Egy német közgazdász szerint az euró öt éven belül megszűnhet létezni, mert Brüsszel egy európai diktatúra eszközévé akarta tenni a közös fizetőeszközt.
A közös európai fizetőeszköz kudarcra van ítélve, mert az euró egy olyan gazdasági eszközzé vált, amivel Brüsszel megpróbálja fokozni befolyását a tagállamok felett – mondta Marc Friedrich a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva. A német közgazdász szerint az euró Brüsszel központosítási törekvéseinek eszközévé vált, így a szuverenista országok szükségszerűen szembefordulnak a közös fizetőeszköz ideájával.

Friedrich kifejtette, hogy az euró egy európai diktatúra eszközévé vált, melynek létrehozását a francia kormány is képviseli. Elmondása szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy az IMF vezetője, Christine Lagarde francia, aki Emmanuel Macron francia elnök honfitársaként megpróbálja megmenteni az euróövezetet, ami egyben befolyási övezet is Franciaország számára.
“Mindketten volt befektetési bankárok, és jól ismerik egymást” – mondta, hozzátéve, hogy ez a bankár elit akar szorosabb kontrollt gyakorolni a tagállamok felett, egy európai diktatúra eszközévé téve az eurót mint pénznemet.
A közgazdász szerint az euró Németország számára “túl gyenge” fizetőeszköz, az eurozóna más országainak viszont túl erős, különösen a déli tagállamokban, de az euró megmentésére hozott intézkedések csak az agónia meghosszabbítására elegendőek, mert a közös fizetőeszköz végül politikai okokból fog megbukni.

http://www.hidfo.ru/2018/03/ot-even-belul-megszunhet-az-euro/