Ez utóbbi Kelet-Gutában, és a Yarmouk palesztin táborban, valamint Aleppo és a török határ közötti részen volt a legmarkánsabb.
Az előbbi pedig Homsz tartományban.
hmsz
Latakia tartomány Kabani városánál volt olyan jelentősebb harci tevékenység, ahol a szír kormányerők “erélyeskedtek”. Igaz, itt komplex módon tették a dolgokat. Levegőből és a földön is rendezték a “Dzshabhat an-Nusra” és a “Jaysh Al-Türkmen” latorbandák sorait. Alaposan megritkítva. Pedig a tartomány északi fertályán alaposan besegít a latroknak a török tüzérség. A határ török oldaláról.
Hama provinciában történtek még jelentősebb kormányzati “kivédő” jellegű harci cselekmények. Az “an-Nuszra” és a “JunD al-Aksza” támadásait védték ki és verték vissza. Közben pedig birtokba vették Al-Tamana, Sheik és Atshan településeket. Utóbbinál vezérveszteség is érte az al-Aksza hordát. Abu Musa rablóvezér harapott fűbe.

http://www.balrad.com/2016/04/24/sziria-120/
szít
Szíriában fokozódik a helyzet!
Északkelet-Latakiában a kormánycsapatok nem érték el eddig a kitűzött céljaikat, és állóháború alakult ki.
Aleppo nyugati városrészeiben dúlnak a házról-házra harcok. Nem csak a felszínen, hanem a föld alatt is.
A tartományi fővárosba tegnap Törökországból háromszáz an-Nuszra martalóc érkezett. Hírek szerint az ankarai maffia fontolgatja a közvetlen török katonai beavatkozást Alepponál.
Joskar Olaban tegnap Vlagyimir Putyin orosz elnök “helyi Prjamaja Linyijat” tartott. Ezen a fórumon kifejtette azon véleményét, miszerint Törökország nemhogy nem harcol a terroristák ellen, hanem tevőlegesen is segíti őket a törvényes szír kormány elleni fegyveres harcban.
Deir ez-Zor és környékén tovább nyomultak előre a kormányerők, és a velük szövetséges iraki “Hashd Al-Sha’abi” milicisták. Megkaparintották a város Al-Sina nevű ipari övezetét.
Homsz provincia területén a szír kormánycsapatok orosz helikopterek támogatásával nyomulnak tovább Palmüra felől Deir ez-Zor irányába az M7-jelű főút mentén.
Tegnap és tegnapelőtt az orosz légierő is aktívan segítette ténykedésüket.
Hama tartományban al-Safi Aqarib településnél kapták el a kormányerők az IÁ-t.
Kelet-Gutában az an-Nuszra és szövetségesei voltak a nap vesztesei. A kormányerők kiverték őket Bale és Harasta Qantarah területéről, és így teljesen bezárult a gyűrűjük a latrok körül. Akik Deir al-Asafir és Nashabiyah városokba szorulva aggódhatnak a jövő miatt.
Damaszkusz tartomány keleti részén a “Hezbollah” ütött rajta az an-Nuszra egyik konvoján Jaroud falunál.
A Qalamoun-hegy lábánál az al-Qaida és az IÁ latorjaival csaptak össze a libanoni milicisták. A harcokba a szír légierő is beavatkozott, és ennek döntő jelentősége lett.
Damaszkuszban Sayyida Zeinab siita lakónegyed egyik ellenőrző központjánál eddig ismeretlen hovatartozású öngyilkos merénylő robbantott. Nyolc civil halt meg.
http://www.balrad.com/2016/04/26/sziria-121/