2015. augusztus 14., péntek

Görögországból Macedónián keresztül Szerbiába, majd Magyarországba tartó menekültek a vonatra igyekeztek, amikor elszabadultak az indulatok.

Bevándorlók próbálnak meg “felszállni” egy Szerbiába induló vonatra a macedóniai Gevgelija vasútállomásán pénteken.
mig mig1 mig3 mig5 mig6 mig7 mig8 mig9
A Görögországból Magyarországba a bevándorlókkal együtt végigutazó újságíró így írt a macedón helyzetről: „Persze a macedon ellátórendszer lepukkant és kiskapacitású, de ha kritizálnák őket, akkor még mindig elővehetik Borisz Trajkovszkij volt macedón elnök bon mot-ját, amit még 1999-ben a Szerbia elleni NATO-háború idején mondott a svédeknek, akik megszólták az akkor éppen négyszázezer koszovói albán gondját viselő macedón kormányt: el lehet vinni őket Svédországba, válaszolta Trajkovszkij, és ezzel le is zárta az ügyet. Többet nem basztatták.”
(hir24)
Bal-Rad komm: Amennyiben igazak a hírek, miszerint tegnap a migránsok “szétütötték” Horgosnál a szerb rendőri erőket, akkor nekünk régen rossz!
Minden lelkes migráns-fanban tudatosulnia kellene, hogy ez itt a vég kezdete!
Magyarország qrmány egy önmagyában semmiféle védelmet nem jelentő drótokból összefércelt kerítésféle összeszkábálásával próbálja bizonygatni, hogy ő bizony mindent elkövet az Európát fenyegető őrült tömeg feltartóztatására.
Nem kell ahhot különösebb jóstehetség, hogy a bennünket gúzsba kötöző EU teszetoszasága vagy szándékossága miatt nálunk is rövid időn belül magyarok haljanak meg! Hiszen jönnek! Feltartóztathatatlanul, és egyre inkább begorombulva!

Magyarország qrmánya tehetetlen, ellenmaffiái pedig egyenesen bátorítják a beözönlő féktelen tömeget!
MAGYARORSZÁG NÉPE PEDIG RETTEGVE, ÉS EGYRE INKÁBB FOGCSIKORGATVA FIGYELI A FEJLEMÉNYEKET!
NEM LESZ ENNEK JÓ VÉGE!

Mikrózzák a személyiket Németországban

Az adatvédelem témaköre nem vicc tárgya Németországban. Alig egy hete számoltunk be róla, hogy hazaárulással vádolnak két digitális jogvédő bloggert és egy informátort, mivel olyan dokumentumokat szivárogtattak ki, melyek alapján Németország az internetes megfigyelés szigorítását tervezte. A téma erőteljesen jelen van a médiában és közbeszédben egyaránt, az emberek pedig aggódnak.

Persze a belső megfigyelés mellett az is nyugtalaníthatja a németeket, hogy Edward Snowdennek köszönhetően kiderült, az NSA Németországban is tevékenykedett. A Washington Post azt írja, a régimódi írógépek piaca felrobbant a sorozatos adatvédelmi botrányok óta, a németek pedig úgy érzik, nagyobb biztonságban vannak, ha postai úton, papíron leveleznek.
A német hírügynökségre hivatkozva a lap beszámol egy keddi letartóztatásról is, melynek elszenvedője az a 29 éves helyi lakos, akit a frankfurti repülőtéren fogtak el, miután kiderült, hogy megmikrózta személyi igazolványát.
A rendőrségi nyilatkozat szerint a férfi a magánéletét féltette. Úgy gondolta, az igazolványban lévő mikrochip veszélyt jelenthet rá. Németországban 2010 óta csak chippel szerelt személyiket állítanak ki. Hivatalos okirat illegális módosítása miatt bírságot, vagy akár börtönbüntetést is kiszabhatnak a férfire. A személyi mikrohullámmal történő megsütése a Washington Post szerint nem is olyan ritka, mint gondolnánk, amit az internetre felkerült ilyen videók közvetve alá is támasztanak.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/08/14/germans-are-so-scared-of-surveillance-they-microwave-their-id-cards/
http://itcafe.hu/hir/mikrozzak_a_szemelyiket_nemetorszagban.html

Az első tízben sincs a magyar növekedés Európában

A kormány már csütörtökön próbált elbüszkélkedni azzal, hogy Magyarország produkálta “az egyik leggyorsabb növekedést Európában”. A számok viszont arról tanúskodnak, hogy jó eséllyel nemhogy dobogón nem lesz a magyar gazdaság, de az első tízben sem az Európai Unióban.
Tegnap még “Éllovasok közt – Az egyik leggyorsabb növekedés Európában” címmel hirdetett meg sajtótájékoztatót ma délelőttre az NGM, a reggeli statisztika után azonban nem adtak ki közleményt, nem kommentálták a vártnál rosszabb adatot.
Péntek délelőtt megjelentek az Eurostat friss számai, melyek alapján az éllovasok között biztosan nem lesz Magyarország, sokkal inkább a középmezőnyre lesz elég a második negyedéves teljesítmény.
Magyarország szempontjából az Eurostat által közölt 2,4 százalékos növekedés ugyan nem rossz, de egyértelműen érződik a gazdaság lassulása, ráadásul a relatív helyzetünk is romlott, hiszen a versenytársak nem lassultak a magyarhoz hasonló mértékben. Az Eurostat magyar adata azért alacsonyabb, mint a KSH által közölt 2,7 százalékos fő szám, mert szezonálisan kiigazított statisztikát vesznek figyelembe, ugyanis ebből van minden tagállamnak adata, ami összehasonlítható.
2015.08.14 09:00 Íme, így nőtt a magyar gazdaság!
Éllovasok közt? Az első tízben sincs a magyar növekedés Európában
A 28 tagállamból pénteken 22 közölte a második negyedéves GDP-adatát. Ezek alapján a magyar növekedés év/év alapon a kilencedik helyen áll, az előző negyedévhez képest mért változás szerint pedig a tizenegyedikek vagyunk. A hat ország közül, amelyek még nem közöltek adatokat négyen (Málta, Luxemburg, Írország, Szlovénia) a korábbi teljesítményük alapján jó eséllyel meg fognak előzni minket. Így a végső helyezésünk várhatóan arra lesz elég, hogy a 28 fős lista első felében ragadjunk.
Éllovasok közt? Az első tízben sincs a magyar növekedés Európában
További rossz hír, hogy a régióban az utolsók között kullogunk, hiszen például a csehek 4,4 százalékos növekedése Európában is egyedülálló, a lengyelek és a románok, 3,5 százalék felett, a szlovákok pedig 3,1 százalékkal növekedtek. Ha a tágabban vett régióhoz soroljuk a balti országokat is, akkor annyi örömünk lehet, hogy Litvániát és Észtországot sikerült lepipálnunk.
Az Eurostat adatai szerint az eurózónában 0,3 százalékkal, az Európai Unió 28 tagországában pedig 0,4 százalékkal nőtt a gazdaság április és július között az előző negyedévhez képest. Éves összevetésben a valutaövezet 1,2 százalékkal, az EU28 pedig 1,6 százalékkal növekedett.
Korábban is megszokott volt, hogy Európa keleti fele zárkózik fel a nyugatihoz, ennek köszönhetően gyorsabban növekedtek ezek az országok. Ez a tendencia folytatódik, hiszen a fejlett tagállamok közül csak Spanyolország tudott 3 százalék feletti bővülést felmutatni. Magyar szempontból azonban rossz hír, hogy a spanyolok mellett már a svédek és a britek is gyorsabban növekednek nálunk.
GDP-adatok: így használjuk mi
A KSH többféle GDP-mutatót is közöl a jelentésében. Az előző év azonos negyedévéhez viszonyított (“yoy”) indexből három is létezik: a nyers, a naptári-hatással igazított (“wda”), illetve a szezonálisan és naptári-hatással egyaránt igazított (“swda”). Ezek közül a Portfolio következetesen a naptár-hatással igazított indexet tekinti fő számnak (“headline”). Ennek oka, hogy a munkanapok száma – (különösen ha a tárgy vagy a bázis időszakban szökőnap is van) érdemben befolyásolja a teljesítményt, amivel mindenképpen érdemes korrigálni. Ezen felül a szezonális igazításnak éves mutatóknál akkor van értelme, ha az éven belüli szezonalitás jellege változik. Azt tapasztaltuk azonban, hogy ennek a jelenségnek a pontos azonosítása több időt vesz igénybe. Így a szezonálisan is igazított adat utólag többször szokott módosulni, és ezért az első adatközléskor nem nyújt többletinformációt.
Az előző negyedévhez viszonyított (“qoq) GDP-index természetesen minden esetben szezonálisan és munkanap-hatással igazított,- mivel az egyes negyedévek a GDP-n belül nagyon eltérő súlyúak és szerkezetűek, máshogy nincs is értelme számolni növekedést. Európában a legtöbb helyen ez számít a fő számnak, és a Portfolio is igyekszik ezt a számot kiemelten kezelni kedvező tulajdonságai miatt. Szerkezetátalakulási időszakokban azonban ez a mutató is bizonytalanná válik, ezzel a hátránnyal számolni kell.
(portfolio)

A “kirekesztés újabb megnyilvánulása”: a “rasszista sebtapasz”

Ha egy európai országban a baloldal politikai aktivistaként hasznosítja a bevándorlókat, ott a többségi társadalom problémái helyett olyan álproblémákat kezdenek megoldani, mint a kirekesztő, rasszista sebtapasz. Svédországban egy “rasszizmusfigyelő” blogger felfigyelt arra, hogy csak olyan sebtapaszok vannak forgalomban, melyek a fehér bőr megfelelőjének tekinthetőek.
Paula Dahlberg, egy kolumbiai bevándorlóból lett politikai aktivista felháborodott a gyógyszertárakban kapható sebtapasz színén, mert szerinte a világos színű sebtapasz a fehér bőrnek megfeleltethető, következésképp “rasszista megkülönböztetés”, hogy a sötét bőrűek is csak ezt használhatják.
“Bár ez furcsa lehet mindazoknak, akiknek a standard sebtapasz hasonló a bőrszínéhez, de nekem és más sötét bőrűeknek ez azt az üzenetet hordozza, hogy minket itt nem vesznek figyelembe.”
Az Apoteket gyógyszertár hálózat kommunikációs igazgatója, Eva Fernvall ígéretet tett arra, hogy elérhetővé tesznek majd sötétebb árnyalatú sebtapaszokat is. A blogger azonban nem elégedett meg a vállalat megértő nyilatkozatával, és bejelentette, hogy szerinte a fehér kötszerrel is probléma van, az is a rasszizmus egy formája. Dahlberg szerint ezek az apró dolgok egy nagyobb rendszernek a megnyilvánulása, ami a nem-fehéreket kirekeszti a társadalomból.


http://hidfo.ru/2015/08/a-kirekesztes-ujabb-megnyilvanulasa-a-rasszista-sebtapasz/

Európa erkölcsi állapota ma nem teszi lehetővé, hogy egy korrupcióellenes hivatal arra méltó vezetővel, rendeltetésszerűen működjön.

Petro Porosenko 2015 április 17-én nevezte ki Ukrajna új korrupcióellenes hivatalának vezetőjét, Artem Sytnyket. Alig 4 hónappal a kinevezése után már az Állami Politikai Igazgatóság (GPU) vizsgálja, miért vitt magával külföldi utakra magánszemélyeket magas rangú delegáció részeként.
Először július 29-én jutottak nyilvánosságra információk arra vonatkozóan, hogy a korrupcióellenes hivatal vezetője feleségét és egy másik nőt is magával vitt az Egyesült Királyságba: “útitársai” jogtalanul voltak részei a hivatalos delegációnak, tehát hivatali jogosultságok nélkül bizalmas információkhoz fértek hozzá, lehetőségük volt magas rangú személyekkel kapcsolatépítésre, egyéb előnyhöz jutásra. Sytnyk reakciója előbb teljes tagadás volt, majd bizonyítékok nyilvánosságra jutása után azt állította, hogy mindketten “magánszemélyként” és a “saját költségükön” vettek részt az úton.
A GPU jelenleg hatalommal való visszaélés vádjával folytat eljárást Sytnyk ellen, vagyis a korrupcióellenes hivatal vezetőjéről igen hamar kiderült, hogy maga is korrupt. A hivatal eddigi eredményeiként így annyi említhető, hogy Soros György által “ajánlott” személyeknek adott megbízásokat és tanácsadói állást, a korrupció elleni harc jegyében segített leszámolni az atlantista kormánypolitikusok néhány riválisával, majd vezetőjéről bebizonyosodott, hogy maga is korrupt.
Európában egyre népszerűbb elgondolás a korrupcióellenes hivatal felállításának gondolata; a pártok ezzel próbálják azt a látszatot kelteni, hogy lehetséges radikális fellépés nélkül leszámolni a hivatali visszaéléseket elkövető személyek nemzetközi hálózatával.
A korrupció elleni harcot sürgetők azonban nem veszik figyelembe, hogy Európa uralkodó létszemlélete ma a materializmus. Ebből következően az egyén célja az anyagi javak halmozása, ami az élet értékének elsődleges fokmérője. Mivel ez ma Európa uralkodó létszemlélete, egy korrupcióellenes hivatal élére kinevezett személy igen nagy valószínűséggel materialista, és célja ugyanúgy az anyai javak halmozása, ahogy az összes korrupt politikusnak is. Aki másként mer gondolkodni, azt az uralkodó ideológia alkalmazásában állók nagy nyilvánosság előtt kiröhögik, hogy nem sikerült eleget lopnia.

http://hidfo.ru/2015/08/hatalommal-valo-visszaelessel-vadoljak-a-korrupcioellenes-hivatal-vezetojet/