2015. június 13., szombat

Francia képviselő: Ukrajnában amerikai puccs történt

Jean-Luc Shaffhauzer francia képviselő Strasbourgban, az Európai Parlamentben zajló vitában tegnap azzal sokkolta a “politikailag korrekt” politikusokat, hogy félredobta az összes, a nyugati sajtó által előre gyártott véleményt, és egyenesen kezdett beszélni az ukrán válságról.
A képviselő elmondta, hogy Ukrajnában fegyveres hatalomátvétel történt, amiért az Egyesült Államok a felelős, és közvetlen vezetett a háború kirobbanásához. Shaffhauzer a vita során felszólította az európai politikusokat, hogy saját fejlesztési stratégiákat dolgozzanak ki országaiknak, ne az Egyesült Államok vezetésének engedelmeskedjenek, mert Washington meg akarja osztani Európát. A francia képviselő felszólította a kijevi kormányt, hogy ne sértse a nemzetközi törvényeket és az Ukrajnára érvényben lévő megállapodásokat, és hagyjon fel a civil lakosság terrorizálásával, mert az
egy újabb globális háborúhoz vezethet, amiben az Európai Parlament milliók haláláért lesz felelős.
A francia politikus által mondottak abból a szempontból egyedülállónak számítanak, hogy az európai politikusok többsége vagy az amerikai külpolitika által kijelölt értelmezési környezetben mozog, vagy ha kritikusak is, az amerikaiak által kijelölt keretekbe próbálják beleerőltetni fenntartásaikat. Így a viták során alig esik szó a szemünk előtt zajló geopolitikai átrendeződésről és agresszív amerikai terjeszkedésről, sokkal inkább emberi jogokról és demokráciáról beszélnek.
A francia képviselő kifejtette, hogy az ukrán válság Obama újraválasztásával kezdődött, mert az elnök azt a Victoria Nulandot nevezte ki az Ukrajnával kapcsolatos politika felelősévé, aki korábban már tanúbizonyságot tett arról, hogy Oroszországot az Egyesült Államok fő ellenségének tartja. Shaffhauzer hivatkozott az amerikai Global Research egy elemzésére, ami nyíltan beszél az Egyesült Államok ukrán válságban érintettségéről, és kijelentette, hogy Washington már évekkel korábban előkészületeket folytatott az ukrán kormány hatalomból való eltávolítására. Az elemzés többek között kifejti, hogy – közvetlen a puccs előtt – Nuland 2014 februárjában nyilvánosan beszélt arról, kit kellene Ukrajna élére ültetni Viktor Janukovics megbuktatása után, és ő a mostani kormányfőt, Arszenij Jacenjukot nevezte meg, akit végül választások nélkül kormányra juttattak. Emellett azt is kijelentette, hogy
Obama eltávolította a legitim ukrán kormányt, és egy illegitim kormányt ültetett a helyére, most pedig Putyint teszi felelőssé a történtekért.
Ukrajnában előbb jutott hatalomra a nyugatbarát kormány, és demokratikusnak látszó választásokat csak 8 hónappal a puccs után tartottak. A Global Research szerint Ukrajna a 2014 februárjában történt puccsal megszűnt demokráciának lenni, így annak illúziójával végleg le kell számolni, mielőtt a válság egy harmadik világháború kirobbanásához vezet.
A francia politikus által hivatkozott elemzés egyébként teljes mértékben a nyugati politikusok nyilatkozataiban is elhangzó tényekre alapozza azt az állítást, hogy Ukrajnában amerikai vezetésű hatalomátvétel történt. Victoria Nuland többek között azt is elismerte, hogy az Egyesült Államok öt milliárd dollárt költött arra, hogy a Nyugat felé fordítsa Ukrajnát. Mindezek után igen sötét képet fest az európai politikáról az a tény, hogy a politikusok körében még mindig egyedülállónak számít a tények figyelembe vétele.
http://hidfo.ru/2015/06/francia-kepviselo-ukrajnaban-amerikai-puccs-tortent/


Nyugat-Európa bizonyos köreit egyenesen sokkolták Jean-Luc Shaffhauzer EP képviselő Strasbourgban az EP plenáris ülésén tett kijelentései.
jls
A francia képviselő nyíltan kimondta: a kijevi rezsim pofátlanul figyelmen kívül hagyja a nemzetközi jogot, és nyíltan és folyamatosan megsérti a Minszk-2.0 megállapodást.
A kijevi junta csapatai terrorizálja, bombázza, gyilkolja Donbassz lakosságát! Az USA és az EU pedig tétlenül nézi!-sőt nem ritkán bátorítja is Kijevet.
Nem lenne szabad megengedni európai politikusok részéről, hogy az Egyesült Államok bizonyos politikai körei alakíthassák az ő véleményüket!-jelentette ki Jean-Luc Shaffhauzer.
A világ problémáit békés úton kell megoldani! Ha ezt nem vagyunk képesek megtenni, a világ egy új, minden eddiginél pusztítóbb globális háborúba fog belesodródni.
Az Európai Uniónak elsősorban erre kellene törekedni, nem pedig az USA érdekeinek alárendelt politizálást folytatni-jelentette ki a francia EP képviselő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése