette, hogy Szerbia számíthat az Európai Unió segítségére a migrációs válság kezelésében, ehhez azonban el kell köteleződnie az uniós csatlakozás mellett.
Brüsszel azonban egy mesterséges válság megoldásában “nyújt segítséget”, egy saját maga által kreált problémával demonstrálja az uniós tagág fontosságát. Szerbia számára a tömeges bevándorlást mint problémát az Európai Unió állította elő, azáltal, hogy nem védi meg saját határait Görögországban, ami az Európai Unió és a schengeni övezet első tagállama a bevándorlás forrásországai felőli határokon.
Azáltal, hogy az Európai Unió nem védi meg Görögország határait, az EU beengedte a Balkánra migránsok százezreit – ezzel migrációs nyomást összpontosítván a balkáni országokra, miközben felajánlja számukra, hogy segédkezik a probléma megoldásában. A görög határ szándékos védtelenül hagyása így lehetővé teszi az Európai Unió bővítésének felgyorsítását, amit Aleksandar Vucic megtört politikája kiválóan mutat; Szerbia megadta magát az Európai Uniónak, és ezt a magyar határkerítés gyors kiépítése tette lehetővé.

http://www.hidfo.ru/2016/04/szerbia-megadta-magat-az-europai-unionak/




Választási csalás Szerbiában?

Választási csalás miatt tesz feljelentést több szerbiai ellenzéki párt, melyek nem érték el az 5%-os bejutási küszöböt. Elképzelhető, hogy szándékosan nem engedtek a parlamentbe jutni néhány pártot, amiért ellenzik az ország EU-csatlakozását.
A Szerb Köztársaság Választási Bizottsága hozzáférést ad a parlamentbe nem bejutott ellenzéki pártoknak a választási anyagokhoz, mert azt állítják, hogy vasárnap csalás történt, és szándékosan nem engedték őket bejutni a parlamentbe. A B92 hírcsatorna számolt be arról, hogy hétfőn hivatalos formában is a választási bizottsághoz fordultak.
A Dveri és Szerbia Demokrata Pártjának vezetői, Bosko Obradovic és Sanda Raskovic Ivic, valamint a liberális demokraták vezetői, Boris Tadic és Cedomir Jovanovic egyaránt választási csalást jelentett – számos más kisebb párt mellett.
Dejan Djurdjevic, a választási bizottság elnöke már bejelentette, hogy az ellenzéki pártoknak teljes hozzáférést adnak a választási anyagokhoz, mielőtt azok megsemmisítésre kerülnek.
A tegnapi országgyűlési választást Aleksandar Vucic Haladó Pártja nyerte, és azonnal bejelentették, hogy felgyorsítják az Európai Unióhoz csatlakozás folyamatát.

http://www.hidfo.ru/2016/04/valasztasi-csalas-szerbiaban/

Földárverések: közpénzből lett Orbán-megye Fejérből?

Az országos földrablásból is kiemelkedik a miniszterelnök szülőfaluja közelében egy hektárra vetített Fidesz-közeli nyertesek száma. A miniszterelnök barátai mind bevásároltak, hogy ne kelljen a miniszterelnöki vagyonbevallást holmi 1000 hektárokkal, meg kastélyokkal terhelni.
A két, Fejérben a legtöbb földet elnyert érdekcsoport közös eleme, hogy mindkettő vezetője, Garancsi István és Mészáros Lőrinc is Orbán strómanjaként bizalmasaként tartható számon. A legnagyobb meglepetés mégsem ez, hanem Orbán kutyás coming-outja. Ennek következtében derült ki ugyanis, hogy Mészáros Lőrinc bérli Orbán apjától azt a majorságot is, amelyen valószínűleg az Orbán-család titkos, 5+1 épületes rezidenciája található.
Ahogy azt már sokszor megírtuk, a földmutyi képlete egyszerű: a magánvagyon gyarapításának kézenfekvő módja a közösség (nemzet) által  generációk alatt felhalmozott vagyon megszerzése. Az állam kezelésében álló termőföld pont ilyen jószág, amely - különösen 2014-től az uniós agrártámogatási pénzek kiteljesedésével, a hazai nagytőkések, a földművelést iparszerűen végző érdekeltségek figyelmének középpontjába került.
Nem véletlen tehát, hogy az állam a kezelésében álló termőföldek 75 százalékától hirtelen meg akar szabadulni, közben pedig közpénzből hitelt is ad arra, hogy megvegyék az állami vagyont. Az sem véletlen, hogy ezeknek a földeknek túlnyomó többségében a kisgazdák helyett Fidesz-közeli üzleti körök lesznek az új tulajdonosai. Hiszen ahol érdek van, ott érdekérvényesítés is van. Ennek módja most éppen az állami földosztás.

mti.png

Földosztás: ellopták, szétcsalták ezt is...
Akármennyire is a családi gazdaságok földhöz juttatása volt a kormányzat által artikulált cél, a valóság az, hogy ugyanúgy a Fideszhez közel álló üzleti körök jutottak túlnyomórészt földhöz, mint a földbérleti pályázatok megújításakor.
A földprivatizáció első üteme után a decemberig elkelt 130 ezer hektár csaknem kétharmada fideszes politikusoknak, családtagjaiknak vagy a hozzájuk közel álló bizalmi embereknek, és persze az agrár-nagyvállalkozóknak, zöldbáróknak jutott. Közben a második ütem is lezárult, s lassan országosan is képet kapunk arról a vagyonfelhalmozásról, amelyet az állami földek kilapátolásával, s hozzá államilag finanszírozott (közpénzből fedezett) hitellel sikerült megszerezni a többségében bizony közel sem annyira földes tenyerű gazdáknak.

Forrás: HVG | A kép kattintásra megnő
Az LMP-s Sallai Róbert Benedek által nyilvánosságra hozott eredmények alapján a terület harmada, negyvenezer hektár került Fidesz-közeli körökhöz, miniszterekhez, államtitkárokhoz és hozzájuk köthető emberekhez, többségében kikiáltási áron. Közéjük tartozik Mészáros Lőrinc 1391 hektárral, aki egyébként azóta még 4000 hektár állami földhöz jutott hozzá, Tiborcz István - Orbán veje - 299 hektárral, és sokan mások.
A területek további 30 százaléka került a több ezer hektáron nagyüzemi módszerekkel gazdálkodó agrárlobbi kezébe, akik (olcsó, kevés munkaerőt igénylő bérmunkával) óriási haszonnal termeltek eddig is. Közöttük megtalálhatóak egykori téeszelnökök és állami gazdasági vezetők is.
Fejér megye: Orbán majorsága
Az országos földrablásból is kiemelkedik a miniszterelnök szülőfaluja közelében egy hektárra vetített Fdesz-közeli nyertesek száma. A miniszterelnök barátai mind bevásároltak, hogy ne kelljen a miniszterelnöki vagyonbevallást holmi 1000 hektárokkal, meg kastélyokkal terhelni.
Az első kör: Garancsiék. Első látásra ismeretlenek vásároltak fel ugyanis az őszi földárveréseken hatalmas birtoktesteket: Eppelék vagy Balog Zsolt neve nem szúrhat szemet még a leginformáltabb, Fidesz-közeli strómanokat jól ismerő olvasóknak sem. Pedig nem keveset, egyenként 600-700 milliókat költöttek a szocialistákhoz közelállónak tartott Leisztinger Tamás birtokainak megvételére, összesen körülbelül a volt birtokainak negyedét sikerült megszerezniük.
A két üzletemberben az a közös, hogy mindkettő ezer szálon kötődik az Orbánnal közeli barátságot ápoló (és az elmúlt évek legtöbb mutyijának visszatérő figurájának) Garancsi Istvánhoz. No de, miért adná el Leisztinger az aranytojást tojó tyúkot, a földjeit? A válasz egyszerű: a Fidesz tavaly keresztülnyomott egy törvénymódosítót, hogy a földárverések után az új tulajdonosok megemelhetik a régi bérlők földbérleti díjait. A bérlőnek csak annyi maradt, hogy ha 20 százaléknál többet emelnének, felmondhatja a szerződést. Így Garancsi és barátai megszorongathatták Leisztingert: vagy lemond a bérleti jogáról, vagy az egekig emelik a bérleti díjat. Garancsi egyébként nem először kaparinthatja meg Leisztinger korábbi érdekeltségeit: decemberben a Kopaszi-gát egyik 57 hektáros ingatlanját is megszerezte (persze Eximbankos hitelből, és persze CSOK-osoknak megfelelő lakásokat épít majd).
Garancsi István és Orbán Viktor | Fotó: MTI
A második kör: Mészáros Lőrinc
A legutóbbi információk szerint az ország legsikeresebb gázszerelője újabb földekkel gyarapodott – jelenleg a hatvanpusztai majorság melletti 500 hektáros területre esett Mészáros választása. Természetesen nem az egész területet vitte el, azonban egy 36 hektáros területet 44 millió 400 ezer, illetve egy 6 hektárosat 3 millió forint értékben igen. Mindkettőt az ő cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bérelte korábban is. Sajnos Mészáros úr nem jelent meg személyesen az árverésen, maga helyett egy titokzatos ügyvédet küldött, ő viszont nem tartotta titokban megbízója nevét, így nyilvánosságra került, hogy a felcsúti polgármester újabb földterülettel büszkélkedhet.
Nem csak Felcsút polgármestere járt jól, hanem sokszor olyanok is, akik nem is indulhattak volna a liciteken: a Fejér megyei földárverésen, ahol összesen 4753 hektárt, az összes megyei terület 28,7 százalékát vitték el olyanok, akik elvileg túl messze laknak ahhoz, hogy licitálhassanak. Így valójában ezekben az esetekben nem a helyi gazdákhoz kerültek a földek (pedig eredetileg ez volt a kormány célkitűzése), hanem olyanokhoz, akik akár 100 km-rel odébb élnek, így hivatalosan nem csak hogy nem nyerhettek, de nem is pályázhattak volna.

A Fejér megyei földek ¾-e saját érdekeltségi körükhöz került. A lista élén itt is Mészáros Lőrinc áll, aki családjával 1425 hektárt vitt el, vagyis a Fejér megyei földek 8,3 százalékát. Lepsényben például, bár minden birtoktestre volt helyi pályázó is, a helyiek egyetlen hektár állami földhöz sem jutottak hozzá. Ángyán József szerint a Fejér megyei földek 28,7 százalékát olyanok nyerték, akik elvileg nem is licitálhattak volna. Persze a Nemzeti Földalap másként gondolja.
A megnyert földek központjában áll az Orbán-család főúri majorsága

Az év egyik legnagyobb coming outja volt, amikor Orbán elárulta, hogy van egy fehér kuvaszuk, az állatot azonban sehol nem találták az újságírók. Később derült ki, hogy Orbán Gáspár Nárcisza a fent látható, alcsúti uradalom részét képező hatvanpusztai Habsburg majorságon (Habsburg József egykori birtoka) lakik. Abban a majorságban, amelyet olyan szántók vesznek körül(155 hektár), melyeket a botrányos földpályázatok első ütemében nyert el Mészáros Lőrinc 2012-ben 20 évre. (Az épületről egy nagyszerű összefoglalót írt a 444.hu.)
Maga a majorság egyébként papíron Orbán Viktor apjának ingatlanos cégének tulajdona, aki 2011-ben vette meg ingatlanos cégével, majd gyorsan bérbe is adta jó drágán Mészáros Lőrincnek. A majorság melletti másik két szántó pedig Lévai Anikóé, Orbán feleségéé.
A műemlék épületegyüttes (két téglalap alakú lakóépület, két L-alakú istálló, egy magtár és egy víztorony) azóta átesett egy jókora, százmillió forintos nagyságrendű, minőségi alapanyagokkal végzett felújításon is. Bár Mészáros Lőrinc hivatalosan traktorok és kombájnok tárolására bérli az épületegyüttest, Orbán Gáspár kutyájának chipjéből és az óriási felújításokból egyre valószínűbb, hogy az valójában az Orbán-család titkos rezidenciája a Fejér megyei majorsága közepén.

Fotó: 444.hu
TényTár

A szíriai polgárháború tegnapi napját a szír-orosz légitevékenység, és a martalócbelháborúk jellemezték.

Ez utóbbi Kelet-Gutában, és a Yarmouk palesztin táborban, valamint Aleppo és a török határ közötti részen volt a legmarkánsabb.
Az előbbi pedig Homsz tartományban.
hmsz
Latakia tartomány Kabani városánál volt olyan jelentősebb harci tevékenység, ahol a szír kormányerők “erélyeskedtek”. Igaz, itt komplex módon tették a dolgokat. Levegőből és a földön is rendezték a “Dzshabhat an-Nusra” és a “Jaysh Al-Türkmen” latorbandák sorait. Alaposan megritkítva. Pedig a tartomány északi fertályán alaposan besegít a latroknak a török tüzérség. A határ török oldaláról.
Hama provinciában történtek még jelentősebb kormányzati “kivédő” jellegű harci cselekmények. Az “an-Nuszra” és a “JunD al-Aksza” támadásait védték ki és verték vissza. Közben pedig birtokba vették Al-Tamana, Sheik és Atshan településeket. Utóbbinál vezérveszteség is érte az al-Aksza hordát. Abu Musa rablóvezér harapott fűbe.

http://www.balrad.com/2016/04/24/sziria-120/
szít
Szíriában fokozódik a helyzet!
Északkelet-Latakiában a kormánycsapatok nem érték el eddig a kitűzött céljaikat, és állóháború alakult ki.
Aleppo nyugati városrészeiben dúlnak a házról-házra harcok. Nem csak a felszínen, hanem a föld alatt is.
A tartományi fővárosba tegnap Törökországból háromszáz an-Nuszra martalóc érkezett. Hírek szerint az ankarai maffia fontolgatja a közvetlen török katonai beavatkozást Alepponál.
Joskar Olaban tegnap Vlagyimir Putyin orosz elnök “helyi Prjamaja Linyijat” tartott. Ezen a fórumon kifejtette azon véleményét, miszerint Törökország nemhogy nem harcol a terroristák ellen, hanem tevőlegesen is segíti őket a törvényes szír kormány elleni fegyveres harcban.
Deir ez-Zor és környékén tovább nyomultak előre a kormányerők, és a velük szövetséges iraki “Hashd Al-Sha’abi” milicisták. Megkaparintották a város Al-Sina nevű ipari övezetét.
Homsz provincia területén a szír kormánycsapatok orosz helikopterek támogatásával nyomulnak tovább Palmüra felől Deir ez-Zor irányába az M7-jelű főút mentén.
Tegnap és tegnapelőtt az orosz légierő is aktívan segítette ténykedésüket.
Hama tartományban al-Safi Aqarib településnél kapták el a kormányerők az IÁ-t.
Kelet-Gutában az an-Nuszra és szövetségesei voltak a nap vesztesei. A kormányerők kiverték őket Bale és Harasta Qantarah területéről, és így teljesen bezárult a gyűrűjük a latrok körül. Akik Deir al-Asafir és Nashabiyah városokba szorulva aggódhatnak a jövő miatt.
Damaszkusz tartomány keleti részén a “Hezbollah” ütött rajta az an-Nuszra egyik konvoján Jaroud falunál.
A Qalamoun-hegy lábánál az al-Qaida és az IÁ latorjaival csaptak össze a libanoni milicisták. A harcokba a szír légierő is beavatkozott, és ennek döntő jelentősége lett.
Damaszkuszban Sayyida Zeinab siita lakónegyed egyik ellenőrző központjánál eddig ismeretlen hovatartozású öngyilkos merénylő robbantott. Nyolc civil halt meg.
http://www.balrad.com/2016/04/26/sziria-121/

“NATO-szerepvállalásról” tárgyalt Obama és a német kancellár

Hannoverben tett látogatást Barack Obama amerikai elnök, ahol vasárnap Angela Merkel német kancellárral folytatott megbeszélést. A két vezető többek közt megtárgyalta, milyen lépéseket tegyen a NATO Irakban.
A vasárnapi találkozó Barack Obama ötödik, az Amerikai Egyesült Államok elnökeként tett látogatása Németországban. A német kormány szóvivője, Christiane Wirtz azonban a találkozó előtt azt is kijelentette, hogy valószínűleg ez a két vezető utolsó személyes találkozója Obama elnöksége alatt.
A NATO formálisan eddig nem folytatott katonai beavatkozást az Iszlám Állam ellen – ehelyett az egyes tagállamok, főként az Egyesült Államok, Franciaország és Törökország folytatnak összehangolt hadmozdulatokat Szíria és Irak területén. Az amerikai elnök azonban Hannoverben, a Merkellel közös sajtótájékoztatón azt mondta, többek között megvitatták, hogy a NATO milyen lépéseket tegyen Irakban.
A találkozón számos más válsághelyzet került megvitatásra, valamint Ukrajna, Líbia, Szíria ügye mellett elsődleges téma volt a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény. Obama és Merkel a hétfői nap folyamán szélesebb kör bevonásával folytatja a tárgyalásokat; ezeken a megbeszéléseken várhatóan a francia elnök, valamint Olaszország és az Egyesült Királyság miniszterelnökei is részt vesznek

http://www.hidfo.ru/2016/04/nato-szerepvallalasrol-targyalt-obama-es-a-nemet-kancellar/