2015. június 13., szombat

Lengyelország vizsgálatot indít a CIA titkos börtöneinek ügyében

Lengyelország saját, független nyomozást kezdett meg az ország területén működő CIA-börtönök ügyében, melynek során nyilvánosságra jutott, hogy az amerikai titkosszolgálatok a lengyel hatóságok tudta nélkül az országba szállítanak és ott kínvallatásnak vetnek alá külföldi állampolgárokat.
A lengyel nyomozóhatóságok szerint Washington nem hajlandó az együttműködésre és visszatartja a kulcsfontosságú információkat, hogy így hátráltassa a vizsgálatokat azzal kapcsolatban, mit művel a CIA a befogadó ország tudta nélkül.
Az amerikai szenátus nemzetbiztonsági bizottsága tavaly decemberben hozta nyilvánosságra a CIA kínvallatási procedúráival kapcsolatos jelentését, amivel egyben arra is felhívták a nyilvánosság figyelmét, hogy a CIA az Egyesült Államok határain túl számos titkos börtönlétesítményt üzemeltet, ahol a “terror elleni háború” során foglyul ejtett személyeket kínvallatásnak vetik alá. A nyilvánosság számára készült jelentés az eredeti, több mint 6000 oldalas dokumentum alig 500 oldalba tömörített változata volt, de mégis felhívta a figyelmet arra, hogy Lengyelország, Románia, de még Olaszország és Macedónia területén is működnek ilyen létesítmények.
A lengyel hatóságok a történtek miatt kérték az amerikai Igazságügyi Minisztériumot, hogy adja ki a teljes jelentést Lengyelországnak. Az amerikai fél mindeddig megtagadta ennek teljesítését. Piotr Kosmaty, a krakkói fellebviteli ügyészség képviselője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a lengyel kormány amerikai részről mindeddig választ sem kapott az ezzel kapcsolatos megkeresésekre, emiatt az Európa Tanácsban is előterjesztették az ügyet. Varsó mindeddig hat alkalommal kérvényezte az eredeti jelentés kiadását a két ország közti jogsegély megállapodások mentén, ami – mint kiderült – csak az európai félre érvényes, mert Washington nem volt hajlandó együttműködni a lengyel hatóságok által kezdeményezett ügyben. Kosmaty elmondása szerint öt megkeresésre nem is válaszoltak, egyet indoklás nélkül visszautasítottak. Victoria Nuland szintén nem volt hajlandó válaszolni a jelentéssel kapcsolatos kérdésekre, ami azt mutatja, hogy Washington nem akarja számon kérni a felelősöket, nem működik együtt európai “szövetségeseivel”, és saját igazságszolgáltatását erőltetné Európára.
Ugyanakkor Michael Morell, a CIA volt igazgatóhelyettese a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a lengyel hatóságok tudtak az ország területén működő titkos börtönökről, és azok a kormány beleegyezésével működtek, a lengyel kormány csak a közvélemény miatt igyekszik elkerülni az ezzel járó népszerűségvesztést.
Akár tudtak róla a helyi hatóságok, akár nem, az Emberi Jogok Európai Bírósága idén mintegy 300000 dollár bírságra ítélte Lengyelországot, amiért az ország területén embereket kínoznak. A kormánynak a közvéleménnyel fokozottan számolnia kell, emellett felmerülnek további kérdések is annak kapcsán, hogy amennyiben Lengyelország területén működnek ilyen létesítmények, más térségi országokban, akár Magyarországon is üzemeltetnek-e titkos CIA börtönöket, és azok a kormány beleegyezésével, vagy annak tudta nélkül működnek. Mindkét eset arra mutatna, hogy a Washington és “szövetségesei” közti viszony szövetségesi volta csak a nyilvánosság ámítására szolgál, és az amerikaiak eszközként használják a térségi országokat, ahogy Magyarország területét is “igénybe veszik” az Oroszország elleni háborús készülődéshez.

http://hidfo.ru/2015/06/lengyelorszag-vizsgalatot-indit-a-cia-titkos-bortoneinek-ugyeben/

Mert fiatalok?-NEM BOLONDOK!

A nappali tagozatos magyar egyetemisták és főiskolások 37 százalékának a tervei között szerepel a külföldi letelepedés – derül ki az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport harmadik kutatási hullámának legfrissebb adataiból.
A tanulmány vizsgálta többek között a hallgatók társadalmi helyzetét, jövőképét, külföldi letelepedési szándékát.
Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatócsoport 2011 óta kétévente monitorozza a nappali tagozatos egyetemisták és főiskolások politikai, közéleti érdeklődését, gondolkodását, magatartását és politikai profilját. A most közzétett adatokat az idén áprilisban vették fel. Nyolcszáz hallgatót kérdeztek meg személyesen, a minta pontosan tükrözi a teljes populációbeli arányukat. A kutatást Szabó Andrea szociológus, politológus, a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézet főmunkatársa vezette.
Számára egyébként az okozta a legnagyobb meglepetést – mondta el kérdésünkre –, hogy
nem volt igazán meglepetés.
A politika iránti érdeklődés egyébként lényegesen csökkent az elmúlt két év alatt – derül ki a kutatásból. Az idén a magyar egyetemisták és főiskolások egyértelműen a korrupcióval azonosítják a politikát, míg 2013-ban a leggyakoribb említés ezzel kapcsolatban a hazugság volt.
„2015-ben – olvasható a jelentésben –, a hazugság mellett a csalás, a bélsár vulgárisabb formája, s a lopás volt a leggyakoribb említés, ám ebben az esetben is feltűnt a parlament, a hatalom, a kormány vagy Orbán Viktor neve.”
Adataik birtokában a kutatók valamelyest tipizálták is a pártok szavazóit. E szerint: „a Jobbik szimpatizánsainak többsége férfi, alapképzésre jár, kistelepülésen él, első generációs értelmiségi, és a maga módján vallásos”. Az LMP-sek jóval nagyobb arányban kerülnek ki a női, a nagyvárosi, a magasan képzett családból származó, mesterképzésre vagy doktori képzésre járó, nem vallásos hallgatók közül.
A fideszes hallgatók legkarakteresebb jellemzője a vallásosság, a jövőjükkel kapcsolatban magabiztosabbak, és sokan közülük jogi, orvosi képzésre járnak. A baloldali hallgatók kevésbé vallásosak, nagyobb arányban rendelkeznek diplomás szülőkkel, többségük nő, jelentős részük nagyvárosban él – vázolja a tanulmány.
(Forrás: NOL)

Ukrajna tervezett NATO-tagsága atomháborút provokálhat



https://de.sputniknews.com/german.ruvr.ru/news/2014_12_23/Medwedjew-Verzicht-Kiews-auf-blockfreien-Status-ubereilte-Entscheidung-1284/

G7: Szereptévesztettek bohóckodása

Mint ismeretes, a G7-ek közös álmodozáson vettek részt a héten, és nagy kérdésekben is “DÖNTÖTTEK”!
Így például komolykodtak egy jót a SZÁMUKRA problémát jelentő Oroszország kapcsán. Az apropot számukra Oroszország Ukrajnával szembeni magatartása szolgáltatta az önnön dicsőségétől elszállt Hét Lator számára. Amely Oroszország nem hajlandó arra a ritmusra táncolni, amit ők diktálnának.
Még zárónyilatkozatukba egy külön részt is szenteltek ebbéli sérelmeiknek.
-Seker elemző cikke a G7 csúcstalálkozó zárónyilatkozatának Oroszországgal foglalkozó részéről:
Ha Lavrov vagy Putyin lennèl, kit vàlasztanàl tàrgyalo partnerednek nyugaton?
A zàronyilatkozat ukrajnai konfliktusra vonatkozo rèsze
Megerösitjük, hogy elitèljük a Krim-fèlsziget Oroszorszàg àltali jogtalan annektàlàsàt ès ismètelten hangsulyozzuk, hogy ezt tovàbbra sem ismerjük el.
Megerösitjük, hogy teljes mèrtèkben tàmogatjuk a Kelet-Ukrajnàban zajlo konfliktus diplomàciai uton valo megoldàsàt, különöskèppen a normandiai alakulat
ès a trilateràlis csoport erre irànyulo eröfeszitèsèt. Üdvözöljük az OSCE (EBESZ) kulcsszerepèt egy bèkès megoldàs keresèsèben. Felhivjuk mindegyik oldal figyelmét, hogy a Minszk2 (2015.02.12.) egyezmènyt maradèktalanul tartsàk be.
Aggasztonak tartjuk a harci tènykedèsek ujabb keletü fellàngolàsàt a frontvonalon.
Ismèt felhivjuk mindegyik felet a fegyverszünet betartàsàra ès a nehèz fegyverek visszavonàsàra.
Emlèkeztetünk arra, hogy a szankciok feloldàsa attol függ, hogy a Minszk2 egyezmèny maradèktalanul megvalosul s tovàbbà attol, hogy Oroszorszàg Ukrajna
szuverenitàsàt tiszteletben tartja. A szankciok folyamatosan megszüntethetök, ha Oroszorszàg teljesiti az egyezmènyben vàllalt kötelezettsègeit.
Mindazonàltal “kèszen àllunk” ujabb korlàtozo intèzkedèsek bevezetèsère, ha Oroszorszàg
tettei ezt szüksègessè teszik.
Elvàrjuk Oroszorszàgtol, hogy szüntesse be a szeparatista erök tàmogatàsàt ès hogy befolyàsàt èrvènyesitve a szeparatistàkat a minszki egyezmèny teljesmèrtèkü betartàsàra kötelezze.
Üdvözöljük ès tàmogatjuk az ukrajnai kormàny àtfogo szerkezeti reformok bevezetèsère szolgàlo rendeleteit.
Biztatjuk az ukràn vezetèst, hogy az alapvetö vàltozàsokat, összhangban az IMF-el ès az EU-val szembeni kötelezettsègèvel, hatàrozattan folytassa.
Megerösitjük elkötelezettsègünket, hogy Ukrajnànak – nemzetközi pènzintèzetekkel ès màs partnerekkel együttmüködve – àtalakulàsi folyamatàban pènzügyi ès technikai tàmogatàst nyujtunk.
Arra kèrjük a G7 orszàgok kijevi követeit, hogy Ukrajnàt tàmogato csoportokat hozzanak lètre. E csoportok feladata összehangolt tanàcsadàssal az ukràn gadasàgi reformfolyamatok elörelenditèse.
(Forràs: vineyardsaker.de )
Saker szerint a nyilatkozat egyèrtelmüen ellentmondàsos, mert:
1. Novorosszija a Minszk2 összes követelmènyèt teljesitette ès valamennyi nehèz fegyverèt visszavonta.
Emellet helyi vàlasztàsokra vonatkozo javaslatot kèszitett ès elküldte a kijevi juntànak.
2. Az ukinàcik a Minszk 2 minden elöiràsàt megszegtèk, elsösorban ami a nehèz fegyverek visszavonàsàt illeti.
3. Oroszorszàg nem közvetlenül èrintett fèl ebben a konfliktusban, mègis a Minszk 2 betartàsa mellett foglalt àllàst.
4. Ezzel ellentètben a kijevi junta hàborus retorikàjàt egyetlenegy napra sem hagyta abba.
5. Az Oroszorszàg elleni szankciok teljes kudarcot vallottak. Nem èrintettèk komolyabban az orosz gazdasàgot, csak Putyin nèpszerüsègèt ès tàmogatottsàgàt növeltèk a lakossàg körèben.
Saker szerint a G7-esek teljesen elveszitettèk kapcsolatukat a valosàggal. A zàronyilatkozat
inkàbb ugy hangzik mint egy ràolvasàs, mint egy mantra s nem pedig mint egy nèmi esèllyel keresztülvihetö terv.
Saker màr többször emlitette, hogy az oroszok nem hisznek a fenyegetèsben. Az orosz kulturàban az emberek soha nem fenyegetöznek. Ha valaki erös, nem szüksèges màst fenyegetnie, ám ha valaki fenyeget – èppen a gyengesège miatt teszi ezt.
Hogyan reagàlnak az oroszok olyan sületlen ès üres fenyegetèsre, mint a “mi kèszen àllunk”-ra?
Nevetnek egyet ès megcsovàljàk a fejüket.
Az oroszok az EU-t USA gyarmatnak tekintik, amely nem kèpes önàllo vélemènyt alkotni ès sajàt èrdekei mellett kiàllni.
Szomoru ès ijesztö valosàg, hogy nyugaton senki sincs, akivel Oroszorszàg megbeszèlèst tudna folytatni.
Egyetlenegy nyugati àllamfö sem mèlto arra, hogy szoba àlljanak vele. Vagy önàmitok, vagy mit sem sejtök, vagy gerinctelenek. A legtöbb esetben mind a hàrom tulajdonsàg jellemzö ràjuk. Lavrov vagy Putyin helyèben kit vàlsztanànk tàrgyalo partnernek?
– Senki sincs, akivel lehetne èrtelmesen tàrsalogni.
Ha az USA-nak, Nagy-Britànniànak ès Franciaorszàgnak nem lenne atomfegyvere, akkor a helyzet mèg elèg nevetsèges tünhetne. De ezeknek a nullàknak bizonyàra van mèg annyi sütnivalojuk, hogy meg tudjàk nyomni a “gombot”.
Èppen ezèrt kell Oroszorszàgnak nagyon elövigyàzatosnak lennie.
Az “elrettentès” teoriàja csak akkor müködik normàlisan, ha a cselekvö szemèly “racionàlis”.
De mi törtènik akkor, ha a màsik oldal teljesen eszèt veszti ès màr nem kèpes a valosàgot felismerni?
Azt nevezik szereptévesztésnek! (B-R)
(K. W-K.)

Donbassz hírei

mini
Donbassz-dacára a szombatnak ill. a hétvégének-nem igazán csendes.
A tegnap késő délután-kora este kezdődött pribékcselekmények éjszakára el lettek fojtva. Mára virradóan a latortüzérség volt amely folytatta tovább bűnös cselekményeit.
Krimszkoje volt mára virradóan a legtöbbet szenvedő LNR település. Krimszkojét rakétagránátokkal lőtték a valcmanista pribékek.
Gorlovka északi peremvidékein ismét latortankok jelentek meg az éjszaka, és lőtték a várost. Ezzel párhuzamosan a dzserzsinszki martalóctüzérség sem kímélte Gorlovkát.
Ma reggel hat óra tájban érte Komszomolecet, Nyikitovkát és Zajcevot a latortüzérség ágyútüze.
Az éjszaka Avgyejevka-környéki bérgyilkosokat lepett meg a donyecki milicia. Azt követően már csak a donyecki reptérre volt erejük koncentrálni.
Marjinkát visszatérően ostromolgatják Valcman pribékjei. Eredmény: csomó latorhulla!
Sztarognatovkánál is bebuktak néhány latoregyedet mára virradóan.
Peszkiben a szokásos külön miniháború zajlott/zajlik.
Zolotoje és Troickoje hajnalban kerültek a latorágyúk célkeresztjébe
Krasznogorovka mellett a brigantibanda két teljes szakasza pusztult el technikástól az éjfél után megesett népköztársasági rajtaütésben.
Granyitnoje és Zolotoje környékén csaták voltak az éjszaka. Kézifegyverekkel, és géppuskákkal lőtték egymást a felek.
A milicisták gyalogság ellen bevethető “minigradot” barkácsoltak össze.
Nem éppen Donbasszhoz kapcsolódó hír, de nemrégen értesült a Bal-Rad egy aggasztó fejleményről, ami a kialudt vaszilkovi olajtáróban tombolt tűzeset folyománya.
Brovari mellett-nem messze Vaszilkovtól-tovább ég és pusztít az erdő és tőzegtűz. Erről nem igazán szivárognak ki hírek. Ami miatt aggasztó a dolog az az, hogy ezen a területen tárolnak rengeteg csernobili hulladékot. Ám a talajviszonyok miatt a tüzet megközelíteni nagyon nehéz. A dologról Kijev mélyen hallgat.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/13/donbassz-hirei-16/




Új gubernátort nevezett ki Valcman Donyeck élére!

Odesszában jobbszektoros fasiszták feldúlták a Kommunista Párt odesszai székházát.
A horda arra “hivatkozva” vandálkodott, hogy a KPU (Ukrajna Kommunista Pártja) “államellenes szervezkedést folytat” és van egy másik fő bűne is: támogatja Donbassz szabadságharcát.
Tegnap Nyalókakirály leváltotta Donyeck-régió “vezetőjét”. (Van ugyanis ilyen tisztség!) Erélytelenség miatt lett kegyvesztett a gubernátor. De hát főnök az kell!-nem maradhat pásztor nélkül a nyáj egy pillanatig sem.
Ki is nevezte azonmód az új “donyecki vezetőt” Valcman. Pavel Zsebrivszkij lett a kiválasztott szerencsés. Aki ma délelőtt már el is mondta szűzbeszédét-Kijevben. Az új seprő pedig jól seper a jelek szerint, mert megígérte gazdájának, hogy Donbassz heteken belül visszakerül a birodalom kebelébe. Még egy kicsivel több is mint Donbassz. Zsebrivszkij nagylelkűen fölajánlotta Nyalókakirálynak még Donbassz keleti szomszédját, a Rosztov-régiót is. (Ami-emlékeztetnénk-Oroszország része.) Mi több: megígérte azt is, hogy természetes határa lesz a birodalomnak keleti irányban. A Don!
A valcmanista latorhordában meg is van a szándék meg az akarat Zsebrivszkij ígéretének betartására, csakhát az a gond, hogy vannak Donbasszban önvédelmi erők is. Azok meg nem nézik jó szemmel, hogy Donbasszt akarja az új gubernátor. És ellenállnak a végtelenségig.
Ellenállásuk megtörése miatt aztán ma elég komoly erőket mozgatott meg a latortüzérség.
Donyeck Kijev és Kujbisev kerülete nagyon útjában van a latorhadnak a Donig. Ágyúzták is ma rendesen. Vodjanovoból és Avgyejevka környékéről.
A donyecki repülőtér is útba esik nekik. Ott is szabadságharcosok vannak. Ezért aztán ágyúzták ma is bőszen Valcman latortüzérei.
Peszkiben a mai helyi háborúban a népköztársaságiak likvidálták a jobbszektorosok 2. zászlóaljának vezéregyedét. A “Sip” hívójelű latorvezér már a második jobbszektoros vezérhiéna, aki Peszkiben patkolt el.
Pervomajszk is leágyúzandó, mert az is útban van a Don felé. Ostrom alá is vették-ismét.
Popasznaja vasúti hídját is szétlőtték Valcman latortüzérei. Így aztán ezen a vasútvonalon niuncs több szénszállítás a birodalom egyéb területei felé.
vonat
Szombat kora délutánra kezdett Donbasszban belezökkenni a háború a hétvégi “csendesebb” kerékvágásba.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/13/uj-gubernatort-nevezett-ki-valcman-donyeck-elere/

Ózdi kilakoltatás! “Szebb” jövőkép?!

Két gyermekét egyedül nevelő tanárnőt lakoltattak ki Ózdon. Janiczak Dávid polgármester szerint senkivel nem kivételeznek. Átmenetileg a szomszédos Hangony falu segít az otthon nélkül maradt családon.
Rajzfilmfigurákkal tapétázott szoba, használt heverők, nyolcvanas évekbeli bútorok. Esküvőre kapott kávéskészlet, számos könyv. Tisztes szegénység. Így él ma Ózdon egy két gyermekét egyedül nevelő pedagógus, akinek nagyobbik fia orvosi egyetemre jár, a kisebbik pedig még az általános iskola padjait koptatja. Kilakoltatták őket, mert az asszony elmaradt a lakbérrel. Annak ellenére kellett menniük, hogy az utolsó pillanatban, ismerősök segítségével összeszedték a közel kétszázezres hátralékot, s jelezték az önkormányzatnak: befizetik a pénzt, ha leállítják a végrehajtást.
Janiczak Dávid jobbikos polgármester azonban megüzente:
“nincs kivételezés, elég méltányosságot gyakoroltak már.”
Pedig valaha harcostársak voltak, a tanárnő is a Jobbikkal szimpatizált. A párt azonban Ózdon is kettészakadt néhány éve, s a pedagógus nem a jelenlegi polgármestert támogató csapat tagja maradt, sőt a választások idején aktivistaként a programja ellen kampányolt.
Pechjére.
Janiczak Dávid lapunknak azt mondta: ennek az ügynek semmi köze a politikához,
ha a legjobb barátjának lenne ekkora elmaradása, őt is kilakoltatná. Nincs kivételezés.
Így kezdődött…
Az asszony története tizenöt évvel ezelőtt kezdődött, akkor nyert a borsodi városban liciten egy meglehetősen lelakott önkormányzati bérlakást. A környék csendes és nyugodt volt, így nagy lelkesedéssel vágtak bele otthonuk felújításába, közel egymillió forintot költve rá. A számlákat a mai napig megőrizte, mert szóban kapott olyan ígéretet, hogy később esetleg meg is vehetik az ingatlant, s akkor a felújítás költségeit leírhatják a vételárból. Ehelyett azonban csak a szerződését újították meg 2005-ben, újabb öt évre.
Férje eközben egy kis építőipari céget indított, ám a 2008-ban kezdődött gazdasági válság miatt csődbe ment: tipikus történet, nem fizetett a fővállalkozó.
– Súlyos anyagi helyzetbe kerültünk, pár hónapig elmaradtunk a lakbérrel, így szerződést bontottak velünk. Szóban azonban megállapodtam a vagyonkezelővel, hogy ha később rendesen fizetek, a lakásban maradhatok, és újrakötik a megállapodást: ekkorra a tönkrement vállalkozás felőrölte a házasságomat is, így jó néhány éve egyedül nevelem két gyermekemet – mondja.
tnő
A hátralékai azonban két év óta egyre halmozódtak.
– Diákhitelt kellett törlesztenem, mert továbbtanultam, és kölcsönöket is felvettem, hogy a két gyereket tudjam taníttatni. Igyekeztem törleszteni mindig, főleg a lakbérre figyeltem nagyon, de a tartozásom mégis túl sok lett. A tanári fizetésből nem tudtunk hárman megélni, rokoni, szülői segítségünk nem volt – meséli.
Már ruhát sem vettek
Az asszony az idén tavasszal kapott egy fizetési meghagyást, az Ózd-Invest Kft. követelése állt rajta a lakbér- és rezsitartozások miatt.
Itt elkövette az első hibát: nem ment be a céghez. Később tudta meg, kérhetett volna részletfizetést. Ehelyett inkább azt az utat választotta, hogy erőn felül megpróbált dupla lakbért fizetni minden hónapban, hogy csökkentse a hátralékokat.
Szegényesen étkeztek, nem költöttek ruhára. Nem jött újabb felszólító levél az ingatlanos cégtől, így teljesen váratlanul érte, amikor április végén megjelent a lakásnál a családsegítő szolgálat, s közölték: rajta vannak azoknak a listáján, akiket kilakoltatnak. Megkérdezték: hány kiskorú gyermeket nevel?
Később bement az ingatlankezelőhöz, ahol az egyik ügyintéző arról tájékoztatta: ha egy összegben kifizetik a tartozást, maradhat a család. Versenyfutás kezdődött az idővel. Aznap, mire összeszedték a pénzt, a postaládájukban ott volt a végrehajtó kilakoltatási végzése. A családsegítő munkatársa pedig jóindulatúan figyelmeztette az asszonyt: ne fizesse be a hátralékot, mert így is, úgy is kilakoltatják.
Rajta van ugyanis a listán.
Nem kivételezést kért
– Huszonnégy éve tanítok, két gyereket iskoláztatok, a nagyobbik fiam orvostanhallgató. Nem kértem kivételezést, csak egy kis méltányosságot. Erőt vettem magamon, még a polgármestertől is kértem segítséget, noha tudtam:
„pártbéli bűneimért” nem számíthatok túl sok jóindulatra.
Így is lett. Gúnyosan közölte velem: vegyem tudomásul, hogy rám is azok a törvények vonatkoznak, mint másra. A történtekért én is hibásnak érzem magam, de az anyagi javaimat a gyermekeimre fordítottam, ezt sohasem fogom megbánni. Most már nemcsak másod-, de harmadállásban is tanítok, ennek ellenére nehéz talpra állni – mondja.
Az alagútban már megjelentek „fénypontok is”. A szomszédos Hangony polgármestere és egyik képviselője felajánlotta: amíg nem rendeződik a sorsuk, lakjanak a település önkormányzati lakásában. Volt olyan kósza ígérete az ózdi polgármesternek, hogy ha a tanárnőnek nem is, de egyetemista fiának esetleg kiutalnak egy másfél szobás bérlakást. Amikor azonban erre rákérdeztek a helyi ingatlanos cégnél, ott ugyanazt a választ kapták, mint korábban.
Azt mondták, épp elég méltányosságot gyakoroltak már.
(NOL)

Már megint “Medveterror”! Most a Földközi-tengeren

Az orosz haditengerészet nem fér lassan a bőrében. Illetve a Fekete-tengeren. Már a Földközi-tengeren is jelen van. Ami egy dolog. De újabban már ijesztegeti is az ott úszkáló amerikai hatodik flotta legénységét!
Mint pl. tegnap.
A Földközi-tengeren már hónapok óta otthonosan úszkálgat az “USS Lagoon”. (Meg több más “kollegája”.) Békésen, nyugodtan. Mígnem egyszercsak belerandított az idillbe egy arrafelé úszó Medvebocs. Az orosz haditengerészet egyik cirkálója, a “Moszkva”.
Már ez földúlta a “Lagoon” legénységének lelki békéjét. Hát még a “Moszkván” véghezvitt aljadalom!
Az történt ugyanis, hogy az oroszhajó elkezdett párhuzamosan úszni az amerikaival. És óh mily borzalom!-hallótávolságon belül. És kezdetét vette az orosz terror a Földközi-tengeren.
A “Moszkva” legénysége fölsorakozott a fedélzeten. Arccal a “Lagoon” felé! És a “Moszkva” hangszóróiból egyszercsak fölhangzott a minden amerikai számára legrettenetesebb dolog. A DAL! Az orosz himnusz!
A “Moszkva” és legénysége mentségére szolgáljon, hogy tegnap nemzeti ünnep volt Oroszországban. Az Orosz Alkotmány Napja. Ez akár aktualitást is adhatott a himnuszozásra, de azzal nem számoltak az oroszok, hogy ezzel sokkolni fogják az amerikai hajó legénységét. (Vagy nagyon is számoltak, és ezzel ismét megvalósították-immár a fene tudja hányadszor?-a lelki terrorizálás bűntettét!)
Márpedig ez történt!
Sokkolták az amerikaiakat! El is hallgatott a “Lagoon” fedélzetén a bendzsómuzsika a “Moszkva” felbukkanásakor! Az orosz hinmusz hallatára pedig a “Lagoon” gyorsan meredek jobbfordulatot vett, és elkezdett elinalni. A legénység meg rókázott a rémülettől mindaddig, amíg a hangok el nem haltak. Márpedig azok sokáig hallatszottak, mivelhogy a “Moszkva”-vélhetően aljas szándéktól vezérelve-szélirányból közelítette meg a “Lagoont”
Teljességgel érthetetlen mindenki számára, hogy az oroszok miért provokálják a szerencsétlen amerikaiakat? Szerencsére földön még nem, de égen-vízen igen! Mint tavaly is a szerencsétlen “USS Donald Cook” hajót!

(Forrás: Tv Zvezda)

Egy autófeltörő nagy fogása

Budapest — Atomtitkok kerültek illetéktelen kezekbe néhány héttel ezelőtt, amikor feltörték a Paksi Atomerőmű egyik vezetőjének kocsiját – tudta meg a Blikk kormányközeli forrásból.
Az igazgató az autóban hagyta a laptopot és néhány adathordozót, majd találkozóra ment a Belgrád rakparton. Pár perc elég volt ahhoz, hogy valaki – akinek vélhetően fogalma sem volt, mit tárolnak a számítógépen – feltörte a kocsit, elemelte a notebookot és az egyéb adathordozókat, majd lelépett a zsákmánnyal. Mire a vezető visszaért a kocsijához, már se híre, se hamva nem volt a számítógépnek és a titkos dokumentációknak: kormányközeli forrásból úgy tudjuk, a készülő erőművel, Paks II.-vel kapcsolatos tervek szerepeltek a laptopon. Bár a tulajdonos azonnal feljelentést tett a rendőrségen, a számítógép és az elkövető azóta sem került elő.
Valószínűleg a piti tolvaj csak azért nyomta fel a kocsit, mert könnyű zsákmányt látott a laptopban, az adatokkal pedig már csak azért sem tud mit kezdeni, mert az ilyen típusú információkat jelszóval védik. A férfi, aki nem vigyázott eléggé a dokumentumokra, alaposan megütheti a bokáját.
pesti
– Ha titkos dokumentumokról van szó, akkor megvalósult a gondatlanságból elkövetett minősített adattal való visszaélés bűncselekménye. Ez pedig 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – mondta dr. Fridman Róbert ügyvéd.
Az ügyben a BRFK folytat vizsgálatot, ők annyit közöltek, hogy lopás bűntette miatt folyik az eljárás. Az azonban meglehetősen sokatmondó, hogy a kiemelt ügyek főosztálya jár el az ügyben, ami egy hagyományos autófeltöréshez képest eléggé szokatlan.
per
A Miniszterelnökség annyit válaszolt: lapértesüléseket nem kívánnak kommentálni.
30 évig homály fedi
A paksi atomerőmű bővítésének pénzügyi részleteit 30 évre titkosították. Áder János köztársasági elnök a törvény aláírásakor azt mondta: egy atomerőmű nem biciklitároló, ezért terrorizmussal fenyegetett világunkban nemcsak indokolt, hanem egyenesen szükséges egy atomerőmű építésével és működésével kapcsolatos adatok védelme, titkosítása.
3800 milliárd forintba kerül
Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 január 14-én írta alá a paksi atomerőmű bővítéséről szóló szerződést. A megegyezés két új blokk építéséről szól, a beruházás költségét 3800 milliárd forintra teszik. Ennek 80 százalékát államközi hitel keretében Oroszországtól kapjuk 30 éves futamidőre. A két új AES-1200 típusú blokk a mostani erőmű teljesítményének 120 százalékát adja majd, az elsőt 2023-ban akarják beindítani.
(HVG)

Francia képviselő: Ukrajnában amerikai puccs történt

Jean-Luc Shaffhauzer francia képviselő Strasbourgban, az Európai Parlamentben zajló vitában tegnap azzal sokkolta a “politikailag korrekt” politikusokat, hogy félredobta az összes, a nyugati sajtó által előre gyártott véleményt, és egyenesen kezdett beszélni az ukrán válságról.
A képviselő elmondta, hogy Ukrajnában fegyveres hatalomátvétel történt, amiért az Egyesült Államok a felelős, és közvetlen vezetett a háború kirobbanásához. Shaffhauzer a vita során felszólította az európai politikusokat, hogy saját fejlesztési stratégiákat dolgozzanak ki országaiknak, ne az Egyesült Államok vezetésének engedelmeskedjenek, mert Washington meg akarja osztani Európát. A francia képviselő felszólította a kijevi kormányt, hogy ne sértse a nemzetközi törvényeket és az Ukrajnára érvényben lévő megállapodásokat, és hagyjon fel a civil lakosság terrorizálásával, mert az
egy újabb globális háborúhoz vezethet, amiben az Európai Parlament milliók haláláért lesz felelős.
A francia politikus által mondottak abból a szempontból egyedülállónak számítanak, hogy az európai politikusok többsége vagy az amerikai külpolitika által kijelölt értelmezési környezetben mozog, vagy ha kritikusak is, az amerikaiak által kijelölt keretekbe próbálják beleerőltetni fenntartásaikat. Így a viták során alig esik szó a szemünk előtt zajló geopolitikai átrendeződésről és agresszív amerikai terjeszkedésről, sokkal inkább emberi jogokról és demokráciáról beszélnek.
A francia képviselő kifejtette, hogy az ukrán válság Obama újraválasztásával kezdődött, mert az elnök azt a Victoria Nulandot nevezte ki az Ukrajnával kapcsolatos politika felelősévé, aki korábban már tanúbizonyságot tett arról, hogy Oroszországot az Egyesült Államok fő ellenségének tartja. Shaffhauzer hivatkozott az amerikai Global Research egy elemzésére, ami nyíltan beszél az Egyesült Államok ukrán válságban érintettségéről, és kijelentette, hogy Washington már évekkel korábban előkészületeket folytatott az ukrán kormány hatalomból való eltávolítására. Az elemzés többek között kifejti, hogy – közvetlen a puccs előtt – Nuland 2014 februárjában nyilvánosan beszélt arról, kit kellene Ukrajna élére ültetni Viktor Janukovics megbuktatása után, és ő a mostani kormányfőt, Arszenij Jacenjukot nevezte meg, akit végül választások nélkül kormányra juttattak. Emellett azt is kijelentette, hogy
Obama eltávolította a legitim ukrán kormányt, és egy illegitim kormányt ültetett a helyére, most pedig Putyint teszi felelőssé a történtekért.
Ukrajnában előbb jutott hatalomra a nyugatbarát kormány, és demokratikusnak látszó választásokat csak 8 hónappal a puccs után tartottak. A Global Research szerint Ukrajna a 2014 februárjában történt puccsal megszűnt demokráciának lenni, így annak illúziójával végleg le kell számolni, mielőtt a válság egy harmadik világháború kirobbanásához vezet.
A francia politikus által hivatkozott elemzés egyébként teljes mértékben a nyugati politikusok nyilatkozataiban is elhangzó tényekre alapozza azt az állítást, hogy Ukrajnában amerikai vezetésű hatalomátvétel történt. Victoria Nuland többek között azt is elismerte, hogy az Egyesült Államok öt milliárd dollárt költött arra, hogy a Nyugat felé fordítsa Ukrajnát. Mindezek után igen sötét képet fest az európai politikáról az a tény, hogy a politikusok körében még mindig egyedülállónak számít a tények figyelembe vétele.
http://hidfo.ru/2015/06/francia-kepviselo-ukrajnaban-amerikai-puccs-tortent/


Nyugat-Európa bizonyos köreit egyenesen sokkolták Jean-Luc Shaffhauzer EP képviselő Strasbourgban az EP plenáris ülésén tett kijelentései.
jls
A francia képviselő nyíltan kimondta: a kijevi rezsim pofátlanul figyelmen kívül hagyja a nemzetközi jogot, és nyíltan és folyamatosan megsérti a Minszk-2.0 megállapodást.
A kijevi junta csapatai terrorizálja, bombázza, gyilkolja Donbassz lakosságát! Az USA és az EU pedig tétlenül nézi!-sőt nem ritkán bátorítja is Kijevet.
Nem lenne szabad megengedni európai politikusok részéről, hogy az Egyesült Államok bizonyos politikai körei alakíthassák az ő véleményüket!-jelentette ki Jean-Luc Shaffhauzer.
A világ problémáit békés úton kell megoldani! Ha ezt nem vagyunk képesek megtenni, a világ egy új, minden eddiginél pusztítóbb globális háborúba fog belesodródni.
Az Európai Uniónak elsősorban erre kellene törekedni, nem pedig az USA érdekeinek alárendelt politizálást folytatni-jelentette ki a francia EP képviselő

Kijevi tarhálótúra az USA-ban

„Ukrajna bukásával a szabad világ is elesik. Senki sem fog ezután abban bízni, hogy a szabadságért harcolókat támogatják az orosz kleptokrata rezsim ellen” – köhögte az USA-ban tarhálókörúton lévő Jacenyjuk-Nyalókakirály miniszterelnöke, akinek adminisztrációja bátran nevezhető a világ elsőszámú kleptokrata rezsimjének. (A kijevi bűnbandától kissé lemaradva a Döbrögisztánt uraló maffiarezsim lehet a stabil második helyen.)
Ukraine's Prime Minister Arseniy Yatsenyuk (2nd-L) and House Majority Leader Representative Kevin McCarthy(2nd-R) ,R-CA, take their seats with others for a meeting on Capitol Hill June 10, 2015 in Washington, DC. Yatsenyuk  met with Republican law makers while visiting Washington. AFP PHOTO/BRENDAN SMIALOWSKI
Az a festmény-ott a falon-igen érdekes piktúra! Jövőkép?
A hiéna a drámai sírámmal azt akarja elérni a legfőbb latorállamban, hogy a közel-keleti válságról ismét Maradék-Ukrajnára irányítsa az amerikaiak figyelmét. Elzokogta bánatát az Amerikai Zsidó Tanács konferenciáján is. Ott lelki vigaszban részesült, és komoly erkölcsi támogatásra lelt. Pénzre nem. Találkozott az IMF vezetőivel, majd szenátoroknak hüppögött, hogy Maradék-Ukrajnának, a „Nyugat bástyájának, védelmezőjének” nagyobb pénzügyi és katonai támogatásra van szüksége. A nyomaték kedvéért a CNN-nek is nyilatkozott, a Washington Postban nem kis tarifáért pedig hasonló hangvételű írást jelentetett meg.
Obamaki nem fogadta Jacenyjukot. Mert hogy is jön ez a kijevi majom ahhoz, hogy Nyalókakirály birodalmát nevezi a „Nyugat bástyájának és védelmezőjének”? Ez a cím az USA-t illeti! Amely annyira tart Oroszországtól, hogy a kijevi trónnak egyelőre se pénzt, se paripát, se fegyvert nem mer adni.
Ezenközben gyülekeznek a viharfelhők Nyalókakirály és zsiványbandájának Maradék-Ukrajnája felett is – és nem csak a Donbasszban dúló gyilkolászásaik miatt. A kijevi udvar hitelezői attól tartanak, hogy a velük alkudozó helytartóság részleges fizetésképtelenséget jelent be.
Maradék-Ukrajna fosztogatói ugyanis szeretnék elérni, hogy a Nemzetközi Valutalap kedvezményes hitelt nyújtson nekik. Igen ám, de ehhez azonban előbb meg kellene állapodniuk a magánspekulánsokkal – köztük több nagy nemzetközi pénzügyi alappal.
Natalja Jaresko, az amerikából importált fináncgyminiszter azt szeretné elérni, hogy ezek a spekulánsok engedjék el Maradék-Ukrajna utóbbi időkben fölmarkolt adósságának 40 százalékát, amiről azok természetesen hallani sem akarnak.
jaresko
Minden könyörgésre-síránkozásra az a válaszuk, hogy az IMF-feltételek teljesítéséhez nincs szükség a “hajvágásként” emlegetett adósságkönnyítésre.
A héten az USA-ban Javenyjukkal koldulótúrán részt vevő Jaresko Washingtonban az IMF központban azzal vadította az eddig busás haszonban reménykedő “pénzügyi segítségnyújtókat”, hogy a kijevi trón teljesen leállítja az adósság visszafizetését, ha nyárig nem sikerül megállapodni.
Natalja biztos abban, hogy a Valutaalap júliusban folyósítja majd a korábban jóváhagyott kedvezményes hitel 1,7 milliárd dolláros részletét.
Ezzel együtt is a kijevi-amúgy teljesen üresen kongó-kincstárnak van egy aprócska gondja: a jövő héten egy 70 millió dolláros részletet kell visszafizetnie Moszkvának – amelyet azzal vádol, hogy háborút folytat ellene. A decemberben lejáró orosz hitel teljes összege 3 milliárd dollár. Ezt a mutatványt szeptemberben kellene megismételnie Kijevnek, de akkor már félmilliárd dolláros részletet kell majd törlesztenie. Ám sok szakértő kétli, hogy ezt meg is teszi. Ezt azzal magyarázzák, hogy a birodalom alattvalóinak nélkülözése miatt politikailag tarthatatlan lesz a hitelrészlet törlesztése.
Ezt a hitelt még Viktor Janukovics, a tavalyi majdanista fölfordulás során megpuccsolt, törvényes ukrán elnök járta ki Moszkvánál. Elsikkasztása pedig már a puccsista banditahatalomra jutott.
Vannak olyan elemzők is, akik szerint a nyugati hitelezőktől sikerül majd valami megállapodásfélét kisírnia Jareskonak, viszont Moszkvának nem fizetik vissza a tartozást.


https://balrad.wordpress.com/2015/06/13/kijevi-tarhalotura-az-usa-ban/

2015 június 12. Magyarország-Gyomaendrőd. Vasútállomás.

Katonai szerelvény húz át a település vasútállomásán-Szolnok irányába.
Minden bizonnyal a “Magyar Honvédség” frissen beszerzett harci technikájának egy részét viszi a vonat, a rendszerbe állítás helyszínére. Kissé “sivatagos” a legtöbb szerszám álcázó festéke, de majd rápingálnak néhány zöld foltot.