2016. szeptember 22., csütörtök

“Az európaiak kevesen vannak, ezért a migránsoknak kell adni a földeket”

paul-romer-hidfo-ru
A Világbank vezető közgazdász várományosa szerint Svédországban alacsony a népsűrűség, emiatt földet kellene adjanak a migránsoknak, ahová később újabb több millió migránst tudnának befogadni. A javaslat szerint egy Hongkong méretű területet kellene odaadjanak a menekülteknek, saját használatra. Ez vár Magyarországra is, ha fontosabb a karrier, mint a gyermekvállalás.
Paul Romer, a Világbank vezető közgazdásza szerint van megoldás a migrációs válságra: azok az országok, ahol egyébként is alacsony a népsűrűsség, vagyis viszonylag kis létszámú lakosság él “túl nagy” területen, le kellene kerítsenek hatalmas földterületeket, amit a migránsoknak kellene adjanak, hogy ott földműveléssel gondoskodjanak saját magukról és családjaikról.
Az európai országokban a liberálisok évtizedeken át olyan nézeteket terjesztettek, miszerint a nők a gazdasági önmegvalósítást és a karriert fontosabbnak kell tartsák, mint a gyermekvállalást. Évtizedeken át a fővonalú sajtó, a liberális oktatás, és hollywoodi filmek sokasága teherként, problémaként ábrázolta a gyermekvállalást, ami egy nő számára csakis megoldhatatlan gondot jelenthet, hiszen a gyermek akadályozza a nőket a kiteljesedésben. Ez a nézet olyannyira elterjedtté vált, hogy az Európai Unióban évente másfél millió magzatot vetetnek el a fiatal, leendő anyák.
Ugyanezek a liberálisok mostmár azt mondják,
túl kevesen vannak az európaiak, emiatt oda kellene adni országainkat a közel-keleti és afrikai bevándorlóknak. Hiszen ők sokan vannak, és sok gyermekük van.
Paul Romer, Nobel-díjas közgazdász szerint Svédország “ki kell használja annak előnyeit”, hogy hatalmas, lakatlan földterületei vannak, amin a migránsok saját, önfenntartó közösséget hozhatnának létre. A Világbank vezető közgazdásza szerint egy Hongkong méretű területet kellene elkeríteni Svédországban, olyan értelemben, hogy ott tényleges határellenőrzést működtetnének a svéd hatóságok. Szerinte erre az elkerített területre kellene befogadják a migránsokat, hogy ott földműveléssel gondoskodjanak saját megélhetésükről, és saját, önfenntartó közösséget hozzanak létre. A liberális közgazdász szerint azért van erre szükség, hogy a migránsok beengedése ne jelentsen terhet a svéd gazdaság számára. Azt mondta:
“fontos, hogy ez a szabad zóna egy független egységként működjön, aminek saját törvényei, szabályai vannak, és nem lenne Svédország része. Akik ott élnek, nem válnának svéd állampolgárrá, ehelyett a svéd társadalomtól teljesen elkülönítve élnének.”
Tehát összegezve: a Világbank vezetőközgazdásza szerint európai országokból le kell keríteni területeket, ami többé nem lenne az adott ország része, hanem határellenőrzéssel elkülönülne tőlük, és ezekre a területekre több millió afrikai és közel-keleti migránst kell betelepíteni, hogy ott önellátó közösségek hozzanak létre. Ez egy igen cirkalmas körülírása annak, hogy a liberális közgazdász gyakorlatilag azt javasolja, hogy a migránsok alapíthassanak saját államot európai országokból elszakított területeken.
Paul Romer szerint, miután Svédország önszántából létrehozta ezt a “szabad zónát” és ezeken a földterületeken a migránsok saját kolóniát hoztak létre, Svédország további több millió migránst kellene beengedjen erre a területre, hiszen az országnak túl sok földterülete van, ehhez képest túl kevesen lakják, és ezekből a földterületekből több millió ember megélhetne.


http://www.hidfo.ru/2016/09/az-europaiak-kevesen-vannak-ezert-a-migransoknak-kell-adni-a-foldeket/

Lezuhant egy amerikai gyártású helikopter Görögországban

ah-64-lezuhant-hidfo-ru
Lezuhant a görög légierő egy amerikai gyártású helikoptere; a pilóta túlélte, de az esetről készült videofelvétel gyorsan terjed az interneten. Magyarországon szintén ilyen gépeket próbálnak eladni az amerikai fegyvergyártó cégek.
Szeptember 20-án lezuhant a görög légierő egy AH-64 “Apache” helikoptere észak-Görögországban. Az amerikai gyártású gép a SARISA-2016 gyakorlaton vett részt, amikor alacsony magasságban irányíthatatlanná vált. Egy görög weboldal videofelvételt közölt az incidensről, ami később a Youtube videomegosztón is gyorsan terjedni kezdett.
A felvételen látható, amint az AH-64 alacsony magasságban repülve próbál manőverezni, de a pilóta nem tudta visszaszerezni az irányítást, emiatt a gép becsapódott a vízbe. A felvételen látható, amint a mentőcsónak azonnal a helyszínre érkezik.
A görög fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az AH-64 pilótái túlélték a történteket, és jelenleg kórházi kezelésben részesülnek.
Az amerikai gyártású gép a szeptember 19-én kezdődő SARISA-2016 gyakorlat során zuhant le, melyen a görög és az amerikai hadsereg közösen vett részt. A történtekből látható, hogy ezek a gépek komoly kockázatot jelenthetnek a pilóták életére, hiszen nem zárható ki annak lehetősége, hogy hirtelen irányíthatatlanná válnak. Korábban történtek már ehhez hasonló esetek, melyek nyilvánosságra jutottak: egy alkalommal az amerikai légierő AH-64-ese zuhant le Afganisztánban, 2008 júniusában pedig az olasz légierő AH-64-es gépe zuhant bele a Bracciano tóba (Rómától északra). Az incidens során az egyik pilóta életét veszítette.
Az utóbbi hónapokban Simicska Lajos újsága, a Magyar Nemzet és az Index.hu egyaránt leközölt olyan cikkeket, amiben használt amerikai helikopterek megvásárlásáról próbálják meggyőzni az olvasókat. Ilyen tartalmú írás később a Magyar Idők konzervatív napilapban is megjelent. A cikkek megjelenése vélhetően valamelyik amerikai fegyvergyártó cég lobbi-tevékenységének köszönhető, amit alátámaszt, hogy megjelenésük ideje közt sem volt jelentős eltérés; a lobbista vélhetően egyetlen, Magyarországon tett látogatása során kereste fel a különböző sajtóorgánumok képviselőit.
http://www.hidfo.ru/2016/09/lezuhant-egy-amerikai-gyartasu-helikopter-gorogorszagban/