2016. január 13., szerda

Kitiltotta a migránsokat egy osztrák bár tulajdonosa

Egy osztrák bár tulajdonosa kitiltotta a bevándorlókat saját üzletéből, miután az utóbbi hónapok során több alkalommal is migráns férfiak zaklatták a női látogatókat. A tulajdonos elmondása szerint a Kölnben történtek idején a bárban migránsok molesztáltak egy pincérnőt.
Karin Siebrecht-Janisch, a felső-ausztriai Bad Ischl faluban működő bár tulajdonosa az AFP hírügynökségnek arról számolt be; a nagy migrációs hullám kezdete óta több alkalommal is történt olyan eset, hogy a bárban csoportosan letelepedő migránsok zaklatták a női vendégeket. A tulajdonos emiatt elsőként egy 2 eurós belépődíjat vezetett be, abban reménykedve, hogy “a migránsok nem tudnak fizetni”. Miután ez nem segített, Siebrecht-Janisch úgy döntött, hogy a migránsok kitiltásával próbálja menteni az üzletet (amiben nyilvánvalóan hosszú távon veszteségeket okoz, ha nem biztonságos a hely). A tulajdonos a hét elején azzal került az osztrák újságok címlapjaira, hogy a Facebook-on kiírta, “újra bevándorló-mentes” a hely.
Bad Ischl területén egy 120 bevándorlónak szállást adó befogadóközpont működik, emellett napi 1000-2000 bevándorló utazik át Észak-Ausztrián. A rendőrségi vezetők azonban azt állítják, hogy mindeddig nem kaptak bejelentéseket a migránsok által elkövetett zaklatásokkal kapcsolatban. A Die Presse a helyi rendőrfőnököt kérdezte erről, aki úgy fogalmazott, hogy gyakran hívták ki őket az említett bárba, mert ott verekedés volt, de “semmilyen, bevándorlókkal kapcsolatos bejelentés nem érkezett”.
A tulajdonost azóta jogvédő szervezetek rasszizmussal vádolják, emiatt az AFP számára is azt fejtegette, hogy ő nem rasszista, de mivel elzavarják a vendégeket, muszáj kiszűrnie azokat, akik bajt okoznak. A bár személyzete az utóbbi hónapok során rendszeresen panaszkodott molesztálásra, szexuális zaklatásra. Elmondásuk szerint a rendőrség semmit nem tett annak érdekében, hogy megakadályozzák az újabb eseteket.

http://www.hidfo.ru/2016/01/kitiltotta-a-migransokat-egy-osztrak-bar-tulajdonosa/

Manipulatív álhíreket terjesztenek az isztambuli robbantás kapcsán

A keddi isztambuli robbantás után a török hatóságok összesen 65 embert vettek őrizetbe. Liberális sajtóorgánumok elferdítik a híreket, és Oroszország elleni hangulatkeltést folytatnak, miközben az eredeti beszámolók szerint a török hatóságok az őrizetbe vett orosz állampolgárokat nem kapcsolják konkrétan robbantásos merényletek elkövetéséhez.
Az Index.hu liberális hírportál “Oroszokat gyanúsítanak az isztambuli robbantással” című cikkben számol be arról, hogy “Három orosz állampolgárt vettek őrizetbe szerdán Törökországban a keddi isztambuli merénylettel összefüggésben”, és hogy “Szerdán napközben a török belügyminiszter közölte, hogy további egy embert őrizetbe vettek a török hatóságok.”
Az Index mellett a Kitekintő hírportál is ugyanebben a kontextusban tálalja a hírt, “Oroszokat vettek őrizetbe az isztambuli robbantás miatt” címmel megjelentetett rövidcikkben.
Az oroszbarátsággal egyáltalán nem gyanúsítható, egyik legolvasottabb brit napilap, a The Guardian azonban az Anadolu Agency török állami hírügynökség beszámolójára hivatkozva közli, hogy a keddi isztambuli robbantás után a hatóságok összesen 65 embert vettek őrizetbe, ezek közül három az Oroszországi Föderáció állampolgára. A három személy etnikai hovatartozása nem tisztázott; lehetnek azeriek, balkárok, baskírok, csecsenek, cserkeszek, dagesztániak, ingusok, kabardok, karacsájok, kazakok, kirgizek, tatárok, tádzsikok, türkmének, üzbégek, és még számos más etnikum tagjai. Tehát nem bizonyított, hogy oroszok.
A 65 őrizetbe vett személyt Ankara, Izmir, Kilis, Sanliurfa, Mersin, Adana és Antalya településeken tartóztatták le. Az Anadolu a hatóságok hivatalos közlésére hivatkozva hozzáteszi, hogy csak az Ankarában és Sanliurfában letartóztatott személyeket kapcsolják konkrétan tervezett robbantásos merényletek elkövetéséhez. Az orosz állampolgárságú személyeket pedig Antalya városában tartóztatták le.
Így az orosz állampolgárok letartóztatását az isztambuli merénylethez közvetlenül kapcsoló magyar híroldalak szándékos tényferdítő, és hazug módon hiteltelen tartalmi értékeket közvetítő cikkei kizárólag a közvélemény oroszellenes manipulálására szolgálnak, az objektív tájékoztatás helyett.
A kedden elkövetett isztambuli öngyilkos robbantással a török kormány a Daesh terrorszervezetet (Iszlám Állam) vádolja. A merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.


http://www.hidfo.ru/2016/01/manipulativ-alhireket-terjesztenek-az-isztambuli-robbantas-kapcsan/

A feláldozhatók – Irán elengedte az amerikai tengerészeket

Irán felségvizei megsértése miatt elfogott, a partra szállított és 12 óra egyeztetés után elengedett 10 tengerészt, akik az Egyesült Államok Haditengerészetének állományához tartoznak. A tengerészek két járőrhajóval több mint 5 km mélységben sértették Irán felségvizeit a Kuvait és Bahrein közötti szakaszon.
A Pentagon által az elfogott hajótípusról közzétett fotókon az RCB elnevezésű folyami parancsnoki járőrhajó látható. Az amerikai haditengerészet két csoportegysége használ ilyen hajókat; az osztályszintű folyami csoportok (RIVRON), és a különleges hadviselési hadihajós egységek (SWCC). A térségben hivatalosan a RIVRON keretébe tartozó CORIVRON 4 osztály végez műveleti manővereket az illetékes amerikai területi parancsnokság, a CENTCOM irányítása alatt.
A CORIVRON 4 osztályának meghatározott feladatköre szerint az Egyesült Államok Haditengerészetének külföldi bevetésein a tengerészeti infrastruktúra (kikötők, átrakodóhelyek, hajózóútvonalak) és a hajózó eszközök biztonságának védelmét biztosító vízi erő. A 600 tengerészt számláló egység az USA területi műveleti parancsnokságához rendelve működik. Az iráni parti őrség által elfogott két folyami parancsnoki járőrhajó tízfős legénysége a CORIVRON kötelékében szolgál.
A másik amerikai haditengerészet kötelékén belüli csoport, amely ilyen hajókat működtet, a különleges hadviselési hadihajós egységek (SWCC). Ezek a különleges hajórajok SOCOM parancsnokság központi irányítása alatt a Navy SEALs kommandó támogatását szolgálják, amely az USA különleges katonai akcióinak, így a szabotázsakcióknak is elsődleges műveleti kivitelezője.
Az iráni hatóságok miután meggyőződtek róla, hogy a tengerészek nem az SWCC, hanem a CORIVRON állományában vannak nyilvántartva, elengedték az amerikai katonákat.
Az eset felveti azt a kézenfekvő kérdést, hogy mennyire lehet valószerű a két csúcstechnikával felszerelt RCB járőrhajó navigációs rendszerének egyidejű meghibásodása, aminek következtében az több mint 5 km mélységben az iráni felségvizekre irányítja a katonai járműveket.
Ezért merülhet fel annak a taktikai manővernek a lehetősége, hogy a hajók navigációs rendszerét az USA saját SOCOM, CENTCOM parancsnokságainak beleegyezésével kívülről manipulálták, a tengerészek tudta nélkül. A CENTCOM élére érkező katonai parancsnok eddig a SOCOM vezetését látta el, így a szerkezeti struktúrák élén végbemenő változások dinamikája alátámasztja ezt a logikát. A konkrét cél ebben az esetben az Iráni Forradalmi Gárda parti őrség állomány reakciós műveleti kapacitásának felmérése az ilyen típusú járőrhajók manőverező képességével szemben. Az iráni kapacitások felmérése egy későbbi, különleges egységek ugyanilyen típusú hajók felhasználásával történő operációjának műveleti elemző előkészítésére szolgál.


http://www.hidfo.ru/2016/01/a-felaldozhatok-iran-elengedte-az-amerikai-tengereszeket/

Oroszország megvédi Szerbiát egy újabb NATO-bombázástól

Szerbiának egy erős szövetségesre van szüksége, hogy a NATO ne bombázhassa újra az országot: Oroszországtól vásárolnak légvédelmi rendszereket, mert a NATO gyorsított ütemben fegyverkezik Kelet-Európában.
Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes bejelentése szerint Oroszország és Szerbia február végéig felállítja azt a közös bizottságot, ami már tavasszal gondoskodik arról, hogy Szerbia megfelelő fegyverrendszerekkel rendelkezzen az ország védelmének szavatolásához. Rogozin a Belgrádban tartott megbeszéléseket követően újságírók kérdésére válaszolva kijelentette, hogy a szerb hadsereg számos fegyverrendszer beszerzésére vonatkozó igényét juttatta el hozzájuk, és tekintve a két ország gazdasági lehetőségeit, ezeket Szerbia a közeljövőben megvásárolja Oroszországtól. Rogozin megbeszélést folytatott Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel, aki később szintén bejelentette, hogy február végéig létrehozzák a katonai együttműködés részleteit kidolgozó bizottságot. Dacic emellett kijelentette, hogy az Oroszországgal folytatott katonai együttműködés lehetővé teszi Szerbia nemzetbiztonságának garantálását egy olyan környezetben, ahol számos térségi ország válik militarizálttá (utalván ezzel többek közt Romániára, ami évek leforgása alatt a NATO kelet-európai és balkáni öklévé vált).
Rogozin január 11-12-én a szerb-orosz kereskedelmi, gazdasági, tudományos és technológiai együttműködésért felelős kormányközi bizottság találkozóján vett részt Belgrádban. A találkozót követően kijelentette; Szerbiának erős hadseregre és erős szövetségesre van szüksége, hogy ne ismétlődhessen meg az 1999-es forgatókönyv. Az újságírók azon kérdésére, hogy amennyiben megismétlődik az 1999-es történéssorozat – amikor a NATO Szerbiát bombázta -, Szerbia számíthat-e Oroszország segítségére, Rogozin azt válaszolta; természetesen, a mai Oroszország már nem 1999 Oroszországa. Az orosz hadsereg fokozta jelenlétét a nemzetközi színtéren, és a szíriai beavatkozás hatékonysága demonstrálja az ország katonai lehetőségeit, melyek nagy mértékben meghaladják az ezredforduló előtti állapotokat. Amennyiben a NATO újra Szerbiát bombázná, Oroszország segítséget nyújtana az ország legitim kormányának, ahogy teszi azt Szíriában is.
Rogozin továbbá kijelentette; ha Jugoszláviában jelen lett volna az Sz-300 légvédelmi rendszer, soha nem történhetett volna meg egy olyan tragédia, hogy az ország gyakorlatilag védtelen volt egy külső agresszorral szemben. A szerbiai légvédelem tehetetlen volt a NATO nagy hatótávú precíziós fegyvereivel szemben. “A szerbek nem tehettek semmit. A szerb hadsereg elszánt volt és harcba akart bocsátkozni az ellenséggel. Emiatt nem mertek kiterjedt szárazföldi beavatkozást indítani se Koszovóban, se Jugoszlávia más részein. Tudták, hogy a szerbek minden egyes házat fegyverrel fognak védeni.”
Rogozin hozzátette, hogy a NATO-országok előnyben részesítik az ellenséges ország távolból történő lebombázását, amire Szerbia a tragédia bekövetkeztekor csak korábbi generációs légvédelmi rendszerekkel tudott válaszolni. Az orosz Sz-300 jelenléte Szerbiában azonban megakadályozza majd, hogy a nyugati hatalmak újra megismételjék ezt a forgatókönyvet.


http://www.hidfo.ru/2016/01/oroszorszag-megvedi-szerbiat-egy-ujabb-nato-bombazastol/

Dánia: lefoglalják a migránsok személyes tárgyait

Dánia kormánya – és a parlament többsége – kedden egy új törvényhez adta beleegyezését, ami lehetővé tenné, hogy a migránsok értéktárgyait az országba érkezésük után lefoglalják, a menekülttáborban elszállásolás költségeinek fedezeteként.
Az új törvényről ötpárti megállapodás született tegnap, a mai nap folyamán pedig végső formájában megszavazhatják. A Financial Times beszámol arról, hogy a törvényjavaslat szerint nem csak a migránsok értéktárgyait, hanem “különleges jelentőségű személyes tárgyakat” – mint családi fotók, eljegyzési gyűrű, stb. – is lefoglalhatnak a hatóságok, hogy ezzel a menekülttáborok közelében tartsák a migránsokat. Az intézkedésre amiatt volt szükség, mert a migránsok nagy része nem várja meg a menedékkérelmi eljárás végét, hanem az ügyintézés elhúzódása esetén – tartván a kiutasítástól – ismeretlen helyre távozik. A menekülttáborok zárttá tétele nélkül a hatóságok nem tudják nyomon követni a migránsok hol tartózkodását, akik a schengeni övezeten belül – részben – szabadon mozognak.
Svédország november végén vezetett be akkor még átmeneti határellenőrzést a Dániával közös határszakaszon, ezzel Dániába összpontosítva a migrációs hullám Svédországba tartó részét. Dánia január elején szintén visszaállította a határellenőrzést. A svéd hatóságok – a dániai példához hasonlóan – szintén arról számoltak be, hogy a bevándorlók többsége nem várja meg a hatósági ügyintézést, és idő előtt ismeretlen helyre távozik. December első hetéig több mint százezer bevándorló érkezett Svédországba; bár többségüket kiutasították, annak végrehajtására már nem került sor, mert a migránsok többségének nyoma veszett. Novemberben a svéd bevándorlási hivatal arról számolt be, 21748 kiutasítással végződő eljárásból 14140 esetben az érintett személy ismeretlen helyre távozott. A hatóságok nem rendelkeznek biztos információkkal arról, hogy ezek a személyek átszöktek-e a határon, vagy még az országban tartózkodnak és elrejtőztek.
December elején Patrik Engström rendőrkapitány az Aftonbladet napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a kiutasításra ítélt migránsokat nem tudják nyomon követni, és gyakorlatilag semmit nem tehetnek ez ügyben. Elmondása szerint az országba érkező migránsok többsége idő előtt eltűnik. Egy részük felszívódik a feketegazdaságban és illegalitásban él, mások továbbutaznak és az Európai Unió más országaiban próbálnak menedékkérelmet beadni. Svédországban csak 2014 folyamán összesen 6700 nemi erőszak esetet regisztráltak, főként a bevándorlók által lakott külvárosi övezetekben. Ez 11%-os növekedést jelent a korábbi évhez képest, és közvetlen összefüggésben áll a migránsok számának növekedésével, amit a Kölnben és több európai nagyvárosban történt hasonló esetek sokasága támaszt alá.

http://www.hidfo.ru/2016/01/dania-lefoglaljak-a-migransok-szemelyes-targyait/

Sorosék azért mindig megtalálják/ták a legalkalmasabb figurákat az általuk finanszírozott bulikhoz. Vagy börtönviseltek, vagy MÉG MAJD EZUTÁN kerülnek börtönbe!

98 mil­liót csalt ki a Mig­ra­tion Aid Ba­bája: Ira­tok, bi­zo­nyí­té­kok!

Bírósági ítéletek tanúsítják, hogyan csalt ki gyanútlan emberektől több mint 98 millió forintot a Migration Aid elhíresült Babája. Akit valójában Tóth Csaba An­talnak hívnak, s aki a súlyos bűncselekményekért 4 és fél évet töltött börtönben, ahonnan nem olyan régen szabadult. Nyomban ott folyatta, ahol ab­ba­hagyta, ismét egy csalássorozatért folyik ellene büntetőeljárás. Ráadásul az elmúlt hónapokban valóságos migránsbizniszt épített ki magának.
baba
Két példánnyal is rendelkezünk abból a közel 50 (!) oldalas ítéletből, amelyben első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság, másodfokon a Fővárosi Bíróság, immár jogerősen 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Babát, a Migration Aid színeiben ismertté vált férfit. Az ítélet száma 23.Bf.XI.7895/2007/7., 2008 március 13-án született.
Tóth Csaba Antal egy nagyon súlyos, 98 milliós (az ítélet szerint pontosan 98 millió 899 ezer forintos), 35 rendbeli nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalássorozatért és 10 rendbeli közokirat- hamisításért kapta ezt a büntetést.
Így indultunk el Baba nyomában
Maguk a károsultak keresték meg a Ripos-ot, miután több más szerkesztőségben is hiába jártak. A Migration Aid miatt hallani sem akartak Baba zavaros ügyeiről… A károsultaktól kaptuk meg az ítéletet, ennek nyomán indultunk el.
A becsapott emberek sérelmezték, hogy miközben Baba, vagyis Tóth Csaba Antal rendszeresen szerepel a tévében, rádióban, hősként ünneplik, addig ők egy fillért sem láttak a tőlük kicsalt összegből. Pedig jogerős ítélet van kártalanításukat illetően is.
Újabb súlyos csalássorozat
Hamar kiderült, hogy Tóth Csaba Antal, miután leülte a rá kirótt büntetést, ott folytatta, ahol abbahagyta. Dokumentált információink szerint végéhez közeledik vele szemben egy újabb nyomozás, ugyancsak “jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt”. Ismét csak sok milliós összegben csalt ki, ingatlanok kapcsán, gyanútlan emberektől pénzt.
Tudtak-e minderről a Migration Aid-nél?
Korábban már leköszönt, de magát ismét szolgálatba helyező szóvivőjük, Zsohár Zsuzsa először ezt nyilatkozta a Népszavának (2016. január 12. 3.oldal):
” Baba büntetett előéletéről semmit sem tudtunk. Hogy milyen volt a múltja, nem tudtuk…”
Aztán meg az Origónak azt, hogy Baba részletesen beszámolt nekik az elkövetett bűncselekményekről, sőt:
“Maga köszönte meg egy alkalommal a szervezet alapítójának, hogy – mint fogalmazott – új életet kezdhetett”.
Választhatunk tehát a homlokegyenest ellenkező nyilatkozatok közül. Az ugyan végképp nem derül ki belőlük, hogy Baba csak a korábbi, 4 és fél éves börtönbüntetéssel végződő, 98 milliós csalássorozatról számolt be a Migration Aid-nek, vagy az újabb, hasonló nagyságrendű csalásokról is beszélt. Ami miatt tehát jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene.
A lényeg amúgy mindkét esetben ugyanaz. Baba magát önkormányzati ingatlanértékesítőnek kiadva, előleget begyűjtve csalt ki sok-sok millió forintot. A becsapott emberek bottal üthetik a pénz nyomát…
baba
Baba nagy biznisze
Köztudomású Baba környezetében – több “ügyfelével” is beszéltünk, részleteket ismertünk meg, eseteket dokumentáltunk-, hogy túl a csaló ingatlanbizniszen, igazi területe, fő bevételi forrása a seftelés. Elsősorban arannyal, ékszerekkel, esetenként drágakövekkel foglalkozik.
A Migration Aidben Baba, azaz Tóth Csaba Antal nagy lehetőségre talált! Hiszen a legtöbb migráns aranyat, ékszereket hoz magával, készpénze alig. Ha bármire szüksége van, ékszerekkel, arannyal tud fizetni. Van némi gond azzal, hogy a migránsoktól kapott ékszerek, aranyak jelzése nem alkalmas az Európai Unióban való forgalomba hozatalra, de Tóth “Baba” Csaba nagyon ügyes, erre is tud megoldást…
Sokféle igény ki tud elégíteni ma is. Mert a biznisz, túl a nagy Keleti pályaudvari rohamon, zavartalanul folytatódik.
Magyar kártyás telefon, notebook, töltő vagy powerbank kell? Bérbe adott lakás, autó, fuvarok szervezése,vagy akárcsak egy melegebb kabát? Jöhet az arany, ékszer is fizetségként! A kicsit módosabb migránsoknak sosem kellett a Keleti pályaudvaron a puszta földön aludniuk, akadt jobbfajta szállás a kisebb-nagyobb ékszerekért cserébe…
Egy helyen a feldühödött lakók, akiknek már nagyon elege lett a migránsbizniszből, a csencselésből és a szobáztatásból, még a lépcsőházi bejáratot is lehegesztették. Nagyon megunták, hogy ismeretlen közel-keletiek adják egymásnak a kilincset, hogy hajnalig megy a dínomdánom.
Baba meglátta élete újabb nagy lehetőségét a migránsok önzetlen segítésében és kiszolgálásában. Jó néhány esetet sikerült feltérképeznünk, dokumentálnunk, bíróság előtt is bizonyítani tudjuk állításainkat. Segítségünkre volt a Migration Aid több, a sötét ügyek miatt csalódott aktivistája is.
Baba még tovább merészkedik…
Ha egy üzlet beindul … Baba, már anyári, migránsokkal teli időszaktól kezdve, névházasság- közvetítést is vállal. Pénzért sok mindenre kapható hölgyek a közreműködésével hajlandók feleségül menni migránsokhoz. Akik közül néhányan, húsz-harminc milliós autókkal érkeznek Nyugat- Európából az üzlet nyélbeütésére.
Baba ez esetben is a vaskos előleg híve. Azt mondja, hogy mindent nagyon gyorsan el tud intézni, jól ismer néhány mindenre kapható anyakönyvvezetőt és tud tartózkodási engedélyt is szerezni.
Aztán persze nem megy ilyen egyszerűen a dolog. Beszéltünk becsapott, a pénzüket dühödten visszakövetelő migránsokkal, akik már nagyon durván fenyegetőztek…
Baba megbecsüli a kicsit is, jó pénzért, előre utalással, gyógyszercsempészettel is foglalkozik, ravaszul becsomagolt küldeményei akadtak már fenn a rostán…
baba
Egyszóval Baba megtalálta számítását a migránsbizniszben, jól megél belőle. Az üzlet egyelőre zavartalanul folytatódik… Még szerencse, hogy saját állítása szerint nem Magyarországon adózik…
A Ripost-ot ért vádakról…
1. Baba első cikkünket “cáfolva” külön Facebook közleményben hazudta a közvélemény és a valótlan állításaihoz statisztáló média arcába, hogy sosem volt börtönben.
Állítása nem felel meg a valóságnak, lásd a Fővárosi Bíróság cikkünk elején hivatkozott ítéletét és a büntetés-végrehajtás vonatkozó dokumentumait.
2. Baba azt is tagadta, hogy országos körözést adtak ki ellene azért, mert a második csalássorozat miatt hiába idézte az ügyészség.
Állítása nem felel meg a valóságnak. Bizonyítani tudjuk, hogy a Migration Aid aktivistája szerepelt a körözési listán, éppen a Keleti pályaudvar környékén akadt horogra, egy rutinellenőrzés során.
3. Voltak, akik a fejünkre olvasták, hogy cikkünk elkészítése közben nem kerestük meg a Migration Aidet.
Az állítás nem felel meg a valóságnak… Felhívtuk Zsohár Zsuzsa szóvivőt, aki meglepetten hárítani igyekezett, amikor Baba iránt érdeklődtünk. Kérésünk ellenére nem adta meg a telefonszámát, azt máshonnan szereztük meg. Nem tudtuk mire vélni, amikor rövidesen lemondott szóvivői posztjáról.
4. Volt orgánum, amelyik “sajtóetikát” emleget , hogy nem kerestük meg magát Babát, ennek a szomorú, sok segítőszándékú ember jóindulatával visszaélő történetnek a főhősét.
Az állítás nem felel meg a valóságnak. Megkerestük, a saját lakásán fogadott bennünket.
Az 1 óra 54 perces magnófelvételen rögzítettük hárítását, a tények elferdítését, letagadását. Például a kérdéses időben ő nem börtönben volt, hanem az apjánál Kairóban. Itt tudhattuk meg, hogy nem Magyarországon adózik, neki külföldi cége van, őt itt üldözik stb.
Fennakadt a szemünk, amikor a MIGRATION AID ikonja, sztárja, hőse, nagyon csúnyán beszélt az általa – saját állítása szerint- hivatalosan is képviselt szervezetről. Amelynek “arcaként” is oly sok helyen megnyilatkozott. Íme a közel 2 órás beszélgetésből egy rövid ízelítő.
UTÓIRAT
A Migration Aid tagjai még korábban Wallenberg-díjra terjesztették fel Babát.
A Raoul Wallenberg-díjat a Wallenberg Egyesület adományozza, többek között azoknak a polgárjogi aktivistáknak, akik bátor kiállásukkal, életútjukkal mutatnak példát embertársaiknak a helyi, térségi és országos közéletben.
Úgy értesültünk, hogy cikkünk nyomán Tóth Csaba Antal neve hirtelen lekerült a kitüntetettek listájáról. Érdeklődtünk az egyesületnél, de csak annyit mondtak, hogy január 18-ig bárki neve fel és lekerülhet a listára. (Lesz még folytatás)
(ripost)

Újabb társadalmi feszültségeket hoznak Európába

A norvég rendőrség vezetőjének figyelmeztetése szerint Európa-szerte növekedni fognak a társadalmi feszültségek, és a migrációs válság miatt a szélsőjobboldali szervezetek tartós megerősödése várható.
Marie Benedicte Bjørnland egy Svédországban tartott biztonságpolitikai konferencián vett részt, ahol a Kölnben történteket és annak hosszú távú következményeit tárgyalták. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a muszlim országokból nagy számban érkező bevándorlók miatt nem csak a szexuális zaklatások és más, bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények számának növekedésével kell számolni, de a migrációs válság miatt hosszú távon megerősödhetnek és tovább radikalizálódhatnak a szélsőjobboldali mozgalmak. Bjørnland arra hívta fel a figyelmet; “senki nem veheti garantáltnak, hogy az Európába érkező új népcsoportok alkalmazkodni fognak az általunk elfogadott társadalmi normákhoz.” A bevándorlással újabb társadalmi feszültségek jelennek meg, a hatóságok állandó összecsapásokra készülnek a “beilleszkedni nem tudó közösségek” és “szélsőjobboldali bandák” közt. Bjørnland ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ezekben a jelenségekben nem átmeneti problémát kell látni, hanem minden egyes nem-integrált közösség a radikalizálódó szélsőjobboldalra mutatkozó lakossági igényt növeli, és a társadalmi feszültségek konzerválódásának lehetőségét hordozza.
Bjørnland később az újságírók kérdésére válaszként megerősítette, hogy a párhuzamos társadalmak kialakulása nem elszigetelt jelenség, hanem minden esetben, amikor nagyobb létszámú nem-európai közösség jelenik meg egy európai országban, a közösség – ahelyett, hogy integrálódna – önfenntartóvá válik; nem igazodik a többségi társadalom normáihoz, hanem saját belső törvényei alapján működik, és az újabb generációk is a kifelé zárt közösség belső normái szerint nevelkednek.
“Hosszú távon a párhuzamos társadalmak növekedésével, radikalizálódásával, extrémista környezet kialakulásával kell számolni, ami további biztonsági kihívásokat jelent.”
A norvég és svéd rendőrség együttes erővel folytat nyomozást azon eset kapcsán, ami tavaly augusztusban egy stockholmi fesztiválon történt. A svéd sajtó által egészen a Kölnben történt támadásokig elhallgatott bűncselekmény-sorozat során afgán bevándorlók követtek el csoportos szexuális zaklatásokat fiatal lányok ellen. A rendőrök közel száz alkalommal kellett intézkedjenek egyetlen nap alatt, az ügy azonban mindezidáig kivizsgálatlan maradt. A Kölnben történt támadássorozat kapcsán azóta több mint 540 eset ismert; ennek többsége szintén szexuális zaklatás volt, amit afrikai és arab bevándorlók követtek el. Norvégia egyelőre nem kötelező jellegű kurzusokat szervez az országba érkező migránsoknak, ahol olyan alapvető dolgokat próbálnak elmagyarázni nekik, mint, hogy Európában nem szabad erőszakkal szexuális aktusra kényszeríteni a nőket, abban az esetben sem, ha egy nő férfi kísérő nélkül tartózkodik az utcán. A kurzusok során arra próbálják megtanítani a migránsokat, hogy Európában nem elfogadottak azok a viselkedésformák, melyeknek egyes közel-kelet országokban presztízs-értéket tulajdonítanak, mint az erőszakos “asszonyszerzés”. A migránsoknak azt is kurzus keretén belül kell elmagyarázni, hogy amennyiben egy nő nem teljes testét elfedő ruhát visel, vagy alkoholt fogyaszt, az nem jelenti automatikusan, hogy prostituált.

http://www.hidfo.ru/2016/01/ujabb-tarsadalmi-feszultsegeket-hoznak-europaba/

A Szíriában vasárnap óta intenzívebbé vált kormányhadsereg-offenzíva tegnap is erőteljesen folytatódott, és látványos ereményt is hozott.

Latakia tartomány Salma városából a kormányerők és a velük szövetséges milíciák kitakarították a “Dzshebhat en Nusra” latorbandát. Ez a város volt a “mérsékelt” brigantihorda fellegvára. A város és környéke teljesen a damaszkuszi kormány ellenőrzése alá került. (Az egy másik dolog, hogy Salma teljesen romba dőlt.)
Salma bevételét orosz szakmai érdeklődés kísérte-a helyszínen.
A “mérsékelt” terroristabandák közötti lehallgatott rádióforgalmazás arról tanúskodik, hogy Salma elbukását egymás nyakába akarják varrni a bűnbandák. Az “Arhar al-Sham”, az “An-Nusra Dzshabhat”, és a “JunD al-Basyt” nevű hordák keresztbe okolják a másik kettőt az iszonyatos latoregyedveszteség miatt, és vadul anyázzák egymást. Bosszút fogadva az eddigi szövetséges ellen. Várható, hogy a közeljövőben egymásnak fognak ugrani a hordák maradékai.
Érzékeny vezérveszteség érte tegnap a “Jaish al-Islam” bűnbandát is. A szír légierő egyik csapásában kinyúlt öt hordavezér. Éppen haditanácsot ültek Nasabijaban, amikor Allah magához szólította a latorvezéreket, és még vagy húsz-rájuk vigyázó-pribéket.
Hama provincia területén Nard-Nafsa közelében a szír kormánycsapatok offenzívájában három bűnbandát teljesen fölszámoltak. (Hogy ez a “teljesen…” mit jelent?-lehetnek fogalmaink.)
Daraa tartományban Sheikh Miskin környékére Jordániából érkezett az “An-Nusra Dzshabhat” igencsak megritkult állományát pótlandó, egy negyven latoregyedből álló bűnbanda. Megfigyelők szerint ez is a martalóchordák egymás közti rivalizálása miatt van, mert a környékben eléggé megvetette lábát a DAES (ISIS), amit szeretnének ellensúlyozni a kitartók.
Kelet-Gutában a kormánycsapatok Blalia elővárosban is megkezdték offenzívájukat a terroristák ellen.
Tegnap egy újabb humanitárius konvoj jutott be Madayába.
http://www.balrad.com/2016/01/13/sziria-35/