Egy osztrák bár tulajdonosa kitiltotta a bevándorlókat saját üzletéből, miután az utóbbi hónapok során több alkalommal is migráns férfiak zaklatták a női látogatókat. A tulajdonos elmondása szerint a Kölnben történtek idején a bárban migránsok molesztáltak egy pincérnőt.
Karin Siebrecht-Janisch, a felső-ausztriai Bad Ischl faluban működő bár tulajdonosa az AFP hírügynökségnek arról számolt be; a nagy migrációs hullám kezdete óta több alkalommal is történt olyan eset, hogy a bárban csoportosan letelepedő migránsok zaklatták a női vendégeket. A tulajdonos emiatt elsőként egy 2 eurós belépődíjat vezetett be, abban reménykedve, hogy “a migránsok nem tudnak fizetni”. Miután ez nem segített, Siebrecht-Janisch úgy döntött, hogy a migránsok kitiltásával próbálja menteni az üzletet (amiben nyilvánvalóan hosszú távon veszteségeket okoz, ha nem biztonságos a hely). A tulajdonos a hét elején azzal került az osztrák újságok címlapjaira, hogy a Facebook-on kiírta, “újra bevándorló-mentes” a hely.
Bad Ischl területén egy 120 bevándorlónak szállást adó befogadóközpont működik, emellett napi 1000-2000 bevándorló utazik át Észak-Ausztrián. A rendőrségi vezetők azonban azt állítják, hogy mindeddig nem kaptak bejelentéseket a migránsok által elkövetett zaklatásokkal kapcsolatban. A Die Presse a helyi rendőrfőnököt kérdezte erről, aki úgy fogalmazott, hogy gyakran hívták ki őket az említett bárba, mert ott verekedés volt, de “semmilyen, bevándorlókkal kapcsolatos bejelentés nem érkezett”.
A tulajdonost azóta jogvédő szervezetek rasszizmussal vádolják, emiatt az AFP számára is azt fejtegette, hogy ő nem rasszista, de mivel elzavarják a vendégeket, muszáj kiszűrnie azokat, akik bajt okoznak. A bár személyzete az utóbbi hónapok során rendszeresen panaszkodott molesztálásra, szexuális zaklatásra. Elmondásuk szerint a rendőrség semmit nem tett annak érdekében, hogy megakadályozzák az újabb eseteket.

http://www.hidfo.ru/2016/01/kitiltotta-a-migransokat-egy-osztrak-bar-tulajdonosa/