2016. január 14., csütörtök

Szíria szerte folytatódott tegnap is a kormányhadsereg orosz-szír légipáros által a levegőből támogatott offenzívája.

off
A hétfőn kezdődött “Operation Nemezis” műveletei során a szír hadsereg Mi-35-ös helikopterei tegnap is intézték a latrok sorsát a Damaszkusz-tartománybéli Darayában. Jól jellemzi a terroristák felszereléshiányát, hogy már a viszonylag könnyen sebezhető helikopterek ellen sem képesek védekezni. Csak a fohász maradt számukra. Abból viszont be vannak tárazva rendesen.
A város romjai között a dzsihadisták kétségbeesetten kapálóznak a kormányerők egyre szorosabb ostromgyűrűjében. A hadsereg má azt is megengedheti magának Darayában, hogy sérült BMP-jét kivontassa a tűzvonalból. A martalócok tehetetlenül szemlélik, és bőszen Allahu Akhbaroznak. Momentán már csak ez az egyetlen hatékony fegyverük. Legalább magukat vigasztalják.
A Latakia tartományban az utóbbi napokban ronggyá aprított terroristahordák ajvékolásától hangos a vidék. A csecsenekből verbuvált “Dzhunud al-Sham” nevű bűnbanda vezéregyede “Emir Shishani” videoüzenetben zokogja sanyarú helyzetüket, és könyörög valamiféle segítségért.
amikor
Amikor még minden szép volt…
Ami-ha rövid időn belül nem érkezik-a banda teljes pusztulását jelenti.
Az iráni haditengerészet tegnapelőtt a Perzsa-öböl iráni felségvizein két amerikai hadibárkát csípett nyakon. A világ elsőszámú latorállamának-az USA-hajóit becitálták saját kikötőjükbe. Átnézték a készletet, aztán tegnap-miután a legfőbb latorállam elnézést kért a határsértés miatt, a hajókat és személyzetüket szabadon engedték.
http://www.balrad.com/2016/01/14/sziria-36/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése