2015. augusztus 3., hétfő

Olasz olajipari cégek is megkezdik a kitermelést Iránban

Ali Akbar Farazi, az iráni Kereskedelmi, Ipari, Bányászati és Mezőgazdasági Kamara nemzetközi ügyekért felelős helyettes elnöke szerint olasz olajipari vállalatok vezetői érkeznek Teheránba, hogy megállapodást kössenek a kitermelésről.
Farazi elmondása szerint az ENI olajipari vállalat vezetői – egy nagyobb üzleti delegáció részeként – már kedden Teheránba érkeznek. A cégvezetők egy a külügyminiszter, Paolo Gentiloni által vezetett magas rangú delegáció tagjaiként utaznak Iránba, hogy megállapodjanak a Fars régió gázmezőinek és a Darkhoein olajmező infrastruktúrájának fejlesztéséről.
Farazi emellett arról is beszámolt, hogy a SACE biztosító cég, valamint a hitelképes olasz bankok, de autóipari és gyógyászati cégek delegáltjai is Teheránba érkeznek.
Az ENI vezérigazgatója először áprilisban a Financial Times-nak adott interjú során számolt be arról, hogy a szankciók eltörlése után befektetéseket kezdenének Iránban. Claudio Descalzi 2014 végén személyes megbeszélést folytatott az iráni olajügyi miniszterrel, majd megkezdődött a szankciók eltörlése utáni együttműködés előkészítése.
Május első hetében amerikai olajipari vállalatok vezetőiből álló delegáció érkezett Teheránba, ahol megbeszéléseket folytattak az olajügyi minisztérium illetékeseivel a kitermelési engedélyek megszerzéséről. Irán helyettes olajügyi minisztere az amerikai delegáció látogatása után jelentette be, hogy a nyugati országok feloldhatják a szankciókat, és a közeljövőben megjelennek Iránban a főbb amerikai olaj- és gázipari cégek. Ez volt az első, arra vonatkozó nyilvános bejelentés, hogy az Irán elleni szankciók faloldásra kerülhetnek, ami rávilágított arra, hogy az atomprogram kapcsán valós megállapodásra csak akkor kerülhet sor, ha Irán a kitermelt olajat és földgázt a nyugati országokba exportálja, és a kitermelésben nyugati cégek vesznek részt.


http://hidfo.ru/2015/08/olasz-olajipari-cegek-is-megkezdik-a-kitermelest-iranban/

Az orosz “RT” televíziós csatorna is megemlékezett a Donbassz fölött tavaly nyáron lelőtt maláj utasszállító tragédiájáról.

Az évfordulós megemlékezésen levetítettek egy filmet. A történésekről. Meg a hollandiai vizsgálóbizottság emberei által vélhetőleg nem nagyon fontosnak tartott holmikról. Amiket be sem gyűjtöttek a roncsok összegereblyézése közben. Mint például a pórul járt repülőgép pilótafülkéjének bal oldalának borítása. Amit Petropavlovka falunál leltek. A helybéliek.
Rossz hír szárnyakon jár! Az RT-videojának híre órák alatt eljutott a holland vizsgálóbizottságig is. Amelyet persze azonnal megnéztek. Ám a látványtól bizony a hideg víz verte ki a bölcs bizottságot. Amelynek addig papírra vetett megállapításai alapján már nemzetközi bíróság fölállítását kezdeményezték az ENSZ Bt-ben, hogy elmeszeljék Oroszországot-mint a gépet lelövő társtettest. Az állandó Bt-tag-és ennélfogva vétójoggal rendelkező- Oroszország viszont elmeszelte a kijevi javaslatot. Erre rá jött még az “RT”-n ez a film a “Csend Éve” című megemlékező műsorban. Aminek híre szárnyakon jutott el Hollandiába. És váltott ki izgalmakat a bölcs bizottság tagjai között.
Amely bölcs bizottság azzal a tiszteletteljes kéréssel fordult a televíziós csatornához, hogy segítsenek már nekik megkaparintani a felvételen látható pilótafülke-tető darabját. Meg egyéb-a helyszínem felejtett alkatrészeket. Amelyek nagyban segítenék a gép valamelyest összerakását, és a vizsgálat TISZTESSÉGES lefolytatását. (Aminek alapján már bíróság után visítoznak.) És amely vizsgálat tisztességét valamilyen oknál fogva Malajziában is sok áldozat hozzátartozója kétségbe vonja. Nem is tudni miért?

Ami lényeges: a pilótafülke borításának bal FÖLSŐ része látható-szitává lyuggatva. Márpedig ilyesmit egy föld-levegő rakéta nem tud csinálni. Mondjuk egy “BUK”!
Ilyesmire CSAK LEVEGŐ-LEVEGŐ rakéta képes! Amit egy HARCI REPÜLŐGÉPRŐL indítanak.
Talán így már érthető a holland vizsgálóbizottság izgalma, amely már éppen a pöcsétet igyekezett ráütni jelentése végére! “A ZOROSZOK VÓTAK!”
A pecsétet tartó kéz megállt félúton! Zsebkendő kell ide! Letörölni a hideg verítéket!
https://balrad.wordpress.com/2015/08/03/lelott-malaj-utasszallito-gond-van-urak-nem-is-kicsi/

Francia nagykövet: Európának szüksége van Moszkvára a biztonságpolitikában

Jean-Maurice Ripert, Franciaország moszkvai nagykövete a RBK orosz napilapnak nyilatkozva kijelentette, hogy az Európai Uniónak szüksége van Moszkvára a térség stabilitásának biztosításában.
A nagykövet kifejtette, hogy Oroszország Európa része, emiatt részt kellene vegyen az európai kontinens biztonságának garantálásában. “A globalizáció eljutott arra a szintre, ahol az oroszok meg kell értsék, hogy egy Európa nélküli világnak nincs értelme”, ugyanakkor az európaiaktól is elvárható lenne, hogy megértsék, Moszkva nélkül nincsen biztonságos és fenntartható Európa.
“Oroszország és Franciaország együttműködésének több évszázados hagyománya van, és ezt a hagyományt nem szabad feladni.”
Ripert nyilatkozata szerint “bár voltak háborúk, összességében a két ország együtt harcolt Európa függetlenségéért”, amire a jelenkorban is egyre nagyobb szükség lenne.
A nagykövet kijelentése ugyanakkor nem újszerű az utóbbi hónapok francia külpolitikájában. Laurent Fabius francia külügyminiszter június 4-én, egy az Iszlám Állam elleni harc kapcsán rendezett nemzetközi konferencián kijelentette, hogy az európai országok erőtlenek és nem tudtak látványos eredményt elérni a terrorizmus elleni harcban, emiatt szükségessé vált, hogy az Európai Unió Oroszországtól kérjen katonai segítséget. Fabius szerint Moszkva is katonai segítséget kellene biztosítson a szíriai helyzet rendezésére, ellenkező esetben az európai országok nem tudnak felülkerekedni az Iszlám Államon, és Damaszkuszban a terroristák hatalomra juthatnak.
A külügyminiszter akkor a nyugati koalíció közös beavatkozása kapcsán kifejtette, hogy amióta az Egyesült Államok támogatja a mérsékelt ellenzéket az Asszad-kormánnyal szemben, és a nyugati koalíció is támogatja ezeket a csoportokat, minden közös törekvés ellenére a terrorszervezet ereje a sokszorosára nőtt. A külügyminiszter szerint fennáll a lehetősége annak, hogy Szíria egészét ellenőrzésük alá vonják a terroristák, ha az Európai Unió nem mutat hajlandóságot arra, hogy Oroszországgal együtt cselekedjen a helyzet rendezése érdekében.
A június 4-én, Párizsban megrendezett találkozón John Kerry amerikai külügyminiszter egy balesetre hivatkozva nem vett részt.

http://hidfo.ru/2015/08/francia-nagykovet-europanak-szuksege-van-moszkvara-a-biztonsagpolitikaban/

Utoléri az igazságszolgáltatás a szökésben lévő, bukott atlantistát

Grúzia legfelsőbb bírósága ismételten felszólította az Interpolt, hogy adja ki a nemzetközi körözést Mihail Szaakasvili ellen.
Korábban az Interpol amerikai főtitkára adminisztrációs indokokra hivatkozva hátráltatta, majd elutasította Grúzia kérését, így a háborús bűnös ellen máig nem adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot. Grúzia legfelsőbb bírósága jelenleg folytatja azon dokumentumok összeállítását, amely alapján az Interpol elméletileg kiadná a körözést. Feltételezhető azonban, hogy az Interpol részéről ez csak további időhúzás, Szaakasvili ugyanis a térségi országokban továbbra is hasznos funkcionárius a Nyugat számára.
A bukott atlantista politikus 2013 végén menekült el Grúziából, miután pártját elsöpörte a népharag. Politikai ellenfeleinek hatalomra jutását követően visszatért nyugati szponzoraihoz, és a nyugati érdekszférához tartozó országokban kapott különböző befolyásos pozíciókat.
  • 2013 decemberében átmenetileg az Egyesült Államokban tartózkodott, ahol a Massachussets állam béli Tuft Egyetemen biztosítottak neki jól fizető megbízásokat.
  • 2013 december végén Kijevbe érkezett, ahol lázította a kormányellenes csoportokat, és megbeszéléseket folytatott államellenes szervezkedést folytató atlantista politikusokkal.
  • 2014 júliusában Grúzia megindította a büntetőeljárást Szaakasvili ügyében. A volt elnököt hatalommal való visszaéléssel vádolták, de azóta több párhuzamos ügye is folyamatban van, mert neve több korrupciós ügyhöz kötődik, és bebizonyosodott, hogy elnöksége idején magánvagyona is megsokszorozódott.
  • 2014 szeptemberére a grúziai hatóságok lefoglalták Szaakasvili Grúziában tartott vagyonát.
Büntetőeljárása megkezdését követően Grúzia hivatalos úton kérte az Interpoltól, hogy adják ki a nemzetközi körözést Szaakasvili ellen. A bukott atlantista politikus Grúziából elmenekülését követően számos térségi országban próbált menedékjogot szerezni, köztük Magyarországon is. 2014 szeptember végén Törökországban látták, majd a görög rendőrök fogták el. Görögország azonban nem volt köteles kiadni őt Grúziának, mivel az Interpol amerikai főtitkára még nem adta ki ellene a nemzetközi elfogatóparancsot. A görög rendőrök így elengedték Szaakasvilit.
A bukott atlantista politikus szökését követően eleinte egy Soros György javaslatára összeállított szakértői gárda tagjaként dolgozott az ukrán kormány tanácsadójaként, míg végül Arszenij Jacenjuk helyettesének nevezték ki.
Május elején Cyril Gaburici, Moldova miniszterelnöke bejelentette, hogy Szaakasvili Moldovába utazik, és egy korrupcióellenes testületben fog szakértőként működni. Alig egy héttel később azonban Petro Porosenko kinevezte az Odessza régió kormányzójának, és Szaakasvili megkapta az ukrán állampolgárságot.
A bukott atlantista politikus azóta a korrupció elleni harc élharcosaként tünteti fel magát az ukrán politikában. A régió lakosai is többnyire arról számolnak be a sajtó képviselőinek, hogy Szaakasvili kormányzói pozíciójához semmilyen eredmény nem fűződik, ehelyett “celeb” életformát folytat, és “popsztárakhoz hasonló módon” pózol az ukrán közéletben. Szaakasvili odesszai kinevezését követően továbbra is beleszól a grúziai politikába. Júniusban javasolta, hogy amerikai és brit bírákkal töltsék fel a grúziai bíróságokat, hogy ott “leszámoljanak a korrupcióval”. Európa radikális atlantista politikusaihoz hasonlóan ő is szorgalmazza, hogy minden ország élére külföldi állampolgárokat kell állítani. Szaakasvili tanácsadói tevékenysége idején Ukrajna idegen állampolgárokat ültetett a minisztériumok élére, elsőként egy amerikai állampolgárt neveztek ki pénzügyminiszternek.


http://hidfo.ru/2015/08/utoleri-az-igazsagszolgaltatas-a-szokesben-levo-bukott-atlantistat/

Cseh államfő: a Nyugat felelős a háborúk és népvándorlás kirobbantásáért

Milos Zeman cseh államfő szerint a Nyugatot kell okolni azért a népvándorlás szerű helyzetért, ami jelenleg az Európai Uniót sújtja. Az euro-atlanti szövetség akciói vezettek ugyanis ahhoz, hogy migránsok milliói indultak meg Európa irányába.
Zeman vasárnap a Blesk magazinnak adott interjú során beszélt erről, ahol kifejtette, hogy az illegális bevándorlók tömegei amiatt kockáztatják a hosszú utat Európába, mert a Nyugat sorozatosan beavatkozott az észak-afrikai és közel-keleti országok belső ügyeibe, emiatt a térségben megborult a rend és mostanra a nem háború sújtotta övezetekben is büntetlen erőszak tombol.
“A jelenlegi migráns hullám az amerikaiak őrültségében gyökerezik. Kezdetben megszállták Irakot arra hivatkozva, hogy ott tömegpusztító fegyverek vannak. Persze semmit sem találtak.”
Zeman szerint ugyanakkor nem az Egyesült Államok a kizárólagos felelős mindezért, számos európai ország is okozott háborúkat a térségben. 2003-ban az amerikai vezetésű koalíció részeként az Egyesült Királyság, Ausztrália és Lengyelország is részt vett Irak megszállásában, ami rádöbbentette a nyugati országokat, hogy “szabad a préda”, gyakorlatilag hallgatólagos beleegyezéssel nekifoghatnak egy új gyarmatosításnak. Líbiába már a “rend helyreállítására” hivatkozva vonultak be. Szíriában szintén ilyen ürügyre hivatkozva támogatnak és működtetnek fegyveres kormányellenes csoportokat.
“Nem egyedül az Egyesült Államokat kell hibáztatni, mert az Európai Unió egyes tagállamai is részt vettek Líbia elleni hadmozdulatokban.”
2011-ben a Líbia elleni invázió azt követően kezdődött meg, hogy az ország vezetője, Moammer Kadhafi többé nem volt hajlandó dollár fizetséget elfogadni a kitermelt olajért, ehelyett fizikai aranyban szabta meg az olaj árát. Mintegy azonnali reakcióként, az országban kormányellenes megmozdulások szerveződtek, terrorista csoportok kezdtek működni, majd légtérzárat léptettek érvénybe és a nyugati országok illegális szárazföldi beavatkozást kezdtek Líbia ellen.
A beavatkozás a NATO “győzelmével” végződött; az olajkitermelés nyugati ellenőrzés alá került. Ugyanakkor, az ország azon területein, ahol nincs olajmező, évek óta kaotikus állapotok uralkodnak. A demokráciaexport nem terjedt tovább a nyugati gazdasági érdekeltségeknél; az ország több részre szakadt és fegyveres milíciák, terrorista csoportok ellenőrzik Líbia különböző régióit.
A lakosság milliós nagyságrendben menekült el ebből az új demokráciából.
Líbia esete azonban csak egy a sok közül. Az amerikai külpolitika által “példaként mutatott” intervencionalista politika miatt több millió illegális bevándorló van úton az Európai Unió felé, ahol a társadalomellenes bomlasztó erők mostanra oly mértékben megerősödtek, hogy nyomásgyakorlásuk hatására a kormányok felsőbb rendű állampolgárként kezelik az idegen néptömegeket. Egy afrikai országból érkező illegális bevándorló ingyen jut hozzá olyan szolgáltatásokhoz, amiért egy európai egész életében keményen kell dolgozzon. Európa vezetői eközben túlságosan is nagy jelentőséget adnak olyan társadalmi csoportok szavának, melyek az európai rend aláásásában érdekeltek, s kisebbségi komplexusukból adódóan automatikusan az országainkba érkező idegenekkel vállalnak szolidaritást.
A cseh államfő nyilatkozata egyben arra is rávilágít, hogy a bevándorlási hullám csak az intervencionalista politika leállításával mérsékelhető. Ameddig az európai kormányok nem mondanak egységesen nemet egy következő “demokráciaexportra”, Európa határait ostromolni fogják a menekültek.



http://hidfo.ru/2015/08/cseh-allamfo-a-nyugat-felelos-a-haboruk-es-nepvandorlas-kirobbantasaert/

Donbassz mára virradó éjszakája során Gorlovka vélhetően átvette Pervomajszktól a “Donbassz Sztálingrádja” címért folyó “versenyben” a vezetést.

Luganszban mára virradó éjszaka egy beszivárgó diverzánsbanda felrobbantotta az egyik-városszéli II. vh-s emlékművet. Az eset után lövöldözés tört ki, amiben két pribék kiadta a páráját. A többinek sikerült elmenekülnie.
Éjfél után kezdődött igazán Gorlovka éjszakai latorágyúzása. A mintegy Kétórás ostrom amely ismét a fél várost lángba borította, a dzserszinszki latortüzérség “felvezetésével” kezdődött, majd egy óra elteltével a majorszki martalócok “váltották” cimboráikat.

A mára virradó ostromnak ismét sok civil áldozata lehet.
A latortüzérségi attak előtt Gorlovka Besszarábia kerületében egy valcmanista diverzánsbandát számoltak fel az önvédelmisek. A jelentés szerint a körbezárt tucatnyi martalóc mind fűbe harapott.
Valamivel éjfél előtt kezdték ágyúzni Avgyejevkából Oktyrjabszk kerületét Donyecknek. Ekkor a népköztársaságiak aknavetőkkel rontottak a martalócütegekre, amelyek gyorsan abba is hagyták a lövöldözést. Helyettük viszont Opitnoje latortüzérsége lépett akcióba. Oda meg már a milicia aknavetői nem hatottak.
Jaszinovatajánál szinte pontosan éjfélkor robbant ki egy hajnalig tartó csetepaté. Ebben három milicista súlyosan megsebesült.
A fenti eseményeken kívül mára virradóan egyéb helyszínekről nem kaptunk csatahíreket. De hát hétvége volt, és már egy új hét kezdődött!
Az alábbi-még a télen készült-video címe az is lehetne: “Isten nem ver bottal!” Egy latorlöveg “nem úgy sül el” ahogy az be volt tervezve!
https://balrad.wordpress.com/2015/08/03/donbassz-53/játszik
Valami okból kifolyólag ma kora délután összegyülekezett Minszkben egy kis szócséplésre a kapcsolattartó csoport. Az egy órakor kezdődött összejövetelen meghányták-vetették, hogy délután négytől mit hányjanak-vessenek meg, majd aztán pontban 16 órakor neki is veselkedtek.
tárgyaló
A Gyenyisz Pusilin-Vlagyiszlav Gyejnya DNR-LNR küldöttek kijelentették, hogy ők készen állnak szükség esetén akár több napon keresztül is a fehérorosz fővárosban maradni-tárgyalni Nyalókakirály főmegbízottjával.
Lehetséges, hogy a minszki randinak köszönhető, de ma viszonylag csendes volt Donbassz hétfője. Persze nem mindenhol.
Szcsasztyjénál tovább tart az “érdekes háború”! Az aláaknázott városban tanyázó brigantik lődöznek kifelé, a népköztársaságiak meg imádkoznak a Vjeszelaja Gora hegyen. Nehogy valaki belőjön a városba.
Apróbb marakodás volt Sztanyica Luganszkánál.
Gorlovkát és Pervomajszkot is értesítette a martalóctüzérség, hogy nincsenek elfelejtve.
Krasznyij Partizan falut is érte ma délelőtt latortüzérségi támadás. Legkevesebb nyolc helyi civil halt bele.
Popasznajanál is volt délelőtt egy csetepaté. Egy népes martalóccsoport kisérelt meg berontani a városba, de mintegy félórányi perlekedés és három lator fűbe harapását követően föladták a tervüket.
pop
Peszki környékéről latortankok ágyúzták Donyecket, miközben azért a faluban is zajlott a megszokott lövöldözés.

Ma délután Valcman latorhadának egy felderítő szakasza Artyemovszkból egyenesen a népköztársasági állásokig settenkedett, és testületileg letették a fegyvert. A harminc fős csapatból öten vállalták a harcot a DNR fegyveres erőinek kötelékében Nyalókakirály brigantijai ellen, a többiek pedig inkább Oroszországba távoznának.
Mondtak néhány érdekes údonságot is. A milicia drónjai gyorsan vissza is igazolták az elmondottakat.
Harkovban mintegy 50-60 újfasiszta “demokráciát gyakorolt”! Megostromolták a Régiók Pártja (Janukovics-féle párt) harkovi székházát.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/03/donbassz-ma-41/