2015. június 13., szombat

Donbassz hírei

mini
Donbassz-dacára a szombatnak ill. a hétvégének-nem igazán csendes.
A tegnap késő délután-kora este kezdődött pribékcselekmények éjszakára el lettek fojtva. Mára virradóan a latortüzérség volt amely folytatta tovább bűnös cselekményeit.
Krimszkoje volt mára virradóan a legtöbbet szenvedő LNR település. Krimszkojét rakétagránátokkal lőtték a valcmanista pribékek.
Gorlovka északi peremvidékein ismét latortankok jelentek meg az éjszaka, és lőtték a várost. Ezzel párhuzamosan a dzserzsinszki martalóctüzérség sem kímélte Gorlovkát.
Ma reggel hat óra tájban érte Komszomolecet, Nyikitovkát és Zajcevot a latortüzérség ágyútüze.
Az éjszaka Avgyejevka-környéki bérgyilkosokat lepett meg a donyecki milicia. Azt követően már csak a donyecki reptérre volt erejük koncentrálni.
Marjinkát visszatérően ostromolgatják Valcman pribékjei. Eredmény: csomó latorhulla!
Sztarognatovkánál is bebuktak néhány latoregyedet mára virradóan.
Peszkiben a szokásos külön miniháború zajlott/zajlik.
Zolotoje és Troickoje hajnalban kerültek a latorágyúk célkeresztjébe
Krasznogorovka mellett a brigantibanda két teljes szakasza pusztult el technikástól az éjfél után megesett népköztársasági rajtaütésben.
Granyitnoje és Zolotoje környékén csaták voltak az éjszaka. Kézifegyverekkel, és géppuskákkal lőtték egymást a felek.
A milicisták gyalogság ellen bevethető “minigradot” barkácsoltak össze.
Nem éppen Donbasszhoz kapcsolódó hír, de nemrégen értesült a Bal-Rad egy aggasztó fejleményről, ami a kialudt vaszilkovi olajtáróban tombolt tűzeset folyománya.
Brovari mellett-nem messze Vaszilkovtól-tovább ég és pusztít az erdő és tőzegtűz. Erről nem igazán szivárognak ki hírek. Ami miatt aggasztó a dolog az az, hogy ezen a területen tárolnak rengeteg csernobili hulladékot. Ám a talajviszonyok miatt a tüzet megközelíteni nagyon nehéz. A dologról Kijev mélyen hallgat.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/13/donbassz-hirei-16/




Új gubernátort nevezett ki Valcman Donyeck élére!

Odesszában jobbszektoros fasiszták feldúlták a Kommunista Párt odesszai székházát.
A horda arra “hivatkozva” vandálkodott, hogy a KPU (Ukrajna Kommunista Pártja) “államellenes szervezkedést folytat” és van egy másik fő bűne is: támogatja Donbassz szabadságharcát.
Tegnap Nyalókakirály leváltotta Donyeck-régió “vezetőjét”. (Van ugyanis ilyen tisztség!) Erélytelenség miatt lett kegyvesztett a gubernátor. De hát főnök az kell!-nem maradhat pásztor nélkül a nyáj egy pillanatig sem.
Ki is nevezte azonmód az új “donyecki vezetőt” Valcman. Pavel Zsebrivszkij lett a kiválasztott szerencsés. Aki ma délelőtt már el is mondta szűzbeszédét-Kijevben. Az új seprő pedig jól seper a jelek szerint, mert megígérte gazdájának, hogy Donbassz heteken belül visszakerül a birodalom kebelébe. Még egy kicsivel több is mint Donbassz. Zsebrivszkij nagylelkűen fölajánlotta Nyalókakirálynak még Donbassz keleti szomszédját, a Rosztov-régiót is. (Ami-emlékeztetnénk-Oroszország része.) Mi több: megígérte azt is, hogy természetes határa lesz a birodalomnak keleti irányban. A Don!
A valcmanista latorhordában meg is van a szándék meg az akarat Zsebrivszkij ígéretének betartására, csakhát az a gond, hogy vannak Donbasszban önvédelmi erők is. Azok meg nem nézik jó szemmel, hogy Donbasszt akarja az új gubernátor. És ellenállnak a végtelenségig.
Ellenállásuk megtörése miatt aztán ma elég komoly erőket mozgatott meg a latortüzérség.
Donyeck Kijev és Kujbisev kerülete nagyon útjában van a latorhadnak a Donig. Ágyúzták is ma rendesen. Vodjanovoból és Avgyejevka környékéről.
A donyecki repülőtér is útba esik nekik. Ott is szabadságharcosok vannak. Ezért aztán ágyúzták ma is bőszen Valcman latortüzérei.
Peszkiben a mai helyi háborúban a népköztársaságiak likvidálták a jobbszektorosok 2. zászlóaljának vezéregyedét. A “Sip” hívójelű latorvezér már a második jobbszektoros vezérhiéna, aki Peszkiben patkolt el.
Pervomajszk is leágyúzandó, mert az is útban van a Don felé. Ostrom alá is vették-ismét.
Popasznaja vasúti hídját is szétlőtték Valcman latortüzérei. Így aztán ezen a vasútvonalon niuncs több szénszállítás a birodalom egyéb területei felé.
vonat
Szombat kora délutánra kezdett Donbasszban belezökkenni a háború a hétvégi “csendesebb” kerékvágásba.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/13/uj-gubernatort-nevezett-ki-valcman-donyeck-elere/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése